Kanimůra2 Kanimůra2 komentáře u knih

Podíl viny Podíl viny Veronika Martinková

Já jsem nadšená. Kniha mě moc bavila. Svižně napsaná. Že hned známe vraha mi vůbec nevadilo. Krásné přeskakování od viníka k vyšetřovateli, zajímavý nápad.
Zkráceně, povedená detektivka a určitě budu pokračovat v sérii.
Škoda, že to skončilo tak, jak to skončilo. Ale když jsem si přečetla epilog, byla jsem ráda. Jen škoda, že to, co víme my, neví i vyšetřovatelé. Vlastně ne, tak je to správně

05.07.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Krásná oddechovka. Typická kniha od spisovatelky, napínavá, má spád. Škoda, že Avery nebyla starší, bylo by to víc uvěřitelné. Přesto se mi moc líbila. To nejsou knihy, nad kterými se mám zamyslet, ale mám se bavit. Což se splnilo na 100%

30.06.2024

Rozbité okno Rozbité okno C. M. Ewan (p)

já jsem se do knihy rychle začetla. Za mě čtivé. Ale najednou se nic nedělo, pořád se nic nedělo, až jsem ztrácela trpělivost. Nakonec mě přemohla zvědavost, knihu jsem dočetla, ale i ten konec byl neuvěřitelný

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

a mám další oblíbenou českou spisovatelku. Bravo. Za mě plných 5*

29.06.2024 5 z 5

Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská (p)

souhlasím s Hvězdinkou, jako bych to psala já

Dům v zátoce Dům v zátoce Mary Ellen Taylor

Já jsem se knihou moc nepotkala. Za mě přehnaně neuvěřitelné.
Lucy žije dost volným životem a najednou se začne starat o úplně cizí dítě. Proč? A těch věcí, co mi tam neseděly je víc.
Jinak autorka píše pěkně, čtivě. Udělám ještě jeden pokus

Diamantové oko Diamantové oko Kate Quinn

Jedním slovem skvělý román.

29.06.2024 5 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Jak už mnohokrát řečeno, obsáhlá, ale jedinečná kniha. Velmi čtivé a velmi originální námět. Slupla jedním dechem

13.06.2024

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Druhá kniha od téže autorky v rychlém sledu za sebou. Opět nezklamala.
Strašné téma a ještě horší rozuzlení. Vždycky jsou příběhy o dětech smutné. Tady navíc sugestivně popsaný strach matky. Hrozně jsem ji litovala a cítila s ní.
Přečetla jsem to na jedno nadechnutí.

11.06.2024 5 z 5

Krysta Krysta Petr Sagitarius

ne, tohle není můj šálek čaje

11.06.2024 2 z 5

Ztracená Ztracená Joy Fielding

Nemohla jsem se rozhodnout jak hodnotit. Tak překvapivý závěr jsem nečekala. Za ten bych dala víc.
Ale jak píše Květinka pod mě, matka by zasloužila nakopat. Taky mi bylo strašně líto mladší dcery. A k tomu mi přišel děj trochu utahaný. Pořád se nic nedělo. Vlastně se mi ta kniha moc nelíbila.

11.06.2024 3 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Tak to se mi hodně líbilo.
Zajímavá zápletka, sympatický detektivové a čtivý styl vyprávění.
Budu pokračovat

07.06.2024 5 z 5

Červená nit osudu Červená nit osudu Mirka Skočílková

Moje druhá kniha - a poslední. Ani nevím, proč jsem pro ni sáhla. Už předešlou jsem hodnotila průměrně.
Nejdřív mě to dost bavilo, ale pak se to začalo protahovat a nakonec jsem si připadala, jako když čtu deník zaměstnané ženy. Do práce, z práce, večeře, úkoly.
A ten konec tomu dal korunu. Jak tu někdo psal - a děti budou volat mami, dědečku!
No nic, je spoustu knih

04.06.2024 3 z 5

Se džbánem pro vodu Se džbánem pro vodu Marie Horová

Líbí se mi jak autorka píše. První díl jsem trochu váhala, ale všechny hlavní hrdiny jsem si oblíbila.
Námět taky dobrý. Ale popis, jak se hlavní hrdina přátelí s bezdomovci mi přijde trochu moc. Já je nijak neodsuzuju, každý si žijeme jak nám bylo do vínku dáno. Ale navštěvovat je v jejich příbytku? Myslím, že tam by nevydržel člověk ani 5 minut.
Nebo jak Knihovník dostal práci? Vždyť je to kravina. Pokud byl bezdomovcem rok, tak by se ještě byl schopný zařadit. Pokud 5 let, tak už ho vidím, jak "vystřihnul" lososa. Kde ty léta trénoval? Vaření není jako jízda na kole. To se musí trénovat.
A konec mi přišel už opravdu moc. To si musela vybrat zrovna tyhle dva hlavní podezřelý??
za to, jak se mi líbí styl psaní dávám 3* a určitě přečtu ještě poslední knihu.

03.06.2024 3 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Přečteno doslova jedním dechem.
Úžasná spisovatelka. Těším se na další

02.06.2024 5 z 5

Všechny květy Paříže Všechny květy Paříže Sarah Jio

je to trochu neuvěřitelný příběh, ale mě se to líbilo. Moc se mi to líbilo. Zamilované, ale dávka romantiky v normě. A do toho příběh z války.
Pěkné

02.06.2024 5 z 5

Nejtemnější hodina Nejtemnější hodina Barbara Erskine

moje první setkání a ne příliš zdařilé.
Námět, prolínání minulosti a současnosti a styl psaní dobrý, ale kniha byla neuvěřitelně roztahaná. Kdyby měla o 150 stránek méně, dala bych plný počet.
Zkusím nějakou méně objemnou

02.06.2024 3 z 5

Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

já jsem se do knihy nemohla začíst. Možná náhoda, možná jen špatně načasováno. Dám spisovatelce ještě jednu šanci a uvidíme

02.06.2024 3 z 5

Letnice Letnice Miroslav Hlaučo

tento žánr není pro mě. Dávám mu 2 *, protože sama nevím jak hodnotit.
Nevím, proč jsem po ní sáhla, není to můj styl

02.06.2024 2 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Kdyby tahle kniha byla moje první od paní spisovatelky, tak bych ji na straně 100 zavřela a už nikdy bych se pro tuto spisovatelku nerozhodla.
Já jsem měla pocit, že čtu někoho jinýho. Nejdřív to bylo zdlouhavý roztahaný nic a pak se to zvrhlo v neuvěřitelnou splácaninu. A vrah? Tomu dala korunu..
Ani se k tomu dál nechci vyjadřovat. Strašně jsem se na knížku těšila a jsem strašně zklamaná

26.05.2024 1 z 5