L.Helena L.Helena komentáře u knih

Strach Strach C. L. Taylor

Dobrá knížka, čtivá, napínavá od začátku až do konce. Některé situace mi sice přišly trochu nelogické, reálně by se asi odehrály jinak, ale to by zase ta knížka neměla o čem být.

30.04.2019 4 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Ano, tato knížka si opravdu zaslouží zlatou nálepku. Kapitoly z minulosti jsem doslova hltala již od začátku, oproti tomu mi kapitoly ze současnosti zpočátku přišly méně záživné a spíš zdržovaly příběh. Pak ale i ty nabraly spád a ke konci knihy jsem už doslova slzela nad každou stránkou.
O sirotčincích G. Tannové a celé aféře okolo jejich nezákonných adopcí jsem až do přečtení této knihy neměla vůbec tušení. Je až s podivem, jak dlouho jí to procházelo.

28.04.2019 5 z 5

Srpen s bejbinkou Srpen s bejbinkou František Nepil

Ve své době určitě příjemné, lehce humorné i mírně satirické odpočinkové čtení s cestopisnými a historickými postřehy. Z dnešního pohledu hodně nostalgické, ale jsem ráda, že jsem si knížku díky Výzvě přečetla.

28.04.2019 4 z 5

Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Kniha, u které jsem se párkrát opravdu smála nahlas. Svěží, vtipné a místy vskutku neuvěřitelné vyprávění, doplněné o krásné fotky. I situace, které v tom daném momentu určitě musely být dost dramatické, jsou zde popisovány jako úsměvné historky.
P.S. Paradoxně mě však úplně nejvíc pobavila historická vsuvka o tom, jak se to přihodilo, že Marie Terezie zavedla povinnou školní docházku :-)

27.04.2019 5 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Právě jsem dočetla a zjišťuji, že vlastně nejsem schopná napsat komentář, jak silné emoce ve mně kniha zanechala.
Lidské drama o tom, kdy pětadvacet let nevíte proč?, a když se to dozvíte, tak zjistíte, že nevědět, bylo mnohem přijatelnější.

22.04.2019 5 z 5

Příliš horké léto Příliš horké léto Mikaela Bley

Dávám čtyři *, ale doslova s "odřenýma ušima". V první půlce jsem se musela místy do čtení nutit, unikaly mi souvislosti a bylo tam dost vaty. Pak se vyjasnily vztahy mezi postavami a začalo to být docela čtivé, hlavně z toho důvodu, že se vlastně řešily dvě dějové linie - vražda Liv a smrt Ellenina dvojčete v minulosti. Některé záležitosti mi však i přesto přišly nedořešené. Nebo že by snad autorka plánovala další pokračování?

21.04.2019 4 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Kniha mě doslova uchvátila, je to naprosto dokonalý psychothriller. Začetla jsem se hned od první stránky a téměř se zatajeným dechem přečetla prakticky na jeden zátah. Celou dobu jsem byla na pochybách komu a co věřit či nevěřit. Úplně mi bylo líto, že jsem knihu dočetla. Klidně bych vydržela, kdyby mě autor "tahal za nos" třeba dalších dvě stě stran.

20.04.2019 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Kniha zajímavá svým námětem, dobře se četla. Nejsem si však úplně jistá, zda se reálně dá až takovýmto způsobem "pohrávat" s pamětí a "programovat" člověka k provedení určitého činu...

19.04.2019 4 z 5

Číhání Číhání Eric Rickstad

Solidní detektivka. Určitě si přečtu i další z této řady.

16.04.2019 4 z 5

Kráska a lord Kráska a lord Tilly Bagshawe

Mám ráda knihy této autorky, v průběhu let jsem je přečetla všechny. Je to vyloženě odpočinková četba převážně ze světa bohatých, jejich vztahů, intrik, vzestupů i pádů... Hodně dobře se to čte a vždy si u toho náramně odpočinu.

14.04.2019 4 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Celou první část jsem si říkala, o čem ta knížka vlastně je. Je zde rozehráno několik témat, včetně jakéhosi zadržení a výslechu, o kterém vlastně čtenář neví proč... Pak to ale ve druhé části nabere "švunk" a vše se začne logicky spojovat.
Hodně dobrá prvotina.

13.04.2019 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Četla jsem již před pár lety, nyní jsem poslouchala audioknihu. Některé pasáže jsou trochu zdlouhavé, ale celkově knihu hodnotím velmi kladně.

11.04.2019 4 z 5

Rosevine Rosevine Tereza Krupová

Trochu mi to připadá jako zdařilá školní slohová práce, včetně těch gramatických chyb. Ale jedná se o mladou začínající autorku, tak doufejme, že nám ještě ukáže, jak dokáže rozvinout svůj potenciál. Rozhodně bych si dovedla příběh představit rozpracovaný víc o psychologii postav, dramatičnost scén a dějové souvislosti.

10.04.2019 3 z 5

Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Dobrý příběh, ale víc jak půlku knihy jsem z ní vůbec necítila napětí. To se dostavilo až v závěru, což je na knihu o téměř pěti stech stranách docela málo.

07.04.2019 3 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Hodně povedené! Poslouchala jsem audioknihu, a myslím, že jsem si to v tomto případě užila víc, než kdybych četla.

07.04.2019 5 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Úžasná, úžasná, úžasná knížka... Natolik rozdílná kulturním, politickým a zeměpisným prostředím, ale přitom stejná popsanými city, prožíváním, nadějemi, zoufalstvím...

31.03.2019 5 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Knížka, spíš než detektivkou, je opravdu víc psychologickým dramatem, jak je uvedeno v anotaci. Líbila se mi, dobře se četla, měla správnou míru napětí, děje i popisu charakterů jednotlivých postav.
SPOILER:
Knížku bych si užila daleko víc, pokud bych si předem nepřečetla mnohé z komentářů zde níže. Aniž by komentující upozornili na spoiler, tak vyzradili nejen to, že v závěru přijde zvrat, ale dokonce i to, v čem onen zvrat spočívá. Takže jsem téměř celou dobu věděla, že... , a tím jsem pochopitelně byla připravena o ono překvapení na závěr.

31.03.2019 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Poslouchala jsem audioknihu a občas se mi stávalo (hlavně v první půlce), že mi prostě unikly myšlenky někam jinam. A to se mi u audioknih stává málokdy. Tak nevím, zda to bylo knihou, nebo přednesem.

28.03.2019 3 z 5

Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Kniha se mi moc líbila. Velice dobře se četla, od samého začátku až do konce. Líbilo se mi i to, že se v první řadě jedná o napínavý thriller, některé scény jsou doslova "na nervy", na druhou stranu je to místy až na hranici absurdnosti, takže je na čtenáři, zda tomu bude věřit, či to bude pokládat za scény s nádechem černého humoru.

28.03.2019 5 z 5

Kukaččí mládě Kukaččí mládě Magda Váňová

Mám z knížky docela rozporuplné pocity. Prvních asi 100 stran se téměř nic nedělo, jen spousta myšlenkových návratů do minulosti. Asi to bylo potřeba pro další děj, ale bylo to až moc podrobné a rozvleklé. Pak začal ten pravý propletenec vztahů, osudů a náhod. Dost mě však zklamalo, že téměř všechny postavy jen intrikovaly a jednaly s postranními úmysly.

24.03.2019 3 z 5