ještěrka38 ještěrka38 komentáře u knih

Audience / Protest / Vernisáž Audience / Protest / Vernisáž Václav Havel

Za mě Havel určitě ne a docela chápu, že si ho studenti neberou k maturitě. Jako studentka jsem ho taky nechápala. Přečetla jsem jen proto, že se mi kniha hodila do výzvy..

01.01.2022 2 z 5

Hořkosladký život Hořkosladký život Colleen McCullough

No za mě tato kniha není moc povedená. 2x jsem ji odložila, nakonec dočteno, ale bavily mě jen ty osudy sester..

30.12.2021 3 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Taková oddechovka.. Neurazí, ale ani úplně nenadchne..

22.12.2021 4 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Kniha mě nebavila, chaotická, chvilkama jsem se i ztrácela. Očekávala jsem víc..

07.12.2021 3 z 5

Vyvolení Vyvolení Steve Sem-Sandberg

Tuto knihu jsem nedočetla. Dlouhé nezáživné pasáže a když už to bylo zajímavé, tak mi nedělo dobře číst o týrání a vraždění dětí. Dočetla jsem po 7.kapitolu a stačilo.

28.11.2021 1 z 5

Medaile za ztraceného Boha Medaile za ztraceného Boha Anna Markowitz

Knihu jsem po pár kapitolách odložila a myslela, že ji ani číst nebudu.. Nakonec jsem se k ní vrátila a nebylo to zlé.. Pro ty, co to nezažili, určitě zajímavé.. Zvlášť pasáže, kdy nás obsadili Rusové a, co se pak dělo..

28.11.2021 3 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Úžasné, napínavé, krátké kapitoly, které nutí číst další a další kapitolu.. Určitě budu číst další knihu ze série..

25.11.2021 5 z 5

Zrcadlo, zrcadlo Zrcadlo, zrcadlo Rowan Coleman

Pro věkovou skupinu Young adult asi fajn, ale mě se to moc nelíbilo.

20.11.2021 3 z 5

Katův polibek Katův polibek Mons Kallentoft

Perfektní jako vždy.. Sice jsem si dobře tipla, kdo je asi vrah, ale i tak napínavé..

16.11.2021 5 z 5

Když se osud nemazlí Když se osud nemazlí Robert Rohál

Nic záživného, četla jsem lepší životopisy.

15.11.2021 3 z 5

Maria Montessoriová: Učitelka nové doby Maria Montessoriová: Učitelka nové doby Laura Baldini (p)

Krásný příběh, zajímavý pohled na tehdejší poměry žen, co mohly, nemohly... A i to, co vše určovalo, jestli bude mít žena rodinu nebo kariéru..

10.11.2021 5 z 5

Katova dcera a černý mnich Katova dcera a černý mnich Oliver Pötzsch

Templáři mě baví vždy, ale tentokrát to bylo na mě moc překombinované a zdlouhavé..

05.11.2021 4 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Za mě určitě opět super. Nemohla jsem přestat číst. Autorka mě ještě nikdy nezklamala.

19.10.2021 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherná kniha, ale pro mě smutná.. Krásně popsána příroda, detektivní zápletka.. Doporučuji..

10.10.2021 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásně se to četlo, ale příběh sám o sobě je dost smutný. Těžké to měly naše babičky. My si pořád na něco stěžujeme a ony to měly o tolik těžší.

01.10.2021 5 z 5

Myslela jsem, že tě znám Myslela jsem, že tě znám Penny Hancock

Velmi čtivá kniha. Mám ráda tento typ knih.

01.10.2021 4 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Četla jsem jen díky tomu, že to mají studenti jako povinnou četbu. Už jako studentka jsem měla noční můry z filmu. Mě se to prostě nelíbilo.

27.09.2021 2 z 5

Zlatíčka Zlatíčka Melanie Golding

Docela čtivé, jen od poloviny knihy jsem tak nějak tušila, kdo za vším stojí.

19.09.2021 3 z 5

Směle do školy Směle do školy Marianne Dubuc

Na mě chaotický text. Jinak hezká knížka. Bude se mi hodit k besedě pro předškoláky.

16.09.2021 3 z 5

Kdo si prdnul u dvora Kdo si prdnul u dvora Jonáš Ovanul

Myslím, že knížka je dobře udělaná, text je jednoduchý a pro děti srozumitelný. Určitě vhodná kniha k povídání si s dětmi na dané téma. :-)

16.09.2021 3 z 5