klmonkaa klmonkaa komentáře u knih

Ostrov Ostrov Robert Merle

Kniha ma dostávala do rozporuplných pocitov. Na jednu stranu ma štvalo nefér jednanie rasistických Britov, na druhú ale aj pocit nevinného a naivného Purcella, že ak bude neutrálny, bude všetko ok, ale svojou neutralitou vlastne podporil nefér jednanie zo strany rasistov... Nestrannosť má svoje úskalia.
Veľmi hlboké čítanie.

20.12.2024 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Zatiaľ iba ako audiokniha, plánujem si kúpiť papierovú formu, ale páčilo sa mi to, bolo to skvelé od začiatku až po koniec.

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Mrazivé a šokujúce.

Nespavost Nespavost Stephen King

Zatiaľ som to vstrebala len ako audioknihu, ale určite si papierovú formu kúpim. Vstrebala - veľmi sa mi to páčilo, aj tie nudné pasáže, aj tie bláznivé hororové. Hrdinov som si veľmi obľúbila a pri konci som, ako inak, plakala. :-)

Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Tak toto bolo teda niečo... Mrazilo ma väčšinu času, čo som knihu čítala.

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Túto knihu som začala čítať na dovolenke na Gréckom ostrove Kos, mala som ju pri svojej posteli jedno augustové ráno, kedy sme sa s dcérou zobudili na zemetrasenie o sile 5,8, odvtedy vždy, keď mám tú knihu v ruke, nemrazí ma len z toho deja a z hromady nespravodlivostí, ktoré sa v danom mestečku diali, ale aj z tej kupoly a všetkého, čo spôsobila. Väčšina postáv mi bola veľmi sympatická a ich osudy mi neboli ľahostajné.

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Skvelá ducharina, samozrejme, že film s Pierce Brosnanom v hlavnej úlohe tiež stál za to, ale na takú hrubú knihu plnú Kinovej fascinujúcej fantázie sa nikdy nič nebude ťahať.

Svědectví Svědectví Stephen King

Klasika, tak som to čítala, že som sa nedokázala od toho odtrhnúť, snívalo sa mi o tom a keď som nemohla čítať, bolo mi smutno... U Kinga milujem práve to jeho utrhnutie sa z reťaze - píše a píše ako bláznivý a ja to milujem čítať, všetky tie jeho "nezmysly", vsuvky, poznámky, čítam medzi riadkami, a budem to čítať až do smrti. Milujem postapo a survival, táto kniha ma uspokojila na celej čiare. :-)

Kontakt Kontakt Carl Sagan

Knihu som si prečítala na základe fascinácie filmovým spracovaním s Jodie Foster. Bolo to iné, bolo tam toho oveľa viacej, bolo to viac vedecko-fantasticky spracované a veľmi sa mi to páčilo.

02.12.2024 5 z 5

Angelikino víťazstvo Angelikino víťazstvo Anne Golon (p)

Milujem Angeliku, neznášam ľudí, ktorí nevedia, že romány o Angelike nie sú červená knižnica, ale diela plné historických faktov a morálnych ponaučení, a odsudzujú toto dielo.

02.12.2024 5 z 5

Angelika - Cesta nádeje Angelika - Cesta nádeje Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika v Quebeku 2 Angelika v Quebeku 2 Anne Golon (p)

Angelika v Quebeku 1 Angelika v Quebeku 1 Simone Changeux

02.12.2024 5 z 5

Angelika a spiknutí stínů Angelika a spiknutí stínů Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika a diabol Angelika a diabol Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika v pokušení Angelika v pokušení Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika a Nový svět Angelika a Nový svět Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika a její láska Angelika a její láska Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika se bouří Angelika se bouří Anne Golon (p)

02.12.2024 5 z 5

Angelika a král Angelika a král Anne Golon (p)