lapagerie lapagerie komentáře u knih

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Knížku jsem přečetla za jedno odpoledne, není rozsáhlá, ale i přesto dokáže zasáhnout. To zvěrstvo, co nacisté prováděli, je až neuvěřitelné a na takovýchto skutečných příbězích ještě neuvěřitelnější.

16.09.2016 5 z 5

A co kdyby to bylo jinak? A co kdyby to bylo jinak? Laura Barnett

Jak jsem se na knížku těšila, tak jsem byla zklamaná. Asi jsem čekala něco jiného, nevím. Tři alternativní linie se mi neustále pletly.Často jsem nevěděla, v kterém příběhu právě jsem, i přes to, že je každá kapitola označená.
Celkově mě knížka nebavila.

09.09.2016 2 z 5

První dojmy První dojmy Charlie Lovett

Román mě moc nezaujal. Příběh Jane Austen mě oslovil více než Sofiin a zločin mi do nálady knihy tak nějak nezapadl. Klidně bych se obešla bez něj.

05.09.2016 3 z 5

Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Nicneříkající. Vlastně jde jen o popis toho, co se událo po "Dětech". Chybí tomu švih i ta mrazivost předcházejícího Christianina příběhu. Byla jsem tam a tam, dělala jsem to a to, potkala jsem se s tím a tím. Nic víc, nic míň.

05.09.2016 2 z 5

Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Úlovek z Levných knih mě pohltil. Příběh, prolínající se ve třech pohledech (Velká, Liza, Mosey), měl spád, napínavou zápletku a zajímavé rozuzlení. Určitě dobrá volba.

05.09.2016 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Další napínavá detektivka s Joonou Linnou. Rozuzlení mě dostalo. A poslední stránka - no, máme se na co těšit.

26.08.2016 5 z 5

Fanny Hill - paměti rozkošnice Fanny Hill - paměti rozkošnice John Cleland

Pro mě nuda. Víceméně se opakující děj. Ale co chtít od erotického románu :) navíc prvního svého druhu.

26.08.2016 2 z 5

Knížka pro Lucinku Knížka pro Lucinku Milena Lukešová

Knížka mého dětství. Ještě je schovaná v knihovně, s odrbanými deskami a pozůstatky mých pokusů o kreslení. Pro svoje dcery jsem koupila nové vydání a milují ji stejně jako kdysi já. Krásná hra s písmenky a obrázky.

24.08.2016 5 z 5

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Brrr, ještě teď se bojím. Četla jsem knížku o víkendu, kdy celá rodina byla pryč a pomalu jsem se potmě bála jít na záchod :D A to už dlouho nejsem "náctiletá"

22.08.2016 5 z 5

Královna Alžběta Královna Alžběta Alison Weir

Dost jsem se na knížku těšila, Princezna Alžběta se mi moc líbila. Musím ale říct, že Královna Alžběta mě trošku zklamala. Asi jsem čekala něco jiného, přišlo mi, že příběh nemá spád.

18.08.2016 3 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Napínavá detektivka, četlo se příjemně. Představa, že takoví lidí jsou mezi námi a díky svému postavení jsou skoro nedotknutelní - brrr,

18.08.2016 4 z 5

Grace to řekne nahlas Grace to řekne nahlas Emma Henderson

Knížku jsem koupila v Levných knihách na dovolenou. Zaujalo mě téma i způsob vyprávění. Gracino vnímání světa a jeho postoje k ní samotné. Rozhodně to není veselé čtení a přesto, ze je knizka působivá nevim, jestli budu mít chut se k ni vratit. Těžké téma.

12.08.2016 3 z 5

Dolores Claibornová Dolores Claibornová Stephen King

Neobvykle jednou osobou vyprávěný příběh. Dolores je prostě sympatická ženská, která vzala věci do svych rukou a poradila si poněkud neobvykle. Ale účinně. Její styl vyprávění je velmi autentický a mně byl moc příjemný,

12.08.2016 5 z 5

Reportér Reportér Sandra Brown

Páni, to byla smršť. Co se zpočátku tvářilo jako obyčejná detektivka s romantickou zápletkou (nebo romance s detektivní zápletkou?) se změnilo v dechberoucí napínavý příběh s nečekaným rozuzlením.
Líbily se mi výňatky z Flořina deníku, člověk by ji i politoval.

25.07.2016 5 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Příběh mě hodně dostal. Adina cílevědomost, snaha o přežití, vlastní způsob boje je opravdu silný. A do toho její naivita, touha po lásce, milující rodině...
Přečetla jsem najednou. A závěr mě šokoval, to jsem opravdu nečekala...

25.07.2016 5 z 5

Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Koupila jsem si tuhle knížku v Levných knihách na dovolenou, zaujala mě obálka i anotace. A musím říct, že jsem byla příběhem příjemně překvapená. První slova, která mě napadají jsou: zářivé barvy, vůně koření, silné emoce.
Příběh Nerys i její vnučky Mair, které se navzájem prolínají, se čte hezky. Má sympatickou zápletku, odehrává se v zajímavé době a neméně zajímavé zemi. A na to, že jde vlastně o červenou knihovnu, je to hodně fajn knížka (pominu sem tam nějakou chybu, přehozená jména atd :) )

22.07.2016 4 z 5

Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Tak tahle knížka se mi hodně líbila. Porodní asistentky v nejchudší části Londýna zažívaly neskutečné věci... Některé kapitoly mě hodně zasáhly, při dalších se mi dělalo špatně od žaludku, jindy jsem se hloupě usmívala.
PS. Představa 12 dětí ve dvoupokojovém bytě, bez vody... děs. A přitom to je jen pár desítek let zpátky.

22.07.2016 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Výborná detektivka. Vše pečlivě nadávkováno.

06.07.2016 5 z 5

Talisman Talisman Nicholas Sparks

Rovnou prohlasim,ze jde o posledni knizku od Sparkse, kterou jsem cetla. Byla v poradi treti a zatímco prvni se mi libila, u druhe jsem nebyla nicim prekvapena a tato treti me uz nudila. Vsechny tri byly jak podle kopiraku.I tady je hezka inteligentni zena, spravnacky chlap a zloduch, i drama na závěr. Pro me zabity cas, ke Sparksovi se vracet nebudu.

Nicmene pro ty, kteri ctou tohoto autora poprve, muze byt pribeh ctivy, napinavy a romanticky. Svou prvni knizku od Sparkse jsem tak vnimala. Ty další uz nemely cim překvapit.

30.06.2016 2 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Napínavá detektivka s dvěma časovými liniemi se mi líbila. I když nejsem milovník krimipříběhů, sem tam se nechám zlákat a s Ženou v kleci jsem neudělala chybu. Zápletka stála za to, zaujalo mě líčení myšlenek uvězněné ženy a její postoj k situaci. Detektiv je sympaťák, asistent se zdá trochu natvrdlý, ale i zdání může klamat.
Až zas budu chtít přečíst nějakou detektivku, nejspíš sáhnu po další Olsenově knize.

28.06.2016 4 z 5