Kabátice Kabátice komentáře u knih

Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai Pierre Boulle

Děj má spád, ale celkově mě kniha neoslovila. Konec jsem nečekala, přišel mi absurdní.

25.06.2018 3 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Místy zábavné, místy až k pláči. Každý si v tom najde svoje. Celkově pohodová kniha.

19.06.2018 4 z 5

Katka Karyatida Katka Karyatida Gabriela Zapolska

Tragický příběh velmi chudé venkovské dívky, Katky. Urostlé, krásné, věřící, naivní, pracovité. Nápor zkažené městské morálky však postupně nutí dívku podřídit se. Katka zažívá zklamání, utrpení a následný pád.
Myslím, že se autorce kniha moc povedla. Jde o revoluční knihu, která kritizuje měšťanskou morálku druhé poloviny 19. století (přístup ke svobodným matkám, prostituci, zneužívání služebných apod.).

01.06.2018 4 z 5

Podrazák Podrazák Harlan Coben

Taková normální detektivka, která nijak mimořádně nenadchne, ale ani nenudí.

19.04.2018 3 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Lehké, příjemné čtení, ze kterého si člověk udělá obrázek o Anině postoji k životu. Místy jsem se vážně bavila. Aňa je prostě živel! Nejvíc mě ale zaujalo celkové grafické zpracování knížky, které je tak trošku střelené, jako sama autorka.

26.03.2018 3 z 5

Město zrcadel Město zrcadel Justin Cronin

Skvělé počtení. Vše do sebe krásně zapadalo.

19.03.2018 5 z 5

Případ dávno mrtvých kanonýrů Případ dávno mrtvých kanonýrů Břetislav Hodek

Stará klasika, která mě bavila od začátku do konce. Zápletka je hezky vymyšlená a kromě řešení vraždy, mě pobavila postava podporučíka Svobody. Milého, mladého muže, kterému dávají krásné ženy zabrat. U starších děl se mi líbí i květnatost jazyka, kterým jsou psané. Některá slova, nebo slovní spojení v nových dílech nenajdete.

15.02.2018 4 z 5

Bleděmodrá kniha Bleděmodrá kniha Michail Michajlovič Zoščenko

Vcelku pěkné povídky, které pobaví.

07.02.2018 3 z 5

Horalka Horalka Alberto Moravia (p)

Tahle kniha je především dlouhá! Po čtyřech měsících jsem se nedokázala prokousat prostředkem. A je mi opravdu jen malilinko líto, že jsem to nakonec vzdala. Snad toto veledílo, dokážu přelouskat někdy v budoucnu

26.01.2018

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha se čte dobře, má to spád. Líbilo se mi i jak se osudy vzájemně propojovaly. Ale tak trošku mi tam chyběl nějaký konec.

12.01.2018 3 z 5

Mluvčí za mrtvé Mluvčí za mrtvé Orson Scott Card

Druhý díl nezklamal. Zase super počtení. A pro mne mnohem lepší, než Enderova hra.

04.01.2018 5 z 5

Dvanáctka Dvanáctka Justin Cronin

Stejně dobré a strhující, jako první díl.

12.12.2017 5 z 5

Ztroskotání na vysněné řece Ztroskotání na vysněné řece Vojtěch Vacke

Četla jsem v dětství snad tisíckrát a snila, že také jednou vyjedu na řeku. Moc pěkné!

09.11.2017 4 z 5

Dar Dar Petr Pavlík

Četla jsem jako dítě, a pamatuji si, že to nebylo špatné.

09.11.2017 3 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Celkem povedné. Čte se lehce a děj člověka strhne tak, že prostě musí zjistit, jak to dopadne. Ale některá místa jsou trošičku přehnaná.

09.11.2017 4 z 5

Kluk z kostek Kluk z kostek Keith Stuart

Moc pěkně napsané, i když jsem čekala, že to půjde trošku víc do hloubky. Ale i přesto mě kniha dojala. A po dočtení jsem si stáhla demo verzi Minecraftu, abych si zavzpomínala, jak jsem před pár lety budovala svůj vlastní svět :-)

05.10.2017 4 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Autorce se povedlo vylíčit útrpný život a těžkou dřinu na farmě s humorem. Bavila jsem se.

22.09.2017 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Čtivé a zábavné čtení. Akorát, když se člověk po dočtení knihy zamyslí a uvědomí si, že to takhle opravdu funguje v reálu, tak docela posmutní.

14.09.2017 4 z 5

Osudy a běsy Osudy a běsy Lauren Groff

Druhá část knihy mě zaujala víc. Všechno hezky začalo do sebe zapadat. A když nad tím vším zapřemýšlím... Někdy je lepší některé věci o druhém nevědět.

29.08.2017 3 z 5

Devatero pohádek Devatero pohádek Karel Čapek

Naprosto skvělá kniha, která pobaví děti i dospělé. A ta slovní zásoba!!! :-)

21.08.2017 5 z 5