Leník95 Leník95 komentáře u knih

Carrie Carrie Stephen King

Tohle je má třetí kniha od Kinga. A zatím se mi teda "líbila" nejvíc. Příběh není napsán chronologicky, takže bylo někdy složitější se v tom vyznat. A trvalo mi déle, než jsem se začetla a příběh mě dokázal udržet v napětí až od poloviny. Nějakou dobu už na mě čeká "To" a pořád přemítám, jestli a kdy se do toho pustím. Zápletka byla zajímavá i samotné provedení příběhu. Nadšená úplně nejsem, ale nejhorší to také nebylo.

05.03.2025 4 z 5

Kurátor Kurátor M. W. Craven

Na knihu "Loutkové divadlo" jsem narazila díky společnému čtení s KD. A první kniha mě natolik uchvátila, že jsem si musela koupit všechny. A nebyl to přešlap! Každá kniha ze série je skvělá a neztrácí na své čtivosti. Nutí mě to číst dál a dál, každou stránku odhalujete nové věci. Je to drsnější čtení, avšak to já uvítám. Autor dokáže skvěle vykreslit situaci a zápletku, že čtete se zatajeným dechem. Další knihy ze série nebudou dlouho čekat.

20.05.2024 5 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Knihu mi půjčila kamarádka. Doteď jsem neměla s autorkou zkušenost. A bylo to tak hořkosladké vyprávění! Prolínání dvou dějových linek u vás střídá smutek a radost. Díky tomu jsem se dokázala vžít do kůže hlavních hrdinů. Všechny víme, jaké jsou vztahy na začátku krásné, ale poté se něco zlomí. Přečetla jsem ji během 3 dnů a nedokázala jsem ji odložit. Je to jedna z mála knih, u kterých mi ukápla slza (štěstí i smutku). Určitě to není poslední knížka, kterou si od autorky přečtu.

17.01.2024 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

U téhle knihy půjdu asi proti proudu. Je to má druhá kniha od Kinga a musím říct, že mi asi nesedl. Příběh je vymyšlen dobře, ale sáhodlouhé popisování každého detailu mi ubíralo na čtivosti. Dlouho jsem se knihou musela prokousávat. Ráda čtu horory, ale Kingův styl není nic pro mě. Jak se říká - buď Kinga milujete, nebo ho nenávidíte. Postavy byly sympatické, ale zápletka předvídatelná, a to jsem filmové zpracování neviděla. V knihovně mě čeká ještě "To", tak nevím kdy a jestli vůbec se do ní pustím.

17.01.2024 3 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Tohle byla moje druhá kniha od Bryndzy. Je to rychlé čtení, které vás vtáhne do děje a neměla jsem problém se ze začátku začíst. Bohužel jsem odhalila vraha dříve než v úplném závěru knihy, takže konečný stav "wauw efektu" nedorazil. Dočetla jsem knihu jen z nutnosti. Ale jinak příjemné, oddechové čtení.

18.09.2023 4 z 5

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Na knihu jsem narazila opět v rámci společného čtení knihy Dobrovský. A byla jsem nadšená! Jsem tam trošku úchyl do krimi (sérioví vrazi, podcasty), takže popis pitvy a vcelku podrobné detaily byli pro mou duši uspokojující. Obě hlavní postavy mi byly sympatické. Je tam i romantická linka, která mě osobně nevadila a jejich vzájemné škádlení bylo takové zpestření. Závěr byl naprosto nepředvídatelný. Čekala jsem hodně, ale tohle opravdu ne. Takže doporučuji a už mám objednaný další díl.

20.07.2022 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Tohle byla moje první zkušenost s autorkou. Kniha je napsána jednoduše, a proto se čte rychle. Pro začínající čtenáře s krimi a thrillery je to možná dobře. Nicméně já tento žánr čtu často a proto jsem byla zklamaná. K postavám jsem si nenašla žádný vztah, od poloviny knihy už vlastně víte, jak to celé dopadne a jen čekáte, až to skončí. A samotný závěr knihy mi to ještě více zkazil. Za mě je pozitivum pouze to, že se to četlo rychle a zajímavý příběh. Bohužel zpracování značně pokulhávalo.

20.05.2024 3 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Dílo jsem četla kvůli čtenářské výzvě. Neuměla jsem si najít vztah k hlavním hrdinům, jelikož se mi zdálo, že autor často odbíhá k válce a tolik se nezaměřuje na milostný příběh. Navíc tam byly i postavy, které pro příběh nebyly důležité a dalo by se to využít jinak. O přímé řeči ani nemluvím, to by se dalo spočítat na prstech obou rukou. Vzhledem k tomu, že jsem neměla ty sympatie, tak 60ti stránkovou knížku, jsem četla dlouho. Literatura se za posledních 100 let změnila.

24.10.2022 2 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Tohle byla moje druhá knížka od autorky a hodnotím ji pozitivně. Líbí se mi, že příběh není nijak náročný a složitě propletený. Díky tomu dokážu upustit uzdu fantazie a snažím se tomu celému přijít na kloub. Za mě autorka dokáže čtenáře svést na scestí a otevřít tak různé alternativy, jak to celé dopadne. K autorce se jistě ještě někdy vrátím.

31.10.2024 4 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Stejně jako mnozí čtenáři zde, jsem knihu četla jen kvůli čtenářské výzvě. A jsem ráda, že to mám již za sebou, protože tak útlou knížku jsem četla docela dlouho. Příběh mě vůbec nevtáhl, bylo značně těžké se v tom celém zorientovat. Některé pasáže nijak nesouvisely s celkovou zápletkou. A s postavami jsem taky nesympatizovala. U mě to bylo bohužel zklamání.

31.10.2024 1 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Tato kniha je pro mě prvním setkáním s autorkou a špatná rozhodně nebyla. Zprvu mi nic nedávalo smysl, což ve mě probudilo nutkání číst dál, abych věděla, jak to celé dopadne. Je to zajímavý příběh, který na čtenáře jistou mírou dopadne, avšak přece jen mi tam něco chybělo. Až příliš brzy jsem odhalila, jak to celé asi skončí a tak to napětí brzy opadá. Každopádně vše do sebe na konci zapadne a vy zjistíte, jak to bylo vše navzájem propojené.

06.02.2024 4 z 5

Tisíc ďáblů Tisíc ďáblů Frank Goldammer

Osobně mě spíše zasáhla chudoba a zoufalství lidí než samotný detektivní příběh. Autor to uměl živě popsat. Obyčejní lidé trpí a mrznou, avšak hlavouni mají všeho dost. Spíše jsem soucítila s lidmi a těžko se člověk může do takové situace vcítit. Max má srdce na pravém místě a i on dokázal pomáhat těm méně šťastným. Hodnotím knihu spíše po stránce poválečných Drážďan než vyšetřování.

06.09.2023 4 z 5

Klaun v kukuřičném poli Klaun v kukuřičném poli Adam Cesare

Díky krátkým, úderným kapitolám se kniha četla rychle. Děj uběhl asi během čtyř dnů. Ale jinak nic extra. Byl to dost krvák a nedokážu si představit, jak by parta puberťáku zvládala takový masakr. Když jsem viděla slova "horor" a "klaun" asi se dosti lidem, stejně jako mě, vybaví "To" od Stephena Kinga, ale tohle bylo něco úplně jiného. Popsané scény byly dosti úsměvné a nic zajímavého to vlastně nepřineslo.

16.05.2023 2 z 5

Hon na knížete Draculu Hon na knížete Draculu Kerri Maniscalco

Opět skvělé. Nepatřím k těm čtenářům, kteří poznají vraha v půlce knihy, takže konec mě dostal. Tohle jsem opravdu nečekala. Audrey a Thomas? Ti jsou prostě skvělí. Oba dva jsem si zamilovala a romantická linka u vyšetřování je super. Takové příjemné zpestření celého příběhu. Strašně jim fandím. Obě knížky jsem si zamilovala a tak další díl určitě nevynechám. Duben tady je za chvíli.

30.01.2023 5 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Na knihu jsem narazila v rámci společného čtení od Dobrovského. První věc, kterou bych chtěla vyzdvihnout je obálka. Grafika obálky mě ihned zaujala a citát na obálce mě doslova pohltil. Možná proto, jsem od knihy očekávala něco jiného. Chybělo mi vyprávění zločinů ze strany pachatele (v knize se to objevilo jen jednou). Každopádně kniha má spád a pořád se něco děje. V příběhu nejsou žádná hluchá místa a proto musíte hltat kapitolu za kapitolou. Hlavní postavy jsem si oblíbila a Poe je takový ochranářský táta pro Tilly. A závěr? Závěr je rozporuplný. Nechci prozrazovat, ale někoho to rozčílí, jiný polituje. Vše do sebe zapadne a ještě budete po přečtení knihy přemýšlet.

13.04.2022 4 z 5

Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Kdo by neznal příběh o potopeném Titaniku? I když se událost stala před více jak 100 lety, každý člověk o tom něco ví. Ale Carpathie? To už je jiný příběh. Loď, která se vydala na pomoc jako první. Neuvěřitelná kuráž kapitána a oddanost jeho posádky byla ohromující. Byla jsem překvapená, jak dokázali fungovat, ihned vše zařídit a bez váhání vystavit všechny pasažéry i sebe obrovskému nebezpečí. Musím vyzdvihnout jednu větu z knihy, a tou je: "Neposílali nic než CQD, pořád dokola, a potom...se to v půlce CQD utnulo." Autorka si dala opravdu práci a muselo to stát spousty času, dát tohle dohromady. Ale koho toto téma zajímá, nebude určitě litovat.

30.03.2024 5 z 5

Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Tohle už je čtvrtá kniha od Lucky, kterou jsem četla a opět zklamání. Když už neberu samotné chyby v knize, zarovnání a rozdělení kapitol, příběh samotný nebyl o nic lepší. Sexuální scéna hlavního detektiva mi připadala úplně mimo příběh, vyšetřování nebylo vůbec svižné a vlastně týdny nedělali nic a jen čekali. Vůbec mě to nevtáhlo, abych se snažila odhalit vraha mezi řádky (i když to možné ani nebylo). A dovětky ve stylu "haha" už mi pily krev. Nevím, jestli Lucka tyto recenze čte, ale měla by si z nich něco vzít a začít se v tomto zlepšovat. Jen díky jistému prodeji, díky podcastu OZ, ji knihy někdo vydal. Ale nějakou snahu od autorky nevidím, bohužel. Jen díky tomu, že mám Lucku ráda z OZ, tak dávám hodnocení 2 hvězdy.

06.03.2024 2 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Knihu jsem si pořídila spíše z důvodu vyprávění pana Štočka, než Lucie. Případy byly velmi zajímavé a užila jsem si je. Divila jsem se, jaké detaily si pan Štoček pamatuje po takové době. Bohužel se přidávám k názoru ostatních, že Lucka tomu moc nedala. Otázky byly úplně zbytečné a ani nedostaly řádnou odpověď. Je to třetí kniha co jsem četla od Lucky a nevidím nikde žádné zlepšení. Což mě trošku zklamalo. Je to asi zapříčiněno pouze tím, že Lucka má velkou základnu fanoušků z Opravdových zločinů (takže je odbyt), ale po stránce spisovatelské se nijak neposouvá. Škoda. Každopádně pan Štoček byl skvělý.

22.01.2024 4 z 5

BreakAway BreakAway Anabelle Stehl

Klasická, romantická oddechovka. Postavy byly sympatické a já jim fandila. Lia je ponížená dívka, která se snaží utéct od reality a potká sympatického Noaha. A romantika je tu! Bylo to příjemné čtení. Skvělý námět celkové zápletky, která je problémem dnešní doby. Autorka to dokázala skvěle popsat a člověk si uvědomí co mohou sociální sítě způsobit. Líbilo se mi, jak se s tím nakonec Lia popere a jaké bylo její konečné zpracování.

06.09.2023 4 z 5

Ve špatné rodině Ve špatné rodině Tarryn Fisher

Do příběhu jsem se neuměla vůbec začíst. Čekala jsem nějakou neuvěřitelnou "storku", kterou mi hlava nevezme, ale nebylo to tak. Anotace zněla tak, že by to mohl být dobrý příběh. Samotný závěr knihy s hlavním tématem nesouvisel, a proto mi to požitek ze čtení pokazilo. Hlavní postavy mi nepřirostly k srdci, takže jsem ani neměla pochopení k jednotlivým situacím. Juno - s jejími myšlenkovými pochody - někdy až bohužel úsměvné.

21.03.2023 2 z 5