Lenndy Lenndy komentáře u knih

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Musím říct,že jsem se díky autorce dokázala vcítit do hlavní hrdinky. Z celého toho příběhu je mi na nic.Ale jsem ráda že jsem knížku četla. Nejhorší na tom všem je,že se tyhle věci opravdu dějí.

02.08.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a musím říct,že recenze o knize nelhaly.Knížka je naprosto skvělá.Trochu jsem se bála té historie v tom, ale historie přímo spojená s příběhy obyčejných lidí se kupodivu poslouchá snadno.Zážitek z knihy asi umocnilo,ještě to,jak nádherně namluvila knihu Vilma Cibulková.Byla jsem absolutně vtažena do děje a prožívala s hrdiny jejich osudy. Za mě opravdu jedna z nejlepších knih jaké jsem četla.Už se těším na druhý díl,naštěstí na něj nemusím dlouho čekat :-)

16.01.2021 5 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Nadčasová kniha.I jeden člověk může mnohé změnit zdánlivě malými činy.

27.04.2022 4 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Tento díl jsme netrpělivě očekávala. Chvilku mi trvalo než jsem se zorientovala v postavách(četla jsem předchozí díly dlouho předtím),ale ty předchozí příběhy tam autorka u každého popisuje,takže jsem nemusela předchozí díly číst znovu.
Knížka opět famózní.Mám ráda knížky které přibližují dějiny na příbězích obyčejných lidí.Tato i předchozí knížky Šikmý kostel jsou pro mě jednoznačně jedny z nejlepších knížek co jsem četla.Moc děkuji autorce za její dlouholetou práci díky které jsme si mohli tyto skvělé knížky přečíst.

31.07.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Míša Klevisová opět nezklamala,knížku jsem poslechla raz dva.

07.04.2024 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

No musím říct,že už chápu proč je to nadčasové dílo.Stále aktuální,bohužel...

19.02.2024 4 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Líbí se mi jak Zibura píše cestopisy s humorem.Od něj jsem vlastně četla úplně první cestopis v životě.Tenhle se mi líbí o to víc že je z Čech.A je i o místech ale i o lidech-Moc pěkně se mi četlo a zároveň jsem se dozvěděla plno zajímavostí.

07.05.2023 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Moc pěkná knížka.Četla se úplně sama.Určitě nebude jediná knížka od autorky kterou budu číst.

11.03.2021 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Opět krásně čtivá knížka od Aleny Mornštajnové.Osudy tří generací žen v jedné knize,krásně napsané.

21.08.2023 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Velmi zajímavý námět,kniha se mi četla hezky.
A líbil se mi i ten závěr.

29.11.2024 4 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

(SPOILER) Knížku jsem měla vyhlídlou už delší dobu.Poslouchala jsem jako audio.
Prožíváte s Kyou ,malou holkou,kterou všichni opustí a zanechají svému osudu v bažině.Ona se musí naučit o sebe postarat a přitom se učí jak funguje příroda v bažině.Právě popis přírody mě na té knížce bavil a Kyina prostá duše,v dobrém slova smyslu.Vývoj lásky mezi ní a Tatem,který ji naučil číst a tím ji vlastně dal všechny potřebné vědomosti,protože si je mohla přečíst v knihách,které ji nosil.Na čas ji opustil kvůli studiu.Pak byla využita jiným mladíkem,který pak následně byl nalezen mrtvý a ona byla obviněna z jeho vraždy.Lidé kteří měli plno předsudků,ji předem odsoudili. A ne příliš překvapivý závěr.Nechte se vtáhnout jako já do bažiny.Stojí to za to.

17.10.2022 5 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Nadčasová kniha.V tuto dobu neméně aktuální.Měla jsem ji přečtenou za jeden den.A má stále co říct.

07.11.2022 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Pěkná knížka.

21.07.2024 4 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Chrise Cartera jsem měla připraveného že budu číst už delší dobu,ale teprve teď jsem se k němu dostala.
Jako opravdu parádně napsaná kniha a pro milovníky detektivek jako dělaná.
Takhle rychle jsem knížku dlouho nepřečetla.Se četla sama.
Určitě to nebude moje poslední kniha od něj.

07.07.2024 5 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Knížka mě zaujala svým příběhem.Musela to být strašně těžká doba.
Určitě přečtu další díl.

01.12.2023

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Moje druhá knížka od Cartera a musím říct,že určitě nebude poslední.Musím říct,že pachatel pro mě byl překvapením.

27.08.2024 4 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Moc hezky napsaná knížka.Mám ráda příběhy obyčejných lidí na pozadí událostí té doby.Divím se že jsem ještě o autorce neslyšela.Stojí za přečtení.

19.05.2023 4 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Několikátá kniha od této autorky.Napínavé čtení,musím říct,že do poslední chvíle jsem nevěděla kdo je vrah.Bavilo mě to.

05.04.2023 4 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Jako musím říct ,že takový průběh děje jsem nečekala.Lennie mi třošku připomínal pana Coffeeho ze Zelené míle.Nechápala jsem proč tam byla vložena ta příhoda s utracením psa,ale na konci jsem pochopila.Knížka krátká,ale dostala mě...

31.03.2023 4 z 5

Kočka myši nenechá Kočka myši nenechá Marie Rejfová

Příjemné oddechové čtení,s dávkou humoru a skvěle načtená audiokniha od Zdenky Volencové-Žádníkové.

14.11.2022 4 z 5