kristy.books
![Vánoce každý den Vánoce každý den](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543707/vanoce-kazdy-den.jpg?v=1724702049)
Karen Schaler je kráľovnou vianočných romancí, stačí sa pozrieť len na obálky jej kníh a už ma chytá sviatočná nálada. Z tohto dôvodu som sa veľmi tešila aj na jej novinku. Vánoce každý den však bola odlišná od jej predchádzajúcich kníh. Ide o knižnú jednohubku inšpirovanú príbehom Vianočná koleda.
Alexis svoj život zasvätila práci, na nič iné jej v ňom nezostáva čas. Vianoce neznáša, pripomínajú jej tragické udalosti a najradšej by ich zrušila. Od všetkých ľudí si drží odstup a nikoho si nepúšťa bližšie k telu. Tieto Vianoce jej však ukážu, že takto to už ďalej nejde a musí niečo zmeniť, inak to s ňou môže dopadnúť veľmi zle...
Alexis nepatrila zrovna k sympatickým postavám. Zaujímali ju len peniaze a svojich zamestnancov by najradšej zodrala z kože. Áno, na jednej strane je pochopiteľné, že po tom všetkom, čím si prešla, sa uzavrela a svoje city pochovala hlboko vo svojom vnútri, to však jej správanie neospravedlňuje. Potrebovala konečne nastaviť zrkadlo, aby sa nad určitými vecami zamyslela a niečo so sebou urobila.
Ako som už spomínala, ide o také moderné spracovanie Vianočnej koledy, takže ak ste túto klasiku čítali, asi viete, čo môžete očakávať i od tohto príbehu. Samozrejme, že nechýbala ani štipka romantiky.
Priznám sa, že autorkine predchádzajúce knihy sa mi páčili o niečo viac, ale ani Vánoce každý den neboli zlé, to vôbec nie, k tomuto sviatočnému obdobiu sa pekne hodili.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Kde je mi dobře Kde je mi dobře](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539288/kde-je-mi-dobre.jpg?v=1717530352)
Podľa obálky som očakávala letný príbeh, čo sa mi viac menej splnilo, keďže šestica najlepších kamarátov sa vybrala na (svoju typickú) dovolenku do letného domu, čo príbehu dodalo letný/dovolenkový nádych. Čo som nečakala bolo, že dostanem takúto emotívnu bombu, ktorá dá mojím emóciám poriadne zabrať. Autorka sem zaradila viacero závažných tém.
Priznám sa, že zo začiatku som mala skôr zmiešané pocity, ale keď sa príbeh viac rozbehol, bola som maximálne spokojná. Od autorky som už zopár kníh čítala a môžem povedať, že Kde je mi dobře zatiaľ patrí k mojím naj.
Harriet i Wyn mali svojich démonov, ktorí sa podpísali na ich sebavedomí. Obaja sa cítili pod veľkým tlakom (každý z iných dôvodov) a neustále o sebe pochybovali. Báli sa, že nebudú tomu druhému stačiť a že nie sú preňho dosť dobrí. Kým Harry som si obľúbila takmer hneď a všetko som s ňou prežívala, k Wynovi som si hľadala cestu dlhšie. Najskôr som naňho kvôli jeho správaniu k Harry bola nahnevaná, ale čím viac som ho spoznávala, tým lepšie som mu dokázala porozumieť.
V príbehu sa striedajú kapitoly z prítomnosti a minulosti, vďaka čomu sme mali možnosť sledovať, ako sa postupne vyvíjal ich vzťah. Celý čas som sa pýtala sama seba - čo sa pred 5 mesiacmi vlastne stalo, keď sa ich cesty rozišli? To bol aj jeden z dôvodov, ktorý ma nútil otáčať jednu stránku za druhou. Predtým mali naozaj krásny vzťah (neraz som sa pri čítaní len prihlúplo usmievala) a bolelo ma srdce, keď som videla, aké to je teraz medzi nimi komplikované. Bolo cítiť, že ich vzájomné city stále neochladli, no v ceste im stálo viacero prekážok. Niektoré momenty boli doslova nabité najrôznejšími emóciami a poriadne ma emočne vyžmýkali. Opäť raz sa ukázalo, aká je vo vzťahoch dôležitá vzájomná komunikácia. Miestami som už mala chuť od frustrácie na nich zakričať, nech sa konečne otvorene porozprávajú a nič pred sebou netaja.
Tento príbeh nebol len o partnerských vzťahoch, ale vo veľkej miere aj o priateľstve. Obľúbila som si aj zvyšných štyroch kamarátov, hoci je pravda, že Sabrina miestami až moc tlačila na pílu. Táto partička mala za sebou naozaj pestrú históriu a mne sa ich silné, niekoľkoročné priateľstvo veľmi páčilo. Spomienky na ich vylomeniny trochu odľahčili napätú atmosféru a vniesli do príbehu dávku humoru. Bolo však jasné, že tajomstvo nemajú len Harry a Wyn...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Blue: Kdekoli mě najdeš Blue: Kdekoli mě najdeš](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529103/blue-kdekoli-me-najdes-658e166314e9d.jpg?v=1703810659)
Ever: Když se mě dotkneš bol skvelý príbeh, preto som si nemohla nechať ujsť ani pokračovanie. Ani pri Blue: Kdekoli mě najdeš ma autorka nesklamala a dopriala nám ďalší príjemný romantický príbeh, aj keď musím povedať, že jednotka sa mi páčila predsa len o niečo viac.
Jane si práve prechádzala náročným obdobím - nedávno jej zomrela mama a s bratom sa pohádala, takže zostala sama a musela sa o seba postarať. Ešte k tomu sa dozvedela tajomstvo, ktoré obrátilo celý jej život hore nohami. Obľúbila som si ju už v predchádzajúcej časti, bola to dobrosrdečná mladá žena, ktorú však život už od detstva nešetril. Miestami by som ju najradšej objala. Dúfala som, že sa s bratom udobria, pretože v prvej časti mali medzi sebou veľmi pekný vzťah.
Alex takpovediac klamal telom. Na prvý pohľad pôsobil ako nejaký arogantný bohatý synáčik, ktorému nikto a nič nie je dobré. Aj mňa zo začiatku celkom hneval. Prvý dojem však často býva klamlivý... Čím viac sme ho spoznávali, tým lepšie som mu dokázala porozumieť a postupne som si obľúbila aj jeho. Bolo potrebné s ním mať o niečo viac trpezlivosti a nedať sa odradiť jeho chladnou maskou.
Títo dvaja sa zrovna nemali v láske, ich spoločné stretnutia málokedy dopadli dobre. Páčilo sa mi sledovať, ako sa pomaly lepšie spoznávali a zisťovali, že majú vlastne veľa spoločného. Nakoniec sa stali jeden pre druhého oporou a pomáhali si prekonať ťažké časy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Šašek Šašek](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531424/sasek-65c10c71701e5.jpg?v=1707150449)
Do Clifton Forge sa vraciam rada. Táto séria je pre mňa už určitou zárukou, že dostanem príbeh, ktorého čítanie si užijem a ani tentokrát ma autorka nesklamala.
Cass bola pomerne mladá, mala pár rokov po dvadsiatke, no na svoj vek bola vyspelá. Vedela, čo chce a išla si za tým. Všetko mala naplánované do poslednej bodky. Jej plány sa však zo dňa na deň zmenili. Zažila stresujúce udalosti a jej život sa otočil hore nohami.
Leo na mňa v predchádzajúcich častiach pôsobil ako pohoďák, takže som sa na jeho príbeh tešila. Musím však povedať, že teraz ma miestami pekne štval. Áno, na jednej strane jeho správaniu rozumiem (najmä po tom, čo nám osvetlil veci z jeho minulosti), no zároveň by som ho niekedy najradšej prefackala, aby sa konečne spamätal. Chvalabohu, že si to neskôr u mňa vyžehlil.
Vzťah týchto dvoch bol poriadne komplikovaný. Málo ísť o jednorázovku, no osud mal pre nich prichystané iné plány. Priznám sa, že obdivujem Cass, akú mala trpezlivosť s Leom, ja by som mu toľko šancí nedala. Niekedy sa k nej vôbec. nesprával pekne, no napriek tomu naňho nepovedala škaredé slovo, dokonca sa mu snažila pomôcť. Bolo to jednoducho zlatíčko s veľkým srdcom. Držala som im palce, aby dokázali nájsť spoločnú reč.
Samozrejme, ani tentokrát nechýbala ,,akčná" zápletka. Chlapi už síce niekoľko rokov neboli súčasťou motorkárskeho klubu, no ich minulosť ich neustále dobiehala a museli byť v strehu. Vždy, keď sa niečo vyriešilo, objavilo sa ďalšie nebezpečenstvo.
Za seba vám môžem sériu rozhodne odporučiť. Čoskoro vychádza šiesty, posledný diel série. Teším sa naň, no zároveň mi bude ľúto sa s touto partičkou rozlúčiť. Som zvedavá, čo si pre nich autorka ešte nachystala.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kráľovstvo podsvetia. Prvá časť Kráľovstvo podsvetia. Prvá časť](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530277/kralovstvo-podsvetia-prva-cast-temn-65a7071562ad1.jpg?v=1705445141)
Už som mala možnosť čítať jeden z autorkiných príbehov, ktorý bol skvelý, preto som sa do tejto novinky púšťala s megaveľkými očakávaniami... a nebola som vôbec sklamaná, práve naopak. Autorka nám dopriala temný mafiánsky príbeh plný prekvapení, ktorý som si užila od prvej po poslednú stránku.
Síce to bol jej debut, ale je cítiť, že písaniu sa venuje už dlhší čas, pretože má super štýl písania, vďaka čomu sa mi jej príbehy čítajú ľahko a rýchlo. Keď sa raz začítate, nedokážete knihu pustiť z rúk. Aj Kráľovstvo podsvetia som "zhltla" v podstate na jedno posedenie.
Vivian bola dobrosrdečná, priateľská mladá žena, ktorá síce vyrastala v mafiánskej rodine, no na jej povahe sa to nejak extra nepodpísalo. Bola citlivá a nevedela skrývať svoje emócie, čo bolo v tomto prostredí skôr nevýhodou. Občas však ukázala aj svoju "rebelskú" stránku a za veci, na ktorých jej záležalo, bojovala ako levica.
Kasian, už dávno som z hlavnej mužskej postavy nemala také zmiešané pocity. Na jednej strane na ňom bolo niečo, čomu sa nedalo odolať a v niektorých momentoch ma mal totálne omotanú okolo prsta. Najviac ma dostali scény s jeho štvornohým kamarátom. Títo dvaja mala medzi sebou taký blízky a krásny vzťah, že ma pri tom vždy zahrialo pri srdci. Amudis bol proste výnimočný pes.
V niektorých momentoch by som ho však najradšej prefackala alebo nakopala do citlivých partií. Tento chlap mi tak vedel zdvihnúť tlak! Nikdy som si nebola istá, čo od neho môžem očakávať. Všetko mal pod palcom a neraz som zostala stáť s otvorenými ústami nad tým, kam až siahajú jeho plány.
Mafiánske prostredie ja môžem, takže mi sadla aj táto časť príbehu. Táto zápletka nebola ani tak založená na akčných scénach či krviprelievaní, skôr na intrigách, manipulácii, plánoch pomsty a tajomstvách, čo sa mi veľmi páčilo. Autorka to všetko mala premyslené naozaj dobre.
Záverečné odhalenie ma až tak neprekvapilo, keďže toto som očakávala. Epilóg ma však úplne dostal. Po jeho dočítaní som si nebola už istá ani tým, ako sa volám. Len som zostala stáť s otvorenými ústami a hovorila si, že takto to predsa nemohlo skončiť! Mám asi milión otázok a súrne potrebujem pokračovanie, takže dúfam, že sa ho dočkáme čo najskôr.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nové šance Nové šance](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524538/nove-sance-652e89f40a8a7.jpg?v=1697548788)
Na návrat do Green Valley sa vždy veľmi teším a ani tentokrát ma autorka nesklamala. Nové šance síce nie sú mojim naj dielom z celej série, ale ich čítanie som si užila, zhltla som ich za pár hodín.
Leonie bola pivovarníčka, čo je pre ženu pomerne netradičné povolanie, aspoň v knihách som sa s ním (myslím) doteraz nestretla. Bolo to také príjemné spestrenie, aj keď je mi trochu ľúto, že sme tu z nej práce nemali viac, rada by som ju videla ,,v akcii". Bola to priateľská a dobrosrdečná mladá žena, nebolo ťažké si ju obľúbiť.
Sama sme stretli už v predchádzajúcich častiach, kedy na mňa pôsobil ako veľký sympaťák a tešila som sa, že teraz sa o tomto slobodnom oteckovi dozviem viac. So svojou dcérkou mal veľmi pekný vzťah a urobili by pre ňu prvé i posledné. Bol to taktiež veľmi šikovný kuchár, neustále vyváral samé dobroty, až som tiež zostala hladná.
Títo dvaja si padli do oka už pri prvom stretnutí a ich vzájomná príťažlivosť bola citeľná. Celé situácia medzi nimi však bola dosť komplikovaná. Leonie cez Green Valley len prechádzala a jej čas tu bol obmedzený. Sam zasa musel v prvom rade myslieť na svoju dcérku, preto skôr túžil po vzťahu, ktorý má nejakú perspektívu do budúcnosti. Dlho váhali, či majú poslúchnuť hlavu, alebo srdce.
Samozrejme, nechýbali tu ani naši starí známi z predchádzajúcich častí. Vždy ma poteší, keď sa s nimi opäť stretneme a vidím, ako sa im darí po určitom časovom odstupe.
Určitú výhradu by som mala ku koncu, na mňa bol taký moc rýchly. Chýbal mi tu epilóg, ktorý by ukázal, ako Leonie a Sam vyriešili celú situáciu. Snáď o nich ešte budeme počuť v ďalších častiach a ja tak dostanem odpovede na svoje otázky.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Polib mě ještě jednou Polib mě ještě jednou](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524541/polib-me-jeste-jednou-652e8b7eb9dd8.jpg?v=1697549183)
Polib mě ještě jednou je tretím a zároveň najdlhším dielom zo série Osobní strážce. Okrem príbehu Eve a Kingsleyho obsahuje na záver ešte jednu bonusovú novelu.
Hlavný príbeh je rozdelený na dve časti, medzi ktorými je časový odstup 2 rokov. Prvá časť sa odohrávala v kráľovskom prostredí a dozvedeli sme sa v nej, ako sa Eve a Kingsley spoznali. Prevládala v nej milá romantická linka.
Druhá časť príbehu nás zobrala do elitnej internátnej školy pre šľachtické deti. Táto škola mala osobité pravidlá a panovala v nej taká zvláštna atmosféra (človek musel byť neustále v pozore, pretože nikdy nevedel, čo môže od svojich spolužiakov čakať), no mne sa táto dejová linka páčila, spestrilo to klasický romantický kráľovský príbeh, na aký to zo začiatku vyzeralo. Čo ma prekvapilo, bola krimi zápletka, ktorá túto druhú polovicu príbehu ovládla. Nečakala som, že sa to až takto zvrtne a najmä záver bol poriadne akčný. Romantika tu išla trochu do úzadia, no nevadilo mi to.
Eve sme spoznali už v predchádzajúcej časti. Bola to taká rebelka, ktorá sa neraz ocitla v problémoch. Dosť na ňu vplývala jej rodinná situácia, keďže rodičia sa sústredili hlavne na hádky medzi sebou a dcére sa až tak nevenovali. Tieto jej excesy teda boli skôr volaním o pomoc a pútaním pozornosti. Niekedy ma svojím správaním hnevala, inokedy mi jej bolo veľmi ľúto. Páčilo sa mi však, ako postupne dozrela a stala sa z nej mladá žena so srdcom i hlavou na správnom mieste. V druhej časti mi veľmi prirástla k srdcu.
Kingsley síce pochádzal z úplne rozdielnych pomerov, no aj jeho trápili rodinné problémy, predovšetkým chladný vzťah s otcom. Priala by som si, aby dostali viac času medzi sebou napraviť aspoň niektoré veci. Toto bol jeden z najemotívnejších momentov celého príbehu. Kingsley bol dobráčisko a som rada, že nakoniec nespadol na temné chodníčky, kam ho eventuálne mohli stiahnuť jeho najlepší kamaráti.
Čo viac dodať, mne sa tento diel páčil a milo ma prekvapil svojou zápletkou.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vianočné kníhkupectvo Vianočné kníhkupectvo](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521749/vianocne-knihkupectvo-6550a6a8aa6ec.jpg?v=1699784360)
Vianočné kníhkupectvo ma na prvý pohľad zaujalo svojou krásnou obálkou, ja týmto vianočným knihám jednoducho nedokážem odolať. Bol to príjemný príbeh o rodine, nových začiatkoch, knihách, vianočných sviatkoch a samozrejme, o láske. K (pred)vianočnému obdobiu ideálne čítanie.
Priznám sa, že hlavná hrdinka Carmen mi zo začiatku až tak nesadla a trochu mi kazila celkový dojem z príbehu. Nepáčilo sa mi jej správanie, s ničím nebola spokojná, nad všetkým ohŕňala nosom, frflala, neustále sa ľutovala. Postupne však určité veci vo svojom živote prehodnotila a ja som si ju obľúbila (a už ma aj príbeh začal naplno baviť).
Som veľmi rada, že si časom vybudovala vzťah so svojimi neterami, synovcom i so sestrou a uvedomila si, akú má skvelú rodinu. Bavilo ma sledovať, ako sa zbližovali a hľadali si k sebe cestu. Títo traja boli pekné čísla, každý bol iný, dali jej poriadne zabrať, no bez nich by to nebolo ono, dodali príbehu dávku rozkošnosti.
Staré kníhkupectvo malo svoju slávu už dávno za sebou, no Carmen sa postupne podarilo vrátiť mu lesk a prilákať nových zákazníkov. V tejto práci sa naozaj našla, bolo cítiť, že ju baví a bola odhodlaná kníhkupectvu pomôcť za každú cenu. Aj jeho majiteľovi sa dostala pod kožu, vďaka nej rozkvitol a vyšiel zo svojej ulity.
Čo by to bolo za vianočný príbeh, keby v ňom chýbala romantika. Vznikol nám tu taký menší ľúbostný "trojuholník" a Carmen tak mala hneď dvoch nápadníkov. Za mňa bol výber jasný, ona sa rozhodovala trochu dlhšie.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vánoce mezi knihami Vánoce mezi knihami](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518013/vanoce-mezi-knihami-651e8761ab663.jpg?v=1696499553)
Vánoce mezi knihami bola taká milá vianočná, romantická oddychovka z prostredia milovníkov kníh. Obdobie blížiacich sa vianoc, rodinné kníhkupectvo, malé mestečko, sympatické postavy, romantika, knižný klub, v ktorom debatujú o romancách... čo viac si priať? Nemožem povedať, žeby som si z knihy úplne sadla na zadok, ale v tomto období mi dobre padla nálady.
Megan pred pár rokmi prišla o milovaného manžela a s jeho stratou sa doteraz nevyrovnala. Všetok svoj voľný čas trávi len v kníhkupectvo, málokedy chodí von, drží si určitý odstup. Bola to sympaťáčka a ja som dúfala, že sa jej podarí opäť nájsť chuť do života a začať odznova.
Obľúbila som si aj jej kamarátky, s ktorými si založili svoj vlastný knižný klub. Aj keď čítali aj iné žánre, väčšinou sa bavili o romantických príbehov, mnohé z nich som tiež poznala, takže v tomto smere mi to bolo blízke a vedela by som sa zapojiť do ich debaty.
Xander sa nám nepredstavil zrovna v najlepšom svetle a priznám sa, že niekedy ma jeho správanie fakt štvalo. Postupne sme však mali možnosť dozvedieť sa o ňom trochu viac a už som ho dokázala lepšie pochopiť.
Títo dvaja boli síce na prvý pohľad dosť rozdielni, no postupne sa ukázalo, že toho majú vlastne veľa spoločného - obaja stratili blízkeho človeka a už nejaký čas sa vyhýbali novým vzťahom, takže sa vedeli vcítiť do pocitov toho druhého. Hoci ich vzájomné sympatie boli zjavné, potrebovali si najskôr vyriešiť určité veci vo svojich životoch, aby mal ich vzťah šancu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vánoční přání Vánoční přání](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518012/vanocni-prani-ON1-518012.jpg?v=1694870373)
Karen Schaler patrí medzi kráľovné vianočných príbehov. Pokiaľ chcete nejaký "poriadny" vianočný príbeh so všetkým, čo k tomu patrí, jej knihy budú pre vás to pravé "orechové". Stačí sa pozrieť len na obálky a už som naladená na sviatky. V rovnakom duchu sa niesla aj táto novinka - mestečko, v ktorom to doslova žije Vianocami, sympatickí obyvatelia, ktorí držia pri sebe a podporujú sa, rozkošný psík, romantika, rodina, dávka emócií. Priznám sa, že od autorky som už čítala aj lepšie príbehy, no užila som si aj Vánoční přání.
Libby milovala Vianoce, no keďže jej nedávno zomrela milovaná mama, tento rok ich neplánuje sláviť a radšej bude pracovať. Všetko vianočné jej pripomínalo mamu, takže sa z nej stal taký menší Grinche. Ešte k tomu sa pridali aj finančné problémy a hrozilo, že príde o rodný dom, takže v poslednej dobe sa to na ňu valilo zo všetkých strán. Inak to bola dobrosrdečná a pracovitá mladá žena, ktorá bola vo svojom obore naozaj šikovná.
Adam ma zo začiatku štval, k Libby sa nesprával vôbec pekne a neustále ju z niečoho podozrieval. Postupne sa však ukázalo, že je to sympaťák a človek so srdcom na správnom mieste. Pre Libby sa stal oporou a pomáhal jej odhaliť staré rodinné tajomstvo a opäť sa naladiť na vianočnú náladu. Ona mu pomáhala vyhrať cenu pre jeho mestečko, ktorá by mu výrazne pomohla v jeho rozvoji. Romantická linka bola naozaj milá.
Prostredie mestečka Holly Peak sa mi veľmi páčilo, vládla v ňom tá pravá vianočná atmosféra. Mohli ste sa zapojiť do rôznych zimných a vianočných aktivít či ochutnať rôzne sviatočné jedlá a nápoje. Žila v ňom komunita ľudí, ktorá si bola veľmi blízka aj Libby prijala s otvorenou náručou.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Icebreaker: Keď sa ľady lámu Icebreaker: Keď sa ľady lámu](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523496/icebreaker-65171042200a5.jpg?v=1696010306)
Krasokorčuliarka a hokejista? To je kombinácia, ktorú som si nemohla nechať ujsť! Okolo tejto knihy bol v knižnom svete veľký boom, takže som bola zvedavá, či je naozaj taká dobrá, ako o nej väčšina čitateľov hovorila... a bola! Takéto príbehy ja jednoducho môžem, takže sa mi autorka trafila do vkusu. Samozrejme, že okrem romantiky, športu a humoru nezabudla do príbehu pridať i nejaké závažnejšie témy a dávku emócií.
Priznám sa, že Anastasia ma miestami celkom štvala, najmä v prvej polovici knihy (nepáčilo sa mi predovšetkým jej správanie voči Nathanovi, niekedy naňho bola podľa mňa až moc zlá, čo si nezaslúžil). Postupne som si ju však obľúbila. Keď som zistila, čím všetkým si v minulosti prešla, dokázala som jej lepšie porozumieť. Som rada, že prostredníctvom nej sme mali možnosť nahliadnuť do zákulisia krasokorčuľovania. Tento šport naozaj nie je jednoduchý, človek sa pri ňom veľa nadrie, musí rešpektovať rôzne zákazy a príkazy, no výsledok stojí za to. Z jej partnera som nemala od začiatku dobrý pocit, čo sa mi neskôr aj potvrdilo. Vždy, keď sa objavil na scéne, otváral sa mi nožík vo vrecku. Tento človek ma nesmierne rozčuľoval a celý čas som čakala, kto ho konečne pošle tam, kam patrí.
Nathan bol absolútne zlatíčko, jeho som si obľúbila hneď, veď to inak ani nešlo. Na knižných hokejistov s hlavou a srdcom na správnom mieste mám proste slabosť. Bol to skvelý kapitán a pre svoj team by urobil prvé i posledné. Síce bol večne vysmiaty a šíril okolo seba dobrú náladu, no i jeho trápili určité problémy, predovšetkým v oblasti rodinných vzťahov.
Získali si ma aj jeho spoluhráči. Síce sa väčšinu času správali ako malé deti a nenechali si ujsť žiadnu príležitosť, aby jeden druhého podpichli (neraz som sa na ich vzájomnom doberaní dobre pobavila), no keď išlo do tuhého, stáli pri sebe. Trochu mi je ľúto, že tu nebolo viac hokeja, bol skôr v úzadí.
Romantickú linku som si užívala, predovšetkým to, ako sa Nathan postupne dostával Anastasii pod kožu. Páčilo sa mi na ňom, za sa nenechal odradiť, aj keď to s ňou vôbec nemal jednoduché. Presne niekoho takéhoto starostlivého a milujúceho vo svojom živote potrebovala.
Icebreaker teda nesklamal a už teraz sa teším na druhý diel tejto série.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tak blízko Tak blízko](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518017/tak-blizko-Mee-518017.jpg?v=1693502308)
Táto autorka nie je u nás neznáma, v češtine vyšlo už jej viacero kníh, no ja som doposiaľ žiadnu nečítala, takže som na túto novinku bola dosť zvedavá. Poviem vám, bola to poriadna jazda! Autorka sa so mnou pekne pohrala a miestami som si už nebola ani istá, ako sa vlastne volám. Od začiatku sa príbeh niesol v takej tajomnej a temnej atmosfére a keď už som si myslela, že tomu všetkému prichádzam na kĺb, autorka ma hneď vyviedla z omylu a všetko ešte viac zamotala. Občas som mala pocit, že mi z tých všetkých tajomstiev a zvratov praskne hlava.
Rodina, s ktorou sa tú stretávame, nebola obyčajnou rodinou. Bola plná intríg, manipulácie, klamstiev, zatajovania, závisti, nenávisti, bolesti, ale v určitom zmysle aj lásky.
Lily, manželka, ktorá ,,vstala z mŕtvych", vo mne vyvolávala množstvo otázok. Kde bola posledných 6 rokov? Naozaj si niektoré veci nepamätá, či to všetko len predstiera? Aké sú jej zámery? A hlavne - je Lily naozaj Lily? K jej záhadnosti ešte prispieval fakt, že kapitoly z jej pohľadu boli písané takým štýlom, akoby sa prihovárala svojmu manželovi, čo je celkom netradičné.
Jej vzťah s Kaneom bol tiež celkom záhadný. To, že medzi nimi bola silná príťažlivosť a iskrenie, sa nedá poprieť. Rovnako verím tomu, že jeden druhého ľúbili. No opäť sa udiali určité veci, ktoré ma prinútili pochybovať o ich skutočných zámeroch.
Amy bývalá kedysi úspešnou ženou, ktorá vybudovala vlastnú firmu a tešila sa z úspechu. Keď sa však dostala do rodiny, začalo to s ňou ísť dolu vodou. Stratila kontrolu nad firmou, so svokrou si neustále idú po krku, s manželom to tiež nie je ideálne, holduje alkoholu je nešťastne zamilovaná do svojho švagra a až chorobne sa chce podobať svojej švagrinej. Pri zvrate (ohľadom tejto postavy) v poslednej štvrtine som zostala stáť s otvorenými ústami. Veľmi som zvedavá, ako sa to celé v ďalšej časti vysvetlí.
Aliyah, matka a svokra, bola poriadna sviňa a manipulátorka. Pre svoj úspech bola ochotná ísť aj cez mŕtvoly či obetovať vlastné deti. Pekne mi dvíhala tlak.
Nesmiem zabudnúť ani na Witteho, Kaneovho komorníka... hoci, neviem, či to je to správne pomenovanie, pretože toho robil oveľa viac. Bol Kaneovou pravou rukou a dokázal vybaviť aj nemožné. Svojho pána si obľúbil a bol ochotný brániť ho zubami-nechtami. Myslím, že táto postava ešte zamieša kartami.
Koniec je síce viac-menej uzavretý, ale ja mám aj tak asi milión otázok, na ktoré potrebujem dostať odpovede. Dúfam, že druhý diel mi všetko objasní. Snáď sa ho dočkáme čo najskôr.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Formulista Formulista](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521147/formulistaCyz8wo-1th-.jpeg?v=1692347960)
Športové romance sú moja slabosť. Tých z prostredia formule F1 som zatiaľ veľa nečítala, preto som si túto knihu nemohla nechať ujsť... a nebola som sklamaná. Formulista bol rozkošný a vtipný romantický príbeh, ktorého čítanie som si od začiatku do konca užívala. Čítal sa mi ľahko, ani som si neuvedomovala, ako rýchlo mi stránky ubiehajú pod prstami. Samozrejme, že autorka do príbehu nezabudla zakomponovať ani nejaké závažnejšie témy, napríklad vyrovnávanie sa so stratou blízkeho, autizmus a podobne.
Vanessa bola taká ,, veľká voda", ale v dobrom slova zmysle. Rada si vymýšľala vlastné slová, neznášala nadávky, občas nemala žiadny filter, nenechala si skákať po hlave a šírila okolo seba dobrú náladu. Nebola to žiadna krehká kvetinka, vedela sa o seba postarať a dať všetkých naokolo do pozoru. Zbožňovala romantické príbehy, neustále musela mať po ruke knihu alebo čítačku, čím si ma hneď získala. Trochu mi je ľúto, že sme ju nemali možnosť vidieť viac ,,v akcii", keďže to bola elitná bodyguardka.
Anthony mal celkom výbušnú povahu, občas to s ním bolo ťažké, dokázal všetkých a všetko naokolo seba ignorovať a potreboval svoju chvíľu samoty a kľudu. Na prvý pohľad možno vyzeral ako hulvát, no za jeho správaním sa toho skrývalo viac, čo sme sa dozvedali postupne. Som veľmi rada, že prostredníctvom neho sme mohli nahliadnuť do zákulisia F1. Musím pochváliť autorku, mala to všetko veľmi dobre naštudované, aspoň na mňa jej opisy tohto prostredia pôsobili autenticky.
Obľúbila som si aj vedľajšie postavy, predovšetkým rodiny hlavných hrdinov. Každý z nich do príbehu niečo vniesol a bez nich by to jednoducho nebolo. Autorka do príbehu šikovné zakomponovala aj postavy z jej prvej knihy.
Romantická linka sa vyvíjala pomalšie, čo som si užívala plnými dúškami. Pri tomto neustálom doberaní medzi Formulistom a Elfkou som sa usmievala ako slniečko na hnoji. Títo dvaja ma fakt neskutočne bavili. Bavilo ma sledovať, ako sa Vanessa postupne dostávala Anthonymu čoraz viac pod kožu. Presne tento typ romantiky mám rada.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kdokoliv Kdokoliv](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518699/kdokoliv-mNo-518699.jpg?v=1689766985)
Prvý diel série Akademie Dunbridge bol úplne skvelý, takže dvojku som si nemohla nechať ujsť. Priznám sa, že jednotka sa mi páčila o niečo viac, ale aj Kdokoliv bol príjemný a dosť emotívny romantický príbeh v štýle od priateľstva k láske.
Tori som si obľúbila už v minulej časti, bolo to fajn dievča, ktoré okolo seba šírilo pozitívnu energiu. Musím však povedať, že v prvej polovici tohto príbehu som si k nej nejak nevedela nájsť cestu. Nepáčilo sa mi, čo s ňou robil Valentin a najradšej by som na ňu zakričala: ,,To naozaj nevidíš, ako s tebou manipuluje? Prečo si nestojíš za svojím názorom? Dovolíš mu, aby si robil srandu z toho, čo máš rada? Vzdáš sa toho, čo chceš, len kvôli jeho hlúpym rečiam? Uprednostníš ho pred vlastnými kamarátmi?" Pri týchto scénach som zatínala od hnevu päste, no zároveň mi z toho všetkého bolo smutno. Áno, autorka niečo naznačila z Valentinovho rodinného zázemia a tak trochu som rozumela, prečo je taký, aký je, no to ho však neospravedlňovalo. V druhej polovici sa to zlepšilo a Tori mi prirástla k srdcu, dokonca som sa dokázala na celú situáciu pozrieť aj z iného uhla pohľadu a lepšie pochopiť jej predchádzajúce správanie.
Sinclair bol zlatíčko, jeho som si zamilovala hneď. Bol to dobrosrdečný, inteligentný a pracovitý chalan, skvelý syn a ešte lepší kamarát. Veľmi sa mi páčil jeho vzťah s rodičmi i s najlepším kamarátom Henrym (ich priateľstvo bolo skvelé už v prvej časti, vždy sa mohli jeden na druhého spoľahnúť).
Opäť sa nám tu ukázalo, aká je komunikácia (nielen) vo vzťahoch dôležitá. Tori a Sinclair boli do seba už niekoľko rokov tajne zaľúbení, ale samozrejme, nikdy o tom tomu druhému nepovedali, pretože sa báli, že by tak zničili ich dlhoročné priateľstvo, ktoré bolo pre oboch veľmi dôležité. Z tohto dôvodu medzi nimi došlo k mnohým nedorozumeniam, ktoré ich dosť ranili. Niektoré momenty boli naozaj emotívne, až sa mi tlačili slzy do očí. Keď už po x-krát urobili nejakú hlúposť namiesto toho, aby si povedali pravdu, mala som chuť si od frustrácie trhať vlasy, padnúť na kolená a začať ich prosiť, nech už sa konečne o všetkom otvorene porozprávajú. Avšak, keď k tomuto momentu konečne došlo, vynahradilo mi to všetko "trápenie" a úprimne som sa s nimi tešila. Po to všetkom si zaslúžili byť šťastní.
Autorka príbeh nemohla ukončiť v horšom momente. Na konci epilógu "vypustila bombu", takže som na ďalší diel už teraz veľmi zvedavá a dúfam, že sa ho dočkáme čo najskôr.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vianoce na Madeire Vianoce na Madeire](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520581/vianoce-na-madeire-jra-520581.jpg?v=1691433591)
Vianočné príbehy zbožňujem, takže som si nemohla nechať ujsť ani túto slovenskú vianočnú novinku odohrávajúcu sa na Madeire. Bolo to moje prvé stretnutie s autorkou a nedopadlo vôbec zle. Vianoce na Madeire v sebe ukrýva príbehy troch kamarátok, z ktorých každá rieši nejaké vlastné problémy, predovšetkým tie v oblasti lásky a vzťahov. Nechýbala tu romantika, humor, blížiace sa sviatky ani emotívne momenty.
Zuzana bola úspešná dekoratérka, ktorej sa objednávky hrnuli zo všetkých strán. Bolo cítiť, že ju jej práca napĺňa a teší ju, keď svojími výtvormi môže ostatným urobiť radosť. Mala naozaj cit pre detail a každé jej dielo muselo byť tip top. Vyžarovala zo seba dobro, niet divu, že si ju hneď mnohí obľúbili.
Ines bola taká menšia neriadená strela, pri ktorej som nikdy nevedela, s čím príde. Rozhodne sa s ňou človek ani chvíľu nenudil. Bola to veľká romantička, na svet sa dívala ružovými okuliarmi, čo ju neraz priviedlo do problémov. Vo vzťahoch sa jej moc nedarilo, nemala šťastnú ruku pri výbere mužov a ja som jej veľmi držala palce, aby konečne našla toho pravého.
Sofia si nedávno prešla náročným obdobím, jej život sa zo dňa na deň obrátil hore nohami. Z tohto dôvodu sa rozhodla odísť na Madeiru, aby zmenila prostredie, trochu si oddýchla od všetkých problémov a tak nejak začala odznova. Bola to priateľská mladá žena, ktorá nikdy neodmietla podať pomocnú ruku.
Musím pochváliť popis prostredia, s tým sa autorka veľmi pekne vyhrala. Ukázala nám rôzne zaujímavé miesta, porozprávala niečo z miestnej kultúry a histórie, zoznámila nás s viacerými inšpiratívnymi ľuďmi a ešte k tomu sme ochutnali aj rozličné miestne špeciality. Neraz som mala pocit, akoby som sa tiež ocitla na Madeire. Keď k tomu ešte prirátame predvianočnú atmosféru (predovšetkým príprava betlehemu)... malo to svoje čaro.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Epocha Epocha](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517209/epocha-wOS-517209.jpg?v=1693481552)
Transcendence skončila v tom najhoršom možnom momente, preto som sa pokračovania už nemohla dočkať. Epocha bola jedna veľká emočná bomba, ktorá ma emočne úplne vyžmýkala, nezaobišlo sa to ani bez sĺz.
Pri ,,ľúbostnom trojuholníku", ktorý sa nám tu v jednotke vyformoval, mi bolo jasné, že minimálne pre jedného z našej trojice to nedopadne ,,dobre". Obľúbila som si Griffina i Natea a priznám sa, že miestami som sa nevedela rozhodnúť, koho chcem, aby si Swayze nakoniec vybrala. Celá situácia bola poriadne komplikovaná a zamotaná, takže sa nemožno čudovať, že moje emócie dostali poriadne zabrať.
Griffin bol v prvej časti skvelý frajer a ja som si ho absolútne zamilovala. Musím sa však priznať, že teraz ma miestami hneval, najmä v prvej polovici. Rozumiem, že toto všetko bolo aj preňho náročné a že Swayze ľúbil a snažil sa ju chrániť, no mala som pocit, že jej ešte viac nakladá, než by bol pre ňu oporou a pochopením, ktoré tak veľmi potrebovala. Našťastie, neskôr si to u mňa vyžehlil a pripomenul mi, prečo som ho mala tak rada.
Nate bol tiež muž, ktorý miloval celým srdcom. Aj jeho celá situácia dosť zmohla, a keď k tomu ešte prirátame to, čo sa mu v minulosti stalo... i preňho mi pukalo srdce. Obdivujem ho za to, čo urobil v druhej polovici príbehu, sama neviem, ako by som sa k tomu všetkému postavila. Som rada, že sa mu postupne podarilo nájsť cestu k jeho dcérke a stal sa z neho milujúci otec, ktorý by pre svoje dieťa urobil prvé i posledné.
Veľmi sa mi páčila zápletka ohľadom Daisy, ktorá príbehu dodala úplne iný nádych a urobila ho svojím spôsobom výnimočným. Bola som nesmierne zvedavá, ako autorka všetko vyrieši, čo ma nútilo otáčať jednu stránku za druhou. Bohužiaľ, keď prišlo ,, veľké finále ", zostala som trochu sklamaná. Mám pocit, akoby niektoré veci ani neboli vyriešené, proste mi tu niečo chýbalo, aby sa pre mňa vec s Daisy uzatvorila.
Celý čas to bolo pre mňa na plný počet bodov, ale toto mi trochu skazilo celkový dojem, takže som nakoniec nejaký ten bod musela strhnúť. Bola to moja najväčšia výhrada k príbehu, inak som si čítanie užila a môžem vám Transcendence aj Epochu odporučiť. Som zvedavá, čo si pre nás autorka prichystala v poslednej časti.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jeho hra Jeho hra](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520284/jeho-hra-64ca626208c0b.jpg?v=1690985058)
Máme tu už piaty diel série Žhavá pokušení. Pokiaľ ste už niektorú časť čítali, tak viete, čo od tejto novinky očakávať, pretože doposiaľ sa všetky príbehy niesli v dosť podobnom duchu. Tieto knihy treba čítať s určitým nadhľadom, sú to také bláznivé oddychovky, pri ktorých na chvíľu vypnete a zasmejete sa. Je mi jasné, že nesadnú každému čitateľovi. Ja sa nachádzam niekde medzi, nemôžem povedať, že by som z nich bola nadšená, ale ako také nenáročné čítanie na pobavenie sú fajn.
Všetci chlapi Bradfordovci sú také neriadené strely, najmä keď ide o jedlo, pri ňom nepozná brat brata a sú zaň ochotní urobiť čokoľvek... a tým myslím naozaj čokoľvek. Miestami sa nestíham čudovať, akú katastrofu dokážu za pár minút vytvoriť. Niektoré situácie boli vtipné, iné sa mi zdali už trochu prehnané, autorka nemusela až tak tlačiť na pílu, menej je niekedy viac. Danny sa mi však zdal v porovnaní s jeho bratmi a bratrancami trochu umiernenejší, teda v rámci možností. Tiež to bolo pekné "kvítko", najmä zo začiatku ma svojím správaním poriadne vytáčal, keby som mala takéhoto suseda, asi sa zbláznim.
S Jodi tiež nebola nuda, najmä vtedy, keď užila nejaké lieky. Potom bola na niekoľko hodín úplne mimo a prichádzala s jedným šialeným nápadom za druhým a človek mal fakt problém ju ustrážiť. S mužmi nemala dobré skúsenosti, čo sa celkom odrazilo na jej sebavedomí. Ten posledný jej po sebe zanechal len problémy, takže sa jej nečudujem, že vo vzťahovej oblasti bola opatrná.
Romantická linka sa opäť niesla v štýle susedov, ktorí sa nemali v láske, a tak si navzájom robili rôzne naschvály. Avšak, oceňujem, že tentokrát nebolo ich správanie až také detinské (ako pri niektorých postavách z predchádzajúcich častí).
![Nelítostný princ Nelítostný princ](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517203/nelitostny-princ-a98-517203.jpg?v=1688197315)
Sophie Lark som registrovala na zahraničných bookstagramoch, no až doteraz som od nej nič nečítala. Keď už u nás konečne vyšla nejaká jej kniha, nemohla som si ju nechať ujsť. Naše prvé stretnutie nedopadlo vôbec zle, práve naopak. Až na pár vecí som bola spokojná.
Priznám sa, že Aida mi zo začiatku neskutočne liezla na nervy. Vadilo mi hlavne to, že vôbec nerozmýšľala nad dôsledkami svojich činov a neraz narobila viac škody než úžitku. Potom to už bolo o niečo lepšie. Páčilo sa mi na nej, že si nenechala skákať po hlave a nebála sa povedať svoj názor. Avšak, aj tu treba poznať určité hranice a vedieť, kedy je lepšie radšej hodiť spiatočku. Nebola vôbec hlúpa, mala prehľad, neraz ukázala svoju odvahu a určite by sa vedela dobre zapojiť do "rodinného biznisu", len by sa najskôr potrebovala naučiť ovládať svoju výbušnú povahu. Obľúbila som si jej bratov a teším sa, až sa s nimi opäť stretnem v ďalších častiach.
Callum, najstarší syn a dedič, na ktorého rodičia kládli vysoké požiadavky. Aby si získal rešpekt ľudí vo svojom okolí, neprejavoval navonok žiadne emócie. Je pravda, že ani jeho som si nedokázala hneď obľúbiť, tiež to chcelo čas, ale bol mi viac sympatický než Aida.
Enemies to lovers? Dohodnuté manželstvo? Romantika, ktorá sa vyvíja pomerne pomaly? Toto všetko zbožňujem, takže romantická linka mi sadla. Prvé stretnutie Aidy a Calluma nedopadlo dobre, preto si išli po krku a neustále si robili nejaké naschvály. Bavilo ma sledovať, ako sa postupne zbližovali a hľadali si jeden k druhému cestu.
Čo sa týka mafiánskeho prostredia, pre mňa to úplne nebola mafia, respektíve, už som čítala aj príbehy, kde som mafiu cítila viac (aj keď tu nechýbali nejaké tie "akčné" scény, prestrelky, násilie a podobne).
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Úlet na dva týdny Úlet na dva týdny](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523214/ulet-na-dva-tydny-6510b1ee829fe.jpg?v=1695592942)
Leto je už síce za nami, no vďaka tejto knihe som sa doň aspoň na chvíľu mohla vrátiť. Dovolenka na Maledivach, pláže, ostrovy, potápanie, drinky, nezáväzný flirt... z toho jednoducho dýcha letná atmosféra. Úlet na dva týdny bola vtipná romantická oddychovka, ktorej čítanie som si užívala. Po Bouřlivákovi, ktorý mi vôbec nesadol, som mala trochu obavy, no našťastie, v tomto prípade ma autorka nesklamala a bola som spokojná.
Dillon bola taká "veľká voda", často povedala aj to, čo nemala, trapasy mala na dennom poriadku, vedela sa tešiť z maličkostí a vyžarovala z nej dobrá nálada. Svojou povahou si rýchlo dokázala získať sympatie ľudí okolo seba. Bola svojská, no práve to sa mi na nej páčilo. Nezaslúžila si to, čo jej urobili jej dvaja najbližší ľudia, najradšej by som ich za to prefackala. Našťastie, mala aspoň skvelú tetu, na ktorú sa vždy mohla spoľahnúť.
West bol pohoďák so zmyslom pre humor, s ktorým nikdy nebola nuda. Vedela som, že Dillon nehovorí úplnú pravdu o svojej športovej kariére, no odhalenie o jeho rodine celkom prekvapilo i mňa. Počas dospievania to nemal jednoduché, preto rozumiem, prečo mal taký názor na vzťahy, aký mal. V tejto oblasti bol dosť tvrdohlavý, preto potreboval padnúť "na hubu", aby dokázal niektoré veci prehodnotiť a pozrieť sa na ne i z iného uhla pohľadu.
Romantická linka sa mi páčila, dovolenkový flirt, ktorý sa postupne vyvinie v niečo viac. Chémia medzi Westom a Dillon bola skvelá, sadli si od prvého momentu, užívala som si ich vzájomné vtipkovanie a flirtovanie. Jeden druhému pomáhali zabudnúť na problémy, ktoré ich čakali doma. Samozrejme, že nebola núdza ani o pikantné momenty, keďže hneď na začiatku spolu uzatvorili dohodu o nezáväznom úlete bez záväzkov.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Má to háček Má to háček](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521133/ma-to-hacek-gmP-521133.jpg?v=1692323404)
Obe sestry Bellingerové som si obľúbila už v It Happened One Summer, takže som si nemohla nechať ujsť ani samostatný príbeh Hannah. Hook, Line, and Sinker bola opäť príjemná romantická oddychovka, hoci musím povedať, že jednotka sa mi páčila o niečo viac.
Hannah bola priateľská a dobrosrdečná mladá žena, ktorá všade, kam prišla, doniesla dobrú náladu, vďaka čomu si ju takmer každý okamžite obľúbil. Jej veľkou vášňou bola hudba, dokázala vybrať vhodnú pieseň pre takmer každú situáciu. Bola veľmi šikovná, len jej chýbala určitá priebojnosť, aby ostatným ukázala, čo sa v nej naozaj skrýva.
Fox mal v okolí povesť sukničkára, ktorý strieda jednu ženu za druhou, nič neberie vážne, je za každú srandu a užíva si život plnými dúškami. Pod maskou playboya sa však skrýval citlivý muž, ktorého trápilo, akú mienku o ňom všetci majú. Na jeho správaní sa podpísalo mnoho faktorov, predovšetkým rodinná situácia, povesť jeho otca a predsudky, ktoré kvôli tomu voči nemu mnohí mali. Niektorí ľudia sa k nemu správali naozaj otrasne, vtedy mi bolo Foxa fakt ľúto.
Romantická linka bola milá, povedala by som až rozkošná. Fox a Hannah si od prvého stretnutia sadli, mali spoločné záujmy, dokázali spolu prekecať niekoľko hodín a dobre sa dopĺňali. Obaja mali pošramotené ego, a tak boli jeden pre druhého oporou. Spoločná chémia bola tiež super, neskutočne to medzi nimi iskrilo, tvorili pekný pár. Páčilo sa mi, že Hannah bola trpezlivá, a hoci sa Fox z rôznych dôvodov bál pustiť do vzťahu, nenechala sa tým odradiť, snažila sa mu pomôcť s jeho problémami a nevzdávala to s ním.