Lenka.Vílka Lenka.Vílka komentáře u knih

Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

O životě MM jsem znala jenom základy (nejsem fanda na 100%) a nikdy nezapomenu, jak jsem ho poprvé slyšela. Bylo mi dvanáct, hledala jsem se (ale věděla jsem, že pop už nikdy víc) a nakonec jsem se našla (správným směrem i zvukem, takže děkuju).
Celá kniha je prostě a jednoduše úchvatná a geniální. Jsem ráda, že jsem ji konečně přečetla. Jenom to mohlo být dřív, ale co...

04.07.2016 5 z 5

Kečupová mračna Kečupová mračna Annabel Pitcher

Být o deset let mladší, asi skáču radostí. Jenže takhle, upřímně nevím. Líbilo se mi, jak je kniha napsaná. Občas jsem se usmála a občas dokonce rozesmála. Byla jsem zvědavá na ono tajemství. Jenže k němu byla moc dlouhá cesta. Autorka rozvedla příběh puberťačky, která mi ve výsledku nebyla sympatická a dost dlouho mi lezla na nervy. Jenže jak šel děj dál, nechápala jsem, proč to "Zoe" píše zrovna tomu, komu píše. Já teda nejsem chlap a už vůbec nejsem ve vězení, ale tyhle dopisy bych nejspíš nečetla. Jedině kdybych už měla kompletně přečtenou vězeňskou knihovnu.

01.07.2016 3 z 5

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Myslela jsem, že Lovec draků je autorovo top, ale to není pravda (až mám skoro strach číst A hory odpověděly). Nastalo u mě hodně momentů, kdy jsem knihu chtěla odložit, protože jsem si myslela, že to prostě nedám. Ale nemohla bych nedočist. Tenhle příběh mi byl bližší, s opět děsivým faktorem. Tohle se fakt děje.

24.06.2016 5 z 5

Vůl v chryzantémách Vůl v chryzantémách Saki (p)

Nejsem moc na povídky, ale zaujal mě název (zvířátka, to já ráda...no a chryzantemy jsou moje nejoblíbenější kytky), takže tak nějak se to stalo a já si knihu půjčila. Něco bavilo míň, něco víc. Ale neberte mě vážně. Nejsem na povídky.

22.06.2016 3 z 5

Přísežný meč (adaptace) Přísežný meč (adaptace) Ben Avery

Stejný názor jako u prvního dilu. Jenom o trochu horší.

21.06.2016 3 z 5

Volba Volba Nicholas Sparks

Volba, starší kniha od Sparkse, která vyšla až teď i u nás, se mi strašně moc líbila. Ano, cukrkandl hadr oproti knize, ale to já u autora ráda. Kvůli tomu ho čtu. Nic jiného od něj neočekávám. Cukrkandl, drama a slzy. Kniha rozhodně není předvídatelna. Jsem už od Sparkse zvyklá na hodně věcí. Třeba zabít hlavního hrdinu a i přesto se koná happyend (To nejlepší z nás), takže jeho knihy lze nazvat hodně přívlastky, ale "předvídatelna" skutečně ne. A ps, bylo to super!

19.06.2016 5 z 5

Ďábel vchází do dveří Ďábel vchází do dveří Mike Carey

Na Lucifera jsem se chystala dlouho. Až moc dlouho a až Fox mě k tomu dokopal. Takže dík, stálo to za to.

Válka na slunci Válka na slunci Garth Ennis

Teď budu mít od série chvíli pauzu. Asi by mě odrovnala.

Konec iluzí Konec iluzí Garth Ennis

Jéééééééééééééé.

Křižáci Křižáci Garth Ennis

Jděte všichni do háje. Sejdeme se tam.

Lovci Lovci Garth Ennis

Ne, zdržím se explicitních komentářů, přestože mě to psychicky bolí. K***a fix, to snad nikdy neskončí.

Až do konce světa Až do konce světa Garth Ennis

Zastavte tohle šílenství jménem Preacher. Nebo mi hrábne.

Jako pára nad Texasem Jako pára nad Texasem Garth Ennis

Jů, jů, hej, hipi jej. Nevím, jak jinak mám napsat momentář, aby to nebylo sprostý.

12.06.2016 4 z 5

Kým chceme být? Kým chceme být? Robert Kirkman

Nebyla to zívačka. Jenom předehra. Kde mám další dil?!

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Co u mě rozhodlo, že kniha bude bomba? "Saw úvod". A potom jsem četla a četla. Skvělé napsané, bylo mi slíbeno, že autor bude víc brutální (že by až příští díly? Do těch se rozhodně pustim), ale ani tak nejsem zklamaná.

10.06.2016 5 z 5

Šílená odměna Šílená odměna Jimmy Palmiotti (p)

No nebylo by boží mít svůj vlastní komiks?... Všechny ztracený existence by každej měsíc natěšeně stály frontu na nový číslo mě....Co by mě nechali provádět...
Naprosto super. Kdo si myslí, že jejich holka fakt nežere komiksy jako on sám, ať ji koupí tohle!

06.06.2016 5 z 5

Predtucha Predtucha Gillian Flynn

Naprosto hustá a dokonalá povídka. Od začátku od konce. Jenom ten konec přišel moc brzo.

06.06.2016 5 z 5

Jackaby Jackaby William Ritter

Na podobná témata nejsem. Přesto jsem se rozhodla knihu zkusit kvůli převážně kladným komentářům. Pouze se mi potvrdilo, že to není náhoda. Kniha mě nebavila a nedocetla jsem. Proto ani nehodnotím. Z principu a taky nechci snižovat hodnocení, když kniha byla jenom na zkoušku a já na 99,9% tušila, že ji stejně nedočtu.

03.06.2016

Sabriel Sabriel Garth Nix

Než se pustím do cteni knihy a jejím půjčení z knihovny nebo koupi (než knihu držím v ruce), přečtu si komentáře na DK. Od toho stránka vznikla, ne? V jednom komentáři je napsáno: na zadní straně obalu...kniha podobná Harry Potterovi...
To mě znejistelo (HP není série, která by mě zaujala... bú na mě...) Na zadní straně je ale ve skutečnosti napsáno: ...napsal možná nejúspěšnější příběh od vydání Hardyho Pottera...
Jenom aby bylo jasno.
Ke knize...tak jsem si ji vyzvedla v knihovně a hned se přesvědčila, jak je to s tím HP...zaujala mě anotace, takže jsem překousla úvodní stránky. Zdálo se mi to suše napsané a nezáživné. Ale po pár kapitolách se to nějak usadilo a kniha mě bavila. Takže jo, kniha je zážitek. Jdu do dalšího dílu. Jedna hvězda dolů za začátek knihy. Uvidíme, jak s dalším dílem.

01.06.2016 4 z 5

Jeho Veličenstvo Bertie Jeho Veličenstvo Bertie Stephen Clarke

Série Merde byla super a jedinečná. Ale tohle?! Masakr...

28.05.2016 5 z 5