KatieKuli KatieKuli komentáře u knih

Když jsme se poznali Když jsme se poznali Sarina Bowen

Věřila jsem, že z toho Sarina vytříská víc. Objevila jsem ji teprve letos a vrhla jsem se na její knihy, ale asi jsem začala ze špatného konce, protože se úroveň knih zhoršuje :-(. Škoda.

Corey po úraze skončila na vozíčku. Přidělí jí proto na kolejích bezbariérový pokoj. A hned vedle nastěhují Hartleyho, který si nadvakrát zlomil nohu. Vzájemně si dělají společnost a pomáhají si při cestě kampusem univerzity. Když se vrátí jeho náročná přítelkyně ze semestru v zahraničí, i to se změní. Je načase si uvědomit co je v životě důležité.

22.01.2025 3 z 5

Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Opravdu zajímavá situace, Keatonova přítelkyně Annica si přeje ke svým 21. narozeninám poměrně neobvyklý dárek, trojku. Jsou spolu od střední školy a Keaton jako vědec začne celou situaci analyzovat. A? Nevadilo by mu to, zní to jako experiment a nové výzvy ho zajímají. Přes aplikaci se seznámí s Lukem, tedy Humří kraťasy se seznámí s Hříšníkem. Jejich konverzace nabere značný spád a většinu času se opravdu nedomlouvají nad narozeninovým dárkem pro Annicu. V den D se Humří kraťasy a Hříšník poprvé setkají tváří v tvář a zjistí, že jsou členy stejného bratrstva, obývají stejné patro a nemůžou se vystát.

21.01.2025 3.5 z 5

My My Elle Kennedy

Na konci prvního dílu to vypadá na "a žili šťastně až do smrti". Druhý díl navazuje a ukazuje jak každodenní realita ovlivňuje vztah Jamieho a Wese a že vše není jednoduché a zalité sluncem. Oba skrývají kvůli Ryanově kariéře svůj vztah a před světem se prezentují jako spolubydlící. Čím déle to trvá, tím je to obtížnější. Oba se díky tomu nedobrovolně izolují před ostatními, komplikuje jim to navazování přátelství, protože nechtějí svou situaci vysvětlovat a do života se jim nabourá Blake, Wesův spoluhráč, který se přistěhoval do stejného domu a soukromí rozhodně neuznává (a ovce :-)). Když Jamie onemocní, někdo je s Wesem v nemocnici vyfotí a vypukne mediální smršť a jejich vztahu to taky nepřidá.

Za mě moc příjemné pokračování, které ukazuje narušení soukromí, nutnosti se obhajovat nebo vysvětlovat. Ale taky přátelství a podporu. Čtivé a dobře napsané. Doplněné (obrovskou) špetkou humoru Blakea.

21.01.2025 4.5 z 5

On On Elle Kennedy

Jamie a Wes trávili vždy léto na hokejovém táboře, kde se z nich stali nejlepší přátelé. Pak se kvůli sázce vše změnilo a Wes Jamieho odstřihnul ze svého života. Po čtyřech letech se jejich hokejové týmy potkávají a najednou se zdá tak jednoduché navázat tam kde přestali. Wes Jamieho opustil, protože k němu cítil víc než jen kamarádství a neuměl se s tím srovnat. Bude to pro něj po letech jednodušší a neměl by nechat rozhodnutí taky na Jamiem?

Teda, to se četlo úplně samo, parádní romance z hokejového prostředí, která ukazuje, že i ty největší životní nebo kariérní problémy lze vyřešit.

20.01.2025 5 z 5

Nový kluk Nový kluk Sarina Bowen

Moje první kniha od Sariny Bowen a rozhodně ne poslední. Porozhlédnu se po dalších. Skvělé sportovní téma, příběh, který se čte sám, sympatické charaktery a žhavé scény jako bonus. Hudson Newgate - newguy - je nová posila Brooklynu, Gavin nastupuje u stejného týmu jako kondiční trenér. Poznají se v baru a přeskočí jiskra, bohužel když si uvědomí, že jsou sousedé a tudíž se budou denně potkávat v práci, je to jako ledová sprcha. Oba nováčci v týmu se chtějí uvést a chovat profesionálně. I přes počáteční předsevzetí je to k sobě táhne. Oba mají své problémy. Gavin je vdovec s malou dcerkou a složitým vztahem s tchýni. Hudson se drží stranou, nepouští si nikoho do soukromí, bojí se, že jeho orientace by mohla způsobit problémy v týmu a u vedení klubu, jeho otec jej ovládá na pozici jeho agenta a zažil už hodně přestupů. Je toho hodně k vyřešení.

18.01.2025 4.5 z 5

Sezona pomsty Sezona pomsty Elizabeth Morgan

Čekala jsem trochu jinou hrdinku i příběh. Čekala jsem sebevědomou Abbie, která se chce pomstít Richardovi prostřednictvím jeho šéfa Damiena. Jenže tahle Abbie je obětavá a laskavá osoba, která se ráda o ostatní stará a toho Richard 4 roky zneužíval. Formoval si ji postupně k obrazu svému, pošlapal její sebevědomí a nakonec jí odkopl, protože pro něj nebyla dost dobrá. Protože pro Richarda nebyl nikdy nikdo dost dobrý a všechny chyby dělali vždycky ostatní. Abbie to svým (krutým) způsobem otevře oči. A její první opilecký impuls je ukázat Richardovi, že rozhodně dost dobrá je. A to i pro jeho šéfa. A tady se věci začínají komplikovat :-)

17.01.2025 3.5 z 5

Dobrý ročník Dobrý ročník Peter Mayle

Nemám nejmenší ponětí proč to celé nefungovalo. Maxův suchý sarkastický humor, vinice, Provence dýchající vůní levandule, příběh o dědictví... A přesto se mi vyprávění neuvěřitelně vleklo a trápila jsem se jen kvůli čtenářské výzvě. Závěrečné zhodnocení: v tomto případě raději film než knihu.

16.01.2025 3 z 5

Knoxova zastávka Knoxova zastávka Jamie Begley

Zatím nejlepší ze všech tří dílů. Knox je obviněn z vraždy Sam, Viper nabídne Diamond velice velkorysou částku, pokud prokáže jeho nevinu. Důkazy se začínají vršit v jeho neprospěch, Diamond musí pátrat i mezi dalšími motorkáři a výhrůžek přibývá. Proto začne Knox Diamond hlídat. Přesto, že je to k sobě přitahuje, Di váhá a to ještě nezná ani všechna pravidla a fungování Posledních jezdců.

15.01.2025 3.5 z 5

Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec J. R. Ward (p)

Vishous měl život plný samoty a bolesti, o to více ho zasáhlo setkání s lidskou lékařkou Jane, která mu zachrání život. Ale pro Vishouse není určen spokojený a šťastný život. Nebo že by přece?

14.01.2025 4.5 z 5

Nalezený milenec Nalezený milenec J. R. Ward (p)

Butch, jediný člověk mezi upíry a jeho láska k Marisse. Hned od začátku slibuje tenhle díl pořádné drama. Butch je unesen bezduchými a předhozen Omegovi. Konečně se více prosadí i Marissa. Pořád mi přijde málo slibná a napínavá část týkající se bezduchých a i Johnová část žádné napětí do děje nevnáší.

12.01.2025 4.5 z 5

Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Příběh Zsadista mě zajímal od prvního dílu, škoda slabší (skoro zbytečné) linky týkající se Omegy a bezduchých.

10.01.2025 4 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Teď u druhého dílu už jsem si zvykla na styl vyprávění a ponořila se do upířího světa. Tentokrát s Rhagem, těšila jsem se na jeho démona :-)

09.01.2025 4 z 5

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Asi jsem čekala trochu propracovanější příběh. Ale co, čte se to dobře, měla jsem náladu na něco upířího a zkusím ještě další díl, jestli se to nerozjede ;-)

07.01.2025 3.5 z 5

Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

Od začátku neskutečně čtivé, vtipné a napínavé. Svět upírů, vlkodlaků a lidí z pohledu upírky Misery, která souhlasí s domluveným sňatkem s vlkodlakem Lowem, mě neskutečně bavil. Jedním slovem paráda! :-)

05.01.2025 5 z 5

Bezchybně Bezchybně Elsie Silver

Povedené rodeo :-). Rhett se živí jako profesionální jezdec na býkovi. To samo o sobě vyžaduje sebevědomí až do stropu, protože sednout si dobrovolně na 900 kg živé, rozzuřené váhy, není pro každého. Bohužel (pro jeho agenta) je Rhett taky dost upřímný. Po posledním přešlapu a ztrátě jednoho z hlavních sponzorů, na něj jeho agent nasadí "chůvu", svou dceru Summer. Ta právě dostudovala práva, chce otci dokázat, že se na ni může spolehnout a taky se dobře uvést v jeho firmě. Je pro ni prestižní záležitost pomoct Rhettovi s kariérou a sponzory. Rhett to ale vnímá jako omezování. Navíc jsou protiklady, on se vůbec nestará o názory ostatních, ona se snaží, aby všichni byli spokojení. A čekají je dva měsíce společné práce.

Bylo to čtivé, vtipné, zajímavé prostředí, nové profese jezdce a agenta, dobře vykreslené charaktery a také pár vážnějších témat ke zpracování. Doufám, že další díly si udrží hodně vysoko nastavenou laťku.

03.01.2025 5 z 5

Vzpomínky na vášeň Vzpomínky na vášeň Aleatha Romig

Něco tak jalového, plochého a bez nápadu jsem už dlouho nečetla. Anotace vypadala slibně, provedení trapně pokulhává. Nesympatické postavy, žádný děj a nulové napětí z četby 246 stran udělaly doslova utrpení. Ella vůbec nevěděla co chce (pardon, evidentně chtěla jen svítit a být vidět). Damien se ze začátku choval relativně normálně, pak si začal vynucovat jednání, stálou přítomnost na telefonu, nutil jí nosit jen jím vybrané oblečení... Všechno, co bylo popsáno z pracovního hlediska bylo směšně neetické až nelegální, hraničící s žalobou. A který magor by postavil důležité jednání, které se týká rovněž budoucnosti jeho firmy, na osobě, které o tom jednání neřekne a nedá jí ani čas na přípravu? Kdyby se tomu aspoň dalo zasmát. Bojím se, že tak dobrá ale autorka není, aby do knihy vpašovala nadsázku nebo humor (nebo děj :-)). Druhý díl nebudu číst ani kdyby mi za to někdo platil.

02.01.2025 2.5 z 5

Víš, tak to prostě musí být Víš, tak to prostě musí být Adam Pýcha

Napínavý příběh, přečetla bych si i delší verzi. Našla jsem díky čtenářské výzvě.

02.01.2025 4 z 5

Dům plný vůní Dům plný vůní Erica Bauermeister

Krásný příběh Emmeline, která na malém ostrůvku prožívá dobrodružství a magii pohádek se svým otcem. Těžký život na ostrově pro dva lidi, kde ji tatínek učí všechno důležité o vůních a přírodě. Kniha je rozdělena do tří částí. Malá Emmeline na ostrově. Následně po opuštění ostrova, její zkušenosti mezi lidmi, škola, učení nových věcí, které na ostrově nepotřebovala. A pak její odvaha vydat se do obrovského města. Sledovat střet dvou zcela odlišných realit bylo hodně zajímavé a taky smutné, protože Emmeline neměla žádné zkušenosti se sociální interakcí ve společnosti a nový svět často nechápala a nechtěla. Naopak její přístup k vůním byl nečekaně silně provázán se vším, co dělala a zažívala.

02.01.2025 4.5 z 5

Juniper Hill - Na úpatí Juniper Hill - Na úpatí Devney Perry

Oproti Clifton Forge jsou Edenovi rodinná sága. Po Griffinovi se více dozvíme o Knoxovi. Memphis naloží svého malého chlapečka Drakea do auta a vydá se s ním z New Yorku do Montany, aby si zařídili nový život. Má pracovat jako pokojská v hotelu Eloise Inn. Jediné cenově dostupné bydlení je právě nad Knoxovou garáží (a to jen proto, že ho přemluvila jeho sestra, která hotel vede). Po vyčerpávajících začátcích v práci a s Drakem se Memphis svému "domácímu" více otevírá a sděluje podrobnosti i o svém předchozím životě a rodině, kterou nechala za sebou.

31.12.2024 4 z 5

Problémy v ráji Problémy v ráji Christina Lauren

Vypadalo to jednoduše, kvůli levnému bydlení na univerzitě se vzali. A pak rozvedli. Alespoň to asi Anna myslela. Jenže za tři roky je "její manžel" Liam zpět a potřebuje kvůli dodržení podmínek dědictví svoji ženu na rodinnou akci - svatbu sestry. Anna má jen dluhy za léčbu otce, jako malířka se zatím neuchytila a navíc ji vyhodili z práce ve večerce. Na Liamovo nabídku přistoupí a pokusí se před jeho rodinou hrát bohatou studentku medicíny. Zjišťuje, že ani soukromý ostrov a peníze neudělají z nešťastné rodiny šťastnou.

30.12.2024 3 z 5