lachtan77 komentáře u knih
Dám tři hvězdy a to jen za dobrý nápad s obráceným časem. Do půlky to šlo, protože jsem byl zvědavý jak to vše funguje a taky to mělo trochu děj. Druhá půlka a ten konec? raději nekomentuju
Vybíral jsem podle anotace. Říkal jsem si, to může být zajímavé i napínavé téma a taky jsem dostal přesně to co jsem čekal.... dobře pár věcí byla trochu přitažena za vlasy, ale vcelku to na mě zabralo.
Potěšen jsem byl tím, že příběh neskončil úplně šťastně ( jak se to vezme). Četl jsem tady dost komentářů, co píší o nudným konci (ale autor to vysvětluje v poděkování) Za mě určitě lepší než předvídatelné prolomení kletby a posazení Katherine na lopatu u pece :)
moje první knížka od Niedla a hned po pár stránkách byl Prevít můj oblíbenec. Super hlášky a metody. Mečoun mluví za vše
ze začátku jsem si říkal že je to takové syrové. Prostě téma které osloví spoustu lidí, jenže děj a popis okolí i osob trochu pokulhával. Konec to vše zachránil. Teď po dočtení musím uznat, že to jako celek ušlo
Helenka mě donutila zavzpomínat na dětství. Za Husáka jsem byl totiž ve školním věku jako ona. Pravda je, že se mě tak úplně nedotkly posudky a různé manipulace tehdejšího režimu. Jako malé dítě jsem tou dobou proplouval jak tichá voda asi tak jako většina z nás. Po revoluci to, ale bylo jiné protože i nán ostatním docvaklo co se tady dělo. Doušková nenásilně a přesto dokonale tuto dobu popisuje očima mladé teenegerky. Autorku zařazuji mezi oblíbené a jdu se mrknout po třetím díle :)
co napsat...... asi moji klasiku. Autora nezatracuji, ale tohle bylo hrozný. Nemohl jsem se začíst, příběh o ničem.... čekal jsem, že se to ke konci rozjede. Bohužel nic. Těžko si představit spisovatele přizvaného k vyšetřování šílených vražd a sebevražd.
Jediné plus je za popis Varů. Škoda ......
Angela stále udržuje laťku hodně vysoko. V příběhu se objevují staré známé tváře z minulých případů a to je za mě pro Angelu velké plus. Nebo spíš styl jakým umí tyto postavy do nového děje zapracovat. (otravovala by mě snad jen psycholožka Alex..... té už bylo dost) No a Kim? To je moje srdcovka :) Od teď jí neřeknu jinak než svině na motorce... :))))
sáhl jsem po ní ze zvědavosti, protože je od Murakamiho.Určitě už to neudělám. Snažil jsem se to vše pochopit, ale ať přemýšlím jak chci, nic kloudného mě nenapadá. Zkoušel jsem i to jestli v tom nenajdu nějaké skryté poselství. No nevím ....... já ho nenašel
O Černobyl jsem se zajímal už před pár lety. Tato kniha je zajímavější než ostatní. Psaná formou popisu událostí různých lidí. Ne však reportérským stylem. Každý z nich havárii popisuje v jiném stádiu, ale bohužel se stejným výsledkem. Došlo k tragickému podcenení něčeho tak nebezpečného jako je atomová energie. Klasika pro tehdejší režim..... odfláknout, ututlat, zastrašit.
Doufám jen, že jeden Samův případ nebude na deset knih. Povolím autorovi už jen jediný díl a pak chci jiného psychopata. Popravdě Opičák už mi jde trochu krkem :) Barker umí vyprávěním zaujmout a to je hlavní, nesmí to však překročit určitou mez. Ne nadarmo se říká, že méně je někdy více nebo tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu ...... atd. Prostě Porter a jeho tým by měli řešit sériové vrahy jak na běžícím pásu a já si o všech rád přečtu :)
silný příběh. Četl jsem o vyhlazovacích koncentračních táborech i o vyhnání německých "Čechů " ale o pochodech a převozu sovětských občanů na Sibiř? Gulag nebo koncentrák. Stalin nebo Hitler. Vše je jedna velká hrůza která už se nesmí opakovat
Souhlasím s komenty níže.... Joe je nesmrtelný, nezranitelný a akce jsou nevěrohodné a nereálné. I tak jsem trojku přečetl za jeden den. Musím k tomu na závěr dodat, že jsem se bavil ve všech třech dílech
Kurtz to tentokrát rozjel na hodně frontách.... mafie, zkorumpovaná policie, sériový vrah a ještě rodinné problémy. Většina autorů by měla námět na tři knihy :) Mě to nevadilo spíš naopak, aspoň se pořád něco dělo. Jen jsem zvědavý na další díl a jak z toho Joe vybruslí
Něco tak strohého, ponurého a přesto zajímavého může napsat jen McCarthy.Jeho styl vyprávění buď musíte milovat nebo nenávidět. Já to mám tak ...... tohle je moje třetí kniha od něj a už pošilhávám po další
Jak bylo napsáno níže měla by to být povinná četba na školách. Šikana, posmívání a srovnávání finančních poměrů žáků patří mezi nejčastější školní problémy . V době vymývání mozků akčními filmy, reálně vypadajícími hrami se lehce zvrtne i nevinný seznam protivných spolužáků. Kniha byla napsaná velice reálně a dokonce bych tomu všemu do posledního slova věřil. Valerie se ocitla v roli viníka i oběti, ale nic z toho co se stalo už nejde vzít zpět. Přátelství i rodinné vztahy tady hrají velkou roli. Taky si člověk uvědomí jak snadné je někoho odsoudit a těžké zase odpustit.
Člověk žasne jak Orwell dokázal upozornit na dějiny a bohužel i současnost příběhem zvířat. Kolik prasat se pořád cpe k moci a kolik ovcì je bezmezně poslouchá. Dobře vědí, že sliby můžou porušit a vinu jednoduše svalit na druhého. Vesele nabývají majetek a schovat se můžou za vrčícího psa.
Vůbec to nebylo špatné. Dokonce jsem sehnal druhý i třetí díl. Joe je sice klasický ''nesmrtelný'' detektiv, ale vcelku tam nebylo nic tak přehnaně neuvěřitelného.
Kopřiva dokázal, že umí napsat i něco jiného než jen krvavou řežbu (i když popravdě až do konce jsem doufal :) Rychlopalba i tak obsahuje vše co má..... akci, zápletku a hlavně humor, který já od Štěpána očekávám.
Vtipná a zároveň smutná sonda do života za totáče. Protože jsem "Husákovo dítě" tato část dějin se mě také dotkla. Jako dítě jsem to sice tolik nevnímal, ale omezování režimu jsme samozřejmě pociťovali jako rodina.