Ladislav73 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ladislav73 Ladislav73 komentáře u knih

Lovci knih Lovci knih Dirk Husemann

Dirk Husemann napsal napínavý a zábavný román o tajemné knize. Dobrodružná výprava zavádí čtenáře do odlehlých klášterních knihoven a města Kostnice. Odehrává se v mimořádně mrazivé zimě roku 1417 během tzv. Kostnického koncilu, který řešil papežské schizma, během nějž zastávali úřad hned tři papeži.
Autor zde chytře kombinuje historická fakta s fikcí .
Zvláštností tohoto příběhu je, že čtyři hlavní hrdinové skutečně existovali a to dává této knize velmi zvláštní nádech.
V doslovu je pak objasněno co je fikce a co pravda.

30.04.2024 5 z 5

Nestydaté plavky Nestydaté plavky C. D. Payne

Hlavní hrdina je vynalézavý, trochu mladý, trochu nerozvážný, ale uličnicky šarmantní v tom, jak uvažuje o ženách, sexu a dalších radostech života. Člověk by mu moc přál úspěch nejen na poli plavkovém, ale i milostném, jenže schopnost zasnoubit se s každou dívkou, která se mu líbí, to docela komplikuje.

Mám rad autorův humor a nejinak to bylo u této knihy.

23.03.2024 5 z 5

Praha neznámá Praha neznámá Petr Ryska

Netradiční průvodce po méně známých místech hlavního města doplněný velkým množstvím fotografického materiálu, ale také poutavými informacemi z historie daného místa.

Jeden člověk nemůže za celý život celou Prahu objevit, stále narážím na něco nečekaného,“ řekl Petr Ryska.

Doporučuji.

13.10.2024 5 z 5

Krátký návod, jak udělat psa šťastným Krátký návod, jak udělat psa šťastným Cesar Millan

Toto jsou jen některé z rad a ponaučení :

Pravidlo Žádný dotyk, žádná slova, žádný oční kontakt můžete používat ve spoustě situací.

Psi žijí pro tuto chvíli. Nezabývají se chybami minulosti, ani se neobávají budoucnosti.

Pes je nejčistší forma energie, se kterou se můžete setkat, bezvýhradná láska. Nezáleží na tom, jestli si myslíte, že jste oškliví, nebo že vás lidé nemají rádi, nebo jste přisli o práci. Víte, ten pes vás bude milovat.

Být vůdcem smečky nelze jen v tomto okamžiku. Vůdce se musí vyvíjet, učit a vycházet vstřic životním změnám. Vůdce se nesmí bát nebo se stydět opřít o svou smečku a dovolit jejím členům pomoci mu udržet si vyrovnanost. A je jedno, jak obtížné jsou překážky, nesmí se jimi nechat zastavit.

Pohyb, disciplína a náklonnost.

Knihu jsem přečetl, protože jsem viděl Cesara v televizi. Myslím si, že je lepším vůdcem smečky a psychologem psů než spisovatelem. Přesto kniha stojí za přečtení.

10.01.2024 4 z 5

Stezka odvahy Stezka odvahy Miloš Zapletal

Přečetl jsem několikrát. Taky jsem se díky této knize rozhodl navštívil démonické místo - protrženou přehradu.

31.05.2019 5 z 5

Chyť mě, jestli to dokážeš Chyť mě, jestli to dokážeš Frank W. Abagnale

Lepší než film, podrobněji popsané vězení ve Francii.

08.01.2019 5 z 5

V Mitfordu je nejlíp V Mitfordu je nejlíp Jan Karon

Po předchozích knihách série Mitford, které se odehrávali ve staré vlasti v Irsku a "doma" v Holly Springs a které mě tolik nebavily, jsem si opět rád přečetl nové události z Mitfordu. Kniha mě moc bavila. Mám rád příběhy z malých městeček nebo vesnic, kde se všichni znají, pomáhají nebo i naopak. A hlavně to není detektivka, kterých je teď nějak všude moc. Jakoby se všude jenom vraždilo. Příběh o životě , lásce, přátelství a vzájemné pomoci.
"Láska je akt nekonečného odpouštění".

09.03.2019 5 z 5

Kdyby prase mělo křídla Kdyby prase mělo křídla Petr Skoumal

Moc hezké básničky pro děti, ale ještě lepší jako písničky.

Život je pes -
a zuby cení
a usmívá se po očku -
život je pes,
a proto není,
rozhodně není pro kočku.

26.04.2024 5 z 5

Sex, lži a rande přes internet Sex, lži a rande přes internet Rachel Gibson

Nenáročna kniha, ktera splňuje model „román pro ženy“. Děj knihy zpestřuje kriminální zápletka a místy i sarkastický humor, díky tomu nemáte pocit, že čtete příběh z tzv. červené knihovny.

29.06.2024 4 z 5

Latte bez mlíka Latte bez mlíka Kristýna P.

Instagram lattebezmlika se snaží zachycovat ty nejlepší hlášky ze světa gastronomie, které vznikly na základě vlastních zkušeností.
Všude ve světě si zákazníci mohou stěžovat formou recenze, ale kde a jak si může postěžovat, ponadávat nebo si ulevit třeba zrovna obsluha, prodavačka, majitel restaurace, zkrátka kdokoliv, kdo pracuje s lidmi? Samozřejmě i zákazník. U nás jedině na instagramu lattebezmlika!
A teď si ty nejlepší hlášky můžete přečíst off-line i v knižní podobě.

Hvězdu ubírám za opakující se hlášky. Ale jinak mě to docela bavilo.

11.05.2024 4 z 5

Biograf láska Biograf láska Uljana Donátová

Kniha je v podstatě muzikál v románové podobě, ale má toho v sobě mnohem víc. Téměř o každé postavě v muzikáluv se toho dozvíte více, než co můžete vidět na jevišti. Co je trápí, co si myslí a hlavně co předcházelo muzikálovému příběhu.

Jelikož mám rád písně Hany Zagorové a muzikál mě doslova nadchnul, neváhal jsem si přečíst i tuto knihu a nelituji. Jednotlivé kapitoly jsem prolínal poslechem CD z muzikálu a vzpomínal na Hanku Zagorovou a její překrásné písničky.

23.09.2024 5 z 5

Vilda Vilda Dalibor Vácha

Můj oblíbený film Pěsti ve tmě je velmi volně inspirován životními osudy Vildy Jakše.
Proto jsem se rozhodl přečíst resp. poslechnout tento historický román o prvním československém boxerovi, který bojoval o titul mistra světa a posléze ve druhé světové válce jako letecký střelec proti Hitlerovi.

Třetina boxera je tělo, dvě třetiny mysl a vůle.
Strach si nech pro sebe, ale odvahu sdílej s ostatními.

Vilda Jakš překonával strach, kdykoli vcházel do ringu, kdykoli nastupoval do letounu. V jeho příběhu se skvěle odráží stará pravda, že hrdinství neznamená absenci strachu, ale jeho překonávání.

Audioknihu ve výborném podání Martina Písaříka vřele doporučuji.

V zajímavostech je přidán odkaz na video: Marcel Thil vs. Vilda Jakš

02.09.2024 5 z 5

Horal(ka) Horal(ka) Danka Šárková

Nebyl to špatný příběh, akorát jsem čekal více popisu nového života v Krkonoších jako "Horal(ka)". Tato část tady byla nastíněna velmi stručně a určitě by si zasloužila svoji knihu.

06.09.2021 4 z 5

Doktore, ne tak zhurta! Doktore, ne tak zhurta! Patrick Taylor

Kniha je tentokrát o vzpomínání doktora Fingala O´Reillyho na svá studenstká léta a studenstkou lásku Kitty. Kniha i když je zasazena do jiné doby a místa mi připomněla má studenstká léta a částečně i vztahy smým otcem. Takže příběh je aktuální i dnes.

10.10.2018 5 z 5

Sborník citátů o lásce a vztazích Sborník citátů o lásce a vztazích Petr Casanova

S láskou je to jako se zdravím. Dokud se z ní můžeme těšit, zdá se nấm tak samozřejmá, že si její hodnotu vůbec neuvědomujeme. Jako se zdravím - jeho hodnotu si uvědomíme až ve chvíli, kdy onemocníme. Pak znovu začneme o zdravi pečovat.
Opravdu nevelká knížka, kterou za chvilku přečtěte.

12.11.2024 5 z 5

Plný kýbl optimismu Plný kýbl optimismu Šimon Pečenka

Knížka „Plný kýbl optimismu“ nabízí 52 krátkých povídek inspirovaných životem. Malá nahlédnutí do každodenních situací očima hypnoterapeuta, umělce a velmi často naivního snílka. V každém příběhu najdete něco k zamyšlení. Zahlédnete malé poučení a nebo také kapku smíchu či možná úsměvu.

Protože:
„Pro optimisty není život problémem, ale pokaždé znovu řešením.“

04.01.2025 5 z 5

Nejžhavější noc Nejžhavější noc Vladimír Přibský (p)

Takové České skleněné peklo, ale na základě skutečné události. Doporučuji všem.

V zajímavostech odkazy:
Fotky: Tak vyhořel Veletržní palác. Hasiči neměli dost vody.
Jak to vlastně bylo?: Rok 1974: Po příjezdu bylo jasné, že je zle; Veletržní palác hořel a plameny se nekontrolovatelně šířily:

24.08.2019 5 z 5

Devátý neznámý Devátý neznámý Jan Gardner

Jak byste pátrali po vrahovi, kdybyste byli zavření v cele šest krát tří metry?

Pátrání postupně odkrýva jednotlivé souvislosti, ale i společenský život československých zbohatlíků první republiky

Láska, tajemství, pletichy a záhady na pozadí atmosféry 30. let v pražských nočních klubech a barech, kdy k tanci a poslechu vyhrávaly populární jazzové kapely a vystupovali slavní umělci.

26.01.2025 4.5 z 5

Nebeští jezdci Nebeští jezdci Richard Husmann

My od bombardérů jsme jediní, kteří mohou Německu něco vracet, ostatní tu možnost zatím nemají.

V prvních letech druhé světové války byl Wellington používán jako noční bombardér a patřil mezi hlavní bombardéry RAF.
Hrdinou je český letec, který se účastnící jako palubní střelec bombardéru náletů na Německo i bojů nad Atlantikem a v Severním moři.
Kniha je věnována všem letcům, kteří bojovali a umírali za naši okupovanou zem a vrátili jí znovu její svobodu a hrdost.

Vám, mlčenliví bratři,
vám, kterým osud všechno dal
a jen život vzal.
Vám, váleční letci!