jitka7326 jitka7326 komentáře u knih

Trujkunt Trujkunt Petr Sagitarius

Svižná detektivka z česko-polsko-slovenského pomezí se svérázným majorem Saranem.

01.03.2025 5 z 5

Emil Holub: cestovatel - etnograf - sběratel Emil Holub: cestovatel - etnograf - sběratel Martin Šámal

Knihu jsem začala číst na dovolené v Africe pod dojmem návštěvy Muzea Davida Livingstona, kde má Emil Holub i svůj pomník. Obdivuji jeho vědeckou práci, přesto nevím jak k němu přistoupit, přišel mi jako arogantní workoholik a díky své tvrdohlavosti řešil celý život peníze na svoje bádání. Klobouk dolů před jeho ženou Rosou, o které je v knize jen málo zmíněk, myslím že by si zasloužila více prostoru.

16.02.2025 5 z 5

V klášteře: Zpověď bývalé karmelitánské mnišky V klášteře: Zpověď bývalé karmelitánské mnišky Catherine Coldstream

Zajímavá kniha, přesto mě až tak nechytla. Pokrytectví, dvojí metr, šuškání by do řadu nemělo patřit.

10.02.2025 3 z 5

Slezský román Slezský román Petr Čichoň

Moc mi to nesedlo.několik časových rovinách a postav.Postava Martina a Martiny mi byla nesympatická. P.S.Kaj je Bunczek?

30.11.2024 2 z 5

Neviditelný muž Neviditelný muž Bianca Bellová

Zajímavý příběh se dvěma časovými rovinami.

24.10.2024 2 z 5

Dáma s hedvábnou maskou Dáma s hedvábnou maskou Diana Norman

Trápení. Přestože některé postavy mají skutečné předlohy, kniha mě moc nebavila. Místy nudné, vleklé vyprávění, dočetla jsem jen kvůli tomu jak dopadne setkání s Henry Kingem.

22.09.2024 2 z 5

Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Neměla jsem žádná očekávání ale byla to příjemná kniha s očekávatelnym koncem.

29.08.2024 4 z 5

Jmenuji se Maryte Jmenuji se Maryte Alvydas Šlepikas

Malá kniha s velkým obsahem. O vlčích dětech jsem dosud neslyšela, oceňuji doslov autora.

20.05.2024 4 z 5

Fosilie Fosilie Michal Kašpárek

Mezigenerační střet se slibným začátkem ale postupně jsem se v tom začala ztrácet. Dočetla jsem ale...

28.04.2024 2 z 5

Přes kočičí hřbet Přes kočičí hřbet Simona Mahlerová-Šustková

Přečteno diky ČV 2024.Lehký příběh s detektivní zápletkou a upovidaným kocourem Karlem.

19.02.2024 3 z 5

Ztraceni Ztraceni Anita Frank

Příjemná duchařina

06.02.2024 3 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Neurazí a nenadchne.postavy celkem nesympatické, jednoduchá zápletka

02.01.2024 2 z 5

Modrá mezi nebem a vodou Modrá mezi nebem a vodou Susan Abulhawa

Často jsem se ztrácela v postavách, přesto mě bavily.

01.01.2024 4 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Jana Poncarová

Ačkoliv je příběh smyšlený, mohl se stát.ze začátku jsem se trochu ztrácela v postavách.Hedvika mi byla od začátku sympatická, naopak její manžel Bedřich byl slaboch.Libil se mi doslov.

19.11.2023 5 z 5

Sen o šicím stroji Sen o šicím stroji Bianca Pitzorno

Neměla jsem žádná očekávání a knížka mě mile překvapila. Ne všechny události byly veselé přesto jsem fandili hodince aby vše dopadlo jak má.Konec mi přišel trochu překotný

02.11.2023 5 z 5

Železná rukavice Železná rukavice František Niedl

Oddechová knížka na víkend. Psáno jednoduchým stylem. Jednička mě bavila více.

21.10.2023 3 z 5

Ada Ada Veronika Jonášová

Přečteno za 2 večery.O hodolanském táboře jsem vůbec nevěděla. Líbilo se mi propojení minulosti a současnosti.

01.08.2023 5 z 5

Marie Tereza Charlotta Bourbon Marie Tereza Charlotta Bourbon Blanka Doktorová

Pohnutý osud Madame Royale.Přivítala bych obrazovou přílohu.

25.07.2023 5 z 5

Dvorní dáma Dvorní dáma Anne Glenconner

Zajímavý pohled na život britské aristokracie ve 20.století.

18.07.2023 5 z 5

Aspoň jsem to zkusil Aspoň jsem to zkusil Michael Třeštík

Asi jsem čekala trochu víc.prvni polovina mi přišla vtipnější. Útržky denní rutiny a psaní a tvoření

24.06.2023 3 z 5