Jillina Jillina komentáře u knih

Macocha Macocha Petra Hůlová

Kniha mě moc nezaujala, možná kdyby byla kratší. Absence výraznější dějové linie nemůže podle mě vyvážit proudy bolestínských řečí. Obálka se mi ale moc líbí!
Moje recenze:

27.04.2014 2 z 5

Fahrenheitova dvojčata Fahrenheitova dvojčata Michel Faber

Skvělá kniha, fantastické dechberoucí povídky, nemůžu se dočkat, až si od autora přečtu další, moc doporučuju!

12.04.2014 5 z 5

Chlapec v pásikavom pyžame Chlapec v pásikavom pyžame John Boyne

Skvělá kniha, přečte se na jeden zátah. Trochu neuvěřitelný příběh, ale moc pěkně napsáno!

08.04.2014 5 z 5

Zoznam pána Rosenbluma alebo ako sa stať Angličanom Zoznam pána Rosenbluma alebo ako sa stať Angličanom Natasha Solomons

Velmi milá kniha, překvapivě jsem se u stavění hřiště vůbec nenudila. Anglické prostředí tak nějak táhne...

08.04.2014 4 z 5

Laskavé bohyně Laskavé bohyně Jonathan Littell

Mně se tato kniha nelíbila. Nejde o líbení ve smyslu popisu příjemných věcí, ale o literární stránku. Bohužel jsem asi nepochopila, proč je to tak dlouhé. Jestli má kniha sloužit k připomenutí chyb, je to fajn, ale nevěřím, že by tento účel byl právě touto knihou zrovna moc posvěcen.
Moje recenze tu http://psaniocteni.blogspot.cz/2014/03/kdy-bohyne-byly-az-prilis-laskave.html

08.04.2014 3 z 5

Třetí poločas Třetí poločas Ray Kluun

Nechci zlehčovat téma, ale kniha mě literárně moc nezaujala. Postavy mi nepřipadaly skutečné, už bych se ke knize nevracela. Moje recenze zde: http://psaniocteni.blogspot.cz/2014/03/kluun-hraje-treti-polocas.html

03.03.2014 2 z 5

Čuk a Gek Čuk a Gek Arkadij Gajdar (p)

Jako malá jsem měla knihu fakt ráda, měli jsme vydání s krásnými obrázky a velkými písmenky. Jména kluků mi přišla vtipná a příběh se mi také líbil. Doufám, že zaujme jednou i moje děti, nemyslím, že by tam dnes ještě cítily nějaký tlak...

26.02.2014 4 z 5

Sebevraždy panen Sebevraždy panen Jeffrey Eugenides

Bohužel mě kniha trochu zklamala, od čtení dalších autorových děl ale neodradila. Moje recenze: http://psaniocteni.blogspot.cz/2014/02/sebevrazedne-panny-zaujmou.html

26.02.2014 3 z 5

Dějiny lásky Dějiny lásky Nicole Krauss

Kniha se mi hrozně moc líbila, krásně napsaný příběh, nic laciného, velmi dojemné a čtivé. Moje recenze: http://psaniocteni.blogspot.cz/2014/02/dejiny-lasky-nicole-kraussove.html

25.02.2014 5 z 5

Praga Piccola Praga Piccola Miloš Urban

Urban je jeden z mých nejoblíbenějších autorů, tahle kniha je ale méně dějová než ostatní, nemá detektivní zápletku. Téma to ale bohatě vynahrazuje!
Moje recenze zde

13.02.2014 4 z 5

Malá sestra Malá sestra Martina Borger

Malá knížečka s velkým příběhem. Není to veselé, pod slupkou relativně obyčejného (nehledejte žádné skandální popisy nechutností) příběhu špatné péče o dítě autorky rozehrály velmi zajímavou sondu do odpovědnosti za naše chování...
Recenze

29.01.2014 4 z 5

Voda pro slony Voda pro slony Sara Gruen

Kniha se mi líbila, škoda, že je vyprodaná. Trochu mi připomíná Hrozny hněvu.
Recenze http://czechmaid.blogspot.cz

23.01.2014 4 z 5

Mystérie Mystérie Knut Hamsun (p)

Nemůžu si pomoci, ale tento autor u nás není příliš známý, a to je velká škoda. Kniha (byť Hlad mě vzal víc) je velmi neobvyklá, plná protichůdných chování jejích hrdinů, velmi poutavá, s nečekaným příběhem, vtipná a čpějící zoufalstvím a malostí zároveň.

05.07.2013

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Název mě vždycky odrazoval, ale pak manžel dostal knížku, tak jsem se do toho dala.. a pak znovu.. a ne naposledy. Krásné, báječné, laskavé, opravdu vtipné. Rozhodně doporučuji :-)

30.05.2012 5 z 5

Otec prasátek Otec prasátek Terry Pratchett

Četla jsem snad všechny Pratchettovky (líbilo se), ale tohle je jediná, co mám doma a nebaví mě vůbec. Škoda.

18.05.2012

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Jedna z mých nejmilovanějších knížek, skvělá, vtipná a moderní autorka, perfektně vykreslené postavy, miluju i BBC seriálovou verzi, a to jsem odpůrce televize a filmů obecně.

18.05.2012 5 z 5