jiri77 komentáře u knih
Celkově to nebylo nejhorší čtení, některé básně mě celkem bavilo číst.
Třísky slov, lesklé střepy.
Slova se třepí
Nitě slov, malé suky
Hádám ti taková
slova z ruky
.........
Hodně dobrá a zároveň šokující kniha o šedesáti třech hudebních hvězdách.
Je velmi smutné , jak někteří hudebnici odešli ,a ještě k tomu ve velmi mladém věku.
I když starší ,pořád zajímavá kniha o sfinze a pyramidách v Gíze. Je smutné , že egyptologové nejsou otevření i jiným pohledům na minulost. Kdo má rád záhady starověku, tak ho četba této knihy musí zaujmout.
Hodně dobrá básnická sbírka, je pravda ,že je spíše určená pro ženy ,ale i já ,jsem s touhle knihou prožil skvělou moderní poezii. Za mě jednoznačně doporučuji.
Velmi dobrá kniha o Volyňském masakru. Jen jsem s hrůzou četl, co dokáže udělat člověk druhému člověku, a to doposud žili vedle sebe celkem v pohodě. Vběhnout do vesnice a vyhladit ji sekyrami, vidlemi, holemi a nebo upálit lidi zaživa v budovách, prostě strašné !!! Autor nám odkrývá tuhle hrůznost pomocí vyprávění a vzpomínek pamětníků.
Hodně pozoruhodná kniha o smyslech lidí a zvířat. Při čtení jsem jen koukal ,čím vším nás a zvířata příroda vybavila. Kniha je doplněna i obrazovou částí. Všem milovníkům přírody, anebo těm ,co mají rádi hodně zajímavých informací, mohu knihu jen doporučit.
Tak tohle bylo naprosto silné čtení. Šest příběhů ,které jsou někdy až k neuvěření ,a co vše umí život pro člověka přichystat. Nejvíce mě zasáhla povídka Houbař a povídka Loutkoherečka byla asi z celé knihy nejdrsnější.
Hodně dobrá kniha, za sebe ji mohu jen doporučit !
Kniha čtenáře provede světem umění. Každému malíři je věnována jedna dvoustrana. Nejprve se v krátkém odstavci dozvíme něco o životě umělce, pak stručně ,hlavní světové události, co za umělcova života proběhly ,a soupis klíčových malířových děl, ale hlavní je jedno umělcovo dílo, které je podrobněji popsáno, jako je symbolika, námět ,význam, postavy, předměty a atd.
Kniha je nádherně upravená, čtenář se pokochá krásnými obrazy a něco se i dozví.
Po delší době jsem si přečetl detektivku, a podle recenzí jsem čekal něco, co mě neodtrhne od četby. Opak byl pravdou, příběh byl takový nemastný, moc mě to nezaujalo, naprostý souhlas s komentářem od uživatele -čef.
Skvělá knížka plná krásných básniček, které si hrají s písmenky a slovy.
ROZTOČI
Kdo proti nim zakročí?
Neplýtvejte silami!
Vysavač je za vámi
a ten s vámi zatočí.
Moderní folklor. Něco jsem slyšel poprvé a něco jsem znal z dětských let. Kdo by neznal -
Na kopečku v Africe
stojí stará věznice
....
Doporučuji !!!
Tak jsem si přečetl druhý díl Harryho Pottera a opět velká spokojenost, je to nádherný příběh plný fantazie. Tentokrát jsem si přečetl ilustrované vydání, a musím říci ,,nádhera'' !
Musím přiznat, že to nebyl zrovna můj šálek čaje, ale našlo se v knize i pár povídek, které mě bavilo číst. Naprosto nejlepší pro mě byla povídka ,,Maminčiny oči'' a pak ,,Leli'' a nakonec asi ta nejznámější ,,Hostina''. Nakonec jsem rád, že jsem si knihu přečetl.
Krásná kniha ,která nám přiblíží adventní čas. Kniha zahrnuje i svátky v listopadu, jako je Svatý Marin, Svatá Kateřina a Svatý Ondřej.
Kniha obsahuje básničky ,hádanky, písničky, pohádky, hry pro děti, zvyky a pověry, výrobu ozdob, pranostiky a popisy světců.
Studený prosinec - brzké jaro
Na svatého Martina kouřívá se z komína,
a na svatou Kateřinu schováme se pod peřinu.
O svaté Barboře ležívá sníh na dvoře.
Mikuláši, Mikuláši,
sníh se na tvé vousy snáší,
bílé vousy, bílý plášt',
copak pro nás máš?
Ze začátku knihy mi dělal styl ,jakým je příběh napsaný problém, už jsem si myslel ,že knihu odložím, ale naštěstí jsem vydržel a ono se to oplatilo.
Kniha je skvělá rodinná sága rodiny Swartových, kteří dají slib ,a čtenář čte ,jestli slib bude splněn. Na pozadí příběhu se odehrává období konce apartheidu, které má nakonec, také vliv na děj příběhu.
Knihu mohu za mě jen doporučit.
Krásné zimní básničky, proč si nezpříjemnit zimu básničkami pro děti.
Zima - Jiří Žáček
Jak peřina za peřinou
po obloze mraky plynou.
Pár těch peřin puklo mrazem,
peří se z nich sype na zem.
Sláva - sněží! To je prima,
letos bude bílá zima!
Na knihu jsem se hodně těšil, hlavně téma mě hodně zajímalo. Celkově kniha nebyla špatná, ale nějak mi nesedl styl příběhu, zdál se mi hodně uspěchaný.
Nakonec nevětším plusem knihy, jsou pro mě fakta o životech volyňských Čechů,které jsou chvílemi velmi drsné.
Jinak naprostý souhlas s uživatelkou Dela111.
Půjčeno naslepo v knihovně a podle názvu, jsem čekal něco jiného. Nakonec mě kniha hodně překvapila. Hodně dobrý příběh ,kde se hlavní hrdinka snaží napsat knihu o tajemném domu (Havířovina), a pomalu nám odkrývá život obyvatel v rodné vesnici. Určitě se poohlídnu i po dalších knihách autorky.
Celkově mě kniha bavila a navodila mi nostalgickou náladu. Pěkně jsem si zavzpomínal na mé roky dospívání a první roky v dospělosti.
Nejprve jsem tomu nechtěl věřit, že by autorka mé nejoblíbenější romantické knihy ,,Jany Eyrové'' , mohla napsat tak nudnou knihu. S knihou jsem bojoval až do konce ,a pořád jsem se nemohl začíst., možná až ten konec mě trochu zaujal. S lítostí musím napsat, jsem rád ,že toto literární dílko mám za sebou.