Kateřina259 komentáře u knih
Toto je má druhá kniha od Mornštajnové a nemůžu se dočkat, až se dostanu na další! Autorka opět zpracovává vážné téma a podává ho naprosto bravurně. Její knihy patří k mým oblíbeným, už kvůli tomu, že si člověk rozšíří znalosti a udělá představu o době, kterou neprožil a prožít by ani nechtěl.
Jedním slovem, páni! Miluju knihy, kde se zároveň dozvím o historii, a které mě následně pobízí k vlastnímu pátrání, jak to vlastně bylo. Skvělá kniha.
Nejsem fanoušek knih s válečnou tematikou, ale tato kniha na mě obzvlášť zapůsobila. Skvěle zachycené pocity postav a atmosféra celé doby. Vím, že příběh jen tak nezapomenu.
Moc se mi líbila doba, do které byl příběh zasazen. Celá kniha na mě udělala velký dojem, a ten konec?? Nemám slov.
Knihu jsem znovu objevila díky filmu, který vyšel teďka v červenci a musím říct, že po přečtení knihy se na něj moc těším. Tajuplnost, neotřelé prostředí, detailní popisy, to všechno dává dohromady dokonalý příběh. Nejvíce mě bavilo číst o dětství hlavní hrdinky, především o tom, jak se sama o sebe musela starat. Bylo až neuvěřitelné sledovat její pokrok, i slzu jsem uronila, jak jsem byla na ni hrdá.
Moje první kniha od autora. Musím říct, že má dost specifický styl psaní a v příběhu skáče, jak to jen jde - na toto jsem si musela dost zvyknout (začala jsem číst v létě, odložila v listopadu a znovu začala až teď v dubnu).
Asi bych ten příběh o trochu zkrátila, protože v jedné chvíli máte jak příběhu, tak i postav v něm, plný zuby.
Na druhou stranu je kniha protkaná různými moudry, citáty a zkrátka myšlenkami o životě, které vás zasáhnou na místa, o kterých ani nevíte. Hlavně konec je velice dojemný, a i přes neobvyklý styl se chystám na další autorovu knihu.
Moje první detektivka s Sherlockem Holmesem a určitě ne poslední. Osobnost Sherlocka je roztěkaná, osobitá a zcela vyniká mezi ostatními deketivy. No a samotný příběh nezklamal.
Knihu jsem si koupila kvůli obálce, která přímo bije do očí, ale potom jsem ji nechala ležet na poličce několik měsíců. Bála jsem se, že mě nebude vůbec bavit. Dostala jsem se k ní až teď a připadala mi strašně krátká. Příběh byl úžasný. Líbilo se mi, že to nebyla nějaká přeslazená knížka, ale že se zabývala vážnějšími tématy. Narazila jsem na jeden citát, který podle mě skvěle vystihuje celou knihu: „two damage people, trying to heal each other is love."
Autor opět nezklamal. Kniha je čtivá, napínavá prostě geniální. Těším se na další díl.
Další skvělý díl. Název v originálu "the haunted queen" podle mě celý příběh pěkně vystihuje. Na konci opět dodatek od autorky, na který se vždycky těším.
Kniha se ke mě dostala náhodou. Začátek se mi moc líbil a příběh byl napínavý, ocenila bych, kdyby byl delší, protože konec byl osekaný a dost se v ději skákalo.
Velmi rychle jsme měla přečteno. Příběh vás chytne a nepustí. Líbila se mi tajemná atmosféra i to, že občas nevíte, co je pravda a co ne. Musím ale uznat, že některé věci se daly snadno odhadnout. I tak stojí za přečtení.
Není to má první kniha od autorky a jako obvykle, během tří dnu jsem měla přečteno. Děj je napínavý a zaměřuje se hodně na psychologickou stránku postav, což se mi hodně líbí. Postava Jacka byla strašně dobře napsaná, líbila se mi chytrost Millie a konec, kde se i přes to všechno dostává Grace pochopení. I tak mi tam chyběl nějaký dílek skládačky, aby příběh autorka dovedla k naprosté dokonalosti. Za přečtení ale rozhodně stojí.
(SPOILER) Za mě kniha, kterou by si měl přečíst každý. Je to zase „jiný” pohled na druhou světovou válku. Popis každodenního života skrývajících se Židů se zdá být nudný, avšak má svoje kouzlo. Nejvíce mě zasáhl doslov a myšlenka na to, jak se pro Anne a její rodinu zhroutil ze dne na den jejich svět, a tak nečekaně a rychle. Přistihla jsem se, jak se sama sebe ptám, jestli by Anne byla fakt spisovatelkou, jaká by asi byla a co by se stalo s Peterem a ní.
První část knihy se mi strašně líbila. Bylo to temné, strašidelné a napínavé. Potom děj tak trošku upadl. Oceňuji formu deníku, ve které je knížka napsaná. Samotný příběh byl velice zajímavý, ale čekala jsem poněkud dramatičtější konec.
K této knize jsem přistupovala dost kriticky, protože autorka píše hlavně průměrné knihy. Toto bylo něco jiného. Příběhu se nedá upřít čtivost, celkové téma je dobře pojaté, nesedla jsem si z toho na zadek, ale bylo to zajímavé. Celkově knihu hodnotím spíše kladně, i když je pár věcí, co by se daly zlepšit.
Tato kniha se mi strašně líbila. Dokázala jsem se vžít do postav a jejich problémů. Celý příběh mě tak nějak okouzlil a určitě se k němu vrátím.
Příběh je milý, pěkný a rychle se čte, avšak nenašla jsem zde nic nového.
Tak i já jsem se dostala ke všemi opěvované knize. Musím říct, že se mi moc líbila. Popis postav, jejich charakteru a neobyčejného prostředí vás vtáhne do děje. Líbila se mi i temná minulost každé z postav. Mými oblíbenci se však na plné čáře stali Kaz, který je v každé situaci o krok napřed, dál Matthias a Nina, hlavně Matthias, jehož postava si prošla velkým vývojem. Půl hvězdičky strhávám za nízký věk vzhledem k chování postav. 4,5*
Děj bych shrnula takto: něco jako špatná verze selekce, kde Amerika zůstane s Aspenem, který se dost často chová násilnicky. Myslela jsem, že půjde o oddechovou knihu, ale ne, musela jsem se namáhat, abych to dočetla.