lea735 komentáře u knih
Celkem hezká knížka, člověk si udělá obrázek o dobách minulých . Beru to jako subjektivní názor, ale jako názor vzdělaného a schopného člověka. Pan Vávra nešetří kritikou a je místy schopen i sebekritiky. Kniha se hezky četla , člověk si udělal obrázek o historii, lehce i tom jak to fungovalo a jakou moc měli komunisté.
Už jsem si pomalu zvykla na surovost a nesmírnou brutalitu knih Chrise Cartera, mám za sebou Nočního lovce, to taky bylo velmi brutální čtení.
Nicméně, detektivka je skvěle napsaná, bravo, nenudila jsem se ani chvilku. Super mozek Roberta Huntera mě baví a Lucien byl tak hnusný ,že se mi zvedal žaludek a chvilkami jsem musela knihu odložit. Je to našlapaná kniha dějem, dokonale promyšlené, velmi pěkně napsané a je to lepší kniha než zmíněný Noční lovec. Nějaký čas si dám od Chrise Cartera odpočinek ,abych nečetla jen o úchylech. Robert Hunter, mi budě chybět, takže se vrátím ke čtení zcela určitě. Pro mne je nejlepší autor detektivek pan Carter. Čtivé , napínavé, promyšlené . Obávám se ,že jsem se poprvé zamilovala do knižní postavy.
Skvěle napsaná detektivka, nenudíte se ani vteřinu . Nic není rozvláčné , pomalé ani nudné. Styl psaní je velmi podobný jinému autorovi a tím je pan John Lutz. Tady bych řekla , že je to svižnější, a více spletité. Každopádně pět hvězd jak vyšitých, bez debat. Brutalita , která je v knize , mi nahnala strach , takže jsem se pak doma bála. Skvělá kniha i tak.
Kniha se mi líbila. Jde o pohled z jiné strany. Je sepsána na základě vzpomínek, deníků , na základě i svědectví a protokolů z výslechů v Polsku i Norimberku . Při čtení si člověk uvědomí , že skutečně Hitler využil situaci -krizi v Německu, jak nejlépe mohl. Uvědomíte si , že válku odnesly především děti a doplatily na činy svých rodičů . Že ne vše se dělo spravedlivě , jak zde v Čechách , tak jinde. Válka nadělala mnoho nenávisti, mnoho zla , mnoho lidských tragédií. Važme si míru.
Docela fajn kniha. Pan Drobný je svéráz ,ale nevadí mi to , věřím, že se s ničím nemaže a život si fakt užil . Čtení na dovču , nic naučného ,ale odpočinete si. A překvapilo mne , že autor hezky kreslí.
Zklamání, čekala jsem detektivku. Nelíbilo se mi to, přeskakovala jsem stránky odradilo mne to od dalších knih pana Mudr.
Zpočátku jsem neměla ráda Casandru , přišlo mi že vše přehání a je zlá záměrně. Jak šel příběh, bylo mi ji líto jako Drakea. Drake, měl milující rodinu ,akorát despotického , bohatého dědu . Gerda, žila už ve svém světe , když jí Torey objevila a moc se mi líbilo jak si Torey všimla, že personál gerontologie svoji práci nedělá dobře. Myslím , že podobné je to i na LDN v ČR. Dračice a Mazánek, hezká knížka- poslední kterou jsem nečetla , konec. Torey , budeš mi chybět . Myslím, že pro děti dělá to nejlepší a mnohým moc pomohla . Smekám pomyslný klobouk
Mně se ti líbilo odpočinkové , hezké . Moc se mil líbí postava MUDr. Dvořáka, sympaťák každým coulem.
Torey, mám ráda. Nesmírně ji obdivuji , pro její vytrvalost , optimismus a je to dar od boha který ona má. Knížky jsou čtivé , krásné a poučné. Schází mi pouze Dračice a mazánek přečíst . Vše přečteno. S pokorou , úžasem a humorem sleduji, jak nenásilně mi odhalila svět , který my nevidíme a nebo nechceme vidět. Dětem , které neměly to štěstí na hodné rodiče, bych Torey jako učitelku ze srdce přála. Díky Torey
Kniha je čtivá , ostatně jako všechny knížky Torey. Tohle je pátá kniha Torey, kterou mám přečtenou , Začala jsem číst šestou její knihu Sebranka. Musím napsat , že Torey obdivuji a hluboce před ní smekám onen pomyslný klobouk. Ona tu práci dělá s láskou , s rozumem, citem.Při svém vzdělání a zkušenostech mohla dělat jen výzkumnou činnost, které se sem tam také věnuje. Přistihla jsem se , že už po této knize beru fakt , že děti z její , jak ona sama píše- odpadní třídy nemají čisté oblečení , občas jim nějaký kus oblečení zcela chybí, nejsou učesané , umyté , škola jim vše zajišťuje , jako normální věc. To jak je rodiče dokáží týrat, mne překvapuje neustále. Torey, díky.
Zvíře, poprvé kdy čtu u Torey ,že se v téhle knížce prolínají dva příběhy. a poprvé mne udivil konec příběhu. Řekla bych, že ze všech jejích knih , (chybí mi tři které nemám přečtené), je to zatím nejslabší knížka. Na druhou stranu párkrát jsem se srdečně zasmála nad úvahami Torey...což se mi předtím taky nestalo . Tahle kniha je jiná, v jádru je stejná o problémových dětech ,ale trochu jinak psaná Shrnutí : Všechny vých. problémy začínají v rodině, Děti ,o kterých píše Torey, jsou obětí rodičů a jejich nezájmu o ně.
Tohle byl silný příběh. Byly chvíle , kdy se mi mlžily oči a také chvíle překvapení , když jsem zjistila jak to s třídou Torey dopadlo dál , jak Ti žáci byli úspěšní ...prostě držela jsem jim palce Nesnášela Julii a plakala za Venus. Torey, má dar Vás vtáhnout do děje a vše prožíváte s třídou ...Diky , za všechny emoce
Právě dočteno, hluboce se skláním před paní spisovatelkou ....já ani snad nemám co k tomu napsat ....neuvěřitelná žena , která dělá neuvěřitelné věci . Lidská , empatická , vzdělaná na nic si nehrající....takovou paní učitelku bych přála všem dětem.
Nádherné lidské , poutavě psané....Paní Hayden, má můj obdiv . Tolik bolesti tolik lásky a pochopení a trpělivosti v jedné knize. Neskutečně lidský příběh .není co dodat ,je to jedna z nejhezčích knih co jsem kdy četla
Kniha měla zpočátku spadeno na hezké čtení , poutavé , čtivé. V půlce jsem zjistila , že už asi vím , proč se hl. hrdince dějí záhadné věci.....dočetla jsem konec a zjistila že mám pravdu.
Jen ty vztahy- kdo je jak v rodině jsem neodhadla .
Za mě čtivé , nechce nad tím přemýšlet a nechat tu knihu v mysli jen plynout Mám ráda knihy,které jsou psychologicko-.kriminální , ale neuhodnu jak to vlastně je . Tady jsem si byla skoro jistá , že vím ,co se děje, tudíž už mne to pak nebavilo číst
Krásně napsané, pro děti srozumitelné . Kniha je psána tak "tajemně" že můj syn byl úplně nedočkavý zda Hanu Brady objeví, zda přežila. Zároveň je kniha velmi smutná a v plné síle odhaluje hrůzy nacismu., strašné podmínky v koncentračním . táboře a ztracené dětství. Válka , je hrozná věc a buďme rádi , že žijeme v míru . Po přečtení této knihy , člověk v duchu smekne před lidmi kteří museli tyto hrůzy zažít .Doporučuji k přečtení.
Horliví Češi a doba kdy nejdřív někteří donášeli nacistům a gestapu pak zas rychlé soudy bez soudců, jen s informacemi typu jedna paní povídala..... Doba, která poznamenala osudy lidí , kteří doplatili na to , že někteří lidé musí být papežštější než papež Kniha je poskládána z části i z jiných knih pana Motla , plus některé rozhovory . fakta a dokumenty navíc o jiných hercích než byli A, Mandlová L. Baarová.
Upřímné, z nitra duše, bez okolků , bez okecávání....byl krutě upřímný ,inteligentní člověk, který to neměl asi v životě moc lehké Tím , že byl ,jaký byl a nehrál si na nic , mi byl blízký a sympatický, ačkoliv asi působil nesympaticky a rozmrzele.
Celkově moc hezká knížka , někdy jsem s autorkou v pár věcech nesouhlasila ,ale opravdu jen v pár věcech. Poučení z knihy mám , jen více se mi líbil Deník staré paní, ten mi sedl více.
Kniha se mi líbila. Je jasně poznat , že ji psal člověk zkušený , moudrý , inteligentní se zájmem o dění okolo sebe Člověk sečtělý, sociolog . V knize jsou vysvětleny pojmy týkající se stáří a stárnutí . mám na mysli odborné pojmy, kterým staří lidé a nejen ti , nerozumí To se mi moc líbilo. Je to i takový návod , jak žít se stářím a všemi problémy které k tomu patří. Je to pohled ze dvou stran , jak od mladých , tak od starých lidí. Spousta mouder, citátů ...hodně pravdy na kterou člověk přijde věkem. Často se v knize píše, že peníze seniorům nepomohou , že se dá dobře žít i s tím minimem co mají.Mohou jezdit na výlety, jsou tam odkazy na spolky , na různá sdružení , kde pořádají pro seniory akce. Typy na vzdělávání se a zájmovou činnost pro seniory.Chválím moc paní dr. Šiklovou , že nezapomněla na kompenzační pomůcky , takový návod proč je používat a kde je sehnat a i na to že to není ostuda. Radí ,velmi chytře jak si najít cestu k vnoučatům i k vl. dětem . Mimo jiné, co zasejeme v mládí to ve stáří sklízíme. Knihu bych doporučila všem , jako rádce generačních problémů a pohledu z obou stran je naprosto skvělá !