Lemurka komentáře u knih
Kniha začala slibně, ale pak mě přestávala bavit... Na mě moc politiky, historických událostí.. Posledních 100 stran už jsem nadala.
Má první kniha od autora, ještě si nějakou přečtu.
Biatlon patří k mým oblíbeným sportům, které sleduji. Proto jsem ráda, že jsem se tak mohla dozvědět o životě jednoho sportovce a o zákulisí sportu ... Gábině jsem vždy fandila.
Kniha se mi líbila, četla se dobře (překvapuje mě tak nízké hodnocení). Klidně mohla být i delší, víc rozvinutá, místy se mi zdála očesaná.
Obdivuji upřímnost a otevřenost.
Skvělá kuchařka, nejen pro začátečníky. Rozhodně jí pak předám svojí dceři.
První část knihy byla hrůza (180 stránek!), už jsem ho chtěla odložit, jak to bylo nudné, zdlouhavé. Jako by to ani nepsala Jojo. Ale stále jsem tomu chtěla dát šanci, tak jsem se dočkala. Od druhé části to byla Jojo jak ji známe, četlo se to dobře, celkem pěkný příběh, ikdyž předvídatelný. Nicméně kniha i tak nedosáhne kvalit jejích předchozích, znovu ji už číst nebudu.
Kniha se mi moc líbila, první na toto téma. Jen číst o porodech, které ne vždy skončily šťastně, bylo těžké a smutné. Sama mám za sebou dva, o to víc jsem to prožívala a cítila s rodičkami. Co mě překvapilo, že v té době většina žen rodila bez natržení či nástřihu.
Druhý díl si určitě přečtu.
Hodně zamotaný, až překombinovaný děj. Nečekané rozuzlení. Nebylo to špatné.
Knihy od autorky se čtou dobře, bohužel všechny jsou na jedno brdo. Předem víte, jakým směrem se to bude ubírat, rovněž osudy příbuzných jsou stejné. To byla moje čtvrtá kniha a nejspíš i poslední. Doporučuji mezi knihami aspoň pár měsíců pauzu :)
Kdysi jsem viděla film a moc se mi líbil. Náhodou jsem nyní narazila v knihovně na tuto knihu a s chutí se do ní pustila. Začátek byl pro mě zklamáním, nudné popisy války, samá letadla... Autor se v tom evidentně vyžíval. Některé části jsem přeskakovala, a kdybych nevěděla, jakým směrem se příběh bude odvíjet, tak knihu odložím. Nudnou první část však vynahradil zbytek knihy, obzvlášť putování pouští, to se četlo jedním dechem. I mě bylo v závěru knihy líto, že u Centaine zvítězila touha po bohatství nad uchováním přírodní krásy. Její chování bylo kruté a nepochopitelné...
Zkusím ještě pokračovaní, jestli bude stejně dobré.
Nejslabší kniha od Joy, snad ani nestojí za přečtění. Opět postavy právníků jako v mnoha jiných knihách od autorky (už to někdy sklouzává k nudě). První půlka knihy se nic nedělo, než se to trochu rozjelo. Ke konci už jsem přeskakovala. Jill mi byla neskutečně nesympatická, tím jak bojovala o záchranu manželství a jak se ponižovala. Naštěstí dostala rozum. Postrádám rozuzlení jak to dopadlo s Beth.
Má první kniha od autora. Nebylo to špatné, ale ani žádný zázrak. Za mě průměr.
Ne vždy jiné pojetí knihy je to štastné... Nechápu tak vysoké hodnocení (83%). Ze začátku jsem měla chuť knihu odložit, číst jen dopisy prostě nebylo ono, chyběl tu děj, čekala jsem kdy se bude něco dít a ono nic .. Knihu jsem sice dočetla, ale je to ztráta času. Tak nudná, natahovaná, nezáživná, neschopná hrdinka se dokonce musí radit s cizími lidmi co má dělat, a jako že 5letý děti už umí psát a číst? Nejlepší na knize je epilog. Naprostý souhlas s komentářem od DominaCZ níže.
Čtivě napsáno. Příběh Clary mě pohltil, co si musela prožít, nelidské zacházení v sanatoriu, nechápu postoj jejich rodičů, že ji jen tak odepsali ... Příběh Izzy mě zas tolik nebavil, spíš na mě působil jako průměrný románek pro dívky s prvky hororu. Na konci mi přesto ukápla slza dojetím.
Kniha čtivá, napínavá. Akorát všechny postavy mi byly nesympatické svým chováním ... Příliš lhaní, násilí... Konec zas tak překvapivý nebyl, jak jsem zvyklá od Joy.
Na knihu jsem se těšila, renesance je má oblíbená jako tito dva mistři. Některá jejich díla jsem měla možnost vidět na živo. Bohužel u knihy jsem vydržela do půlky, pak jí odložila. Moc mi neseděl styl psaní, nevtáhla mě do děje....
Má druhá a taky poslední kniha od této autorky. Manželovo tajemství a Sedmilhářky mi přišly jak přes kopírák, nudné, zdouhavé, některá místa jsem i přeskakovala. Liane mě nepřesvědčila o tom, že by uměla psát lépe než podprůměrné románky pro ženy.
Téma dobrý. Bohužel samotná kniha mě nechytla, sice se nečetla špatně, přesto jsem jí v půlce odložila.
Kniha mohla být o třetinu kratší, místy nudná. Konec překvapivý. Slabší dílo od této autorky.
Knihu jsem po 70 stránkách odložila, už během nich jsem začala přeskakovat nudný popis. Vtažení do děje se nekonalo. Navíc mi vadilo téma - hlavní "hrdinka" (neschopná třicátnice) těží z masakru své rodiny a jde jí jen o peníze ...
Kniha mě neoslovila, do čtění jsem se nutila. Přečetla jsem 150 stránek, pak epilog a stačilo. Podle tak vysokého hodnocení jsem čekala mnohem víc...
Tak asi patřím k jedné z mála, komu se kniha nelíbila. Styl psaní mi neseděl, s první půlkou jsem se prala a pak už to vzdala.