Klímuška

Tak tohle bylo hodně netradiční čtení. Nápad na očistnou kolonii je naprosto bravurní. Každý máme svou nedokonalost a tady je vidět, jak snadno toho mohou blízcí zneužít.
Daniel v pracovní době sledoval porno a omylem poslal peníze někomu jinému. Nemá žádné přátele, doma ho nikdo nečeká. Tady si najednou najde přátele a učí se mít pochopení pro druhé. Líbilo se mi, jak se jeho postava postupně vyvíjela.
Ostatní postavy jsou se svými osudy také zajímavé. Nymfomanku Andreu dokáže vyléčit hlavně Daniel.
Petr si nosí v krabičce mouchu, Jaroslav ztratil rodinu při autonehodě a Zikmund jede do kolonie kvůli svojí hlouposti.
S Tiborem se nechcete potkat natož s ním sdílet chatku.
Musím také pochválit autorův styl psaní. Stránky mi letěly doslova pod rukama. Co mě odrovnalo byl hlavně sarkasmus právě Daniela.
Tenhle humor je zcela můj šálek kávy a já se musela pořád smát. Už dlouho mě takhle žádná kniha nepobavila.
V závěru nechybí i menší akce, protože Danovo pátrání přineslo ovoce. Byla jsem rozuzlením mile překvapená.
Dávám 4,5/5, chtěla bych toho vědět víc
o některých vedlejších postavách.

Příběh prosycený létem mě zahřál v mrazivých dnech.
Lindu jsem si oblíbila, nevzdává se, nezáleží jí na názoru hloupých lidí a má víc rozumu než její máma.
Nik zůstává v toxickém vztahu a má před celou školou tajemství. Nakonec se ale snaží ze vztahu odejít.
Lindy kamarádi Denis a Anh jsou skuteční přátelé a jejich účast na zabijačce je velký zážitek. Však i babča ukáže, že není suchar.
Kapitoly z tábora se mi moc líbily a já se na chvíli ocitla u táboráku.
V knize máme i kousek Austrálie v podobě Logana a Elly. S nimi si Linda dopisuje
a chystají se ji navštívit. Koruna zalitá v pryskyřici má skutečný příběh a jsem ráda, že jsem si ho mohla od autorky vyslechnout.
Díky knize se vrátíte zpět do letních táborů.
Za knihu moc děkuji autorce.

Ve městě Bílý Rachot má Arthie pověst nejobratnější zlodějky a také sběratelky tajemství. Její prestižní čajovna Zpěněnka se po setmění proměňuje v krvárnu, která se stará o potřeby obávaných upírů. Podnik se však ocitá v ohrožení a Arthie musí uzavřít dohodu
s nebezpečným velitelem Rohaté stráže.
Dá dohromady partu odpadlíků a pokusí se dostat do srdce upírské společnosti Athrei, aby našla kompromitující účetní knihu. Jenomže úkol to není snadný a navíc ji velitel stráže přitahuje.
Z počátku plyne děj pomalu a čtenář poznává všechny postavy. Kniha je psaná z pohledu Arthie, jejího bratra Jina a padělatelky Flick. Je tedy skvělé sledovat jejich myšlenky, i když by mě zajímal i pohled Laitha a Mattea.
Postavy i prostředí jsou skvěle napsané, takže se ocitáte v ději. A nuda tedy rozhodně nebude.
Nepřijdeme o složité plánování a nebezpečné akce, protože dostat se do Athrei není vůbec jednoduché.
Šťávu příběhu dodávají dvě jemné pomalé romantické linky a to jiskření v nich jsem si užívala.
Z postav jsem si nejvíc oblíbila Jina. Díky němu kniha nepostrádá vtip a já se s ním bavila. Navíc uměl skvěle zacházet s deštníkem.
Nenudil mě ani Matteo, přitažlivost
a smyslnost z něho sálala.
Závěr byl překvapivý, plný zvratů a hltala jsem každou stránku.
Já si čtení užila a navíc, ta ořízka.

V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít z rodné vesnice za prací do Saigonu, aby pomohly rodičům splatit dluhy. Pracují v baru, kde flirtují s americkými vojáky (a i něco víc) a snaží se je přimět co nejvíc utrácet. Trang se zamiluje do pilota vrtulníku, otěhotní a její milý se vrací sám do Ameriky.
V roce 2016 se Phong, syn afroamerického vojáka a Vietnamky, marně pokouší dostat svou rodinu do Ameriky. Jako syn nepřítele "dítě prachu"si nežije moc dobře.
Dan se po více než čtyřiceti letech vrací společně s manželkou Lindou do Vietnamu. Chce si zahojit staré rány
a vyřešit tajemství z minulosti.
Cesta Phonga a Dana se protne a jejich setkání bude osudové.
Novou autorčinu knihu jsem si prostě musela přečíst, protože její Hory zpívají mě dostala. Jinak tomu nebylo ani tentokrát.
Bolestivá minulost Vietnamu opět dokázala zasáhnout do srdce.
Společně s postavami prožíváte emoce ve válečné době, které se však dokáží promítnout i v budoucnosti.
I po tolika letech přežívá hrůza války, neuvěřitelné, že stále jsou ve Vietnamu devastující následky Agenta Orange.
Kolik si ho v sobě odvezli domů američtí vojáci? Tolik zničených životů.
Rozhodně doporučuji. Tohle se vám zaryje do srdce.

Mel je úspěšná mladá žena se skvělou kariérou. Jednoho dne dostane dopis a zjistí, že jí prateta Sybilla odkázala veškerý majetek. Musí však jeden rok bydlet v jejím domě na pobřeží a vést obchod s uměním.
K dědictví patří i fenka Čoko.
Mel si bere dovolenou a šest týdnů chce zůstat v přímořském městečku Lichterhaven. Pak vezme nohy na ramena.
Pomalu se seznamuje se sousedy, opráší dětské kamarádství s Christinou a čím dál víc se zajímá o jejího bratra právníka Alexe. A ten se očividně zajímá o ni.Jenže čas se krátí a Mel se musí rozhodnout.
Hledáte letní romantiku? Tak tady jednu máte.
Příběh psaný er-formou nás díky nečekanému dědictví zavede do přímořského městečka a na jeho pláže.
Mel má v životě pouze práci, vztah
s matkou není růžový a ona nemá potřebu se zamilovat. Takže si žije jak kůl v plotě kvůli svojí ztuhlosti a je tak trochu upjatá, nudná, bez spontánnosti.
Naopak Alex je ideální muž. Maká na přestavbě domu, je dobrá partie a ještě pracuje jako dobrovolný hasič. A jasně, je hrozně sexy.
Chemie mezi oběma hrdiny fungovala. Mel se napřed cukala, a pak překvapila Alexe i mě. Bylo jiskření i žhavý sex.
Vedlejší postavy si oblíbíte a nechyběla ani sousedská drbárna.
A pak tu máme roztomilou Čoko, k níž se Mel staví, jako ke zvířátku z Marsu.
Nakonec ale pochopí, jak je fajn mít psího kámoše.
Navíc si v knize pročtete i myšlenky právě Čoko, což knihu mile ozvláštnilo.

Elijah odlétá na stáž do New Yorku, kterou mu zařídil otec, takže očekává, že se k němu budou chovat jako princi. Otec je totiž firmy Hanuel generální ředitel. Když se po letu dostane do malého bytu s ostatními stážisty je mu jasné, že je něco špatně.
Jessica chce na své stáži získat kontakty. Její rodiče nejsou tak bohatí, aby mohla navštěvovat prestižní univerzitu. Na svou stáž letí první třídou, z letiště ji vyzvedne osobní řidič a je ubytovaná v luxusním domě. Když ji v Hanuelu představují jako stážistku v manažerské pozici, pochopí, že je něco špatně. Brzy je jasné, že došlo
k záměně díky korejským jménům.
Elijah se s Jessicou ale neprohodí. Oba mohou záměnou hodně získat, ale také ztratit.
Bohatá rodina z Koreje, kde vládne pevnou rukou otec. Syn, který nemá možnost se rozhodovat. Pro Elijaha to byla obrovská šance. Nakoupit si sám neznačkové oblečení, najít si přátele, zajít si do obyčejné restaurace na jídlo. Pro někoho normální věc.
Jessica je pracovitá dívka, uchvácená luxusem, který je jen pozlátko, jak sama zjistí. Na stáži pochopí, jak se na ni muži ve firmě koukají. Ženy mají být jen ozdobou, ničím víc. Jak zastaralé a hloupé.
Takže. Já si oba hrdiny oblíbila
a vlastně i vedlejší postavy. Jason byl opravdu dobrý přítel a krásná Hidžin jako Elijahova sestra nezklamala.
Navíc se mi líbilo střídání pohledu obou hrdinů.
V příběhu však nečekejte žhavé scény, ale milou romantiku.
Úplný závěr mě uspokojil, takový jsem si přála.

Ve městě Simta se o Nočních ptáčatech mluví jen šeptem. Jsou to dívky s vyjímečnou magií v krvi a jejich jediný polibek může změnit lidský osud. Jejich identita je tajná, jenže žádné tajemství není skryto navždy.
Matilde a její sestry musí najednou uprchnout před pronásledovateli. Jejich život už nebude jako dřív. Ve světě kde se každý projev magie u žen trestá hranicí musí bojovat za svobodu. A jen společně dokáží zázraky.
Kniha napsaná ich-formou je rozdělena do čtyř částí. Každá kapitola je ukončena úryvkem nebo výňatkem, což byl skvělý nápad.
Magický svět nám autorka představí postupně a musím přiznat, že se mi moc líbil. Tajuplné Podzemí plné magie bylo skvěle popsáno a mně dostaly Světlomůry. To by ve skutečnosti byla nádhera.
Postavy dívek jsou dobře popsány, víme, co se jim honí v hlavě a člověk jim musí fandit. Jo ani pár kluků není k zahození.
V knize nechybí pronásledovatelé z řad církve, ale zamíchá se nám tu i politika.
Cesty sester se na konci rozdělí, každá má pro to svůj důvod. Snad se zase spojí.
Těším se na pokračování
a snad se zase potěší i moje oči. Ta obálka je úžasná.

Volné pokračování příběhu Nely a Bena z knihy Hra na druhou jsem nadšeně vítala. Jejich cesty se rozcházeli a já doufala, že budou mít jednou druhou šanci.
Utekly dva roky, Nela má novou práci a soustředí se hlavně na své dva syny Matěje a Filipa.
Díky náhodě se na horách setkává opět s Benem. City samozřejmě nezmizely, a tak se to v Nele neustále pere. Dokáže se tentokrát vykašlat na předsudky a názory lidí? Ben ve svém věku už dávno není chlapcem, ale zodpovědným, všímavým mužem vždy na správném místě s pomocnou rukou.
A život je přeci příliš krátký
a měl by se hlavně žít.
Útlá kniha psaná ich-formou je záležitost na dvě odpoledne. Tak jako ve Hře na druhou je každá kapitola ozvláštněna citátem. To prostě
v knihách miluju.
Nela mě tentokrát štvala někdy až dětským chováním. Její starší syn Matěj měl víc rozumu než ona.
Přesto z její postavy tryskají emoce a hlava jí pracuje na plné oprátky. Tenhle vnitřní svár popsala autorka dokonale. A já Nelu trochu i chápu. Někdy je potřeba okolností, které člověku otevřou oči a předsudky hodí za hlavu. Láska zkrátka umí někdy zamotat hlavu, udělat z lidí blázny a přijít v nečekaných okamžicích.
Rovněž chválím i autorčin výběr umístění děje do zasněžených hor (mrzla jsem s Nelou) nebo na sjížděnou řeku. (Miluju Krumlov.)

20. léta 19. století. V Mexiku končí válka za nezávislost na Španělsku a z císařství se stává republika. Během povstání je popraven otec mladé
Beatriz a její rodný dům je vypálen. Společně s matkou se uchýlí k příbuzným a živoří jako služka. Když ji pohledný don Rodolfo Sólórzano požádá o ruku souhlasí. Hacienda San Isidro se má stát novým domovem.
Když Rodolfo odjede za prací, nemůže Beatriz spát. Něco temného v domě ji děsí a pronásleduje. Beatriz se snaží zjistit co se stalo s první manželkou Rodolfa. Jak zemřela? Má něco společného s kostrou, kterou viděla jen ona? Manželova sestra Juana se jí vysmívá, ale sama v noci opouští dům. Zoufalá Beatriz se obrátí s žádostí
o pomoc na mladého kněze padre Andrése. Tomu domorodá babička předala užitečné schopnosti. Budou mu ale stačit proti temnotě v domě
a proti samotné Beatriz?
Kniha napsaná ich-formě je napsaná
z pohledu Beatriz a Andrése. S ním se vracíme i v čase, abychom pochopili proč musel z haciendy odejít.
Beatriz představuje dívku co měla vše a najednou o to přišla. Těšila se na nový domov, ale to se nesplnilo. V očích obyčejných lidí má však velkou cenu. Je pracovitá a také nemá kam odejít, tak jako oni.
Andrés je opředen tajemstvím, tak jako jeho schopnosti. Pro svoji záchranu se musel stát knězem, ale Beatriz ho očaruje.
Jak je tedy jasné, rýsuje se nám tady romantická linka. Pro mně v tomto gotickém příběhu nebyla rušivá.
Knihu bych proto neřadila úplně mezi horory. Pocítíte mírné mrazení, tajemno a závěr přinese rozuzlení.
Ano, opět jsem neodhalila kdo za vším stál. A navíc se mi líbilo prostředí příběhu. Velký dům obklopený poli
s ostnatými agáve na mě zapůsobil.
Na podzim je to ideální čtení.

V roce 1937 žije v zasněženém Kyjevě zakřiknutá a literaturu milující studentka historie Mila Pavličenková se svým synem Slávkem. Syn se jí narodil už v patnácti letech, vdala se, ale manžel je brzy opustil. Mila pracuje v továrně, studuje a učí se střílet ve střeleckém kroužku, aby mohla zastoupit i roli otce. Střílet se naučí moc dobře a po vypuknutí války narukuje hned do armády. Tam bojuje beze zbraně, tu získá až po padlém spolubojovníkovi. Díky svému veliteli dostane možnost střílet. A to také Mila dělá. Má svou četu, je několikrát raněna. Postupně si získává respekt svých druhů. Domů posílá synovi různé listy a rostliny, aby se je mohl učit.
V roce 1942, když nikdo z její čety nezbyl, vyráží jako propagátorka do USA a žádá prezidenta Roosvelta o pomoc pro svůj lid. Spřátelí se s jeho ženou Eleonor a pokusí se získat americký lid, který nevěří, že ta malá šestadvacetiletá holka sejmula 309 nepřátel jako odstřelovačka.
Táák, kniha psaná ich-formou se opírá o skutečnou Ljudmilu Pajvličenkovou, která bojovala v Oděse a v Sevastopolu. Akce z bojů jsou napínavé a plné adrenalinu. Ty mě bavily nejvíc. Dokonalost. V knize nechybí ani romantická linka, díky bohu za to. Ta byla zcela uvěřitelná a vzala mě za srdce.
Cestu do Ameriky autorka ozvláštnila střelcem, který plánoval atentát na prezidenta a chtěl to hodit právě na Milu. Tohle byl autorčin dobrý tah. Domyslela si i postavu jejího manžela a připravila mu zasloužený konec.
Moc se mi líbily i poznámky Mily na začátku kapitol. Oficiální a neoficiální verze.
Zkrátka tahle odvážná žena mě dostala odvahou, vytrvalostí
a skromností. Paní smrt brala životy, protože nepřátelé brali životy těm, které měla ráda.
Na konci moje srdce plesalo nad starými fotografiemi.

Píše se rok 1918 a v Rusku zuří občanská válka. Alexej utíká z Petrohradu a útočiště najde ve vesnici Listvjanka na březích Bajkalu. Tady potkává divoženku Ajgyr a pomůže jí ze zajetí. Situace se začne vyostřovat
a Alexej musí utéct. Na cestě potká Ajgyr, která má k němu dluh, protože ji zachránil. Vydávají se společně tajgou. Alexej se chce přidat k boji za svobodu a Ajgyr se stále víc vzdaluje od návratu ke svým sestrám. Jejich společný čas oba mění.
Kniha napsaná er-formou obsahuje jedenáct delších kapitol a epilog.
Autorčin styl psaní je čtivý a zasadit děj do období občanské války je originální. Líbily se mi hlavně popisy přírody, úplně jsem se v lesích viděla.
Postava Ajgyr vnáší do knihy fantasy prvky. Jako divoženka umí i zvláštní věci a dozvíme se něco i z jejího světa.
Alexej je mladík s horkou krví co prahne po lepším světě. Svojí hloupou chybou se stává psancem. Postupně jsem k němu hledala cestu, tak jako Ajgyr.
Co mi vadilo, byla spousta jmen, i když hned na začátku jsou všechna vypsaná.
Za knihu, poskytnutou k recenzi,moc děkuji @moba knihy.

Ve zchátralé textilce je nalezena mrtvá dívka. David Winkler se ujímá případu. Vše vypadá jako nehoda, a tak to má David i uzavřít. Jenže Davidovi se to moc nezdá. Když přijede sám k textilce, napadne ho neznámý útočník nožem a jen o fous unikne hrobníkovi
z lopaty. Od Hany se dozví, že před dvěma lety se stal podobný případ vraždy mladé dívky a brzy vyjde najevo, že smrt v textilce nebyla náhoda. A brzy dojde k další vraždě. David musí rychle odhalit vraha. Do toho mu šlape na paty inspekce kvůli Josefu Havelkovi a strach o své blízké. Taky se kolem něj motá atraktivní novinářka Dorota a pronásleduje ho chuť na alkohol.
Na jednoho poldu trochu moc, kdoví jestli jeho noční můra vůbec skončí.
Kniha je třetím případem Hany a Davida psaná z pohledu obou hrdinů v ich-formě. Já osobně doporučuji číst knihy od začátku. Pochopíte tak více souvislosti. V knize se setkáváme s dalšími známými postavami a konečně Pursa není na ránu.
Zkrátka tohle je další skvělá detektivka.
Autorka nenechá čtenáře vydechnout, strany rychle ubíhají a neustále se něco děje. David...bože, ten chlap je děsnej, ale jako polda skvělej. Ten je prostě osobnost, i když někdy na zabití. Konec zůstává otevřený, takže už vím, že je David v pěkném maléru
a těším se na pokračování, jak z toho chlapec vybruslí.
A musím pochválit obálku, hned mě zaujala.
Milovníkům detektivek vřele doporučuji

Volné pokračování knihy Jménem mojí sestry je tentokrát zaměřeno na sestru Soničky Ester. Její baletní dráhu v Plzni ukončil podvrknutý kotník, návrat domů není možný, protože jí útěk rodiče neodpustí, a tak Esťa bydlí ve Velkých Prosenicích s nemocnou babičkou. Esťa se utápí v sebelítosti, schválně hladový a nevšímá si utrpení druhých. Drží se hesla do ničeho se neplést. Pracuje na poště a jednoho dne se setká s mladým lesníkem Tondou. Ten si dokáže získat její srdce.
Jenže Tonda se ukáže jednou za čas
a Ester hrozí totální nasazení v Německu.
Nebudu zastírat, že Sonička byla mému srdci blíž, ale postava Ester se pomalu vyvinula v hrdinku, která zažila za války mnoho a nezlomilo ji to. Tak si moje sympatie získala.
Kniha je opět vyprávěna v minulosti
i součastnosti v ich-formě. Vnučka Kamila dostává odpovědi na své otázky a dostává i deníky židovky Julie, která milovala Jirku, bratra Soničky a Esťi.
Autorčin styl psaní je opět velmi čtivý. Dokáže věrohodně přiblížit postavy
a situace, takže vás příběh vtáhne
a ždímá emoce. Donutí se dívat na věci z jiného pohledu. Hlavně co se týče bombardování Drážďan. To byla emoční jízda.

Lů má před maturitou, těší se na prázdniny a čas, který stráví s babičkou baronkou Elisabeth. Jenže se dozví, že babi je těžce nemocná a nezbývá jí moc času. Ten využije babička vyprávěním o své jediné velké lásce. A kupodivu, dědeček to nebyl.
Lů si vyslechne příběh začínající v lednu roku 1914. Mladá Elisabeth má se svou matkou nehodu. Zvláštní dívka ukazuje Eli cestu do mlýna k rodině Mlejnkům. Odsud však kvůli zranění baronky musejí na tajemnou Malinovou hůrku. Tady rodina Malinů po generace léčí a uzdravuje. A tady Eli potká Františka Malinu. A zatím co se baronka zotaví na cestu domů, její dcera zde nechává své zlomené srdce. Čeká ji svatba s bohatým, starým mužem a mladý František nepřipadá v úvahu.
Když babička umře, dostanou se Lů do ruky dopisy obou milenců. Ukrývají tajemství, a když se Lů naskytne možnost podívat se do Čech na zámek její babičky, neváhá ani minutu. Tolik by chtěla poznat Františka Malinu, pokud ještě žije.
A tak se vydá na cestu a netuší, že potká lásku v několika podobách. Milující, zoufalou, doufající, ale i tajemnou, tragickou lásku z dávné minulosti, co čeká na své vykoupení.
Kniha se mi strašně dobře četla, pořád se něco dělo a děj příjemně plynul. Bavila mě časová osa, přítomnost střídající minulost, a i když je tu více postav neztrácela jsem se. Na konci jsem se neobešla bez kapesníčků.

Ve svém takřka detektivním vyšetřování nám francouzský novinář odhaluje, že pravda nebyla vždy jednoduchá. Proto se připravte na někdy opravdu zdlouhavé a podrobné popisy některých událostí.
Odkrývají se před námi životy Charlese, Camilly i Diany od narození a musím přiznat, že Charlesův mě hodně zaujal. Ocitáme se ve světě etiket
a pravidel, ve kterém je královna Alžběta opravdu velkou postavou. Její syn se tedy dostává do hledáčku veřejnosti jako následník trůnu. Jeho setkání s Camillou je osudové. Avšak tou pravou manželkou se zdá být Diana. Mladá, nevyzrálá bulimička tady však není pouhou tragickou obětí. Nad manželstvím se vznáší mrak žárlivosti a co se dělo za zavřenými dveřmi ví už dnes jen Charles. Není tedy divu, že došlo k rozvodu.
Na Camillu je veřejností pohlíženo
s opovržením. Když se po více jak padesáti letech stala Charlesovou druhou manželkou, tak jsem jí to při čtení této knihy i přála. Ona každá mince má svou stranu. Navíc i její život byl velmi zajímavý.
Přesto jsem cítila i lítost vůči Dianě. Ženě, která si dokázala získat srdce lidí, ženě co měla svoje démony. Pamatuju si její pohřeb, záplavy květin a potoky slz co prolévali lidé nejen v Anglii.
Kniha se věnuje i Williamovi a Harrymu. Od jejich dětství až po jejich manželství s Kate a Megan. Kdo královskou rodinu sleduje ví, že Harry a Megan se rozhodli žít mimo Anglii a jejich osob se dotýkají skandály.
V závěru nechybí poslední rozloučení s královnou Alžbětou II a já mám chuť si o této obdivuhodné ženě přečíst víc. Korunovací krále Karla III se s námi autor loučí. To je trochu škoda, protože jak víme v královské rodině se stále něco děje a nevyhnuly se jí problémy se zdravím. A kdo ví, čím ještě překvapí Megan.

Knihy s touto tématikou mě nikdy nepřestanou fascinovat. Pořád jsem totiž nenašla odpověď na otázku, jak se tohle mohlo stát.
Příběh Zippi a Davida mě hned vtáhnul. Musím říct, že Zippi se tedy nevzdávala. Brzy pochopila, že záleží na zdravém vzhledu a díky
kamarádce Kátě a svému talentu získala lepší pracovní pozici. A to bylo to hlavní. Navíc si uměla hledat přátele. Byla to hodně chytrá ženská a využívala možnosti zachránit životy.
Nechápala ty, kteří tu možnost promarnili.
David byl chlapec, když potkal Zippi, ale vůbec netušil jaké to bylo štěstí. To se dozvěděl až za mnoho let.
V knize nechybí ani poválečné roky. Jak se cítili přeživší? Přišli o příbuzné, o majetek a neměli žádné zastání. Neumím si představit, jak těžké muselo být, žít dál.
Čekala jsem šťastný konec lásky, místo toho zbyla hořká pachuť. I takový je život.
Knihu doplňují fotografie a na konci jsou vysvětlivky. Já tam často koukala.
Navíc mě zaujaly zmínky o bloku 10 a ženský orchestr v čele s Almou Rosé. Mám tedy ještě hodně co objevovat.

Anorexie. Tohle slovo snad už každý slyšel, ale málokdo z nás má tušení co za ním stojí.
Petra nám svou upřímnou zpovědí ukáže, jak její cesta k hladovění začala v deseti letech.
Nechybí léčba a ani její další závislost na pozornosti mužů.
A řeknu rovnou, tohle byla tedy síla. Jak snadno dokážou blbý kecy dostat dítě až na dno. Ve čtrnácti letech mít 29 kilo, zápasit se smrtí?
K tomu si fyzicky ubližuje a co se jí honí v hlavě je naprosto neskutečné.
Jako pardón, ale tady ani ta podpora rodiny moc nefunguje. Ani se nedivím, že se snaží pochopení najít v náručí kluků. Avšak nestačím se divit, jaká hovada po světě chodí. Blbce střídá blbec a nakonec skončí Petra v náruči naprostýho vymletýho magora. Hochu, ty bys potřeboval rubat od rána do noci. A ta operace prsou? Jak by asi Tadeáš reagoval na to, že si má nechat zvětšit penis?
Volání o pomoc končí pokusem o sebevraždu. To je tak smutný, co si jedna holka musela vytrpět.
Jsem ráda, že v sobě našla Petra tolik síly a dokázala odejít. Hlavně Sára je opravdová kamarádka.
Co mě mrzí? Ty následky po Anně, to pochroumané zdraví, které zanechala. Mrzí mě ten celoživotní boj s ní, který Petru čeká.
A doufám, že hledání normálního chlapa nevzdá. On někde je a objeví se.
Kniha je debut a druhá polovina by skutečně snesla víc rozepsat, aby nepůsobila zmatečně. Přesto ji jednoznačně doporučím. Nejen mladým holkám, ale i jejich mamkám.

Princ Invido není rozhodně svatý. Když dorazí tajemný vzkaz, značící začátek smrtící hry, ví, že musí za každou cenu zachránit svůj rozpadající démonický dvůr. Hádanky, prokleté předměty, anonymní hráči. Nic mu nebude stát v cestě. Jenže není připravený na frustrující umělkyni, která zažehne jeho hřích.
Slečna Camilla Antoniusová udělala jednu chybu. Díky tomu je neustále vydíráná a jediným východiskem je uzavřít ďábelskou smlouvu s Invidem. Je proti svojí vůli vtažena do hry a nezbývá jí, než pomáhat princi.
Společně se vydávají na cestu do Podsvětí až po říši upírů a snaží se vyhnout lásce.
Podaří se jim to?
Tak tohle byla ďábelská jízda. Kniha je psaná er-formou a rozdělena do čtyř částí.
Já měla po první kapitole zamotanou hlavu, ale setkáním s Camillou se vše srovnalo a postupně mi došlo o co šlo.
Camilla má úžasný talent a její postava skrývá tajemství.
Invido je arogantní princ vládnoucí závisti, ale přesto si vás postupně svým chováním získá.
Ten chlap je krásnej a má sílu jako bejk. Navíc umí se ženou dělat divy, sice jen každá dostane jednu noc, ale hned tak na ní nezapomene.
Jiskření tedy nečekejte, tady najdete pořádnej žár.
Fantasy svět je skvěle propracovaný a mě bavilo ho poznávat.
V upírské říši nechybí souboj jak z Gladiátora, krev stříká na všechny strany a ani o žhavé scény mimo soukromí není nouze. Což může být pro někoho až moc.
Zkrátka taková halda lidí vyústí v jedno.
A nejsem si jistá jestli bych se chtěla mezi nimi ocitnout.
Nápad s hádankami se mi moc líbil, kromě hlavních postav jsem si oblíbila i vedlejší
a závěr byl jednou stranou překvapivý.
Určitě se nebojte množství stránek, utíkají rychle, ale pokud nemáte rádi v knihách násilí
a orgie knize se vyhněte. Já si počkám ráda na další díl. Snad bude mít také tak krásnou ořízku.

Čarodějka Veronika Bachová najde v relikviáři rodového sídla truhlici zabezpečenou ohnivými runami a mocnými kouzly. Zevnitř se ozývají zvuky, a tak Veronika zruší všechna kouzla. Malá dívka Silvie je volná a prosí sestry Bachovi o pomoc. Veronika s Eliškou se díky jejímu snu ocitají v cizí zemi a riskují svoje životy.
Brzy však pochopí, že truhla měla být navždy zavřená.
Úvod krátké povídky nás rovnou hodí do děje.
Nečekejte tedy rozsáhlé popisy kraje, odkud Silvie pochází, ale spíš akci, která v žádné autorčině knize nechybí. To se mi právě líbí nejvíc.
Se sestrami Bachovými jsem se už seznámila při čtení knihy Zloděj duší, Eliška ani tady nezklamala, zase brblala a já jsem zvědavá na další dobrodružství tohoto sesterského dua.
Úvod byl skutečně hodně rychlý a chybělo mi menší seznámení
s čarodějkami.
Za e- knihu moc děkuji autorce a pozor, v tištěné podobě má kniha jinou obálku.

Agátin první milostný zážitek začal už ve školce a postupně se dostáváme přes první lásku a první sex. Chlapci v jejím životě přichází a odchází až jako vysokoškolačka potkává Argentince Ricarda. Mnohem starší muž nešetří lichotkami a láskyplnými gesty. Mladá dívka se zamiluje, nechává sebou manipulovat
a nevěří svým kamarádkám, které její vztah považují za toxický.
Kniha na pár stránkách odhaluje proměnu bezstarostné dívky v trosku. Ricardovi se nedá ničím zavděčit, vyvolává v Agátě vinu a v zájmu jejich odloučení se jí několik dní neozve. A tím ji psychicky deptá.
Autorce se povedlo do knihy vložit spoustu emocí. Agáty by bylo líto. Zamilovaná holka pomalu a jistě přichází o svoji svobodu, bojí se něco říct a neustále v hlavě přemítá co dělá špatně.
Velké plus mají za mě krátké kapitoly, které vždy začínají zprávami od Ricarda a nechybí jim i oživení v podobě ilustrace.
Autorčin styl psaní byl velmi čtivý, takže mi stránky rychle utíkaly.
Konec byl překvapivý, ale jsem ráda, že Agátu donutil otevřít oči. Já bych uvítala pár stránek navíc a víc jejích myšlenek.
Radost mi dělá, že jsem blbce v podobě narcise nepotkala. A snad nepotkám.