jiri77 komentáře u knih
Nakonec musím říct ,že se mi kniha líbila a splnila co jsem od příběhu očekával. Psychologický příběh zaměřený spíše pro mladší čtenáře ,ale i mě o něco staršího čtenáře neurazil. Celkově mě John Green hodně baví.
Skvělá kniha ,která čtenáři rozšíří obzory o době a životě Jana Žižky. Nikdy jsem o době husitství nečetl lepší knihu, jako je zrovna táto od Petra Čorneje. Je obdivuhodné jakou práci si s touhle knihou musel autor dát. Úžasné dílo naučné literatury.
Některé básně se mě celkem líbily ,ale celkově mě kniha moc nezaujala, i když je to dobré obohacení mého čtenářského života.
Velmi zdařile napsaný příběh z prostředí cirkusu a zvířat, obohacený dobrodružstvím, romantikou a realitou první poloviny dvacátého století ve spojených státech amerických. Cirkus nemám rád ,tak kniha byla pro mě velká výzva ,ale děkuji autorce ,že napsala velmi dobrý román ,který se velmi dobře čte a navíc mě i hodně bavil. Určitě někdy zkouknu i film.
Hodně dobře napsaná kniha ,která má ponurou atmosféru i díky počasí na Islandu, ale hlavně kvůli ději a popisu pocitů postav knihy. Musím přiznat ,že jsem ke knize přistupoval s obavami ,ale po chvilce čtení jsem se do příběhu začet a už mě nepustil.
Navíc zjištění ,že je kniha napsaná podle skutečné události ,učinilo z knihy ještě zajímavější četbu.
Z knihy jsem už vyzkoušel hodně receptů a jsem naprosto spokojen. Recepty jsou popsány srozumitelně, s touhle knihou se mi velmi dobře vaří. Jóó, polévka je grunt!
Murakami mě snad nikdy nezklame. Jeho knihy jsou naprosto senzačně odvýprávěné příběhy na pomezí reality a snů. Kniha byla tentokrát chvílemi drsnější ,díky dějové lince z druhé světové války. Kniha mě bavila a za mě naprostá spokojenost.
Příjemná a čtivá oddechová kniha ,která nabídne čtenáři naprostý klid a užívá si pozvolný příběh. Něco tak pohodového jsem dlouho nečetl a moc se mi líbila i ta mírná ironie.
Při čtení knihy se na mě nabalila ponurá nálada ,a prožíval jsem na stránkách této hodně dobré knihy ,těžký život v poválečném Prusku. Příběh Renaty a dalších vlčích dětí je hodně smutný a jsem rád ,že mi je autor alespoň trochu přiblížil. Opět skvělý doslov ,na jaký jsem si u edice světové knihovny už zvyk.
Nakonec nevím přesně ,co mě na této knize tolik zaujalo, ale mě se to líbilo hodně, má to snad v sobě nějaké to skryté poučení. Na druhou stranu ,to pro děti asi úplně nebude.
Hodně dlouho jsem se chystal na tohle vychvalované dílko ,a nakonec je to pro mě celkem zklamání. Kniha mi přišla velmi chaotická a humoru jsem tam také moc nepotkal. Postavy knihy mě také moc neoslovily ,a tak mě nakonec nejvíce bavil depresivní robot Marvin ( škoda ,že neměl v knize více prostoru ) a popis funkcí prezidenta galaxie. Snad dám dalšímu pokračování šanci ,a možná si ho časem přečtu.
Hodně dobrá kniha , která nás zavede do bojů konce druhé světové války a pohled na jednu partyzánskou skupinu a jejich osudy. Příběh je napsaný chvílemi velmi drsně. Co ještě dodává na síle prožitku ze čtení,že je většina psaná podle skutečných událostí a autorových pamětí.
Krásné a chvílemi i smutné čtení o životě a praxi jedné veterinářky, která se musí potýkat s předsudky ale vypořádá se tím s přehledem a humorem.
Zajímavá a krásně upravená kniha o Sigmundu Freudovi. Kniha popisuje jednoduše a přehledně Freudův život , jak rodinný ,tak ten profesní a je plná fotografií a medailonků Freudových společníků.
Hodně dobrý společensko - psychologický román s přídavkem krimi. Kniha se opravdu musí číst pomalu a pozorně ,není to klasická severská krimi. Chvílemi jsem se ztrácel v postavách ,ale naštěstí je na začátku knihy seznam všech postav ,co k oživení paměti určitě pomůže. Kniha mě bavila a splnila mé očekávání ,a en počet stran,nebyla nakonec taková hrůza.
Naprosto nádherná a úchvatná poezie. Příjemné čtení na odpočinek u kafíčka.
Jedna z nejlepších básnických sbírek, kterou jsem četl.
Opět lehké a pohodové čtení s humorem ,který mě opravdu baví. Kniha nezabere hodně času a určitě si přečtu i pokračování. Tento díl hodnotím, jako druhý nejlepší.
Velmi krásný a zajímavý grafický román o geniálním fyzikovi. Kniha nabízí základní informace o Hawkingově životě a práci ,a navíc čtenáři předloží základy o fyzice a kosmologii.
Pro všechny co mají rádi vědu v zjednodušené formě ,mohu knihu jen doporučit.
Hodně dobré čtení ,které mě hodně bavilo. Moc se mi líbil popis fotografií, kde si každý čtenář muže udělat vlastní představu o fotkách,a to se mi na této knize líbilo asi nejvíce.
Velmi čtivý sci-fi román s přídavkem romantiky. Kniha mě bavila a jsem rád ,že jsem si ji přečetl. Knihu hodnotím velmi kladně ,akorát ten konec se mi chvilkami zdál ,až moc přeslazený ,ale možná je to jen můj pohled. Jinak mohu knihu jen doporučit !