Kudík Kudík komentáře u knih

Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

(SPOILER) Tak tohle se mi od dua autorek vážně líbilo. Graham byl bezmála dokonalý…. jako partner určitě až na ta tetování, resp. motivy jeho tetování. Jako zaměstnavatele bych jej nechtěla. No a Soraya…. tam nejvíc lituji, že sloupek „Zeptejte se Idy“ nevedla přímo ona. Její odpovědi měli vtip i správnou dávku sarkasmu a morální hloubku. SMSková konverzace mezi hrdiny byla sice víc než lechtivá, ale nějak to sem prostě krásně zapadlo. Setkání „Drzého kravaťáka“ s „Drzým bastardem“ a jeho kozou byla krátkým, ale příjemným osvěžením. No a ten epilog… uf.

04.05.2021 5 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Tohle byla příjemná a jednoduchá záležitost, bez komplikací a větších zádrhelů, pouze s pohnutým osudem hlavních hrdinů, kde se však bruslí víceméně pouze po povrchu.
Zarostlý bručící obránce Mitch (ano, také mi trochu evokoval Radko Gudase, ale současně i Maxxe Reynoldse od M. Moreland :) ) a jeho protějšek Andie, zdravotní sestra na jipce a současně starší sestra a opatrovnice Noaha, která mi mírně připomněla Dianu od M. Zapaty. Tihle dva se doslova srazili na ledě, když Mitch dostal distanc na 15 zápasů a stal se dočasným asistentem trenéra WA vombatů. Jak to dopadne, když málomluvný bručoun narazí na správně výmluvnou sestru není překvapením, ale jejich slovní přestřelky, a to i v rámci týmu se spoluhráči, bylo taky něco. U skládání domácí posilovny a následného kvízu s nápovědou "Hrej Pecky“ jsem brečela smíchy.
Až po přečtení jsem zjistila, že je to první díl ze série "D.C. Eagles Hockey" a ještě mu předchází díl s Melanií a Westonem. Ráda si přečtu i jejich příběh, a také Colbyho, Remyho a brankáře Bruce (ten autorka teprve chystá). Jsem ráda za originální obálku. 4,5*

14.06.2024 5 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

(SPOILER) Diana Casillasová (29) se představila již v "Srdcem proti zdi" jako Vanessina nejka a její dvorní kadeřnice. Lehce se tam mihnul i její bratr Rodrigo a jeho dvě děti, od kterých Van sehnala klauna na strašení Aidena. :)
Zde jsem se se synovci Diany seznámila pořádně a oba byli megaúžasní. Starší Josh (11) a mladší Louie (5), se kterými jsem se společně v rámci různých interakcí s Dianou parádně bavila. Tahle trojka byla něco. :) A dále jsou zde i jejich sousedi... Jackson, Dallas (41) a paní/babi Pearl. S každým z nich Diana zažije akční scénu.
Zajímavostí bylo, že je její sestřenicí Sal z knihy "Kulti", i když mi to dle jejich příjmení mohlo taky dojít, která se zde krátce i s Reinerem mihne.
Mrzí mě, že jsem se nedozvěděla, jak dopadla kočka Mildred, o které končí info po její záchraně z domu, kdy utekla. Škoda celkem dosti chyb, které v textu byly a rušily při čtení. Knihu krásně uzavírá epilog po 5ti letech a Mariana Zapata je nadále královna slown burn romance, i když od cca roku 2020, z kterého je orig. "Dvojitý zásah" bez dogy Doriana. Asi už by stálo za to část "O autorce" aktuálně upravit.

07.05.2024 5 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Autorka prostě umí. Její knihy jsou si podobné "pouze" v tom, že na začátku je ona a on a v závěru jsou to již oni, protože co kniha, to jiné prostředí a zajímavé postavy.
Zde si nešlo neoblíbit Tru již od jejího počátečního žvatlání, kdy cca po 11 měsících navazovala delší hovor se svým vlkem. Dále její akce a rozhovory s Declanem a Killianem (už aby vyšel i jeho příběh) jsou zábavné. Nejvíc jsem se nasmála u Killianova popisu Diegova likvidačního umu. U Liama jsem pořád čekala, co se z něj vyklube a jaká tajemství skrývá, ale to co z toho v závěru vyšlo, jsem nečekala. Oceňuji poděkování od autorky, které je celkem osobní a její P.S. ohledně Truvy, byla ta správná tečka na závěr.

20.03.2024 5 z 5

Smrtící vzdělání Smrtící vzdělání Naomi Novik

Zatím se jedná o mojí druhou knihu od NN, ale autorku si již řadím mezi své oblíbence, protože již "Ve stínu Hvozdu" se mi zamlouval její styl, fantazie a dokonale nedokonalá hrdinka.
Galadriel byla také svá. Mám ráda sarkastické, občas ironické a hlavně svým způsobem atypicky vyčnívající hrdiny, což El naplňovala vrchovatě. Byla tak skvěle odmítavá a nepřátelská, hlavně vůči Orionu Lakeovi a privilegovaným z různých enkláv, ale přesto zásadová, protože i přes své schopnosti se nestala malefikou. Při Orionových hrdinských činech, kde byla (ne)účastnicí i El, jsem se skvěle bavila, hlavně v knihovně a při likvidaci malého hejna hltoňů, když se stali čerstvými čtvrťáky. Ještě přesně nevím, co si mám o něm myslet, ale jsem zvědavá na pokračovaní a vývoj jeho postavy a jejich (ne)přátelství. Líbí se mi vizualizace ložnic El a Chloe, i když v prvním případě je to spíše cela. Osobně bych uvítala i zobrazení některých příšer, přestože mi fantazie jela na vysoký výkon.

06.03.2024 5 z 5

Nenávidím tě, Adame Connore Nenávidím tě, Adame Connore Ella Maise

Máme zde prokletí ..., a to hlavně ve smyslu druhého dílu. Lucy je nadále ztřeštěná jako v předchozí části a navíc po jisté události nenávidí Adama Connora. Kdo by se jí v tu chvíli divil. Navíc jí Oliv a Jason Thorn nechtějí adoptovat a Oliva jí nepůjčuje svá prsa místo polštáře....
Osobně mi sice předchozí díl přišel vtipnější, ale zde to bylo dotaženo akčními scénami, kterých se speciálně Lucy s malým a roztomilým Aidenem, i když nedobrovolně, účastnili. Jisté odhalení v závěru bylo překvapením, ale mnohé to vysvětlovalo.
Spoiler: Byla jsem zvědavá, jak autorka naloží s Jamesonem, který se mi v přechozí části díky své neoblomnosti líbil. Jsem ráda, že jej nezabila ani z něj neudělala zmetka. A Adam prostě nemohl být nenáviděn moc dlouho.

02.03.2024 4 z 5

Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

(SPOILER) Jaký byl příběh krásky a zvířete v podání (resp. v podobě biografie) Belle, a to dle Whitney. :) Krátká pohádka pro dospělé, kde je hodně věcí a postav ve dvojím provedení, ať již Zvíře nebo starší Isabelle a její mladší sestra "pouhá" Belle, o které v podstatě věděla pouze její rodina. Dobře se zde mihnou, anebo je o nich alespoň zmínka i další pohádkové postavy, např. Popelka, Rampelník, draci, trpaslíci, Jeníček a Mařenka.... Samotný závěr ani totožnost knižního přítele nijak nepřekvapí. Ději však ubližuje a celkem jej ochuzuje, jak je příběh krátký a každá akce je v podstatě hned odhalena nebo ukončena. 3,5*

02.02.2024 3 z 5

Šéf, co tě nadzvedne Šéf, co tě nadzvedne Winter Renshaw

Příjemné čtení, přestože nijak zásadně originální. Ona (Elle Napierová) pro něj (West Maxwell) pracuje, následně již ne, ale on si uvědomí svou ztrátu a potřebu pomoci s neteří. Tohle již zde párkrát bylo, až na 3minutové úmrtí, se opravdu jedná celkem o klišé. Přesto čtivé a jinak poskládané. Epilog po 5ti letech byl jasný jako facka a já část z něj čekala i dříve. Pravdou je, že je to kniha, kterou si za měsíc sotva vybavím. 3,5*

28.01.2024 4 z 5

Princezna Princezna Devney Perry

Presley Marksová měla štěstí, že její "snoubenec" Jeremiah na jejich svatbu zapomněl, resp. se zapomněl, i když musím tento vztah odsoudit, protože nadarmo neplatí, že co je v domě není pro mě a u přátel a sourozenců to platí obzvlášť. Shaw Valance by byl snem asi mnohé z nás, protože takový balíček dvou v jednom, a to bývalý policista v současnosti hollywoodský herec a produkční s tak hezkým chováním a pochopením, to se dá snad najít jen na stánkách knih.
Zatím mám za sebou 3/4 přeložených dílů, kde pevně věřím, že o Emmetta a Lea také nepřijdeme, ale těžko hodnotit, který z dílů je lepší či horší. V něčem jsou si podobné, sem tam se objeví trochu klišé, ale vede jejich čtivost a snaha o napětí do samotného závěru, kdy epilog naznačí co nás čeká dále.

05.08.2023 5 z 5

Kontrakt 2 Kontrakt 2 Melanie Moreland

Nemůžu si pomoct, ale Richard z "Kontraktu" mi přišel jiný, než totožný Richard v rámci "Vested Interest". První díl se mi tolik nelíbil jako tento, asi protože byl až moc předvídatelný. Zde mám pochopení pro Richardovo chování. Bolest a beznaděj člověku zatemní hlavu. Podpora Katy, nejstarší dcery Gracie a rodiny, ať již ze strany Gavinových nebo v rámci BAM byla skvělá. Bavila jsem se u scén na začátku a v závěru, kde jsou cedule. :) A epilog to dorazil.

18.04.2022 5 z 5

Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Opět bezva čtení, i když něco mírně jiného, než třeba (pro mě každopádně lepší) autorčina kniha "Hra s ohněm". Maddie byla tak mile sarkastická a vtipná, ale přišlo mi, že na ní její přezdívka "Mučednice Maddie" prostě neseděla, protože když je někdo na ostatní hodný, nedefinuje to přímo mučednictví, jen to chce do svého slovníku zařadit slůvko NE a dostát mu. Oproti tomu Chase... no já osobně bych ho na začátku přes práh nepustila. Prostě ne. :) Autorka se na takové macho/bad boy specializuje, ale trošku mě mrzí, co s nimi dělá na konci.

10.03.2022 4 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

I přes obsah se mi kniha překvapivě dobře četla. Jen mě trochu mrzelo, že je většina děje obsažena/prozrazena v anotaci. U Kristy jsem čekala, jakou variantu zvolí, a to ještě před tím, než s tím přišla sama autorka. Napadla mě pomoc přes její celkem neobvyklé "zaměstnání" a Cliftona nebo i to, co sama zvolila. V reálu by takový konec nebyl ani šťastný, ani správný, protože těch možností měla přeci jen vícero, tím spíše s ohledem na prostředí a poukazování na její inteligenci. Navíc to nejhůře ve výsledku odnášeli její syn a otec. U Cliftona jsem si stále říkala, zda to udělal či nikoliv....., protože možnost justičního omylu je zdrcující.

11.12.2021 4 z 5

Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

To bylo doslova k popukání. :) Až jsem dostávala křeče do břicha, jak jsem se několikrát rozesmála, a to má dobrá kniha udělat, ať už je její žánr jakýkoliv, tak vzbudit ty správné emoce. Tady sice Poppy hned v úvodu tvrdí, že drama je její osud, ale já bych sázela spíše na komediální výstupy. Poppy ať už v roli Doris Grangerové nebo Beatrice Pembertonové-Buckleyové, anebo Ramony Gonzálesové...., byla prostě úžasná. Chcete-li zjistit, jak má/nemá vypadat výkonná asistentka v akci, tak doporučuji tuto knihu k přečtení, protože jsou tam situace, které prostě nenechají bránice v klidu. A Ryan vč. Emmy a Houdiniho, to bylo prostě to správné doladění. A jak nesnáším telenovely, tak bych se z fleku přidala do FB skupiny "Zachraňte Ramonu G.". :)

12.01.2021 5 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Pan Masters, resp. ovdovělý soudce Julian Masters (39), jeden z trojlístku přátel, na jejichž díly se také těším, versus chůva v podání Brielle Johnstonové (25). Autorka opět nezklamala, protože její knihy mají vtip (zde obzvlášť začátek), správné ženské hrdinky, rodinné a přátelské vazby....
Vztahy, které Briell navázala s dětmi, ať již s Willow (16) nebo Samuelem (8), anebo jejich prarodiči Frances a Josephem, to prostě nemělo chybu. Líbilo se mi, jak přistupovala k jejich problémům, a také jak je bavila. Takovou správně trhlou chůvu by chtěl každý a dá se říci, že je to nadčasový model Mary Poppins. :) Ohledně Juliana jsem byla občas rozporuplná, možná kdyby mě negativně překvapil pouze jednou, ale ono se mu to podařilo několikrát a celkem zásadně. V reálu by to někdo tak pozitivní (jako byla Bree), tak snadno nepřekousl. Škoda jen, že v druhé půlce převáží erotika nad vtipem, přestože se jedná o tento typ románu, mohlo to být více fifty fifty. 4,5*

18.08.2024 4 z 5

Anglická lekce Anglická lekce Natasha Boyd

Po předchozí části jsem se na novou lekci a „staré“ známé těšila. Možná až moc. Tento díl byl totiž v několika ohledech jiný, předně mi přišel příběh okolo Andrey a Evana ve výsledku hodně překombinovaný. Tušila jsem zápletku ohledně „chlapce s kolem“, ale to vše ostatní… těch náhod bylo prostě moc. Navíc současný kontrolou posedlý Evan mi moc nekorespondoval s předchozím bodyguardem. Škoda původní party, i když se zde Josie, Xavier, Rod a Kuchař různě mihnou, ale jistě se zasloužili i více prostoru. Čtení trochu kazily chyby, a to převážně v záměně rodu. 3,5*

17.04.2024 4 z 5

V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

(SPOILER) Po mnou přečtené autorčině knize "Ve stínu Hvozdu" a sérii "Scholomance" se jedná o opět parádní kousek, ke kterému se za čas ráda znovu vrátím. Předností děl NN je charakteristika postav, správná dávka fantasy a napětí, vč. inspirace nejen slovanskou mytologií, ale v tomto případě i židovskými tradicemi a zvyky.
V knize máme tři hlavní hrdinky, a to Mirjem, Wandu a Irinu. Každá pochází z trochu jiné společenské vrstvy, ale přesto se jejich osudy silně protínají. Mirjem pochází z rodu lichvářů a významnou roli zde mají i její rodiče, děda, a také její vazalové. Wanda je jediná dívka pocházející z osmi dětí z chudé rolnické rodiny, kde přežila pouze ona a její dva bratři Sergej a Stepon. Irina je dcerou vévody, i když její dětství a dospívání v malém a strohém půdním pokoji s "chůvou" Magret nebylo moc plné blahobytu a vřelosti. Další zásadní postavy jsou "bezejmenný" král Staryků a car Mirnatius vč. Černoboha. Zajímavou postavou je i Timur Karimov, která mě chvilku přivedla na scestí.
Osobně se mi asi nejvíce líbil příběh a pohled Mirjem, i když Irina s Wandou byly hned v závěsu. První dvě měly velkou dávku důvtipu a odhodlání, avšak ze začátku ani jedna z nich neoplývala nadmíru citem, i když jejich skutky si trochu protiřečily.

Odpověď na dotaz: Jaké má královna Staryků povinnosti?
„Odvíjejí se od jejích darů, kterýžto máš pouze tento jediný,“ odpověděl. „Zabav se s ním.“
„Když nebudu mít nic pro zpestření, možná se začnu tak nudit, že s tím úplně přestanu,“ namítla jsem. „Klidně mi můžeš říct, jaké mám další povinnosti, a nechat na mně, abych se rozhodla, co zkusím.“
„Dokážeš za letního dne rozpoutat stoletou zimu nebo ze země vyvolat nové sněhové stromy?“ zeptal se uštěpačně. „Dokážeš pozvednout ruku a uzdravit zraněnou horskou stěnu? Až toho budeš schopná, tehdy budeš skutečnou královnou Staryků. Do té doby si přestaň bláhově namlouvat, že jsi něčím jiným, než ve skutečnosti jsi.“

11.04.2024 5 z 5

Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Jedno malé nedorozumění dostalo Begonii Fairchildovou, za vydatné pomoci Marshmallowa, do osidel posledního svobodného miliardáře Hayese Alexandera Rutherforda. Přiznávám, že jsem se od začátku skvěle bavila..... Begonie byla úžasná a z jejího psa by mě asi brzy kleplo, ale byla to přesně ta dvojice, kterou Hayes potřeboval. To vše završovala její sestra Hyacinta, která pro slovo také nešla daleko. Škoda toho přepáleného závěru, vč. nechybějícího zvratu, a také celkem odrazující a nevypovídající obálky. Docela ráda bych si přečetla i knihu s Jonasem Rutherfordem, který je zde tak opěvován a je součástí jiné série.

27.01.2024 5 z 5

Neznámý žalm Neznámý žalm Laura Thalassa

(SPOILER) Rozhodně akčnější než první díl (resp. od poloviny knihy)...., kdo by čekal tolik akce při Slunovratu, který ve vílím podání není pouze oslavou koloběhu života a ročních období. :) Část věcí jsem vydedukovala, ale přesto pro mě bylo překvápko, že Zloděj duší není jen měnič podob. Callie a Des zde dostali další rozměr a vstup na scénu přes portál v podobě Temper měl parádní grády. Callypso se mi líbila při ochraně "otroků", záchraně nočního vojáka a přístupu k Handlíři. A Des? Ten má parádní sbírku triček, super křídla a krásný vztah ke Callie. Nyní jen přemýšlím, zda se vrhnout na 3. díl "Temná harmonie", anebo na Desův příběh "Vládce hvězdné oblohy", který je někde uváděn jako 4., ale na goodreads je jako 2,5.

23.01.2024 5 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Christmas Village je plná ochotných a nápomocných lidiček, a tohle je neuvěřitelně pozitivní čtení, které současně příjemně navozuje vánoční atmosféru. Belle Albanyová (30), učitelka roztomilých prťat, nešťastnou náhodou na kole srazí Edinu Lachlanovou (77) a tím začíná celý děj a kolotoč převážně kolem těchto osamělých žen. Belle chce pomáhat všem, a to jak Edině, tak i zaměstnat a zaujmout své malé svěřence, a kde jinde psát dopisy Santa Clausovi, než-li na hradě v krajině skotské Vysočiny. Tyto ženy nemohou být pozadu, a také si každá něco přeje. Splní se jejich přání? To si již musíte přečíst, ale máte-li rádi knihy bez přemýšlení a velkého očekávání, tak tato je ideální. Současně je zde i významný zástup čtyřnohých mazlíčků v podání kocoura Jinxe a oslíka Boba, kteří mají zrovna na právníka Jacka Hamiltona-Kirka svůj osobitý názor.

19.11.2023 4 z 5

Život je příliš krátký Život je příliš krátký Abby Jimenez

Co k tomu ještě dodat? Asi to, že Adrian, který byl na rande se Sloan v předchozím dílu, byl snad někdo úplně jiný, protože jsem si jej takto nepředstavovala. Působil tam asi jako Vanessa zde... svěže a živočišně. Zde byl omezen svou prací a kontrolou. Od toho nastoupila Vanessa s Grace, dočasně pan Harry Puppins a asistentka Becky a mnohého jej zbavili. :) Slovní obraty měla Vanessa podobné Kristen a jejich krátké setkání to jen potvrdilo. Chudák Sloan. :) To vše je asi k té humorné části a následně se dostávám k ALS. Myslím si, že takováto podpora a nenásilná informovanost o nemoci v rámci děje je ideální. Potýkání se s problémy v rámci rodiny, to také bylo něco. Těžko se s něčím takovým vyrovnat nebo smířit. Autorka to velmi dobře podala, ať již v podobě otce nebo nevl. sourozenců. Co mě hodně překvapilo, byla Richardova totožnost. Čekala jsem něco jiného, ale tohle opravdu ne. Celkově moc hezké čtení s emočním tobogánem.
Hned v úvodu mě potěšilo, že nakladatelství připravuje od Abby "Součást tvého života".

03.10.2023 5 z 5