kuky921 kuky921 komentáře u knih

Tvůrčí psaní pro každého 2 Tvůrčí psaní pro každého 2 Markéta Dočekalová

Knížka mě nebavila, pokud si chcete přečíst něco opravdu o psaní, tak šahněte po Kingovi. To je úplně jiná liga.

18.05.2024 2 z 5

Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) Dan Hrubý

Velmi pěkné, i když pro mě mají největší cenu ty staré fotografie pražských zákoutí. Cyklus Pražských příběhů se mi líbí o kapánek víc.

08.03.2024 4 z 5

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Lehoučké čtení s jasným zakončením. Pěkné ilustrace.

23.02.2024 4 z 5

Po stopách Van Gogha Po stopách Van Gogha Gloria Fossi

Moc pěkná kniha, velmi podařená kombinace životopisu a jeho děl.

08.12.2023 5 z 5

Falešná manželka Falešná manželka Julia Quinn

Klasická červená knihovna. Prima k oddechu . Děj je dost předvídatelný. Další pokus od stejné autorky už dělat nebudu. Jen jsem chtěla vědět, co je to za hit .

02.12.2023 4 z 5

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století Svatopluk Čech

Přečetla jsem, ale s vypětím všech sil. Asi do 50 stránky je to nečtivé, potom se to trochu rozběhne, aby se děj se konci táhnul o to pomaleji. Nechápu, že i dnes je tato knížka v povinné školní četbě.
Jediným plusem jsou ilustrace.

22.10.2023 3 z 5

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Knížka mě nebavila, nedokázala jsem se začíst. Vyzkouším později jiný titul, možná to bude lepší.

22.08.2023 2 z 5

Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Krásný a dojemný příběh. Těšila jsem se na každý okamžik, kdy jsem mohla po knížce šáhnout. Úžasné čtení

07.08.2023 5 z 5

Příšerná hostina Příšerná hostina Radim Kopáč

Ve sbírce jsou kromě klasiků jako je Karel Čapek, Otakar Batlička nebo Jakub Arbes i pro mě méně známí autoři jako Viktor Dyk nebo Harry Crasst. Sbírka je pěkná, některé kousky jsou velmi pěkné, některé jdou bohužel mimo mě.
Extra body bych dala za ilustrace - jak hned úvodní obálka, tak i ostatní kresby jsou úžasné...

01.07.2023 4 z 5

Nejhorší učitelé na světě Nejhorší učitelé na světě David Walliams

Žádná sláva, ale ilustrátor se opravdu vyřádil….

16.12.2022 2 z 5

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Prima oddychovka, na počátku legrace, poté už jen příběhy. Potěší, ale neuchvátí.

24.09.2021 3 z 5

Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Stejnojmenný film mám moc ráda a tak jsem mírně s obavami začala číst i předlohu. Je to velmi povedené.

04.09.2021 4 z 5

Skalpel, prosím Skalpel, prosím Valja Stýblová

Velmi pěkná a čtivá kniha. Dostala jsem se k ní díky letošní výzvě a nelituji.

02.09.2021 5 z 5

Detektiv Kalle má podezření Detektiv Kalle má podezření Astrid Lindgren

Klasický dobrodružný příběh s kriminální zápletkou. Pobavila jsem se a byla jsem překvapena, jelikož jsem netušila, že autorka psala i knížky s detektivní tematikou.

19.08.2021 4 z 5

Šest dnů Kondora Šest dnů Kondora James Grady

Moc pěkné čtení, děj má spád a velmi příjemně se čte.

18.08.2021 5 z 5

Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Knížka se čte velmi dobře, občas sice moc informací, které s příběhem nesouvisí.

16.07.2021 4 z 5

Ledoví piráti Ledoví piráti Dirk Husemann

Moc pěkná knížka na cestování, jen pozor ať nezapomenete vystoupit . Příběh se na počátku pomaleji rozbíhá, ale pak už sviští. Děj má hlavu a patu. O dovozu ledu z Etny jsem vůbec netušila.

10.07.2021 5 z 5

Baroni z Větrova Baroni z Větrova Jiří Hanibal

Hodnocení ovlivnila moc pěkně provedená obálka. S obsahem knihy už to bylo horší. Příběh bez energie ....

30.05.2021 3 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Pěkné, ale místy zdlouhavé a občas jsem se přistihla, že přeskakuji stránky, což není dobrá vizitka.

06.04.2021 3 z 5

Ten mizernej Bucky Dent! Ten mizernej Bucky Dent! David Duchovny

Velmi zajímavá knížka, takové konečné smíření. Moc dobře se mi knížka četla. Byla jsem zvědavá, jak "Mulder" píše a bylo to milé.

16.03.2021 4 z 5