lakyh komentáře u knih
Fajn příběhy, poklonu si zaslouží každý, kdo má takovou fantazii, navíc když jí dokáže zasadit do reálného života a přidat jen trochu scifi, ne zcela nereálné možnosti a myšlenky. Co mě však dostalo nejvíc je předpověď války na Ukrajině, což byl sice jen úryvek z jiné knížky Spad, ale zrovna teď je to přesně aktuální a naprosto přesné až to vyráží dech.
Řekl bych že to bylo o něco málo méně napínavé a zajímavé než všechny předchozí knihy, ale i tak to samozřejmě jako vždy bylo skvělé.
Podle názvu jsem čekal trochu víc, ale jinak to byl fajn odpočinek, knížku jsem přečetl rychle a na styl autorky jsem zvyklý z jiných knížek a jsem s ním naprosto friendly i proto jsem si vzal do ruky i tuto knihu a hodnotím kladně. Myšlenka zajímavá a na toto téma by se daly napsat stovky knih s různými příběhy, závěry a výsledky.
to přečtení Game jsem četl druhý díl spíše jen proto, že jsem si koupil rovnou celou trilogii, a začátek možná první třetina knihy byla taková mdlá, nezajímavá, postupně se to ale začalo více a více rozvíjet až jsem byl na konci rád, že jsem si Buzz přečetl a nakonec mohu hodnotit velmi pozitivně, příběh byl hodně propletený navzájem a zápletky a úniky z těch situací byly skvělé a hlavně mě fascinovalo to popsání zákoutí a možná skutečných možností jak funguje internet a ovlivňování společenských názorů, maskování některých informací atd... to mi na tom přišlo to co mě nejvíc bavilo. Možná bych dal i pět hvězd, ale na druhou stranu jsou lepší knihy od začátku do konce
Z konce jsem byl mírně rozladěn, nebyl tak skvělý jako celá knížka, nebylo to přímo wow, ale určitě zajímavé a nečekané (trochu jsem to srovnával s konci knih D. Browna nebo L.Keplera a ty byly prostě vždy lepší, více překvapivé a nečekané). Průběh celé knížky chybu ale neměl a bylo přímo nutné číst další a další stránky. Celkově skvělá knížka, naprosto výborně čtivá a napínavá. Místy velmi temné odhalení lidských duší, myšlení, zvrácenosti lidské duše, ale zároveň i trochu pochopení proč se tak děje. Místy z toho nebylo dobře a člověk měl husí kůži, doufám, že v realitě se toto neděje a je to jen v knížce, ale bohužel tuším, že to tak úplně pravda nebude, což je fakt špatné.
Wow, kniha mě naprosto nadchla přestože jsem od ní čekal úplně něco jiného. Očekával jsem hodně BDSM tematiky, spousta akcí, lekcí, protkané příběhem. Z tohoto tématu tam prakticky s jedinou výjimkou nic nebylo a dokonce tam nebylo ani moc erotiky a sexu. Překvapil mě a oceňuji ten příběh, který byl skvělý a naprosto skvělé byly popisy těch pocitů, jako kdyby to autorka řekla přímo za mě, naprosto realistické myšlenky, věty a komentáře...Přesně to vystihla, ví o čem mluví, respektive píše :-) Byla to první knížka od této autorky a můj obdiv k ní okamžitě stoupnul na maximální míru, potvrdil jsem si tím informace o ní, že má vystudovanou psychologii a její postoj k tématu BDSM má hluboké a širší souvislosti a bere to téma velmi komplexně.
Pecka! Ani jsem nečekal, že se někomu na toto téma podaří sepsat tak vynikající příběh, naprosto realistický, s detailním popisem změny lidského chování a změn v hodnotách lidí. Knížka měla velký spád, byla plná reálných nečekaných událostí, které vždy nekončili šťastně. Nejvíc ale oceňuji to, že se rychle střídali kapitoly z pohledu jednotlivých hlavních postav, to jak je vidí ostatní a pak co měli tito lidé za pocity a za úmysly skutečně... Velké poučení o chování lidí v krizové situaci, selhání systému a to, že by se člověk měl především spoléhat výhradně na sebe a být připravený...
netřeba hodnotit samostatně a jinak než předchozí díly, pořád si drží perfektní napínavou linii od začátku až do konce
opravdu úžasným způsobem, opravdu pohádkově i pro malé děti vysvětleny nejdůležitější pojmy z oblasti financí, i složité věci se dají vysvětlit jednoduše zábavnou a pohádkovou formou, bravo! i pro mě osobně přinesla kniha mnoho inspirací
o malinko méně zajímavé než Příliš dlouhá SW party, ale pořád je to ten skvělý styl s humorem, sexem a magií popsaný tak reálně a na skutečných místech v Praze, že prostě žasnu. Skvělý relax, protože čtivost je skutečně extrémní a tentokrát delší příběh než v prvním případě.
Moje první setkání se spisovatelem Kotletou a musím říct, že jsem nic moc nečekal, jen jsem si chtěl přečíst nějakou oddechovku s nádechem erotiky a sexu a stokrát to předčilo moje očekávání, nečekal jsem že je tu tak skvělý spisovatel a já o něm dosud neslyšel a nic od něj nečetl. Naprosto perfektně napsané, extrémně čtivé, děj napínavý a zajímavý a originální od začátku do konce a skvěle popsané erotické scény, velmi realistické se správně volenými slovy...naprosto jasných 5 hvězd a stejně tak jasné, že to nebude jediná kniha kterou si od Kotlety přečtu...
skvěle čtivé, za pouhý týden je pro mě rekord :-)
V jednoduchosti je krása, naprosto jednoduchý velmi krátký příběh, který ale může být velmi inspirativní i v dnešní době, navíc je v něm spousta pravdy ohledně fungování krajiny jako celku, a dneska si to málokdo uvědomuje.
Dokončení trilogie skvosné myšlenky, až děsivě možné. Naprosto perfektní příběh, nikde nebyl přitažený za vlasy, vše bylo perfektně promyšlené, dobře popsané a vysvětlené, zapadalo to do sebe. Výborně čtivé, velmi rychle to utíkalo a stránky jsem hltal jednu za druhou, ani nebylo nutné to oddělovat jednotlivými kapitolami, vždycky jsem stejně skončil se čtením až minimálně o stránku dál... Mimo jiné se jasně v knize ukazuje, že lidé jsou naprosto výjimeční, nevypočitatelní, vytrvalí, zvídaví a odvážní tvorové, kteří se nedají zaškatulkovat a přesně popsat a že jsou také snadno ovladatelní, manipulovatelní, naivní a schopni projevovat se na snadno na primitivní pudové a nelogické úrovni.
Skvělé! Nádherný relax, návrat do mých mladších let k začátkům her, nicméně toto sahá ještě o min. jednu generaci víc do počátků, ale přesto si něco z toho pamatuji i já a prožíval jsem to podobně, bylo mi to velice blízké. Skvěle vymyšlený svět v budoucnu, závislost na virutálním světě, který je dokonalý a nabízí libovolné možnosti, nicméně realita je velmi krutá, ukazuje to zničenou civilizaci a to, že ani internet a virtuální svět není nezávislý, někomu patří, někdo v něm má větší pravomoci atd... Výborné napětí, spád, hádanky...super!
Nemohu dát 4 hvězdy i když byla knížka určitě dobrá, ale mě se nedařilo příliš dobře orientovat v těch dvou časových rovinách, v nichž byly i navíc velmi podobná jména hlavní hrdniky, celkově tam bylo mnoho jmen a ve výsledku to rozuzlení a tajemství s klíči bylo tak nějak nejasné, že jsem to nezvládl vstřebat a nevím jak to bylo, pro mě malinko tedy chaos, ale možná spíš můj problém, takže by tomu sedělo hodnocení asi spíš za 4 hvězdy, ale já si to prostě nezvládl užít a vstřebat.
Veliké zklamání, očekávání velké díky úžasným komentářům na knížce, značce bestselleru a zajímavému obalu. Obrovská nuda, psáno divným stylem, příliš mnoho popisných pasáží navíc mimo děj, minimum akce i přímé řeči, prakticky žádné překvapení. To nejočekávanější se stalo v půlce knížky během jedné stránky a bylo po všem. Posledních 20 stránek už jsem ani nedočel, protože tam nemohl být zase žádný děj ani už nebylo potřeba cokoli dovysvětlit a rozuzlit. Za mě zklamání, toto téma by se dalo hodně promyslet a propracovat a knížka by to mohla být opravdu zajímavá, ale musel by ji napsat asi někdo jiný.
opět velmi napínavé. Jak jde o knihy s Jurkem, tak je to místy i dost strašidelné a ledově brutální. Ovšem v této knize toho Jurek zjistil a vystopoval příliš mnoho na mnoha místech a o mnoha lidech najednou aniž by to bylo blíže vysvětleno jak to dokázal, měl až trochu moc zázračné schopnosti bez většího detailu. Konečně došlo k ukončení tohoto velmi dlouhého příběhu, který v celkovém pojetí je geniální. Otevřený konec si opět spisovatel nechal, aby se na to dalo navázat případnou další knihou...
super jako vždy, příběh vymyšlený perfektně a do poslední chvíle skrytý motiv udrželo napětí po celou dobu, tento díl lze číst prakticky samostatně bez návaznosti na Joonu Linu
Skvělé! Konečně jsem si zase početl něco co mělo výborně rozpracovanou zajímavou myšlenku, která neměla zásadnější trhliny i když je to jen vymyšlené, přesto to může někdy být realitou nebo v podobném smyslu. Nebylo nouze o překvapení a převraty, napínavé celou dobu. Doufám že i další 2 knížky si zachovají originalitu, myšlenku a celkový skvělý dojem.