Kackac77 Kackac77 komentáře u knih

Eragon Eragon Christopher Paolini

Knížka se mi líbila, mám ráda fantasy, občas, jako zpestření. Je krásné uniknout do světa draků, trpaslíků, elfů a kouzel. Příběh má spád, je docela napínavý. Líbily se mi i nápady autora, jako dotýkání se něčí mysli, apod. Trošku nudné mi přišly části např. s popisem brnění, mečů nebo rozvleklé boje, ale to je spíš moje osobní preference, někdo jiný si ty boje třeba užívá..

22.04.2022 4 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Přečteno za jeden den a snad na jeden nádech, úžasná kniha, kladla jsem si při čtení otázky, jak může člověk něco takového zvládnout a jak moc si dnes žijeme jako "prasata v žitě" a ani si toho nevážíme. V knížce je spousta krásných myšlenek, které se mě dotkly, o naději, o štěstí, o lásce, o laskavosti...je důležité si to připomínat.

18.02.2022 5 z 5

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

První knížka od Kundery, odposlouchano v audio verzi. Líbila se mi, trošku někdy příliš filozofování, ale sedlo to tam. Hodně myšlenek v těch příbězích mě oslovilo. Líbilo se mi, jak jsou popsané postavy, jak jsou obsažené, vykreslené se všemi nedostatky...

14.02.2022 5 z 5

Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Knížku jsem četla už kdysi jako nactiletá, ale moc jsem si ji nepamatovala, teď tedy podruhé. Moc se mi líbila, prožívala jsem příběhy Clary, Blanky, Alby... nechávalo to ve mně silné emoce, bála jsem se , co bude dal, jak to dopadne... Štval mě Esteban Trubea, ale zároveň jsem ho někdy chápala. Ty životní zvraty, co všechno se může stát během jednoho života a jak moc to člověk nedokáže ovlivnit, jenom se k tomu nějak postavit...

14.02.2022 5 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Toto byl asi můj první historický román a vybrala jsem si ho kvůli výzvě, pan Vondruška je totiž o 22 let starší než já :). Jsem moc ráda, že mi takto čtenářská výzva rozšiřuje obzory a čtu knížky, po kterých bych nesáhla. Husitská Epopej se mi líbila. Měla jsem ráda postavy v knize, některé hodně, některé míň, ale i u těch méně sympatických, jsem chápala proč se chovají nějakým způsobem. Pan Vondruška hezky popisuje charakter postav, ale nehodnotí je. To se mi moc líbilo. Co se historických událostí, okolo Jana Husa např. tam to pro mé bylo trošku rozvlehlé a míň zajímavé, možná proto, že člověk ví, jak to dopadne, mnohem radši jsem sledovala osudy Prokopovy rodiny. Určitě zkusím i další knihy autora.

07.02.2022 5 z 5

Marie Magdalena - Očekávaná Marie Magdalena - Očekávaná Kathleen McGowan

Knížka mi byla doporučena a jsem ráda, že jsem ji četla. Příběh o Máří Magdaleně, a vlastně celkově o všech ženách, které byly očerňovány církví. Tento příběh o ženách mluví jinak, s úctou. Ukazuje, jak církev už spoustu staletí chtěla ženy potlačit a obvinit a povedlo se jim to. Historicky správný příběh se asi nikdy nedozvíme. Tento příběh jsem brala jako krásnou pohádku, která se moc hezky četla. Velká část příběhu se odehrává v jižní Francii, kterou miluji, tak jsme si užívala i popis těch míst, která znám, kolem Rennes-le-Chateau. Jako bych se tam při čtení vracela. Moc se mi to líbilo.

06.10.2024 4 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Audiokniha
Třetí díl v sérii se mi taky líbil, ale musím říct, že trošku míň než ten druhý. Autor už některé věci dost protahuje a v knížce byly slepé místa, které mě moc nebavily. Nicméně nebylo jich tak moc, aby mi to zkazilo celkový dojem z knihy. Pořád je to napínavé, čtivé a hlavně neotřelé a zajímavé. Moje nejoblíbenější postava je Nimbus, líbily se mi takové ty filosofické vsuvky, zamýšlení nad lidstvem, jak funguje, jak by mohlo fungovat, existuje k tomu nějaká cesta?
Jinak všechny díly byly moc hezky namluvené, ale v tomto třetím mi hrozně lezl na nervy hudební předěl.

02.09.2024 4 z 5

Kundaliní jóga jako cesta duše Kundaliní jóga jako cesta duše Satya Singh

Kniha je přehledná, hezky popsáno, jak pracovat postupně s jednotlivým obratli. Akorát mi připadají i ty přípravné cviky poměrně těžké, aby se provedly správně, musí mít člověk už dost odcvičeno. Např. kobylka na 26 dechů, to už musí být člověk slušný "jogín" aby to dal. Jinak ale zajímavá kniha, určitě zkusím podle ní cvičit..

05.06.2024 4 z 5

Kniha radosti Kniha radosti Douglas Carlton Abrams

To bylo krásné čtení. Kolik moudrosti, lásky, soucitu, laskavosti, .. umí tito dva muži předat lidem?! Kniha je inspirující, spousta věcí je vysvětlena i z vědeckého pohledu. Na konci je praktický návod jak meditovat, jak pracovat na sobě.

19.05.2023 5 z 5

Klasické masáže Klasické masáže Stanislav Flandera

Skvěle popsané postupy masáží, včetně základních informací o pomůckách maséra, o první pomoci a také o indikacích, kontraindikacích, právní minimum maséra, atd. Autor knihy, pan Flandera, prostě ví, o čem píše.

26.04.2023 5 z 5

Můj psí život Můj psí život Martin Čáp

Taková milá odpočinková knížka. Čte se hezky, je vtipná, svižná, prostě fajn.

23.12.2022 4 z 5

Mademoiselle Coco a vůně lásky Mademoiselle Coco a vůně lásky Michelle Marly

Tak úžasná doba, Paříž a společnost kolem Coco Chanel!!! Všichni ti umělci, baletní mistři, malíři, spisovatelé, skladatelé, ruská šlechta, co uprchla před revolucí, prostě společnost velmi zajímavých a inspirující lidí. To jsou kulisy, ve kterých se příběh odehrává. Mohl by to být skvělý příběh. Ale není. Postavy, včetně Coco, jsou ploché, nezajímavé a povrchní. Škoda, škoda. Bohužel je to většinou nuda.

20.12.2022 2 z 5

Dotek zla Dotek zla František Niedl

Tento díl se mi asi líbil nejvíc. Je napínavý, dobře se čte, opravdu hezká série. Niedl píše dobře, zkusím i ty jeho historické knihy.

15.12.2022 5 z 5

Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Sáru jsem nečetla poprvé, připadá mi, že je fajn si ji čas od času přečíst a připomenout si ty krásná moudra, která v knížce jsou. Celá knížka je jako něžné pohlazení.

02.12.2022 5 z 5

Tajemná zahrada Tajemná zahrada Frances Hodgson Burnett

Už ani nevím, kdo mi tuto knížku doporučil. Překvapilo mě totiž, že je to spíš dětská kniha, i když určitě se dá číst v každém věku. Velmi milá a něžná záležitost. Čte se to s úsměvem na rtu. Moc se mi líbila.

08.10.2022 5 z 5

Návrat domů Návrat domů Yaa Gyasi

(SPOILER) Silný příběh, popisuje asi sedm generací, začíná u příběhů dvou sester Effie a Esi. Mají společnou matku a každá má jiného otce a nikdy se nepotkají. Jedna zůstává v Africe, jako žena Angličana, který zde obchoduje s otroky. Druhá putuje na otrokářské lodi do Ameriky. Každá kapitola je příběhem další generace. Ta linie v Americe je děsivá, to co zažívali otroci je nepředstavitelné. Ale ani té druhé linii se nevyhýbají silné momenty. Na konci se Marjorie se svými rodiči stěhuje do Ameriky a potkává zde Markuse a linie se po letech spojují. Spolu jedou navštívit Afriku, každý si řeší své vlastní strachy..
Krásná kniha, dojemná. Kdyby to šlo, ráda bych znala příběhy členů mé rodiny, třeba před těmi sedmi generacemi....
I když si je nepamatujeme, utváří nás osudy našich předků?

07.10.2022 4 z 5

Země nomádů Země nomádů Jessica Bruder

Poslouchala jsem jako audioknihu. Zaujalo mě téma, byla jsem zvědavá, co se dozvím. Některé věci byly opravdu překvapivé i šokující. Styl života by se mi skoro i líbil, kdyby si ho člověk zvolil, ale bohužel u většiny "nomádů" je k tomuto životu donutily okolnosti. U popisu praktik Amazonu se člověku dělá zle, ale i jiných firem. A uvědomovala jsem si u toho, jak moc jsme konzumní společnost, co pořád něco potřebuje, že taková ta "opravdovost v životě" je v něčem jiném, než v životních jistotách, které ani jistotami nakonec nejsou. Dávám jenom tři hvězdy, protože přestože téma je velmi zajímavé, to zpracování mi nesedělo. Připadalo mi to rozvleklé a nudné, fakt jsem se musela donutit to doposlouchat.

20.08.2022 3 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Je to taková celkem milá oddechovka, žádná prekvapeni se nekonají, dej velmi předvídatelný, čte se ale dobře. Je konci jsem se několikrát přistihla, že se dívám, kolik ještě stran do konce, ať už to mám za sebou, prostě druhá polovina už mě dost nudila...

28.02.2022 3 z 5

S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Na autorku jsem narazila díky čtenářské výzvě a přečetla rovnou dvě její knížky. Očekávala jsem od knížky víc, už kvůli dobrému hodnocení. Příběh je velmi předvídatelný. Celkově je to hodně jednoduchá kniha, bez nápadu...

14.02.2022 2 z 5

Čajový dekameron Čajový dekameron Marie Brožová

Poetická kniha. Deset příběhů, které vypráví duchové známých čajů, jako je třeba Pu Er, Tuareg, Earl Gray, a jiné. Krásné, smutné příběhy, hluboké.

30.11.2024 5 z 5