květáček komentáře u knih
Popravdě, nečekala jsem, že to bude až tak zajímavé a dobré! Pravdivé příběhy mám ráda, byť jsou malinkato okořeněné. Sehnala jsem si i film (Divotvůrkyně) a je také moc dobrý .. tak dobrý, že nejsem schopná jej shlédnout najednou .. Doporučuji.
Neskutečně pozitivní čtení, vzhledem k tomu, že dopisy jsou z vězení. Činorodost, humor a zájem o druhé se ve vazbě stávají strategií jak nejen přežít, ale co nejlépe využít ztracený čas.
Je to divné, ale nemohla jsem ji dočíst. Něco mi tam nesedělo :( Možná jsem se těšila až moc.
Pěkné čtení, zajímavý příběh .. doporučuji! Večerní lahůdka pro knihomoly. Souhlasím s komentářem od hedvabi, mohl být delší a navíc, kniha je opravdu vázaná a moc pěkně udělaná, díky :)
Vynikající kousek, už dlouho jsem nečetla nic tak dobrého.
Milá knížka, krásné postřehy ze života, které mám dnes a denně před očima .. :)
V knižním průvodci je mnoho zajímavého, obsah se mi líbil. Zpracování zdaleka ne.
Začátek knihy mě velmi pobavil a asi od půlky mě zas nepobavil. Měla jsem dojem, že se budu ještě víc smát. Těším se na další ohlasy, jestli nejsem moc vadná :)
Nádherná knížka ... souhlasím s minulým komentářem na 100%.
Úsměvné a laskavé povídky z amerického maloměsta. Krátké povídky v této sbírce jsou „laskavá vyprávění o rodině, víře, smíchu a lásce“, jak hlásá její podtitul. Autor v nich vzácně jednoduchým a pronikavým způsobem zprostředkovává čtenářům drobné pravdy ze života obyčejných lidí, okořeněné neobyčejně vlídným humorem. V dnešní uspěchané době, kdy spousta z nás vede život v anonymitě velkoměst, nás zahřejí u srdce historky drobných lidiček z malého amerického městečka, jakým je bezesporu i čtyřtisícové Danville, kde Gulley působí.
Židovské anekdoty mi moc nesedly, ale něco jsem se dozvěděla.
Děj prostě ubíhá a je navíc velmi napínavý. Dočetla jsem ho celý...Moje vnitřní pocity? Tak to se budete smát-velice často jsem se vnitřně přistihla, .., že myslím na agenta 007 a Majora Zemana. Nu, ale budiž...
Dávám 3 body. Kniha je v celku zajímavá, nikoliv pro mne, čtenáře. Napsaná je tak, jak jsem si myslela. Děj tu sice je, ale na to, že jde o našeho autora, musím připustit, že jde o trochu zvláštní způsob mluvy. Pořád si připadám jako bych četla příběh z učebnice, i když tuto dobu učebnice nepopisovaly, tedy v době kdy já vyrůstala ...a to je dávno.
Kniha mě neoslovila, příliš provokativní! Znechuceně jsem ji dočetla. Jedna hvězdička je pouze za to, že jde o známou autorku. Nevím, neznám nic dalšího od autorky. Stalinovy krávy asi zařadím do seznamu knih, které chci přečíst..., ale tato mi fakt připadala dost ujetá. Možná, kdybych byla mladší a více v obraze..., ale i tak, nic zajímavého pro mě.
Knížka se čte sama, ubíhá jako splašená lokomotiva ... pro člověka, který v té době vyrůstal je to asi samozřejmostí... přečteno za tři dny a to je u mě rekord. Nominuji ji na knihu roku 2014. Rozebírat děj se mi nechce, není potřeba. Uživatel Komnenos to udělal, tak máte příležitost :)
Vynikající publikace, kterou bychom se měli všichni pročíst a hlavně se podle ní chovat :)
Tahle kniha se mi zprvu zdála divně psaná, zřejmě proto, že ji napsala Britská producentka. Všechno vypadalo jako by už předloha k filmu. Dokonce mám pocit, že jsem něco podobné viděla. Později jsem si zvykla na styl a dramatický příběh byl velice zajímavý. Prostředí rakouských židů, kteří se po první světové válce usídlili v Praze, poměry v bohatších rodinách, to člověk zná opravdu jen málo.. Každodenní život, vykreslení postav v období těsně před vpádem Hitlera do Československa, příběh, který člověka zasáhne ať chce či nechce. Na samém konci knihy si alespoň trochu oddychnete....