kocour_mikeš komentáře u knih
Moje první dospělácká kniha, četl jsem ji v 5-té třídě a moc se mi líbila, zanedlouho jsem přečetl všechny Francisovky co jsme měli doma a stal se ze mne sběratel tohoto autora.
Po první třetině knihy skončilo prokousávání se a děj se rozběhl a byla to jízda až do konce. Se vzpomínkou na Focaoultovo kyvadlo jsem se těšil na šifry vzhledem k názvu, no čekal jsem jich víc ;-) Dávám 80%.
Barvitě a jednoduchým jazykem podané, hezké a strašné, člověk si zvykne na vše. Dávám 90%.
Líbí se mi čtivé a rychle plynoucí Hartlovy knihy, tato je na stejné vlně s neklesající kvalitou a dávám 85%. Příjemné čtení na dovolené :)
Pomalý rozjezd a pomalé vše, příběh se táhne jako sirup a máte čas o všem přemýšlet a propojovat. Dávám 90%.
Pro mne velké zklamání, ačkoli má kniha spád je v ní mnoho "sakra náhodiček" a text osciluje jakoby v určení pro naivní děti a pak se zase tváří jakoby pro dospělé, celkově dost neuvěřitelné. Dávám 40%.
Dlouhý román o čtyřech kamarádech z nichž jeden je podivín a kdysi oběť zla, které deformuje jeho následné vnímání okolí. Autorka mistrně odkrývá minlost oběti a nechává nahlídnout čtenáři lidem vlastní krutost. Současně si lze na několika desetiletích příběhu užít zajímavé životy hlavních postav, krásné i nemocné vztahy, odpuštění bez odpuštění. Dávám 95%.
Dobře se čte, má spád, na druhou stranu na hard sci-fi zatím nic moc. Dávám 60% a uvidíme v dalších dílech.
Dobře napsané, stejně jako Brodekova zpráva, která však byla nabitá dějem, zde se z různých situací čtenář snaží dopátrat proč se hlavnímu hrdinovi dějí v anotaci avízované útrapy pak kam bude směřovat průběh vyšetřování a ve finále kam až autor hrdinu posune. Líbil se mi okamžik vzpoury Vyšetřovatele. Dávám 60%.
Pomalejší rozjezd, později napínavé, spádem mi to fakt připomínalo Zmizelou.
Za čtivost dávám 85%.
Pěkný příběh o soužití lidí a původních obyvatel stepi a jejich vzájemné potřebě pro udržení rovnováhy pro přežití všech; trochu i příběh jakoby z jiného světa - tenkrát, příběh co se udál, ač není obsahově složitý, zanechal ve mne hlubší otisk. Trochu mne unavovalo vícečetné opakování potřeby vlků jako přirozených regulátorů.
Dávám 95%.
Zajímavá kniha, silně čtivá (u mne zejména první polovina), btw:podobně je popsána
fyzika v Pohlově sérii Gateway. Děj odsejpá, netřeba hlubších zamyšlení, vše je servírováno a odkrýváno bez průtahů, prostě prima jízda. Dávám 70%.
U knihy jsem se bavil a neočekával nic než teen pohled na svět, kniha požadavek splnila.
Green stavbou knihy dává spoustu prostoru k přemýšlení o motivech hrdinů. Po Alijašce další odpočinková jednohubka vygradovaná v závěru.
Moc pěkné čtení, mělo spád, žádná hluchá místa, celkem uvěřitelné, ideální IMHO pro mladé čtenáře (edit: sakra vlastně už i čtyřicátníky :-). Dávám 85%.
Dobře se četla, občas jsem trnul nad tím kam až tem potrhlý Dex zašel a podivoval se nad úžasnou, chápající, přísnou, ..., Em, která kdyby existovala už by nějakýho toho kluka určitě měla a nemarnila by čas čekáním na lásku (ztracence) ze školy. Dávám 80%.
Po Ranhojiči další skvělá kniha. Dobře se čte a není krátká. Dávám 95%.
Upíry, od doby co je přeupírováno, nemusím, ale tato svižná trojdílná scífka se mi opravdu hodně líbila a doporučuji.
Navázal jsem na první díl a byl potěšen, kniha zvolna plynula, bez hluchých míst, prostě nádherné poutavé a zajímavé čtivo! Dávám 90%.
Kniha se dobře četla, pohled puberťáka byl uvěřitelný. Dávám 80%.