Kiwicatko Kiwicatko komentáře u knih

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Parada. Tak tohle jsem si uzivala. Dej pekne plynul a ja zacala chapat tu nevrazivost jinych ctenaru k Tamlinovi. Byl to vul. Neskutecny. A Lucien? Kurde tak ten me tak strasne moc zklamal. Nikdy noc neudelal, jen sliboval a pak se tvaril utrapene a sklesle. Mel byt jeji pritel! Jo a jaktoze ani jeden neresil, ze Feyre tak strasne hubne. Nikomu neprislo na tom nic divneho? Proste ji nechali stylem: vsak ona nechce aby se o ni nekdo staral, dame ji cas, ono se to nejak spravi. Blbci!

Na Nocnim dvore to byla parada. Uzasna dynamika vztahu kolem Rhyse. Tam jsme si to vazne uzivala.

Kralovny bych nejradsi upalila na hranici a jsem zvedava, jak to s nima dopadne nakonec, protoze to byly desny mury!

A mozna ho v tom mohla Feyre podisit dyl. Jako jen 8 dnu? Navic se behem toho lecil, takze jo, mela mu dat vetsi kapky.

06.03.2025 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Bohuzel se clovek neubrani spoilerovym videim apod. Takze jsem uz pred ctenim vedela, ze s Tamlinem to pak nebude az takove lazo plazo. Nicmene ani tenhle mensi nahled do budoucna pribehu mi nebranil si to uzit.
Libil se mi svet a jeho rozdeleni mezi dvory. Co me teda trochu vadilo, ze Feyre skoro az "vyzadovala", aby si vsichni uvedomili, jak je naprosto nepostradatelna - otec, sestry a pak uz i Tamlin a jeho dvur- a pritom se vztekala, ze se tak nedeje.
Calanmai byl takovy predel, kdy bylo prvni setkani s Rhysem a soucasne se to i nejak rozhybalo s Tamlinem.
Cekala jsem i nejaky techtle mechtle s Lucienem, ale nakonec bylo dobre, ze to byl jen "pritel".
Cast pod Horou byla silena. Tam uz to bylo o dost zajimavejsi. Hlavne bylo zajimave sledovat jak rozdilny pristup byl zvolen k Amaranth. A co se tyce Rhyse, asi to nebude nijak cernobile, co?
Kazdopadne jsem zvedava jak to bude pokracovat a co se stane s Tamlinem, kdyz by to ve finale nemela byt az tak ukazkova postava.

Jo a vsimli jste si, ze Tamlin vzdycky jen prosil a zadonil? Nikdy neriskoval, nebojoval. Jo, to mi bude vrtat hlavou. Hmmm jako by se Amatantha nechala ukonejsit prosbami.

25.02.2025 4.5 z 5

Věčný král Věčný král L. J. Andrews

Na jednu stranu me pribeh opravdu zaujal. Zajimave prostredi, lide, osudy.
Ale co me vazne stvalo bylo, ze snad na kazde strance se nekdo zasmal, zachechtal a ja nevim co jeste. Takze mi chvilkama prislo, ze nectu o piratske posadce, ale o nejake cirkusove sebrance nebo stand up komicich. Nehlede na to, ze Erik vsem rikal lasko. Teda nastesti jen zenskemu pokoleni, ale opravdu jsem cekala, kdy takhle oslovi treba Taita nebo Lebkozrouta.
Takze jednou vetou: Trpela jsem u toho, ale naramne jsem si to uzila :D

Jo a pripravte se na to, ze musite zkousnout chyby a preklepy. A neni jich malo.

A nejspis jsem uz dost otrla, ale za me nebylo nutne to varovani na zacatku. Nic tak uplne sileneho tam nebylo.

22.02.2025 3.5 z 5

Lampička Lampička Annet Schaap

Slysela jsem pochvalne komentare, tak jsem se do ni po nejake dobe, co mi lezela doma, pustila. A byla jsem strasne moc nadsena.
Krasna obalka, modre pismo, zajimave ilustrace a prekrasny pribeh. Lampicka byla okouzlujici bytost a ja jeji bezprostrednost milovala.

16.02.2025 5 z 5

Půl duše Půl duše Olivia Atwater

Obavam se, ze tohle me az tak moc neuchvatilo. Vsechno bylo strasne zrychlene, zkratkovite resene, nic nebylo poradne rozpracovane. Proste mi tam toho chybelo nejak moc.
Pribeh mel pekny a zajimavy namet, proto jsem i po knize sahla. Nicmene mi to prislo znacne nedotazene.
Bud jsem se tedka shledla v ponekud obsahlejsich knihach a nebo tomu opravdu chybela urcita hloubka.

10.02.2025 3 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

(SPOILER) Ale jo, ja sem si tam nasla vsechno, co mam rada. Hrdinka, ktera na sobe maka, aby byla co nejmin na obtiz svemu drakovi a nejblizsim lidem. Hrdinka, ktera snizi svoje sance na uspech, aby pomohla zvysit sance nekomu jinemu. Hrdinka, ktera pomuze dobre veci, prestoze ji lhali a klamali. Hrdinka, ktera citi neskutecny zal za ty, ktere nedokazala zachranit.
A pak tu mame samozrejme naseho hrdinu, ktery je "desny" zaporak a pritom pecuje a chrani vsechny, na kterych mu zalezi a ktery si vzal pod kridla. Hrdinu, ktery citi jako svou povinnost pomahat tam, kde se na lidi vybodli. Vsichni se samozrejme shodneme na tom, ze kdyz tajil veniny, byl neskutecnym blbcem, protoze ji tim uvrhl do extra nebezpeci, nehlede na to, ze spolecne se svym okolim (myslim jak lidi, tam draky) z ni delali peknou blbku.
Strasne moc se mi libily dialogy s Tairnem. To bylo bezva.
Liama jsem obrecela a porad jsem doufala, ze to nejak pujde zvratit. Ze neco vymysli, nejak se to otoci a ze proste neodejde.
Dein byl neskutecny vocas, kterej me tocil uz od zacatku. A jestli jeste jednou na ni sahne, tak mu dam do drzky. Bonzak jeden hnusnej.
Mimochodem Brannena bych kopla do kouli. Jako predpokladam, ze bude z jeho objeveni radost obrovska, ale ja uz jsem tedka dopredu nasrana, ze aspon ji nedal nijak vedet.

09.02.2025 4.5 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Jestli jsem to dobre pochopila, tak strejda s jejim tatou nebyli pokrevni pribuzni, takze z tehle strany nechapu to halo. Zadna pribuznost, tak vo co go :)

Aaaaale to ze tam prakticky pusobila jako jejich matrace a panove se na ni postupne vystridali a kdyby to nakonec ona nestopla (ze se uz teda konecne rozhodla jen pro toho jednoho), tak by se stridali dal a dal, tak to uz me az tak neuchvatilo. Jako nemela jsem z toho nejake zavratne osypky, ale ze bych trikrat jasala, to zrovna taky ne.
Ale co mi vazne vadilo, byla ta zmena Caleba. Tak borec roky nemluvi a oak to vypada jak kdyby mel dekovny proslov za udeleni oskara. Mel zustat "nemluvny" jakoze treba sem tam nejake to slovicko, ale on byl najednou "vylecenej" a zvatlal si to jedna basen.
No a konec byl teda radne pritazeny za vlasy, ale co uz.

09.02.2025 3 z 5

Jsem tvůj kluk Jsem tvůj kluk Sarina Bowen

Za me trosilinku slabsi oproti prvnimu dilu, ale ne o moc. Tommy se mi libil moc, ale na Cartera sem si musela zvykat, dost dlouho, prakticky celou knizku a mozna i po jejim docteni.
Kazdopadne by me zajimalo, jestli nechce udelat autorka z Coloradskeho muzstva jen misto, kde se muzou panove citit bezpecne.
Mimochodem, vi nekdo o kom bude treti dil? Me teda napadl kouc, ale teda nevim nevim.

03.02.2025 4.5 z 5

Tajná láska Tajná láska Lenka Lanczová

Navrat ke knizce, kterou jsem cetla jako pubertacka. A stale ji miluju. Tohle je proste laska, na kterou se nezapomina a jak se znam, budu tuhle knizku cist znovu jeste nekolikrat a dokonce i kdyz uz pak budu v duchodu.

Janka sem tak milovala, ze sem dokonce stejne jmeno chtela dat synovi. Jen me s tim manzel poslal do kopru :)
Ale i tak. Na uhrancive zelene oci a kata s vytetovanym hadem se nezapomina.

30.01.2025 5 z 5

Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Tohle me nenadchlo, ale ani neurazilo. Vyjimecne jsem se i pobavila a moc veci me nerozcilovalo.
Takovy odpocinkovy prumer.

30.01.2025 3 z 5

Lásky čas Lásky čas Adéla Rosípalová

Bylo to mile. Kluci byli fajn, rodinni prislusnici taky usli.
Jen jsem mozna cekala trosku vetsi vyhroceni s Danem. A mozna trosku vic Patrika? Chapu, ze to bylo ale SAKRA na pendrek s tim, co udelal. Ale trosku jsem cekala, ze se tam fakt objevi.
Ale jinak fajn.

22.01.2025 3.5 z 5

Stínová árie 1 Stínová árie 1 Anne Delseit

Libila se mi kresba, ale zatim premyslim o co tam vlastne jde a jak se to bude vyvijet dal, takze snad to dalsi dil osvetli.
Hodne se mi libila posledni kapitola, ktera byla kupodivu jen psana.

18.01.2025 3 z 5

Láska v prodloužení Láska v prodloužení Elena Armas

Miluju pomalu rozjizdejici se pribehy. Jak se postupne vsechno nabaluje a vyjasnuje a meni. Je to skvely.
Tady mi bylo Adalyn tak moc lito, protoze jeji tata byl neskutecny c.rak, ktery by mel dostat zakaz priblizeni k ni i jeji sestre. Vubec se nedivim, ze si ho jeji matka nikdy nevzala. Blbec jeden. Pritom Adalyn se tak moc snazila, az malem ztratila samu sebe. Nastesti potkala Josie a Camerona.
Cam byl nejdrive strasne protivna drzka, ale vyklubal se z nej super ochranarskej meďa. A ackoliv kocky fakt nemusim, tak Willow bych mozna sanci dala :)

14.01.2025 4 z 5

Blízko Blízko Kevin Panetta

Tohle se mi teda do noty nestrefilo. Nevadi mi komiksy, mangy apod, ale tady to ubralo asi uplne vsemu. Kresby sice byly krasne, ale ani tak nedokazaly pribeh dostatecne vykreslit a ja se ztracela pod neschopnosti pochopit o co tem osobam jde. Nechapala jsem Ariho, jeho rodinu, jeho pratele. Nechapala jsem ani Hectora.
Odnesla jsem si z toho jen to, ze Ariho kamaradi byli blbci, kterym se snazil pripodobnit, aby nebyl sam a ve sve zbabelosti ublizil Hectorovi, ktery byl za kazde situace jak ovecka na porazce.

09.01.2025 1.5 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

(SPOILER) Sachy neovladam, muj mozek si zkratka neni schopen zapamatovat pohyb figur a hlidat protihrace. Kazdopadne ani tento handikep me nezastavil a s chuti jsem se vrhla do cteni.
Uznavam, ze chvili mi ponekud trvalo, nez jsme se zacetla, ale jakmile jsem prekonala prvotni nechut, tak uz jsem se vezla na vlne paradniho pribehu.
Musim rict, ze mi bylo Nolena ponekud lito. Tak se jmenem to zrovna nevyhral a Mal mu davala solidne zabrat, jakmile ji capla jedna z jejich silenych nalad. A on byl pritom tak skvelej, hodnej, neskutecne milej k lidem, ktere chtel ve svem zivote. A ta mura mu vpalila rodinne silenstvi primo do obliceje. V tu chvili jsme ji tak nadavala! Nakonec se pochlapila a spravila to, takze ma u me male bezvyznamne plus.

Proste dalsi krasny pribeh od Ali, kde je chlap trosku podivin, ktery se za to nestydi a soucasne je bajecny jako plysovy meda :)

09.01.2025 4.5 z 5

Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

(SPOILER) Tohle byl krasny relax :)
Summer byla super jak kazdyho dokazala odpalkovat (byt to byl jeji obranny mechanismus). I kdyz mohla to pouzit i na vola Donnyho.
Na zacatku jsem cekala, ze Aiden bude nejaky totalni blbec, ale vyklubal se z nej tak mily kluk, ze si me naprosto ziskal.

A postradam teda vice infa ke konci. Vazne mi nestaci veta, ze byla vyhozena a on to dodelal dalkove.
Konec byl proste trosku vic zkracen, nez bych cekala.

03.01.2025 5 z 5

Den po dni Den po dni Nofreeusernames (p)

Tohle bylo opravdu mile straveny cas pri cekani na Vanoce. Poctive jsme otvirala kazdy den jen jednu kapitolu a zprijemnila mi tak kazde rano.
Pribeh byl pekny, mily a krasne mi pasoval do tohodle obdobi. Vsechny postavy mi sedly a babca, tak ta byla vylozene vrazedna :D
Jen pri posledni kapitole jsem zazila sok a asi 6x sem prezkoumavala, jestli ctu spravne :)

02.01.2025 4.5 z 5

Teorie lásky Teorie lásky Ali Hazelwood

Fyzika...dalsi veda, ktera jde naprosto mimo me :) a presto jsem si pribeh strasne moc uzila.
Bylo mi moc lito Elsie jak se snazila, aby praci ziskala a myslela si, ze ji Jack jen popichuje, ze nema sanci. Jak kdyby z ni predem chteli udelat blbku, kdyz se snazila obstat pred tema chlapama.

A z Jacka se nakonec vyklubal skvelej chlap.

Zatim u me vede Hypoteza, tak uvodime jak si povedou dalsi knizky.

02.01.2025 4.5 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Bee byla podes :) co k tomu rict, vletla Levimu do zivota jako barevne tornado, vyvolali spolecne nekolik nedorozumeni, aby pak nasledne zvladli zadupat Tima do zeme a jeste rozhodili muzskou vedeckou spolecnost.

Pribeh se mi libil. Kazdy samozrejme vi, jak se to bude +- odehravat, ale stejne se dialogy ctou s usmevem na tvari a jen kroutite hlavou nad tim, jak je Bee naivni.
Jen me teda mrzi, ze nejsem schopna docenit vedecky jazyk, protoze kdybych si mela kazdy pojem googlovat, tak tu knizku v zivote nedoctu :)

01.01.2025 4.5 z 5

Vražedná cesta Vražedná cesta Katy Cooper

Hmmm...nejak ani netusim, co si vlastne o tomhle dilu myslet.
Predchozi dil me neskutecne pobavil. Byl spravne ztresteny.
Tady to bylo rovnez silene, ale pro me uz naprosto posahanym zpusobem.
Katiin ostrovtip se nekam vyparil a prestavala mi byt sympaticka.
Andy se zmenil v naprosty emocionalni uzlicek a behem knihy jsem ho pasovala i na debila roku. Protoze z nejvyhlasenejsiho zabijaka se stal vyklepanej blb, ktery kvuli svym chybam ohrozil sve nejblizsi a ackoliv by mel udrzet chladnou hlavu, tak se vice nez jednou rozklepal jak rosol.

To ani nebudu komentovat Andyho rodinu nebo Lauru. Protoze na nich bych nenechala nit suchou.

Pro me se zde bohuzel vytratila ta vtipna jiskra, ktera me nadchla v prvnim dilu. Treba to nekomu sedne vic nez me.

19.12.2024 2.5 z 5