Ketrin.TR komentáře u knih
Opět příjemné čtení. Autorka umí navodit jak napínavou, detektivní zápletku tak lechtivou, vášnivou chvilku a spojení těchto prvků mě v jejich knížkách baví. Jen některé ty romantické momenty mi přišly do děje až moc násilně našroubované, ale aspoň si každý přijde na své. Těším se, až si zase přečtu další autorčino dílo.
Knížka se četla velmi svižně, přestože hlavní hrdinka mi přišla teda fakt jako strašná hysterka a její chování mě kolikrát dost vytáčelo. Rozuzlení knížky mi došlo snad ještě dřív než jsem byla v půlce knížky. I tak to byl ale slušný psycho příběh, těším se na další od této autorky!
Perfektně napínavá knížka, kterou jsem přečetla doslova za pár hodin na lehátku u moře. Zajímavý námět, jenom jsem možná trošku čekala víc jeho využití, mrazivější atmosféru a promyšlenější konec. I tak doporučuji přečíst!
Opět dobré, napínavé čtení. Na styl krátkých, úsečných vět jsem po autorčině prvotině byla připravená, možná bych řekla že se v rozepisování i trošku "zlepšila" a knížka se četla lépe než Manželé odvedle. I díky tomuto stylu psaní má příběh spád, nikam zbytečně neodbíhá. Líbilo se mi pomalé poodhalování odpovědí na otázky, aby se to všechno potom zase ke konci přiostřilo nějakou další zápletkou a zvratem. Jo, tohle je fajn čtení, které zhltnete raz dva.
Hurá, konečně další počtení od Míšy Klevisové! Už jsem se nemohla dočkat, protože její knížky zbožňuji. Autorka opět vsadila na moje oblíbené drsné, severské prostředí, do kterého zasadila nový děj. Byť má knížka podobný vzorec jako Ostrov šedých mnichů (vztahy mezi lidmi na odlehlém místě), nic nepůsobilo ohraně. Jen některé odstavce mi přišly zbytečně hluché a trochu natahovaly jinak napínavý příběh. A Pepa Bergmanů má moje velké sympatie, jednou bych ho chtěla taky někdy potkat! :-)
Prostě klasika, doteď si nedokážu vysvětlit proč jsem se já, milovnice detektivek, bála Agathu tolik let otevřít! Možná protože jsem ji měla v hlavě zaškatulkovanou jako povinnou, nudnou a natáhlou četbu? Nebo když jsme o ní četli sáhodlouhé a náročné texty v angličtině na střední? Nebo jsem se bála té spousty postav? Ať tak či onak, jsem ráda, že jsem se rozhodla konečně nějaké dílo přečíst a rozhodně jsem nelitovala! Napínavé čtení plné strhujících chvil, prostě pecka. A tak jak jsem se bála, že se budu ztrácet v postavách, tak mě mile překvapilo, že se tak nestalo. Jediné co mi trošku chybělo a mrzelo, že autorka nijak nepopisuje třeba počasí, prostředí a místa; zrovna tohle na autorech oceňuji a tady to bylo odfláklé.
Nicméně už teď se těším na další její knížky které se mi dostanou do rukou!
Napínavá a hodně čtivá detektivka, zhltla jsem ji na pár zátahů a od samotného rozuzlení se nedalo odtrhnout už vůbec. Narozdíl od ostatních komentujících mi však postava Eriky Fosterové coby šéfinspektorky nějak extra nesedla a její výbušné chování a bezhlavé jednání mě dost často vytáčelo. Knížku za "bestovní celer" moc nepovažuji, určitě jsou lepší detektivky s hlubším příběhem, ale i tak rozhodně stojí za přečtení.
Hodně dobrá knížka s napínavou zápletkou. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická asi jako naprosto všem, ale byla to příjemná změna číst zase jednou o jiném charakteru. Vřele doporučuji přečít, od stránek se nedá absolutně odtrhnout a jenom hltáte jednu větu za druhou :-)
Knížku jsem přečetla doslova jedním dechem, nádherně se čte a člověk se úplně přenese na studenou Vysočinu mezi větrem ošlehané Skoty. Až by málem zapomněl že jede v autobuse a dost často si zajede :-) Teď se dívám na seriál, který je zase úchvatný pro svoji krajinu a hlavně slyšet galštinu je prostě kouzelné.
Po sérii Koruna jsem se na Elitní krále dost těšila a teda jsem těžce zklamaná. Nevím jestli je to tím, že je to vlastně autorky prvotina, ale za mě to je dost velká slátanina. Ač píše čtivě, tak ty scény jsou občas tak nelogicky poskládané, nikam nevedou a nemají kolikrát žádnou pointu. Časem mě přestaly bavit dokonce i rozhovory, které taky občas postrádaly smysl. Chybělo mi nějaké napětí a šponování děje. I když autorka rozehraje zajímavou hru na kočku a myš, tak ten nápad je taky o ničem, dalo by se z toho tolik vytáhnout! Co teda Amo umí, tak je vhodit čtenáře do těžké frustrace, protože až do posledních stránek vlastně nevíte co čtete, hlavou vám lítá stovka otázek, na které vám nikdo nedá odpověď. A taky ve vás umí probudit neskutečný odpor k hlavní postavě; Madison je snad jediná knižní postava, kterou jsem začala doslova nesnášet. Zezačátku se jeví jako sympatická a svá holka, co miluje zbraně, přířodu a knihovnu. Jenže co z ní autotorka během pár stránek udělala? Neuvěřitelně blbou, naivní couru, která sebou nechala šíleně zametat. Už jen kvůli ní jsem příběh chtěla odložit, ale potřebuji otázky na odpovědi, takže mi nezbude nic jiného, než číst další díl.
S Karikou se díky této knížce setkávám podruhé, takže už jsem tak nějak věděla co mě čeká a nemine. A opět zase zabodoval; psychologický horor tentokráte zasadil do Slavkovské doliny ve Vysokých Tatrách, takže nás čeká spousta krásných, horských popisů. Jenže nejedeme na turistickou poznávačku, nýbrž se s hlavním hrdinou, pracovníkem infocentra, vydáváme do hor pátrat po hrůzné legendě, která se, jakjinak, ukáže pravdivou. A zrovna na takovém dost blbém místě - kamenné plošině třicet metrů nad zemí, ze které fakt nechceš spadnout. Začíná poměrně náročný psychosouboj realita versus hluboké dno vaší mysli, v čemž je autor mistr. Místy už to bylo teda i na mě trošku dlouhé a nebylo by na škodu ubrat té rozvláčnosti, ale jinak mě autor zase nezklamal a knížku jsem hltala dlouho do noci!
Knížky od téhle spisovatelky mě hrozně baví a vždycky se těším na nové, ale s kvalitou v tomhle díle šla strmě dolů. Příběh se tak nějak vlekl, postrádal tolik typické napětí, zvraty a wow rozuzlení. Stephanie a její úvahy plné otázek a co by kdyby mě už pak vůbec nebavily, pořád se to motalo dokola a jediný důvod, který čtenáře drží jakžtakž při čtení, je že chcete vědět jak to vlastně dopadne.
Super thriller, který vás okamžitě vtáhne do děje. Na nástupišti v metru cizí, roztěkaná a neupravená žena strčí Morgan do náručí dítě a skočí - spadne? pod vlak. Celá tahle událost rozvíří děj, který jen tak nemůžete přestat číst. Všechny prsty ukazují na nebohou Morgan, která vezme pátrání do vlastních rukou aby se zbavila viny. Zároveň se rozpletá příběh Nicole, která svoje dítě tímhle zvláštním způsobem opustila. Autorka velmi dobře pracuje s psychikou postav a i když už v půlce začínáte tušit jakým směrem se bude příběh ubírat a kdo je vlastně tou špatnou postavou, i tak lítáte očima po stránce jako zběsilí. Super čtení!
Mám čtecí krizi, tak jsem sáhla po knížce, od které jsem naprosto nic neočekávala. A taky že jsem od ní nic nedostala, myslím, že tohle se asi ani nedá nazývat literaturou. Nicméně věřím, že svoje čtenářky si to najde. Knížka prostě nemá děj, stránky plní jenom jeden sex za druhým. Na všech možných místech, které už předem očekáváte. První sexuální scény člověk zhltne, pak je ale přeskakuje protože jsou opravdu jako přes kopírák. Hádka, roztrhlé kalhotky či blůzka a následný divoký sex proložený poměrně silně vulgárními slovy. Zajímalo by mě jakou ženskou rajcuje, když jí chlap při sexu řekne že je špinavá coura a ať drží nevymáchanou hubu?? Dvě hvězdy dávám jen díky Bennettovým kapitolám, jeho myšlenky mě docela pobavily, stejně tak některé dialogy.
Tak a teď hurá číst zase něco co není brak :-)
Čas od času mám chuť na psychologické thrillery s tématikou domácího násilí a ani tento nezklamal. Neskutečné, jak se z milého a úžasného chlapa dokáže stát těžký sociopat a udělat vám pěklo ze života. Taky mě x krát napadlo proč Kristy něco neudělá a něco neřekne, ale člověk, který takovou situaci nikdy nezažil, může asi těžko soudit. Autorka perfektně pracovala s psychikou postavy a popisovala ji tak barvitě, až si člověk při čtení rval vlasy rozrušením. A to spojení "za zdmi" mě neskutečně bavilo. Nejen že nás nechalo nahlédnout za zdi tyranství, ale taky do vězeňského systému a na popravy smrtícími injekcemi...
Milá a sladká romance pokračuje, okruh kandidátek na korunu se zužuje, ale naše hrdinka America zůstává. Nějak mě v tomhle díle nebavila; pořád se stavěla na hlavu, chvíli si hrála na uraženou, chvíli na šťastnou, chvíli na rebelku... No trochu mi pila krev a očividně nejenom mě :-) Milostný trojúhelník je taková klasika, ale America ho svým chováním a nerozhodností pozvedla do takových výšin, až jsem doufala, že se na ni oba kluci vyprdnou, protože si nezaslouží ani jednoho. Konec knížky se toužebně rozjel a dostal trochu spád, tak jdu honem na další díl! :-)
Tento díl mě tentokrát moc neuchvátil. Začátek je šíleně zdlouhavý, nezáživný a trvalo mi hrozně dlouho než jsem se do toho pořádně ponořila. Davidovo seznámení se s případem a přehrabování se v papírech a denících po Frankovi je úmorně dlouhé a trvá pomalu do půlky knížky. Pak se příběh konečně toužebně rozjede a je to opět ten starý, známý a napínavý, někdy občas zase klasicky přemrštěný, děj. Při vyústění zápletky a Frankova zmizení mi tam trošku chybělo nějaké to ´wow´- něco co by mě posadilo na zadel. Nějaký další díl si zase ráda přečtu, ale po tomhle si dám od Tima trochu zase oddech.
Miluju tuhle sérii! Nádherný, kouzelný svět plný roztodivných bytostí a pozoruhodných míst, díky kterým vaše fantazie pracuje na plné obrátky. Miluju každou stránku téhle ságy a děkuji autorce, že mě zavedla na tak fantastické místo jako je Prythian a seznámila mě s tak krásnými, magickými postavami. Těším se na další pokračování jako malá holka! Trošku se bojím co nového nám Kotlík namíchá a že už to nebude ono, ale i tak se s chutí znovu nechám vlákat do toho úžasného světa s tak dokonalým příběhem.
Přestože je rodiných thrillerů teď jak hub po dešti, baví mě je číst a vždycky mám radost, když na nějaký narazím. Tahle knížka, stejně jako "Skryté okno", mě vtáhla a už nepustila. I když děj tak nějak tušíte, postupné skládání dílků je prostě super a baví vás to. Ke konci mi trošku něco přišlo lehce překombinované ale i tak za mě fajn čtení a těším se na autorčino další psaní!
Silné čtení, které ve vás zanechá tolik tíživého smutku a nepochopení, že nemůžete spát a v hlavě se vám jenom rojí tisíce otázek: jak se prostě něco takového mohlo doopravdy dít?!! Ale dělo se a lidé by na tyto hrůzy neměli zapomínat a já jsem ráda, že takové knihy vznikají. Tentokrát jsou tyto úděsné zážitky sepsány formou interview, na základě kterého Shlomo Venezia vypráví příběh o svojí práci v koncentračním táboře coby Sonderkommando. O té nejhorší práci v táboře vůbec... Těchto svědectví je málo, protože členové sonderkomanda nikdy nepřežili, proto je třeba si jich vážit a šířit je dál. Takže tuto knihu vřele doporučuji! I když po ní budete mít pár dní těžké spaní...