jiri77 komentáře u knih
Další skvělá kniha od mistra nepředvídatelných příběhů. Velmi zajímavý příběh, který mě velmi bavil a užil jsem si četbu této krásné knihy. Moc se mi líbí ,jak dokáže Murakami psát o obyčejných věcech ,a že to čtu s naprostým zaujetím.
,,I to nejtemnější a nejtlustší mračno září na rubu stříbrným jasem ''
Do čtení této knihy jsem se vrhl jen ze zvědavosti, pro její kladné recenze a dokonce i natočený seriál ( který jsem naštěstí ještě neviděl, nechám si to až po přečtení knihy ).
Nakonec to nebylo zas tak špatné ,atmosféra Neapole padesátých let minulého století a zajímavé vyprávění přítelkyň mě hodně bavilo ,tak se určitě pustím i do dalšího pokračování.
Jen mi někdy dělalo problém se vůbec orientovat v postavách ,ale naštěstí je na začátku knihy vytištěný seznam postav ,který mě hodně pomohl.
Hodně dobrý společenský román. Doporučuji.
Kniha o vztazích ,hlavně o poutech k rodině a přátelům. Co v nás zanechá dětství a jak se pak chováme díky tomu dál v životě. Autorka opět napsala dokonalou knihu z které chvílemi sálá beznaděj a temná atmosféra ,ale přesto si říkáte ,že musí vést cesta ven. Jak je psáno v úvodu knihy,, každý z nás si v ní najde strunu, kterou už slyšel znít nebo která v něm stále zvučí temnou ozvěnou'' ,tak na tom asi něco bude. Zatím nejlepší kniha co jsem letos četl.
Od Kariky mám rád knihy Strach a naprostý skvost hororu Trhlinu. Čekal jsem,že mě Hlubina zaujme ,alespoň trochu podobně. Začátek knihy mě bavil a užíval jsem si čtení, ale pak přišla akčnější druhá polovina a čtení mě trochu přestávalo bavit, no a ten konec, byl na mě až moc pře čáru a pokazil mi dojem z celé knihy.
(SPOILER) Zajímavá kniha svým tématem, ale zpracováním mě už tolik nezaujala. Je to historický román, který je ke konci ,tak trochu říznutý červenou knihovnou. O modrých lidech jsem nikdy neslyšel, jak o pojízdných knihovnících, v tomhle to bylo pro mě velké plus. Jinak mě příběh moc nezaujal a trochu jsem se do něho nutil. Celkově jsem rád, že jsem si knihu přečetl.
Tak jsem se po roce opět začetl do Kinga. Začátek knihy mě hodně bavil a drželo mě to asi do půlky, pak jak si Billy začal vyřizovat účty, mě příběh přestával bavit a konec jsem dočet už z donucení. Není to špatná kniha, ale jednou to stačilo.
Co mě poslední dobou vadí ,když do beletrie autoři vkládají své politické názory, a myslí si , že mají ten správný světonázor. To rýpání to D.Trumpa bylo podle mě naprosto zbytečné.
S přivřeným okem dávám tři hvězdy.
Nebylo to celkově špatné a kniha se čte opravdu velmi dobře, ale čekal jsem asi trochu více, přišlo mi to trochu strohé.
Celkem slušný detektivní thriller. Po dlouhé době jsem šáhl po tomhle žánru, a musím říci , že jsem nešáhl vůbec špatně. Kniha má spád ,napětí a dobře se i četla. Časem si od autora ještě něco přečtu.
Krásná kniha poezie o květinách, která je seřazená abecedně. Najdete zde takové autory poezie jako třeba-Jaroslav Vrchlický, J.V.Sládek, Fráňa Šrámek, Jaroslav Seifert a mnoho dalších.
Píseň - Jaroslav vrchlický
Jest večer - kouří se z lesů,
červánek stromy prokmitá,
kytici z vřesu ti nesu,
je celá rosou pokryta.
Každý ten nejmenší kalich
plá jakby protkán rubíny,
nesu ti v kvítkách těch malých
své lásky velké hlubiny!
Díky této knize, jsem tak trochu poznal, jak se žije v KLDR. Že se to děje ještě v dnešní době, je strašné! Knihu mohu jenom doporučit.
Tak jsem si přečetl tuhle knihu a nečekal jsem ,že mě bude tak bavit. Velmi čtivá historická novela s nádechem romantiky. Doporučuji.
Murakamiho velmi rád čtu, tak jsem se pustil i dočtení této zajímavé knihy, kde nám autor odkrývá svůj přístup ke psaní. Kniha mě bavila a všem jeho čtenářům mohu knihu doporučit.
Kniha která nás provede stoletím záhad. Na každý rok vybral autor jednu. Kniha se dobře čte a pro milovníky záhad mohu určitě doporučit, jen mi v knize chyběly fotografie.
Začetl jsem se do knihy ,od které jsem očekával ,že se pobavím a sem tam i zasměji. Naneštěstí se mé přání nevyplnilo, až na slibný začátek mě kniha moc nebavila, hlavně jak se děj knihy posunul k dění na ostrově Kondory, to už jsem knihu dočetl s vypětím všech sil.
Výběr povídek z lékařského prostředí se mi velmi líbil. Nejvíce se mi líbila povídka od Petry Dvořákové a Aleny Mornštajnové.
Knihu jsem si koupil někde ve výprodeji, tak jsem čekal nějakou průměrnou knihu. Naštěstí se mé obavy nesplnily. Hodně dobrá kniha, která mě pohltila ,a užíval jsem si krásné popisy ptáků a přírody. Krásně melancholicky napsaný příběh o životě samotářského člověka. Hodně dobrý psychologický román.
,,Na smrti je nesnesitelné, že ostatní žijí dál.''
Kniha ,která bude u jedné skupiny čtenářů vychvalovaná a u druhé skupiny zatracovaná. Já se přidávám ke skupině ,která knihu přijímá kladně. Jasně ,najdou se tam části, kde to mohlo být více dotažené ,ale celkově mě čtení této knihy hodně zaujalo. Kniha jasně naznačuje ,kam až může společnost dojít.
Velmi povedená kniha, čtení mě bavilo a jsem rád, že jsem si knihu konečně přečetl.
Hodně dobře napsaná kniha ,která má ponurou atmosféru i díky počasí na Islandu, ale hlavně kvůli ději a popisu pocitů postav knihy. Musím přiznat ,že jsem ke knize přistupoval s obavami ,ale po chvilce čtení jsem se do příběhu začet a už mě nepustil.
Navíc zjištění ,že je kniha napsaná podle skutečné události ,učinilo z knihy ještě zajímavější četbu.
Prvotina a novela se povedla autorce naprosto skvěle. Hodně dobrá kniha popisující tehdejší společnost a chování k ženám ,které jen proto ,že nesedly někomu do očí a tehdejší morálce ,skončily v psychiatrickém ústavu. Na knize je dobré ,že v ní vystupují i reálné postavy ,co ještě umocní požitek z četby. Že je do děje knihy vloženo trochu toho nadpřirozena ,mi vůbec nevadilo ,právě naopak.
Velmi čtivé dílko ,které ani na chvíli nenudí.