kosátkoo komentáře u knih
Ten text je plný odkazů do naší historie, pochybuju, že jsem je pochytala všechny, ale ten lov slov a významů mě bavil. Příběh mě trochu míjel, ale napsané je to pěkně.
Četla jsem před pár lety na gymnaziu a teď znovu. Zážitek byl nyní milionkrát silnější. Kniha je krásná, hutná, dojemná a pravdivá. To je asi největší poklona, kterou dokážu vykouzlit.
Nejdřív jsem si pochvalovala, jak dobře se kniha čte, ale pak se to zvrhlo do zjednodušování všeho - pocitů postav i okolností, do nichž jsou vrženy a došlo mi, že je to spíš románek pro děti.
Nalezeno v knihobudce a kupodivu – ačkoliv to má příšernou obálku, tak to bylo velmi čtivé a příběh dobře vystavěný. Chválím a vrhám se na další knihy autorky.
Až moc prvoplánové, není tam vůbec prostor pro překvapení nebo napětí.
Postmoderní doba a velmi čistě přístupně vysvětlené možnosti přístupů k ní. Doporučuju.
Různé postavy, různé časové linky, kniha se dobře četla, mám ráda příběhy jako vystřižené z Baťovy doby.
Podle mě kniha výborně vykresluje vztahy mezi lidmi. My se dnes tváříme, že jsme otevření, ale moc se to od té doby nezměnilo (40. léta).
Vztah dvou hlavních postav se mi zdál uvěřitelný. Výborně napsané s přeložené.
Hutný, silný a hlavně nezpomenutelný příběh. Jedna z nejlepších knih, které se mi letos dostaly do rukou.
Severské pověsti jsou mi naprosto cizí, a tak jsem ráda, že jsem se mohla něco dozvědět. Trochu mám problém se jmény, které mi často k postavám nesedí, ale to je spíš kulturní problém.
Dechberoucí a krásný propletenec příběhů lidí, ke kterým nemám blízko, o kterých bych se normálně asi ani nedověděla.
Napínavý text, který má jistě co říct. Nebylo to však příliš strhující a do čtení jsem se musela přemlouvat. To přisuzuji méně přístupnému stylu, jinak skvělé.
Líbilo se mi to, bylo to strhující i když lehce triviální ve stylu i chování postav. Ale není to špatné.
Mám takové retrospektivní příběhy, kdy je vypravěčem moudrá osoba, ráda. Kniha je dobře napsaná, děj ubíhá rychle, snadno se tedy čte. Doporučuji.
Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, vše navíc podané velmi čtivou formou. Mám nad čím přemýšlet.
Většinu těch věcí jsem četla už v mediích, ale ani zbytek není jen vata. Nemůžu říct, že Harrymu vyloženě fandím, ale částečně ho po dočtení knihy chápu.
Pro mě je to určitě jeden z nezapomenutelných příběhů, nad kterým přemýšlím i několik dní po dočtení. Velmi mě zasáhnul.
Je to dechberoucí, nejen vzhledem k tomu, co člověk dokáže, k čemu je schopný se vybičovat, ale i vzhledem k reflexím života, přátelství a smyslu života, kterého jsou autoři schopni. Tahle kniha vydá za tucet motivačních slátanin. Všechny věci, které tu popisují e dají aplikovat i na běžný život, ne jen na život horolezců.
Líbí se mi popis Prahy a života u nás člověkem z venku. Myslím, že i postavy a jejich přemýšlení se autorovi podařilo vystihnout. Prožívala jsem jejich rozkoly i zamilování. Mohu jen doporučit.
Ráda jsem se o této dámě něco dozvěděla, nevěděla jsem toho o ní mnoho. Kniha není příliš čtivá, musela jsem do pokračování ve čtení nutit, ale brala jsem to tak, že se chci něco dozvědět. Informační hodnota této knihy převažuje nad formou, ale to u tohoto typu čtení nepovažuji za minus.