Katka2382 komentáře u knih
Jooo tak to byla zase jízda.Taky bych řekla že spolu s prvním dílem se jedná o nejlepší kusy série.
Četla jsem je hned po sobě a tak teď čekat na další díl bude utrpení.
Paní Tichá je prostě jednička.
Malé vybočení z "klasické" arisrokratky ,ale pořád dobrý.
Zajímavý životní příběh.Jen tedy to zpracování mi moc nesedlo,na mě už to bylo moc směrem k červené knihovně a to zrovna nemusím.
Je to pěkná kniha,o tom žadná.Ale upřímně taky mi trochu zklamala. Jednak jsem doufala že bude trochu víc osobní a jednak mi taky štvali ty novinové výstřižky z kterých český čtenář má akorát tak velký kulový.
Mě se to líbilo.
Nečetla jsem anotace a neviděla film,takže jsem nic nečekala a dostala jsem milý oddechový příběh.Určitě se pustím do dalších dílů.
No upřímně,po přečtení zdejších anotací se mi do knihy ani moc nechtělo a zauvažovala jsem jestli ji rovnou nevrátit do knihovny.Ale pak jsem si řekla že to zkusím a udělám si na ní vlastní názor.
A dobře jsem udělala.
Není pravda že v knize není příběh,je tam.Je to příběh duchovní cesty.
Kniha se mi líbila a dobře se četla,chvilkama jsem si taky připadala jako uprostřed velehor a né tu doma v naší kotlině.
Doporučuji.
Před delším časem jsem si v knihovně půjčila Slavíka a Velkou samotu,jako první jsem bohužel četla Slavíka a ten mě opravdu moc nenadchnul a tak jsem obě knihy vrátila zpět s tím že se mi Velká samota taky nebude líbit.Ale nedávno jsem na ni zase narazila a rozhodla se jí dát druhou šanci a dobře jsem udělala.
Je vidět že Aljaška a vůbec americké prostředí je autorce mnohem bližší než Francie za války.A na obou knihách je to sakra znát.
Takže pokud se vám Slavík moc nelíbil zkuste tuto knihu.
No až teda na ten sladký happy end,ale to se dá vydržet.
Krásný,krásný a ještě jednou krásný.
Přesně takové čtení mám nejraději.
Krásné.
Ale nečekejte klasické povídky,jsou to opravdu střípky poskládané vedle sebe bez ladu a skladu.
Bez začátku a bez konce,ale o to opravdovější.
Ale jo,šlo to.Už jsem si na ty holky docela zvykla.
Opět červená knihovna jak vyšitá,ale řekla bych že to byl asi zatim nejlepší díl ze série.
Opět sladké jako cumel se spoustou chyb a překlepů.
Pěkné a čtivé,ikdyž na mě už trochu přeslazené.
Jen mě štvala práce překladatelky či korektora,na jedné stránce oslovuje dívku jako Ruby a o pár řádek níž jako Rose.Nebo Nick je zván na oběd a pak se píše o večeři.
Jo jsou to kraviny,ale tak nějak mi to přijde jako zbytečná nedbalost.
Krásná kniha,taková ta kniha na celý život. Jinak ji bude člověk vnímat v dětství, jinak v dospělosti ale nejvíc si ji asi čtenář vychutná ve zralém věku.
No měla jsem ji půjčenou z knihovny,ale už mám na cestě svou knihu.
Dotčeno v 11 v noci,páč jsem se nemohla od knihy odtrhnout.Ležela mi tu několik týdnů a já se trochu bála že to bude depresivní čtení,ale naštěstí nee.
Jako jo ten konec je dost nepravděpodobný,ale proč ne.Naději potřebujeme všichni.
Krásný příběh a taky hodně čtivý.