kytarka komentáře u knih
Tohle bylo hodně zajímavé a napínavé čtení. Příběh rodiny kde hlavní roli hraje tchyně, kterou ne každý má rád.
Není to taková pecka jako Než jsem tě poznala nebo Dívka již jsi tu zanechal. Nicméně knihu hodnotím vysoko, protože jsem byla začtená a byla zvědavá co se stane a jak dané postavy dopadnou.
Bavilo mě prostředí Ameriky - stát Kentucky ve čtyřicátých letech 20. století. Zajímavé vykreslení doby kdy ženy mohly tak akorát starat se o domácnost, slovo sex bylo sprosté slovo... No vůbec to neměly jednoduché a já osobně bych v takové době nechtěla žít. I přesto to byly však ženy statečné a odvážné. Ženy tady rozjely pro chudé lidi pojízdnou knihovnu, rozvážely knihy na koních, mnohdy po velmi náročných stezkách po horách.
Zajímavý příběh v zajímavé době a na zajímavém místě. Mě se moc líbilo.
Na knihu jsem narazila úplnou náhodou. Spisovatelku jsem do této chvíle vůbec neznala. Po přečtení anotace jsem si řekla, že to vypadá přesně na knihu, která by mi mohla sednout a sedla!
Už po pár slovech mě kniha neskutečně pohltila do sebe. Nešlo se vůbec odtrhnout. Příběh Anny, která přišla o blízkou rodinu a musela, tak odjet k rodině ze strany matky, kterou nikdy neviděla, je strhující. Anna přijede do Československa a v poválečných letech tady žije. To co ji osud připravil a jak napsal její příběh je velmi zajímavé, ale o to více strhující jazykem, písmen který ho napsal. Spisovatele tleskám, mě se kniha moc líbila a určitě se podívám po další knize spisovatelky.
Další skvělý příběh od Colleen. U ní jsou snad všechny knihy sázkou na jistotu. Už teď se těším na další knihu do které se pustím .
Ach! Nemám slov! Nechápu proč se mi tato kniha nedostala do rukou daleko dříve. Tohle byl teda Příběh s velkým P. Do knihy jsem se ponořila tak, že jsem ji nechtěla vůbec odložit. Dokonce jsem potřebovala kapesníky a to se mi stává jen u skvělých knih a tahle k ní rozhodně patří.
Poslední díl aristokratky je tady. Čeká nás více stran než u předchozích dílů, což oceňuji kladně. Romantika podle Kostkových. Dobře jsem se bavila u čtení jako vždy.
V roce 1989 se na jednom statku najde zmasakrovaná, mrtvá rodina. O několik let později se objeví mrtvá žena a u ní kaštanový panáček. Nikdo mu nepřikláda moc velký důraz. Rozjede se vyšetřování a zjišťuje se, že kaštanový panáček hraje velkou roli v tomto případu.
Řekla bych, že je děj velmi dobře propracovaný, zajímavý nápad a i celkový děj je poutavý. Já se však nemohla moc začíst. Moc nevím čím to bylo, jestli samotnou knihou nebo tím, že jsem neměla tolik času na čtení. Kdyby se četlo v kuse asi na mě kniha udělá větší dojem. Nicméně není to vůbec špatná kniha! Místy dost drsná!
Tohle bylo naprosto boží! Nemám slov! Ach...
Dva příběhy v jednom. Dvě časové linie. Mladičká Charlie, která v roce 1947, otěhotní aniž by chtěla. Před svatbou, bez manžela, to byl velmi závažný čin na tuto dobu. Rodiče tedy rozhodli, že se zbaví svého malého problému. Jedou tedy z Ameriky do Evropy. Charlie zároveň hledá svou sestřenici, která byla z Francie a od roku 1943 se neozvala. Všichni mají za to, že již nežije. Charlie věří, že je na živu a tak se rozhodne ji hledat. Má jméno Eve Gardinerová. S Eve odkrývají společně tajemství minulosti a strasti první a druhé světové války.
Jak už jsem napsala na začátku jedná se opravdu o excelentní příběh z naší historie. Dvě války minulého století. Války, které skrývají mnohé příběhy. Jako třeba tento. Spisovatelka se tady opřela o opravdový příběh. Alicina síť opravdu za první světové války existovala. Tato pravdivá fakta na kterém je příběh postaven dodávají knize velmi mnoho emočních pocitů a dodají mu tu pravou šťávu. Já hltala stránku za stránkou a teď mě mrzí, že mám již dočteno. S Charli a Eve jsem prožívala jejich vyprávění, tak jako bych tam byla s nimi. Tohle si musíte přrčíst!
Opět tady přichází na řadu další případ, který řeší Callanach společně s Avou. Na festivalu se najednou z ničeho nic uprostřed davu zhroutí muž, který je mrtvý. Nikdo si ničeho nevšiml. Co se mu stalo? Kdo to udělal? Bude poslední obětí? To vše se dočteme na následujících stránkách, kdy Ava s Callanachem tento případ vyšetřují. Tentokrát je kniha rozdělená na dvě části, kdy v první části absolutně netušíme nic o vrahovi ani jeho myšlence. V druhé části se nám toto trochu otevře. Daleko propracovanější a ještě lepší než první případ. Těším se na další díl.
Nějak jsem u téhle knihy na rozpacích a nechápu, tak skvělé hodnocení. Aspoň v mých očích. Já rozhodně nejsem cílený čtenář. Věřím, že ten kdo rád tento styl, tak tomu se kniha bude líbit. Mě nic moc neřekla. Hlavní hrdinka, která se zabývá sběrem rostlin ve svém okolí , sušení a následném odevzdání. Byla mi velmi nesympatická a do čtení jsem se musela celkem nutit, pořád jsem čekala kdy nastane ten zlom a nic...
Nálepka světový bestseller?! Ano, ano! Tahle kniha si ji právem zaslouží! Nádherná obálka, třpytivá pro straky a psycho obsah.
Když se najde Juniper mrtvá, jsou dva podezřelý. Mezi nimi Theo, její bývalý učitel, vědec bioinformatiky. Záhy se však zjistí, že Juniper zabil medvěd na výzkumu v lese. Theovi se dostanou do rukou vzorky její krve s chlupem. Theo jako vědec začne pátrat. To co objeví a jeho teorii nikdo jiný nesdílí a nevěří mu. Začne tedy pátrat na vlastní pěst. To co objevuje a zjišťuje je šílené...
Tahle kniha vás domutí číst, číst a číst... Přečetla jsem za jeden den. Četla jsem dlouho do noci a nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Tohle bylo bravůrně zpracované. Nechci se moc rozepisovat ať si to každý vychutná sám. Teď mě však mrzí, že už mám přečteno...
Za mě super. Začtená od začátku do konce. Ze začátku mi přišla kniha trochu hororová a bála jsem se. Později už ne, ale bavila mě stále. Jsem zvědavá na filmové zpracování.
Uf... tak tady se asi nedá moc napsat. Myslím si, že stačí slovo SKVĚLÁ! Neskutečně silný příběh plný osudových náhod, smrti a dá se říci i lásky.
Po přečtení knihy chápu povyk kolem ní. Z knihy jsem také nadšená. Děj utíká velmi rychle a vy chcete číst další a další kapitolu až zjistíte, že máte přečteno. Olive jednou v laboratoři políbí Adama, morouse profesora. Chce totiž aby si její kamarádka začala s jejím bývalým klukem a měla strach, že když si bude myslet, že je sama, tak do toho nepůjde. Jo tohle je tak ukrutně dobré, že si knihu musíte přečíst taky.
Nejsem cílová skupina. Nicméně po přečtení anotace jsem si chtěla knihu přečíst. Domnívala jsem se, že se mi bude líbit. Má domněnka byla pravdivá. Je to skvělá kniha plna hádanek a vůbec nevadí, že vám již není náct. Knihu jsem zhltla za dva večery a jdu otevřít druhy díl.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Děj má spád a nechce vás pustit. V mnoha situacích jsem viděla podobnost příběhů rodičů a prarodičů co zažívali v období komunismu u nás. Rozhodně stojí za přečtení.
Taková skvělá letní oddychová detektivka. Jo tohle mě bavilo.
Za mě tohle nejslabší kniha paní Mornštajnové. Není špatná, není blbě napsaná. Jen příběh mi moc nesedl, nechytil mě za srdce, tak jako ostatní. Je to moc smutný a krutý příběh. Je to něco co se opravdu mohlo stát a teď by jsme byli všichni úplně jinde…
Český vyšetřovatel Bergman zavítá do Norska na rybářskou dovolenou. V městečku kde se nachází se najde oběť násilného činu. On shodou okolností objeví mrtvolu. Z počátku se nechce míchat norským kolegům do práce, čin ho nenechává však chladným a začne na vlastní pěst pátrat co se stalo.
Má druhá kniha spisovatelky a opět mě příběh a pojetí zpracování bavilo. Velmi dobrá detektivka.