Klárka83 Klárka83 komentáře u knih

Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Od této knihy jsem čekala daleko více. Přišlo mi to jako spojení knihy Pilíře země a seriálu Synové a dcery Jakuba Skláře. Některé pasáže byly zdlouhavé a opakovaly se.

14.07.2019 3 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Na můj vkus je kniha velmi zdlouhavá, některé scény jsou až moc detailně popisované. Mám zakoupený 2. díl, tak uvidím zda toto umělé prodlužování příběhu bude pokračovat.

31.12.2018 2 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Kniha se mi vcelku líbila, má spád a není zahlcena dlouhými nudnými pasážemi. Ubírám hvězdičky za ten konec.... ten se podle mého názoru moc nepovedl.

07.08.2018 4 z 5

Mrtvola v brnění Mrtvola v brnění Jan Bauer

Tato kniha se snaží napodobit historické romány od Vondrušky. I zde je vyšetřovatel vyššího postavení a jeho pomocník, ale to je asi tak vše v čem jsou autoři podobní. Musím říct, že se mi nelíbily ani některé dialogy hlavních postav. Autor se snažil pomocníka vyšetřovatele vykreslit jako sexuálního maniaka, ale moc se mu to nevydařilo. Spíše to knize dalo "punc" lacinosti. Samotný děj není moc komplikovaný a od poloviny knihy je Vám již jasné kdo je vrah. Chybějí zde zvraty a nápaditost. Dostalo se mi do ruky první vydání, kde se nachází spoustu překlepů v textu, jako např. "Při polední větě..."

01.08.2018 2 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Přidávám se k těm, kteří z této knihy byli rozpačití. Já měla stejný pocit, na třetí díl jsem se těšila a očekávala stejný náboj jako u předešlého dílu, ale byla jsem zklamaná. Celý díl se vleče a vše se točilo kolem bojů. Co mě ovšem hodně překvapilo a pobavilo zároveň, že autorka zařadila do této fantasy také lesbickou postavu. To mi už přišlo hodně přitažené za vlasy.

09.07.2018 3 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Kniha se mi moc líbila, měla spád, příběh se nikde nezastavil na mrtvém bodě. Za dva dny jsem ji přečetla jako nic :-). Za mě určitě doporučuji!

09.07.2018 5 z 5

Had a hůl Had a hůl Barbara Wood

Je to kniha plná zvratů a hlavní hrdinové si toho opravdu zažijí plno. Kniha se mi líbila a neustálé změny v příběhu udrží Vaši pozornost. Jednu hvězdičku jsem ubrala za závěr knihy. Na mě to bylo příliš rychle ukončené.

01.02.2018 4 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Kniha se mi líbila, je napínavá a děj je chytlavý. Čtu knihy od prvního dílu (Austrálie), tak mi nepřijde ani tak divné, že není v zemi se sněhem odkud původem pochází. Knihu za sebe doporučuji.

03.11.2017 4 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Mě se kniha moc líbila. Nejdříve jsem měla obavy z množství stránek, že se kniha bude táhnout a mít "prázdné" pasáže, ale opak byl pravdou, když už to vypadalo, že kniha začne být strnulá, objevila se další akce, která hrdiny posunula dál. Knihu vřele doporučuji nejen milovníkům historie!

03.10.2017 5 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Knihu jsem sice přečetla, ale neustálé rozchody obou protagonistů byly až přes míru. Chápu, že nějaká zápletka v knize být musí, ale měla jsem celou dobu pocit, že mladá dáma nemá žádnou sebeúctu. Druhý díl jsem dočetla ani ne do půlky, protože to už bylo přes příliš.

09.08.2017 3 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Knížku jsem si přečetla na základě recenzí. Nikterak ohromená z ní ale nejsem. Některé pasáže byly zdlouhavé a postrádaly spád. Od poloviny knihy jsem přeskakovala stránky.

06.08.2017 3 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Mě se kniha líbila. Začátek byl pro mě dost složitý, protože do vstupu zasahovalo spoustu postav a musela jsem si zvyknout na styl psaní, ale nakonec se mi kniha líbila. Neočekávala jsem bůh ví co, ale pro mě byl děj napínavý, jen to rozuzlení mi přišlo moc hrrr.

24.07.2017 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

To byla má první fantasy kniha a musím se přiznat, že mě děj jak prvního tak druhého dílu, úplně pohltil. Knihu jsem měla přečtenou během víkendu. Těším se na třetí díl.

19.06.2017 5 z 5

Kněžna žebráků Kněžna žebráků Peter Dempf

Hlavní hrdinka mi připomínala Nezkrotnou Angeliku - bojovná žena, která si ví vždy rady. Příběh je plný zvratů, jen ten konec je až přespříliš překotný - jako by spisovatele přestalo bavit psaní a knihu rychle ukončil.

19.06.2017 4 z 5

Odhalení Odhalení Jodi Ellen Malpas

Kniha se mi četla celkem lehce. Jen mě dost unavovaly neustálé rozchody hlavních postav. Hlavní hrdince je 26 let, ale chová se jako by jí bylo 17 a nechává se ovládat až nad míru.

19.06.2017 3 z 5

Zrozena z popela Zrozena z popela Petra Stehlíková

Kniha měla dobrý námět, jen ten konec byl příliš zdlouhavý.

19.06.2017 2 z 5