Kačí137 | Komentáře u knih | Databáze knih

Kačí137 Kačí137 komentáře u knih

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Tohle byl vážně moc hezký příběh. Vtipný, milý, bez šíleného množství erotiky.
Taková milá bílá Harlequinka. Hanna je bodyguardka, má svá pravidla a své sny. Bohužel je nucena dělat ochranku slavnému herci. Měla to být jen taková rychlovka, ale nic se neděje podle plánu. A šéf se musí poslouchat, že ano.

Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

Nečekala jsem, že se spisovatelka tak pěkně popere s fantasy. Je to vážně něco úplně jiného, než její romantiky z laboratoří. Vlastně je to i více erotické.
Zase se mi líbí to pozvolné poznávání hlavních hrdinů. Misery měla pocit, že nikam nepatří a nikoho nezajímá, mimo její kamarádky, kterou se snaží najít.
Kvůli ní se rozhodně i pro domluvený sňatek. Je omylná a upřímná. Teda, když to je potřeba. Najednou zjistí, že u vlkodlaků má větší volnost, než si myslela. Lowe je tvrdohlavý miláček. Doufám, že se rozhodně napsat i další díl. Myslím, že by to mohla být sranda.

20.02.2025 4.5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Fantasy zbožňuji, ale tohle mě moc nesedlo. Určitě i proto, že mám tušení, jak to bude pokračovat. Přijde mi, jakoby ze začátku měla spisovatelka v plánu jen jeden díl a na konci se rozhodla, že bude pokračování.
Ano, prý je jednička nejslabší a mám si přečíst další díly, ale zatím mě to neláká.

20.02.2025 3 z 5

Knoxova zastávka Knoxova zastávka Jamie Begley

Pro mě zatím nejslabší díl, ale i tak se hezky četl. Půlka knížky příběh a půlka erotika. I když tady je více vtipu. To městečko je vážně divný, doufám že to takhle v Americe nefunguje :-)

20.02.2025 3.5 z 5

Viperova cesta Viperova cesta Jamie Begley

Druhý díl je vážně o moc lepší, než první. Tady je už příběh propracovaný. Líbí se mi Viperova tvrdohlavost a snaha. Viper Winter oklamal, aby mohl najít vraha svého bratra. Winter s ním nechce mít nic společného, ale bohužel je najednou cíleně odkázána na jeho pomoc.
Četlo se mi to rychle, hodně erotiky.
Ale za ty pravidla bych je kopala před sebou. Rozhodně to není pro zapřisáhlé feministky. Kořením příběhu jsou praštěná děvčata z konkurenčního gangu.

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

Taková rychlá romantika. Pravidla klubu mají pánové hezky vymyšlený. Feministky na ně. Ale i tak se mi to četlo rychle, je pravda, že jako první jsem četla vlastně druhý díl. Ten mě přijde zajímavější. Tady je to takové ještě nedodělané, občas nedomyšlené. Hodně sexu.

20.02.2025 4 z 5

Šťastně až po smrti Šťastně až po smrti Eleanor Corvin (p)

Třetí a poslední díl Smrtek. Škoda. Moc hezky vymyšlený mezisvět. Dalo by se z toho ještě něco vytřískat. Na každém dílu je poznat posun spisovatelky. Chápu to, když první díl napsala v 18-ti. A přitom ho mám asi nejraději.
Šťastně až po smrti je temnější, tentokrát nás doprovází Ema, Tessa a dokonce Meggie. Občas je to střídání otravný. Asi bych byla raději, kdyby byly zase jenom dvě. Ale tím, že je tento díl poslední, tak jsme si museli užít i Erika, že ano.
Ema je v tomhle trochu na pozadí. Přece jen ten vývoj není až tak velký. Zato si užíváme Tessy, která má za sebou nepěknou zkušenost. Opět nás seznámí se svým příběhem.
Mimochodem se mi moc líbí přirovnání k pohádkám. Jen to šťastně až do smrti se jaksi nekoná. A konci Sněhurka, to nemělo chybu.
Trochu mě mrzí, že se vytratil ten prvotní vtip. Vše je vážnější, temnější. Více propracovaný. I tak super. Jen tak dál, moje nová milá spisovatelko. Pohlídám si tvoje nové knížky. Proč je to vlastně zařazeno do sekce Pro děti a mládež?? Pro děti to určitě není.

20.02.2025 4 z 5

Dvanáct měsíců Dvanáct měsíců Eleanor Corvin (p)

Druhý díl ze světa Smrtek byl o něco méně vtipnější, víc vážnější a více romantický. I tak mě to nevadilo a knížku jsem rychle přečetla. Styl psaní mě prostě sedí. V knížce se tentokrát ve vyprávění střídá Ema a Anna. Ema se stále potýká se svými schopnostmi ferata a vztahem s Eskarem. Anna nám povypráví svůj příběh a mezitím ji někdo zakleje a někdo uhrane. Stále tu máme pevné přátelství a stále se máme čemu zasmát.

20.02.2025 4 z 5

Jeden rok Jeden rok Eleanor Corvin (p)

Potřebovala jsem oddychovku a tohle mě přesně padlo do nálady. Jejku to byla příjemná četba. Krásný humor, hezky vymyšlený svět Smrtek. Hlavní hrdinka Ema je Smrtka, která odebírá duše. Je jí 500 a něco let. Její neživot by klidně plynul prací a pokecu s kamarádkami, kdyby se u ní nezačali rozvíjet schopnosti, které úspěšně pár stolení ignorovala. A učit ji má velmi dominantní a nabručený smrťák, který ji neustále vytáčí. A mezitím se ledacos pokazí.

20.02.2025 5 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Nenáročné, jasné, vtipné. Krásná oddechovka. Občas trochu vulgárnější, ale takových vtipným stylem.

01.08.2024 4 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Třetí díl je díky pozvolnému startu pomalejší. Ale zase výborně doplňuje sérii. Někde se Ayla musí všechno naučit. Odhalujeme velké tajemství a máme tu důležitou novou hrdinku.( Četla jsem i poslední díl a dovětky ) Sluneční čarodějky jsou pěkně zlé a nejsou hloupé. Kaden a Jordan, oba na zabití.

30.07.2024 4 z 5

Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

A máme tu druhý díl. Ty dva mě baví. Paličáci.OK, možná až moc sexu. Ale ten svět má vážně dobře vymyšlený. Líbí se mi, že Ayla postupně roste a získává sebevědomí. Objevují se nové smečky, nové prostředí.

30.07.2024 5 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Krásné, vtipné, čtivé. Perfektně vymyšlený svět. Propracovaný. Ayla je díky svému otci odpadlík, i když je dcerou Alfy. Jediná její naděje je, že jí vyberou druha a bude moc začít znova. No. Začne určitě, jen jinak, než si představuje. Příběh pádí, jak namydlený. Ayla je super. Čím je víc nervózní, tím je vtipnější. Jen ty konce nesnáším. Tomu se říká navnadění na další díl

30.07.2024 5 z 5

Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Na Zaca jsem se těšila. Měl docela dost prostoru už v Srdcem proti zdi. I když jsem knížku rychle přečetla, musím říct, že nebyla tak dobrá, jako ostatní. Nějak se táhla, i když nebylo nouze o vtipné pasáže. Nejlepší byla Biancina sestra. Ty dvě pohromadě. Super. Přišlo mi dosti divné, že se ty dva tak dlouho neviděli, když jsou jejich rodiny tak pospolu. Ale co už, nějaké drama tam být musí, že.

13.06.2024 4 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Mám ráda Zapatu a její pomalý, rozvíjející styl. Takhle, ze začátku jsem měla pocit, že je knížka hodně jiná. Jenže od té doby jsem ji četla už 3x. Takže mě sedět musí, že ano. Diana je výborná. Jak se stará o kluky, jak je vychovává. Až slza ukápla. I když se v knížce hodně zasmějete, protože Diana je blázen a kluci jsou výborní, tak je to vážně silný příběh. Opět tam není žádné BUM, tohohle chlapa chci. Ne, knížka vypráví o běžném životě a starostech. A mezi tím se nám Diana a Dalas seznamují, poznávají, pomáhají si. A je to :-).

13.06.2024 5 z 5

Gól mého života Gól mého života Kendall Ryan

Na třetí díl jsem se těšila. V předchozích dílech se ty dva neustále hádají a pošťuchují. Ale bohužel, tady už ne. Kam se poděl ten potenciál? Ale jinak je knížka hezká. Milý příběh, trochu nepochopitelné řešení problému, ale budiž. Neurazí, nepřekvapí. Oddech.

Až do konce Až do konce Kendall Ryan

Na druhém dílu je fajn to, že znáte už hlavní postavy. Jinak prostě pohoda a relax. Možná až moc lechtivých scén na úkor příběhu. Škoda, protože jinak má spisovatelka cit pro vtip a legraci. Jinak je v anotaci přesně popsán celý děj knihy.

Jediná šance Jediná šance Kendall Ryan

Jednoduchá, nenáročná romantika. Perfektní, když nechcete přemýšlet. Pěkný chlapi, chytré holky. Vtipné momentky. Trochu mě mrzelo, že se základní zápletka trochu neprotáhla. Mohlo to být zajímavější. Myslím tím, že si Elise myslí, že si z jejich společné noci nic nepamatuje.

Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Opravdu povedený romantický příběh. Hlavní hrdinka se díky broži ocitne v době Vikingů. Okamžitě si ji nárokuje jeden z Vikingů a prohlásí ji za svoji otrokyni.
Knížka vlastně pojednává o cestě Vikingů, obchodníků, do Byzanské říše. Hrdinka se potýká se svým osudem statečně, vážně klobouk dolů. Cestou se krásně rozvíjí vztah mezi ní a jejím majitelem, který ji chce v cíli své cesty prodat. Nebo už nechce?
Je to hodně popisná knížka, ale nechybí ji vtip, humor a dobrodružství. Vlastně jsem si ji přečetla už podruhé a věřím, že ne naposledy.

13.06.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Hrozně hezky napsaná a čtivá knížka. Postavy jsou super. Každý má svoje. Violet je správně přidrzlá a je to bojovnice. Nerada prohrává, ale má obrovské srdce. Xaden je nejlepší z katedry dračích jezdců. Nevím, proč by měl být "bad boys", když se snaží, aby jeho lidi všechno zvládli a přežili. Je to spíš rozený vůdce. Tyhle dva by se měli nenávidět už jen díky původu, ale znáte to :-). Ta přitažlivost mezi nimi je super. A draci k tomu. Vtipné. Síly které jezdci získávaní díky magii draků a kterou si nemůžou vybrat. Vážně mě ten svět bavil.

11.06.2024 5 z 5