lapagerie lapagerie komentáře u knih

Slasti a strasti života s doktorem Slasti a strasti života s doktorem Mary Bard

Vtipne sepsane zazitky zivota manželky lékaře. Pobavila jsem se, i kdyz stale davam prednost Maryine sestre Betty McDonald.

14.05.2017 4 z 5

Lásky českých spisovatelů Lásky českých spisovatelů Martina Drijverová

Pro menší čtenáře hezky zpracovane pribehy. Kapitolky primerene dlouhe, srozumitelny jazyk.

14.05.2017 4 z 5

Rose pod palbou Rose pod palbou Elizabeth Wein

Po Verity jsem ráda sáhla po další knize této autorky a nezklamala jsem se. Zpočátku jsem si říkala, co se tak asi může hrdince přihodit, když je válka téměř u konce? No, zjevně se toho může přihodit ještě dost a nic dobrého. Část, která se odehrává v Ravensbrücku, je temná, zoufalá a beznadějná. Člověk si radši ani nechce připustit, že se to dělo...

01.05.2017 5 z 5

Kouř Kouř Dan Vyleta

Asi nejsem ta správná cílová skupina, ale Kouř mě opravdu nezaujal. Podle anotace jsem čekala něco jiného. Celé mi to přišlo zmatené, chaotické.
Chválím obálku.

01.05.2017 2 z 5

Spálená křídla Spálená křídla Karla Kubíková

Knížku jsem popadla v knihovně náhodou, líbila se mi anotace i obálka a mám ráda rodinné ságy. Knížka se dobře čte, není zahlcená postavami a děj plynuje ubíhá.
Anděla mi byla zpočátku sympatická, bylo mi jí líto. To, co si zažila jako malá za Velké války... Jako dospělá mi příjemná už nebyla. Pálilo jí dobré bydlo. A nelíbil se mi její vztah k dětem. Naopak mě překvapil její pozdější vztah k vnučce a přístup k tomu, co ji potkalo.

25.04.2017 3 z 5

Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

Pohled matky na život s drogově závislým synem. Nekonečné doufání ve změnu k lepšímu, touha uvěřit a nová a nová zklamání. Pro mě ale ve srovnání s Dětmi ze stanice ZOO méně čtivé. Chyběla mi část mezi Davidovým dětstvím a jeho pubertou, kdy propadl drogám.

Kufr paní Sinclairové Kufr paní Sinclairové Louise Walters

Příjemné odpočinkové počtení. Dvě časově oddělené dějové linky (anglický venkov za 2. světové války a současnost), které se ale vzájemně prolínají. Líbil se mi spíše příběh Dorothy, Robertiny části příběhu mě zas až tak moc nezaujaly. Tedy až na "úlovky" z knih, které Roberta třídí pro antikvariát.
Konec mi přišel jaksi "neukončený"

Adresát neznámý Adresát neznámý Kathrine Kressmann Taylor

Stačí pár let a všechno je jinak... Přátelství se změní v nepřátelství, život ve smrt. V pár kapitolách.
Mmch. výborná audiokniha v podání Ivana Trojana (Martin) a Marka Ebena (Max)

12.04.2017 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Brilantní psychothriler, který čtenářem úžasně manipuluje. Sympatie se přelévají se a tam podle toho, kam se děj náhle zvrátí. Závěr mě dostal...
P.S Poslouchala jsem jako audioknihu a musím vynést do nebes Janu Strykovou. Jako Amy je nepřekonatelná.

11.04.2017 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Pro me dosud nejslabsi knizka ze serie o oddeleni Q. Mozna to bylo tematem, ktere mi nebylo blizke, nevim. Ale cteni mi tentokrát trvalo dele nez obvykle a sem tam jsem na knihu i par dni zapomněla. A to se mi zatim u zadne autorovy knihy nestalo.

08.04.2017 3 z 5

Cestou Cestou Dalibor Vácha

Asi jsem měla jiná očekávání, ale chyběla mi výraznější dějová linka. Ztrácela jsem přehled o tom, kde která postava zrovna je a co se jí stalo v minulé kapitole. Škoda, téma mi přišlo zajímavé.

06.04.2017 2 z 5

Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Ztotožnila bych se s komentářem uživatelky Orinka3. O Lídě Baarové se nelze dozvědět nic nového - tedy, pokud o ní čtenář něco ví). Zaujaly mě píše pasáže, týkající se Zorky. Jemná duše, která nemohla přežít.

Měsíční svit nad Paříží Měsíční svit nad Paříží Jennifer Robson

Příjemný román z období dvacátých let. Příběh se hezky čte, některé dějové linky se dají dopředu odhadnout, jindy postavy překvapí. Kniha rozhodně neurazí a pro deštivé odpoledne je to hezké počtení.

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Rozuzlení příběhu podivných dětí ničím nepřekvapilo. Závěrečný boj mě trochu zmátl, nedokázala jsem se pak už nějak začíst. A z konce knihy jsem byla kapku rozmrzelá. Ale dal se čekat :) Přeci jen je to příběh spíše pro mladší generaci.

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Příběh podivných dětí dostal spád, po prvním dílu, který mě nijak extra nezaujal, se mi druhý díl líbil mnohem víc. Asi proto, že je temnější, napínavější. A popis podivného města je úžasný, Kouřovou ulici si radši ani nechci detailně představovat...

24.03.2017 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Příjemné čtení, i když jsem možná čekala více. Musím říct, že dva další díly mají rychlejší spád a jsou i barvitější, napínavější.

Sňatky z rozumu Sňatky z rozumu Vladimír Neff

I já jsem se nechala k této sérii zlákat seriálem. Byla jsem zvědavá na to, co v seriálu nebylo. Kupodivu ve filmu kladné postavy Jana Borna a Hany Váchové mi v knize příjemné nebyly, hlavně Hana mi byla nesympatická. Naopak proti seriálu mi nevadil charakter Martina Nedobyla.
Trochu mě nudily delší historické popisy, filosofické a vlastenecké projevy, někdy mi unikala myšlenka. A přiznám se, v pátém dílu už se mi pletlo, kdo byl čí potomek. za mě byly nejlepší první dva díly, třetí taky fajn, čtvrtý a pátý už mě tak nezaujaly.
A postřeh nakonec, já osobně jsem v celé sérii nenašla jedinou veskrze sympatickou postavu.

14.02.2017 4 z 5

Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Vůbec se mi nepodařilo se do knihy začíst. Odloženo.

18.01.2017 1 z 5

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Kdyz mi knihovnice prinesla knihu, zirala jsem na tu šíři. Ale pri cteni mi ani neprislo, ze je to takova bichle. Pribeh hezky plyne. Zaver me hodne prekvapil, to jsem opravdu necekala. Nemuzu ale rict, ze prijemne. Nemam takove konce bez konce rada.
V kazdem pripade je to hezke pocteni, i kdyz vracet se ke knize nebudu.

07.01.2017 4 z 5

Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Jak se mi líbila knížka Na východ od ráje, tak jsem se nedokázala začíst do Hroznů hněvu. A to z jednoho jediného důvodu. Prostě jsem se nedokázala prokousat dialogy psanými v dialektu. Slova "vocáď, pudem, děte, Willojc..." atd, mi nešly vůbec přes "jazyk" a nedovolily mi se začíst. Bylo to pro mě, jako bych četla knihu v cizím jazyce. Proto nehodnotím.

06.11.2016 1 z 5