L.Helena L.Helena komentáře u knih

Ztroskotání Ztroskotání Emily Bleeker

Knížka se mi moc líbila, hned jsem se začetla a prostě se nedala odložit. Napínavá a úžasně čtivá od začátku až do konce. Obvykle mi moc nesedí knížky, kde děj přeskakuje z jedné časové linie do druhé, ale tady mi to vůbec nevadilo.

23.03.2019 5 z 5

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Podle mě si knížka plným právem zaslouží pět hvězdiček. Poslouchala jsem její audioverzi.

22.03.2019 5 z 5

Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Označila bych knihu jako průměr, ale vlastně ani nevím, ve kterém žánru. Na detektivku to bylo málo důmyslné nebo akční, na thriller málo napínavé. Asi nejblíž to mělo k psychologickému románu, díky tomu, že se řešily psychické aspekty jednak v případu zmizelé dívky, pak v osobním životě hlavní vyšetřovatelky, a také v jakémsi případu z minulosti, kde čtenář neměl až do konce poznat, o koho se jedná, a proto autorka postavám prostě změnila jména.
Už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposledy četla detektivku, kde by hlavní vyšetřovatel/ka neměl/a nedořešená psychická traumata z dětství, dospívání, nebo z neúspěšného vztahu. Tady měla Charlie hned všechna.
(Jo, už si vzpomínám - Hercule Poirot)

21.03.2019 3 z 5

Schůzka se smrtí Schůzka se smrtí Agatha Christie

Audionahrávka - dobře se poslouchala.

19.03.2019 4 z 5

Neplakej Neplakej Mary Kubica

Před nedávnem jsem četla autorčinu knihu "Lži, dokud můžeš" a dost se mi líbila. Proto jsem šla i do její další knihy. Ale ouha... Na začátku se ztratí mladá žena Ester, což vypadá celkem slibně, že by se mohl rozjet napínavý příběh. Místo toho však valnou většinu knihy čtete na přeskáčku myšlenky, domněnky, vzpomínky a pocity její spolubydlící a mladíka, o kterém dlouho nevíte, jak vlastně do příběhu zapadá. Děje je v knize naprosté minimum. Teprve samotný závěr přinese jakous-takous akci a rozuzlení celé té nesmírné nudy.

18.03.2019 2 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Knížka se dobře četla, líbilo se mi uzavřené prostředí výletní lodi a nejistota, zda byl spáchán zločin. Sice ne úplně stoprocentní napětí, ale řekla bych, že lepší než Hra na lháře.

17.03.2019 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Jediné, co se mi na knížce líbilo, byl námět. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit, necítila jsem žádné napětí či vzrušení, a to ani v těch scénách, kdy docházelo k úmrtí obětí tak říkajíc "v přímém přenosu". Postup vyšetřování mi navíc přišel dost nelogický a jednání postav naprosto neadekvátní.

17.03.2019 1 z 5

Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Poslouchala jsem audioknihu a líbil se mi jak příběh, tak i to, jak to bylo namluvené. Doporučuji.

16.03.2019 4 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Poslouchala jsem jako audioknihu a nevím, jestli to bylo tím přednesem, ale přišlo mi to hodně zdlouhavé. Místy jsem ztrácela pozornost, což se mi u ostatních audioknih stává minimálně. Zřejmě z důvodu snahy, aby předčítaný děj vyzněl dramaticky, je to téměř celé namluveno jakýmsi naléhavým hlasitým chraplavým šepotem, což vydržíte možná hodinu, ale dvacet už je moc. A navíc ve výsledku to vyzní dost monotónně.
Jinak samotný děj knihy byl dobrý, takže po čase si určitě dám další díl.

11.03.2019 4 z 5

Léto u jezera Léto u jezera Hannah McKinnon

Taková letní oddychovka po americku. První půlka trochu zdlouhavá, ve druhé to pak nabere spád.

10.03.2019 3 z 5

Chlapec s kamínky Chlapec s kamínky Sophie Loubière

Dost dobrá knížka, velice dobře se četla. Většina knihy - žádná velká akce, spíš pochyby, jak se to vlastně má s duševním zdravím hlavní hrdinky. Ale jak se začtete, tak vás to prostě nepustí až do samotného konce.
Tohle se autorce opravdu povedlo.

10.03.2019 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

O něco lepší než minulý díl.
Tohle je řada, kterou prostě musíte číst postupně, protože nečíst předešlé díly, asi bych u tohoto byla dost mimo. Pomalu se dostávám do stádia, kdy další díly jsou teprve v hlavě autorky. Tak snad nezapomenu všechna podstatná fakta do doby, než se jednotlivé díly dostanou i na papír...

08.03.2019 4 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Minulý díl jsem hodnotila zatím jako nejlepší, oproti tomu mi tento zase přišel jako nejslabší. Prostě jsem se nějak celou dobu nemohla pořádně začíst, ani jsem při čtení necítila to pravé napětí. Dokonce jsem některé dialogy musela číst opakovaně, protože mi kolikrát unikalo, o čem je vůbec řeč. Jako by to psala jiná osoba, než předchozí díly. Nicméně, už mám rozečtený další díl...

06.03.2019 3 z 5

Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Moje druhé setkání s paní spisovatelkou a musím říct, že se po přečtení této knihy stala mou oblíbenou autorkou.
Zpočátku sice trochu chaos v postavách, záhy však pochopíte vztahy mezi nimi a začínáte postupně odhalovat všechna jejich tajemství. Čte se to tak dobře, že ani nevnímáte, že jste se dostali na konec, který vám doslova vyrazí dech.
Určitě si přečtu i autorčiny ostatní knihy!

05.03.2019 5 z 5

Liščí tanec Liščí tanec Lenka Chalupová

Moc pěkný příběh.
Když jsem knihu poprvé jen tak zběžně prolistovala a viděla jsem stránky plné textu a minimum dialogů, říkala jsem si, že se asi bude dost těžko číst. Ale opak je pravdou, přečetla jsem ji doslova jedním dechem. Moje první setkání s touto autorkou a určitě ne poslední.

04.03.2019 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Poslouchala jsem audioknihu. Převažující dojem - bylo to hoooooodně zdlouhavé. Nicméně, další díly si taky poslechnu.

03.03.2019 3 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Povedený příběh, celkem čtivý děj, ale čekala jsem, že budu mít při čtení větší pocit napětí a mrazení z toho, co se v domku dělo. Tušila jsem celkem záhy, co (a kdo) za tím vězí, ale ten prapůvod celého příběhu, který je na konci knihy odhalen, byl pro mě opravdové překvapení.
Lepší tři ***.

25.02.2019 3 z 5

Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Knížku jsem si půjčila v knihovně, protože se mi hodila do Výzvy. Až během čtení jsem zjistila, že se jedná již o několikátý díl ze série. Četla se moc dobře, nechybí jí napětí a zvraty v ději, takže si časem určitě přečtu i další díly.

24.02.2019 4 z 5

Kam čert nemůže…nastrčí manžela Kam čert nemůže…nastrčí manžela Alena Jakoubková

Další autorčina pohádka pro dospělé podle známé šablony: mladá žena, jídlo, Provence, vztahy... a jako vždy, dost naivní a tak trochu odtržené od skutečnosti. Ovšem čte se téměř samo a jako naprostá oddychovka to plní svůj účel.

24.02.2019 3 z 5

Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Muselo asi dát autorce spoustu práce to vymyslet a zamotat všechno tak, aby to dávalo smysluplný příběh, ale ve výsledku to prostě jaksi nefunguje...
Posloucháno jako audiokniha.

23.02.2019 3 z 5