jirina4159 komentáře u knih
Vzhledem k tomu že jsem tu dobu zažila tak naprostá slátanina a výmysly coby kdyby a odpudivě vykreslení jakési scifi doby.
Opět psáno v lehkém duchu o starostech a plánech všedního dne, kam se vetře zlá událost s velice překvapivým koncem. Napínavé v únosné míře a přečetla jsem opravdu rychle protože zaujalo a nepustilo. Už mám v plánu další knihu této autorky.
Pro mne druhá kniha od této autorky, sice detektivka, ale bez násilností a popisuje i věci a starosti všedního života. Už začínám číst další a to Drak spí. Docela se těším. Soudím podle ohlasů že se mám nač těšit.
Těšila jsem se na pokračování a nebyla jsem zklamaná, téma bylo autorkou velice citlivě a nezaujatě popsáno, nikdy jsem si nemyslela že to bylo i na našem území pro polské občany tak složité, a zrovna tak pro české obyvatele. Proto je dobře události pro mladou generaci tak vzdálené doby, stále připomínat, neboť recidiva není nemožná a stále hrozí.
Přečteno podruhé, je to úžasný příběh o mateřské lásce.
Ten překvapivý závěr je vždycky to na co se těším, budu pokračovat ve čtení dalších příběhů.
Takové nenáročné čtení, když si na chvilku chce člověk oddechnout od detektivek!
Kniha o chytré, odvážné a podnikavé ženě, která se nebála riskovat. Pěkné počtení, proto plný počet hvězdiček.
Úplně náhodou jsem na tuto knihu narazila v seznamu detektivek a byla zvědavá co znamená čtvrtá opice a začetla se a nepřestala číst i když jsem to původně neměla v úmyslu docela mě to zaujalo.
Krásně napsaný netypický příběh, velice mě zaujal, četla jsem skoro jedním dechem.
Hnusné činy ale popsané tak že je to čtivé, přesvědčení detektiva Eriky že pachatele chytí, je o tom opravdu přesvědčena a utvrzuje v tom další osoby které mají k obětem nějaký vztah, zarputilost bez ohledu na svůj osobní život to dokázat je obdivuhodná. Jdu d čtení další knihy.
Všechno už tady bylo řečeno, tak jenom dodám opravdu zaujme a nepustí až do konce. Zajímavé čtení o jiné zemi, zvycích a životě žen, pro většinu Evropanek nepředstavitelné.
Velice zajímavý konec tohoto pachatele snad nikoho nemohlo napadnout, detektiv Strik nakonec ale prokoukl. Spokojenost doporučila bych.
Napsané velice čtivě, ale některé pasáže z archivu opravdu nezaujmou, (proto jen ty čtyři hvězdy), vím že dalo hodně práce materiál shromáždit, a pro spoustu lidí je to přínosné, ale i pro spoustu jiných by možná stačil odkaz k osobě a hlavní téma daného spisu. Co mě zaujalo, námět této knihy se odehrává v době zcela nedávné. K osobě Leny a jejího trápení, kdo nepoznal těžko pochopí!
Kdo nepoznal asi nepochopí, že může matka dávat najevo a tak necitlivě vztah k dcerám. Je to taková hořká kniha.
Dobře čtivá a jedna z těch méně drastických v popisování hrůz, které by se měli stále připomínat hlavně aby nikdo časem tyto hrůzy nemohl zpochybňovat.
Četla jsem "Dívka v ledu" líbilo se a tak jsem byla zvědavá na další příběh a nebyla jsem zklamaná.