jiri77 jiri77 komentáře u knih

Stroje jako já Stroje jako já Ian McEwan

Celkově hodně zajímavá kniha s alternativní historií , politikou, láskou a sci-fi žánrem na téma roboti. Příběh je hlavně o pocitech robota a člověka, a že to někdy nepůjde úplně skloubit. Váhal jsem mezi čtyřmi a třemi hvězdami ale nakonec dávám tři ( 70 % ), podle mě napsal Ian McEwan lepší knihy.

27.06.2021 3 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Určitě báječný nápad ,napsat knihu z pohledu dvou sourozenců. Kniha se mi četla dobře, akorát co mě vadilo, že příběh sklouzával ke zbytečným klišé a těch náhod,tam bylo nějak moc. Knihu jsem začal číst od dějové linky Veroniky a musím za sebe říct, že se mi líbila více, jak linka Jáchyma.

20.06.2021 3 z 5

Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

Knihu jsem si koupil v antikvariátu pro její kladné recenze a i proto ,že jsem měl chut' si přečíst nějaký dobrý dystopický román. Kniha naprosto předčila mé očekávání. Něco tak dobrého ,co mě přirazilo ke knize, jsem dlouho nečetl. Naprostá spokojenost a mohu jen doporučit.

Tento úryvek z knihy mě hodně zaujal :
''Cítím se volný a silný. Kdybych se nestal čtenářem knih, nikdy bych ten pocit nepoznal. At' už mě v budoucnu potká cokoli, díky bohu za to ,že umím číst, že tak mohu vpravdě vstupovat do mysli jiných lidí ''

07.06.2021 5 z 5

Rýmy pro kočku a pod psa Rýmy pro kočku a pod psa Jiří Žáček

Žáček mě hodně baví, a jako vždy naprostá spokojenost.

Triumf chemizace

A co potom ?
To se uvidí -
pouštíme se právě
do lidí.

A hodně dalších skvělých básniček.

31.05.2021 5 z 5

Třetí poločas Třetí poločas Jiří Žáček

Jiřího Žáčka mám hodně rád ,pro jeho veselejší poezii, i když v této sbírce trochu přitlačil i vážnější notu. Knížečku jsem měl půjčenou z knihovny. Po přečtení jsem se rozhod ,že si knížku koupím, abych se k ní mohl vracet.

20.05.2021 5 z 5

Zpověď kleptomanky Zpověď kleptomanky Florence Noiville

Mě se to líbilo hodně ,akorát mě vadil hodně odfláknutý konec příběhu. Jinak mě kniha bavila a pomohla mi ,alespoň trochu nakouknout na kleptomanii.

18.05.2021 4 z 5

Radúz a Mahulena Radúz a Mahulena Julius Zeyer

Moc pěkná romantická a zároveň i dramatická kniha. Knihu jsem si chtěl přečíst už delší dobu ,ale nějak jsem měl z knihy obavy ,že mě nebude bavit, ale po přečtení jsem zjistil, že jsem se bál zbytečně. Doporučuji.

11.05.2021 5 z 5

Slezské lidové a hornické pověsti z Jeseníků Slezské lidové a hornické pověsti z Jeseníků Josef Lowag

Krásná sbírka lidových pověstí z jesenických hor. Nejvíce se mi líbila pověst ,,Hradní slečna z Fürstewalde '' ,kde se děj pověsti odehrává na bývalém hradu nad naším městečkem.

03.05.2021 5 z 5

Čekání na Godota Čekání na Godota Samuel Beckett

Naprosto geniální. Celá hra vypadá, že je to o ničem ,ale je v ní skryté přemýšlení o životě a smyslu života. Od knihy jsem moc neočekával ,ale naprosto mě ohromila.

02.05.2021 5 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Nenadchla a ani neurazila. Odpočinkové a chvílemi i úsměvné čtení o jedné rodince.

29.04.2021 3 z 5

Afrika - Na jih od Zambezi Afrika - Na jih od Zambezi Václav Špillar

Zajímavé čtení o jižní Arice. Hodně mě bavili informativní kapitoly. Kniha je plná krásných fotografií.

26.04.2021 4 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Tak tohle mě vůbec nebavilo a do čtení jsem se musel neustále nutit. Čekal jsem něco jiného a ne zbojnickou romantiku.

23.04.2021 1 z 5

Divočina - Povídky pro Duhu Divočina - Povídky pro Duhu * antologie

Když to vezmu celkově ,tak mě kniha nějak nechytla až na několik povídek. Nejvíce mě zaujali : Z lesa - Miroslav Pech, Melinda - Jiří Kratochvíl, Tři třicet tři - Vladimir Arsenijevič a celkově pro mě nejlepší povídka z celé knihy je : Poté - Jakuba Katalpa. Co se mi na knize hodně líbilo, jsou ilustrace.

17.04.2021 2 z 5

Očkování - hrozba nebo záchrana? Očkování - hrozba nebo záchrana? Tomáš Kašpar

Knihu jsem přímo zhltnul. Toto by si měl přečíst každý a utvořit si vlastní názor. Informace z knihy jsou velmi zarážející ! Rozhodně doporučuji !

16.04.2021 5 z 5

Vražedná čísla Vražedná čísla John Verdon

Kniha nebyla úplně zas tak špatná ,ale na můj vkus zbytečně natažené a chvílemi až naivní.

11.04.2021 3 z 5

Doktore, bacha na ženský! Doktore, bacha na ženský! Patrick Taylor

Jako vždy příjemná oddechovka z městečka Ballybucklebo.

06.04.2021 4 z 5

V Caracasu bude nejspíš stále tma V Caracasu bude nejspíš stále tma Karina Sainz Borgo

Rozhodně to není žádná odpočinková četba. Příběh plný beznaděje, násilí, touze po svobodě, naději k návratu k míru a své vlasti. Některé části knihy jsou popsány dost realisticky ,až z toho mrazí. Hodně silná kniha.

01.04.2021 4 z 5

Barva mléka Barva mléka Nell Leyshon

Tenčí knížka ,která má v sobě naprosto silný psychologický příběh a je velmi čtivá ! Výborně zachycena atmosféra venkova devatenáctého století a dvojí pohled na život, jak chudiny, tak té vzdělanější části společnosti. Marii jsem si oblíbil a držel ji pěsti do konce.

30.03.2021 5 z 5

Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Novela na jedno odpoledne, které mě hodně bavila a splnila vše co jsem od ní očekával.
Myslím si ,že se to dalo více rozvléct ,mohl z to být skvělý román.

28.03.2021 4 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Je jasné ,že kniha není žádná literární perla ,ale na druhou stranu ,pokud motivuje někoho aby se nad sebou zamyslel ve spotřebě alkoholu ,nebo dokonce přestane pít ,tak stálo vydání této knihy za to. Velká poklona autorce ,že šla s kůži na trh ,a hodně ji fandím. Kniha byla velmi čtivá a zároveň i informativní.

27.03.2021 4 z 5