konicekbily komentáře u knih
Skripta zahrnují různé případy v podnikovém účetnictví, studentům je objasněn v každém z uvedených příkladů problém, který nastal. A studující je vyzván buď k doplnění či pokračování řešení nebo aby komentoval navržené řešení.
Pomalejší rozjezd, místy dlouhé a moc neříkající dialogy, poměrně solidní zápletka na téma domácího násilí - ale není moc uvěřitelná. Proto se domnívám: průměr!
Tentokráte bez vraždy a také bez jiskry od autorů. Zápletka jim snad překážela při vyprávění o tom, jak to chodí na venkově v Anglii. Průměr!
Stručný přehled o životě a práci našeho jediného nositele Nobelovy ceny za chemii a přírodní vědy. Narozen za Rakouska a zemřel až v ČSSR. Vzor vytrvalosti a cílevědomosti!
Pěkná složitá zápletka, promyšleně sestavená. Provedení je horší, objevil jsem několik nepřesností a nedotažeností. Celkový dojem velice pěkný - odpočinkové čtení na dovolenou! Autorka sestavila příběh do množství "obrazů" - možná už má návrhy na zpracování scénáře! Bude to hezký seriál. Navrhuji bezplatně: BRDY! anebo U LITAVKY!
Autorka je lékařka a příběh je kromě jiného z lékařského prostředí. Zvolila formu novely, promyslela dobrou zápletku, avšak jejímu zpracování podle mne nedala dostatek prostoru a tak některé části mi připadají nedotažené. Hodnotím kladně - jdu na Vodníka!
Poválečné období celou svou složitostí je prostředí pro autora, aby popsal sociální nespravedlnost a nezájem společnosti doléhající na obě hlavní postavy.
Dokonale popsal jejich cítění, úvahy a možnosti. Závěr mi připadá trochu zjednodušený - asi chtěl vyjádřit své pocity před svým odchodem ze života.
Kniha není literárním skvostem. Je sestavena ze vzpomínek syna Beriji - jednoho z nejvlivnějších komunistických funkcionářů Stalinovy éry v Sovětském svazu. Podle mého názoru se v ní čtenář neznalý historických souvislostí může jen stěží orientovat. Naopak, čtenář znalý historii té doby v knize nalezne spoustu informací - mnohdy odlišných od jiných zdrojů.
Historická detektivka z dávné doby promíchána s červenou knihovnou o historických postavách. Lepší průměr.
Kniha není pouhým životopisem jednoho z hlavních strůjců politického útlaku v Sovětském svazu, je plná historických souvislostí, navazujících úvah a rozborů možností při rozhodování o událostech v souvislosti Berijovým životem. Není pouze očerňován, ale je zde vyobrazen ve všech jeho činnostech - záporných ale i kladných. Jeho odstranění bylo provedeno "vnitrostátním pučem" a tak není zřejmé, jak by se dějiny vyvinuly kdyby se stal nástupníkem po Stalinovi.
Novela plná pochybností o důvěře a lásce. Vše je postaveno ne poměrně banální zápletce a autor předkládá spoustu myšlenek a úvah. První část se mi líbila více, konec mi moc nesedí.
Pěkný autorův výtvor včetně překladu do češtiny. Beletrií vyprávěné okamžiky, podle autora mající vliv na další vývoj lidstva, kdyby se v nich rozhodlo jinak, mohl by v různých oblastech lidské činnosti se rozvinout něco jiného. Skvěle napsané eseje!
Jedna z nejhorších krimi knížeček za poslední období. Popsáno povrchně, místo hloubkového popsání daného případu je tu "obkecávání"!
Sám sebe musím pochválit - udělal jsem dobře, že čtu knihy postupně-jednu po druhé. Je tam hodně postav, pokud bych četl rovnou třetí díl, byl bych asi poněkud zmaten. Kriminální linka velice dobrá, soukromá linka díky nevyzpytatelné sestře se mi líbila míň.
Pro mne nový autor. Podle předmluvy se jedná o bývalého kriminalistu. Kytička příběhů z různých pohledů mne pobavila před spaním. Lepší průměr.
Autorka pokračuje v psaní svým stylem a tempem, pokud si vzpomínám i se stejnými postavami jako v první knize. U těchto postav zabrousí občas do jejich minulosti a proto doporučuji číst řadu pěkně popořádku.
Autor si mne vychoval k obrazu svému. Na čtení jeho knih si musím udělat vždy dostatek času. On si předem nastuduje nějakou oblast lidské činnosti a potom mne i jiné čtenáře "oblbuje" svými znalostmi o této oblasti tak dokonale, že nejsem schopen rozpoznat, co věda dokáže a co je fikce. Tentokrát je to o krvi. A na tomto podkladu je dlouhý, až moc dlouhý a moc rozvětvený, příběh. A čte se dobře!
Autorka připravila dvě větve k řešení, z minulosti a ze současnosti. Obě větve jsou komplikované, zamotané a navíc se v ději prolínají události z obou předchozích dílů. Doporučuji číst celou řadu v krátkém intervalu a pěkně po sobě!
Ve století dvacátém bývaly v tištěných periodikách kratičké příběhy ze soudních síní - soudničky. Jak vypadaly? Zpracované příběhy v této knížce ukazují- tak vypadaly! Moc pěkný výběr soudniček ze současnosti!
Kolegové z naší DK mne svými komentáři nalákali na pro mne dosud nepoznanou autorku. Dříve, než se pustím do ucelené řady jsem se jal prozkoumat styl, jakým autorka píše, na izolovaném titulu. Styl se mi líbí, budu ve zkoumání jejího díla pokračovat A nyní k této knize: začátek skvělý, toto téma je autorce blízké a postupem času se skáče kupředu mílovými kroky bez bližšího vysvětlování- chybějí mi návaznosti.