Ketfl Ketfl komentáře u knih

Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Opět velmi pěkná a oddychová knížka z pera této autorky. Autorka píše sice pro mladší cílové publikum, ale určitě i starší čtenářky kniha potěší. Příběh byl velmi hezký, měl spád, autorka píše opravdu pěkně a čtivě. Hlavní postavy se mi líbily, hlavně tedy Abby a její děda. Asi miluju takové ty sarkastické postavy. Cooper mě trochu štval, říkala jsem si, jestli Abby za to vůbec stojí. Ale nakonec jsem byla ráda, jak to dopadlo. Konec byl sice trošku odfláknutý, ale v rámci takové četby asi ani nevytýkám. Člověk se na pár hodin zabaví, srdíčko si zaplesá, takže je svět v pořádku. :-)

02.05.2021 4 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Po tom, jak skončil první díl, jsem se už nemohla dočkat druhého dílu. A jsem opět nadšená! Autorka píše opravdu poutavě a čtivě. Příběh jsem doslova hltala a modlila se, aby jen tak neskončil. Hlavní postavy mi byly poměrně dost sympatické. Se Sage jsem velmi soucítila, protože to, co se jí stalo, bylo skutečně strašné. Každopádně ten konec si dle mého názoru zasloužil trochu víc. Doufala jsem, že se ještě víc dozvíme o tom, jak to dopadlo s Alanem. V epilogu jsem doufala, že se také dozvíme více o ostatních postavách, i když samozřejmě kniha nebyla primárně o nich. Nicméně i přesto hodnotím plným počtem bodů, protože to bylo zatraceně hezké a doufám, že si brzy budu moc od této autorky přečíst nějakou další knihu.

05.04.2021 5 z 5

Zničená Zničená Rachel Van Dyken

Tohle byla taková pěkná pohádka se silným a dojemným tématem k zamyšlení. Celkově je děj napsán takovou svižnou formou, kapitoly jsou poměrně krátké a střídání vypravěčů tomu dodává šmrnc. Jen mi tam prostě něco chybělo, nevím. Rozhodně nechci říct, že kniha není pěkná, ale na plný počet bodů to pro mě nebylo. Nicméně jsem zvědavá na další díly.

02.04.2021 4 z 5

Aspoň trochu normální Aspoň trochu normální Trish Doller

Mě se kniha líbila. Bylo zajímavé, že vypravěčem příběhu je muž, voják. Velké plus dávám za celé to zpracování ohledně války. Člověku je až smutno, jaká traumata v sobě musí vojáci nést kvůli nesmyslným válkám. Škoda jen, že kniha byla tak krátká. Uvítala bych více dopracovaný konec, nebo alespoň epilog.

11.03.2021 4 z 5

Zakázané noci Zakázané noci Liv Morris

Kniha je opravdu spíše pro nenáročné čtenáře, kteří si chtějí u knihy odpočinout. V ději se nekonají žádné zvraty, žádná extra akce. Je to spíš dost přeslazené, a kdybych si odmyslela to pracovní prostředí, tak mi to spíše připadá jak příběh o dvou puberťácích, než o dospělých lidech. Co bych vyzdvihla je, že Barclay byl, i přes svůj atraktivní vzhled a vysoké postavení, normální chlap, který se neotáčel za každou sukní. Každopádně to, že Tesse říkal "holčičko" - to ve mě evokovalo naprostého úchyla a bylo mi z toho úplně zle. A když se na posledních stránkách objevila "Hammaconda", tak to mě rozsekalo úplně, ještě, že tohle autorka nepraktikovala v celé knize, nebo bych jí ani nedočetla. V závěru tedy chci říct, že kniha není úplně špatná, je ale dost průměrná a rozhodně nemám v plánu ji znovu číst. Myslím, že za pár týdnů už ani nebudu vědět, že jsem něco takového četla.

24.01.2021 3 z 5

Jako led Jako led J. Lynn (p)

Série Počkám na tebe se mi velice líbila a pamatuji si, že když jsem kdysi četla tuto, tak se mi také celkem líbila. Dnes ale musím hodnotit opravdu jako "celkem". Jedná se o oddychovou četbu a děj příjemně utíká. Ale jinak to za mě bylo hrozně plytké. Nevím, jak jinak to nazvat. Zápletka by byla možná zajímavá a netypická, ale přišlo mi, že na ni hlavní postavy absolutně neadekvátně reagovaly. Jako by jim to vůbec nevadilo, že po nich někdo střílí apod. Taky mě štvalo, že Sydney pořád řešila, jak je Kyler nádhernej, a Kyler miluje Sydney od malička, ale i před ní stíhá balit jednu holku za druhou. Taky jsem moc nepochopila, jak tihle dva mohli být nejlepší přátelé od dětství. No, prostě logiku dle mého kniha opravdu moc neměla. Každopádně v závěru se to krapet rozjelo, tak se to pak už četlo samo. Ale na sérii Počkám na tebe to opravdu nemá.

15.01.2021 3 z 5

Hra s láskou Hra s láskou R. L. Mathewson

Jé, tak tohle byla moc hezká, milá, oddychová knížka. Moc se mi líbilo to hašteření mezi hlavními hrdiny. Možná bych jen vytkla ten konec, na mě to bylo zbytečně protahované drama, ale jinak moc pěkné.

22.07.2020 4 z 5

Kylandovo vykoupení Kylandovo vykoupení Mia Sheridan

Těžko říct, jestli to v Americe takhle někde doopravdy funguje, a jestli ano, je to dost smutné. Každopádně autorka znovu dokázala, jak poutavě a čtivě dokáže příběhy hlavních aktérů popsat. K této knížce se často vracím. A pokaždé jsem z ní stejně unešená, a taky smutná. Tohle je totiž dechberoucí příběh o pravé lásce, které nepřeje její prostředí.

14.05.2020 5 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Dlouho jsem přemýšlela, jak tuto knihu ohodnotit. Protože jo, byla fakt skvělá. Četla se úplně sama, navíc autorka opět ukázala, že její knihy jsou prostě samá sranda. Nasmála jsem se teda dost. Každopádně o proti knížce Kulti mi to přišlo takové víc bez nějaké větší akce. Nevím, jako na jednu stranu jsem nadšená, ale schválně jsem si Kultiho přečetla před tím, než jsem začala číst tuto knihu, a tak můžu říct, že tahle kniha je pro mě o něco slabší. Ale určitě si zaslouží i tak plný počet bodů, protože se k ní určitě ráda vrátím. Doufám, že o této autorce neslyšíme naposled. Super :-)

30.04.2020 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Ze začátku jsem si musela teda trochu zvyknout na ten styl psaní rozhovoru mezi postavami. Knihu hodnotím ale jinak rozhodně kladně. Povahy hlavních postav byly dost netypické. Takže to na mě udělalo velký dojem. A ten závěr v podobě žádosti byl jednoznačně leonovský. Bomba :)

21.03.2020 5 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Třetí díl a opět jsem nadšená. Možná bych i řekla, že se mi tento díl líbil zatím nejvíc. Líbilo se mi vylíčení obou hlavních postav. Sawyer ušla určitě velký kus cesty. Plně se dokážu vcítit do postavy, která si mysli, ze si nezaslouží nic lepšího, ani lásku. Mona prostě umí psát. A já se tedy budu těšit na další knihu.

17.03.2020 5 z 5

Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Teda tahle autorka umí psát! Kniha byla super, postavy mi přišly sympatické. Fakt moc hezké. A to “Řekni auto”. Úplně se rozplývám :-)

26.01.2020 5 z 5

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Tak tohle jsem vůbec nečekala. Čekala jsem klasicky erotický příběh, ale tohle byl teda poradně propracovaný děj s pořádnou dávkou jiskření. Určitě si přečtu i další knihu/knihy od této autorky. Tato kniha se mi opravdu líbila :-)

03.12.2019 5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Čtvrté křídlo nás uvedlo do neskutečně zajímavého a napínavého světa v prostředí bojové akademie, kde o draky a magii není nouze. Závěr přinesl zvrat, kvůli kterému jsem určitě nebyla jediná, kdo se druhého dílu nemohl dočkat.

I přes závěr jedničky se ale Železný plamen rozvíjí celkem pozvolna. Violet se vrací na Basgiath, aby nastoupila do druhého ročníku studia. Xaden studium dokončil a je nasazen na vojenské základně. Nemusíte mít strach, o společné scény rozhodně nepřijdete. Xaden a Violet se ale musí potýkat s různými překážkami v jejich vztahu. I když mě kolikrát mrzelo, že se to mezi nimi tak táhne a jisté problémy pořád přetrvávají, tak přesto musím říct, že jejich vzájemnou chemii se autorce povedlo popsat na jedničku. Oni dva jsou prostě úžasní. Nechybí ani pár erotických scén, které skvěle doplnily romantickou linku.

Violet ale brzy zjistí, že udržet tajemství, spolupracovat s povstalci a říkat selektivní pravdu svým přátelům vůbec není jednoduché. První polovina příběhu se proto občas trochu táhne. Ta druhá je však úplně o něčem jiném. Děj začne gradovat, jsou utvořena nová spojenectví, díky čemuž se do příběhu více zapojí stávající i nové postavy. A k tomu ti draci! Ti jsou naprostou perličkou této série.

Příběh postupně odhaluje další a další tajemství a brzy je jisté, že velký boj je za dveřmi. Závěr knihy je tedy opět naprosto dramatický. Emoce jsem měla jak na horské dráze a nebudu lhát, pěkně jsem si pobrečela, jen abych s další stránkou koukala s pusou dokořán. Protože ten závěr? To snad nemůže být pravda!

Celkově velice chválím propracování příběhu. Ano, tento díl měl slabší místa, ale v závěru nemohu snížit hodnocení, protože autorce se povedlo vydolovat ze mě snad každou možnou emoci, což mě nutilo otáčet stránku za stránkou, dokud nebyl konec. Ale pozor! Tato kniha je celkem bichle.

Velice doporučuji!
Hodnotím 5/5*

24.09.2024 5 z 5

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

Razerova jízda je prvním dílem série Poslední jezdci a příběh se odehrává v prostředí motorkářského klubu. Jelikož knih s touto tématikou na českém trhu zatím tolik není, tak jsem se opravdu těšila, až si tuto knihu přečtu.

Začátek knihy mi přišel celkem fajn. Autorka má takový jednoduchý, ne příliš popisný styl psaní. Nepáře se s nějakým zbytečným vysvětlováním či popisováním niterných myšlenek a emocí. I přesto, že preferuju knihy s větší hloubkou, tohle mi zas tak nevadilo.

Největší problém pro mě byl samotný Razer. Upřímně snad nikdy se mi nestalo, že by hlavní hrdina byl takový ptakopysk. Za mě jedno velké NE! Pokud čekáte nějaké brutální rošambo, tak nic extra žhavého nečekejte, ale určitě se tu dočkáte poměrně netypických scén, které vás možná překvapí.

V příběhu za mě nastalo také několik úplně bizarních situací, u kterých jsem valila oči. Kniha má ale pár stránek, takže pokud sháníte knihu na jedno odpoledne/večer, tohle by pro vás mohla být fajn volba.

Já se ale bohužel do fanklubu Razera řadit nebudu. Čekala jsem asi něco jiného, a hlavně hlavního hrdinu drsňáka sympaťáka, což jsem tady bohužel nedostala.

Ale jak se říká – nezkusíš, nevíš. Tak tomu dejte šanci a třeba vám kniha sedne lépe.
Za mě bohužel pouhé 2 z 5*

21.08.2024 2 z 5

Láska z jiného života Láska z jiného života C. J. Connolly

Tak tohle bylo opravdu skvělé počtení! Bylo úplně neuvěřitelné sledovat, jak se život jedné ženy díky jedné události rozjede po dvou úplně rozlišných cestách. Ať už se jedná o partnera, práci, kamarády, apod. Musím říct, že téma není úplně běžné a fakt mě to bavilo. Sice mi to nepřišlo jako odpočinková četba, ale knihu jsem si opravdu užila. I nějaká ta slzička mi ukápla. Velkým plusem pro mě i bylo, že jsem do poslední chvíle přemýšlela, jak si s celým námětem autorka poradí a jaký bude závěr.

Ale ať už se váš život bude odvíjet jakoukoliv cestou, ta pravá láska si vás stejně najde. Moc pěkné.

30.12.2023 5 z 5

Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Úvod knihy mě mile překvapil a nadchl. Děj mě ihned vtáhl a já se s chutí začetla do příběhu Macka, rozvedeného otce tří dcer, jejichž výchova mu dává pěkně zabrat. Jenže jak začátek začal slibně, tak děj brzy začal sklouzávat do naprosté průměrnosti. Hlavní hrdinka Frannie byla sympaťanda, ale s Mackem to měla fakt těžké. Ten chlap si totiž neustále vytvářel nějaké problémy. Nehledě na to, že mi to jeho vytváření problémů a celkové jednání nepřišlo ani moc chlapské, spíš bylo evidentní, že knihu napsala žena, která na to prostě nahlíží z jiného úhlu. Knize ani moc neprospělo, že autorka veškeré závažnější situace vyřešila bez jediného slova a čtenáře pak zrovna postavila před hotovou věc. Suma sumárum, tohle je kniha, která neurazí, ale ani nenadchne. Příběh je poměrně dost průměrný. Znovu po knize už rozhodně nesáhnu, ale nemohu říct, že by mě čtení vyloženě otrávilo. Další díl si ráda přečtu.

29.08.2023 3 z 5

Kancl po italsku Kancl po italsku Anna Nicoletto

Camilla je dokonalá šéfová. Je hodná, mírná, přátelská a svoji práci ve Videoflixu zbožňuje. Jediné, co ji v práci chybělo, je její kamarádka a kolegyně, která se konečně vrací po mateřské dovolené zpět do práce. Jenže v den jejího návratu Camilla zjistí, že je vše jinak a jejím novým kolegou není nikdo jiný než muž, kterého potkala předtím v kavárně.

Edoardo je chladný, nelítostný a jde si tvrdě za svým. Odešel z Londýna, aby byl blíž domovu a zároveň vydobyl prestižní pozici. Je mu jedno, koho po cestě na vrchol potopí. Udělá vše, aby dosáhl svého cíle a dokázal, že je jediným schopným kandidátem. A Camilla pro něj není žádná opravdová konkurence. Tahle mírná a kamarádská žena ho o jeho vysněnou pozici rozhodně nepřipraví. Co na tom, že kromě rivality to mezi nimi začíná i pořádně jiskřit?

Pokud máte rádi rivalitu mezi hlavními hrdiny, kancelářské prostředí a lásku ve stylu enemies-to-lovers, tak tato kniha by mohla být právě pro vás. Edoardo se ke Camille tedy zpočátku choval naprosto otřesně, až mi ji bylo kolikrát opravdu líto. Jenže Camilla se nespokojí s rolí obětního beránka a Edoardovi brzy začne vše oplácet. Chemie mezi nimi mě bavila a jejich hašteření jsem si dost užívala.

Co mi na knize ale moc nesedlo, byl styl psaní. Text byl místy zmatečný, že jsem kolikrát vůbec nechápala, co se tam děje. Netuším, zda se jedná o chybu autorky či překladatele, ale kolikrát jsem si musela text číst i víckrát. Také mi vadily velké časové skoky mezi jednotlivými kapitolami.

Naopak co velmi chválím, tak epilog. Byl napsaný velice vtipnou a milou formou, takže mi vykouzlil úsměv na tváři. Opravdu to byla skvělá tečka na závěr.

Hodnotím 3,5/5

15.05.2023 4 z 5

Otisky Chribdy Otisky Chribdy Kristina Waagnerová

(SPOILER) Třetí díl navozuje v příběhu pěkně temnou a krutou atmosféru. Jak by taky ne, když se celý děj odehrává na území krvežíznivých Sarrei. Isarell se v první části příběhu srovnává psychicky i fyzicky s tím, co ji potkalo ke konci druhého dílu. Stejně tak Pátý, ve kterém se doslova bije několik osobností naráz. Isarell je zlomená a přišla o veškerou svou sílu, ale díky volbě, kterou je nucena učinit, se jí podaří získat svou sílu postupně nazpět. Na svou stranu získává také nečekaného přítele. Andreil Smrtihlav je, stejně jako Isarell, Grai. A ač je to pořádný záporák, stejně se snaží svým zvláštním způsobem Isarell pomáhat a chránit ji. A já musím říct, že jsem si jeho postavu v tomto díle celkem dost oblíbila.

Čím více se Isarell pohybuje ve společnosti Sarrei a upevňuje svoje postavení, tím více je vtažena do jejich intrik a mocenských bojů. V tomto díle čtenáře čeká mnoho akcí a zvratů, ale také o něco více sexuality. Nemusíte se ale bát, vše je velice vkusně a decentně napsáno.

Isarell však také čeká další nezdar a pád na dno. Znovu tedy bude nucena najít svou sílu a využít všechny páky, které může, aby se dostala ze spárů Sarrei. Na druhé straně příběhu však stojí bývalý jorreiský rytíř Kreón se svou družinou a samozřejmě také královna Ymira s divoženkami, kteří podniknou cokoliv, aby Isarell osvobodili.

Tento díl je co do počtu stran kratší než předchozí díly, ale nabízí snad ještě větší množství akce. Příběh čtenáře vtáhne a nepustí ho, dokud se nedostane na poslední stranu příběhu.

Já osobně jsem moc zvědavá, co si autorka připraví pro velké finále. Vypadá to však, že válečný konflikt je na spadnutí. Kdo ale stane na straně vítězů? Nezbývá nic jiného než si počkat na závěrečný čtvrtý díl. Jsem zvědavá, jak autorka ještě zamíchá s osudy hlavních hrdinů.

Tento díl jsem si maximálně užila a netrpělivě vyhlížím pokračování!

26.02.2023 5 z 5

Dotek viatáru Dotek viatáru Kristina Waagnerová

(SPOILER) Šok.
I druhý den po přečtení stále hledám slova, kterými bych mohla popsat druhý díl této série. Slovo šok je ale asi vystihující. Pořád totiž nemohu uvěřit, jaké osudy autorka připravila hlavním hrdinům této série. A že je to teda pořádně neuvěřitelné!

Ale začněme od začátku. Druhý díl pokračuje tam, kde první díl skončil. Arachné Isarell přemohla v souboji krále Renegora a vydobila si tak titul válečné princezny Ellektrysu. S titulem se však pojí také různé povinnosti a správa vlastního panství. To Isarell moc nezajímá, ale trénink vlastní elitní bojové skupiny, které nazývá Stíny, naopak ano. Věnuje tomu veškterý svůj volný čas, aby našla vhodné osoby, které by mohli ovládat graiskou magii a také se naučit ji využít k boji. Přitom se její postava stává součástí spletitých intrik. Ať už ze strany Ymiry, královny divoženek, nebo Sittů, mocných čarodějů Arachrystu.

Nakonec je Isarell spolu s Bastienem a dalšími bojovníky vyslána na misi do temnoty, kterou obývají obávaní Sarrei, krvežíznivé zrůdy. Vypadá to, že se blíží válečný střet a Sitté potřebují vědět, co jejich největší nepřítel chystá. Tato výprava však krutě zamíchá s osudy hlavních hrdinů.

Autorce musím uznat, že se nebojí do toho jít pěkně natvrdo. Když už si myslíte, že horší to být nemůže, tak mi věřte, že může. Přiznám se, že jsem to nečekala a některé scény jsem i obrečela. Připravte se na pořádné bojové scény, loučení, naději, ale také ztrátu.

Na příběhu se mi líbí, že autorka dokáže šokovat. Příběh není úplně předvídatelný a neskutečně si vychvaluji propracovanost celého světa i všech ras, které v něm žijí. Čtenář tak dostává ucelený obrázek a dokáže se tak vžít do konání všech zúčastněných. Vlastně ani nelze říct, kdo jsou ti dobří a kdo jsou ti zlí (i když zle tam působí tak nějak všichni).

S čím ale nadále bojuji, jsou názvy. Například názvy magií jsou za mě těžko zapamatovatelné, proto si znovu říkám, že nějaký rejstřík či shrnutí všech názvů by vůbec nebyl od věci.

Celkově jsem ale z příběhu neskutečně nadšená. Takhle propracované české fantasy jsem ještě nečetla. Je to naprosto úžasný příběh, i když to není úplně odpočinkové čtivo, stejně se nelze od čtení odtrhnout.

Já osobně jsem maximálně zvědavá, jakým směrem autorka povede příběh dál. A doufám, že dobro nakonec zvítězí. Těším se na pokračování.

30.01.2023 5 z 5