Lenndy komentáře u knih
Musím říct ,že ze začátku jsem si říkala co to bude.Ale knížka mě pohltila.Příběh dvou žen,které spojuje ,že se dostali na životní křižovatku a staly se obětí manipulace.Pak vzaly obě život do svých rukou a splnili si co chtěly. Povedená kniha.
Oddechové čtení.Další pěkná knížka od této autorky.
Velmi zajímavá kniha, je zároveň důkazem jak velký vliv má prostředí na vývoj osobnosti člověka.To co dostávají,dávají dál.
Příjemný poslech(audiokniha),pěkné popisy míst pro mě známých i neznámých.
Knížka se mi moc líbila.Poslouchala jsem jako audioknihu.A přednes Kláry Issové byl zajímavý, jako kdyby četly dva lidi za sebou. Celkem rychle čtené ale ani mi to nevadilo.Příběh samotný se mi líbil.Nechtěla bych teda být v situaci Emy,ale její volba si myslím že byla správná.
Kniha,i když vcelku krátká,se mi četla hůř kvůli jazyku,musela jsem se na čtení víc soustředit a několikrát se v textu vracet,ale po několika stranách už to bylo lepší.Obsah knížky ve mě vyvolal silné emoce.Zlo číhá všude a nejhorší je zlo tam,kde by měl člověk mít zázemí a lásku.Bohužel je to téma nadčasové.
Knížka se mi dobře četla.Místama jsem se i dost nasmála.I když celkový příběh Elišky byl spíš smutný.
Moje první kniha od Kinga.Dlouho jsem se bránila si ji přečíst,protože jsem viděla film.A musím říct že jsem opravdu neprohloupila když jsem se konečně do ní pustila.Poslouchala jsem jako audioknihu a kniha vyvolává plno emocí.určitě stojí za to si ji přečíst.
(SPOILER) Novou knížku ze série Martina Servaze jsem musela mít,sice některé předchozí díly se mi líbily víc,ale tahle knížka se taky četla skoro sama. Poměrně brzo jsem teda podezírala tu psychiatričku a i Mariane,překvapilo mě zapojení dalších.
3 povídky -všechny byli teda, ne moc pozitivní,ale asi inspirované životem.
Četly se dobře.
Musím říct,že kniha předčila mé očekávání.O Baťovi jsem toho mnohé nevěděla.A informace o něm a jeho firmě byly velmi vyčerpávající.Jeho myšlenky byli velmi nadčasové a způsob jeho podnikání a jak jeho podnikání procházelo i do dalších odvětví mě velmi fascinovalo.Další důkaz,že pokud člověk věří svému snu tak se může podařit.
Nevím přesně jaký pocit si z knížky odnáším.Asi znechucení z lidí.Jak se mezi sebou chovají,chovají se k sobě i k sobě navzájem.Myslím si, že nejsem úplně naivní člověk,abych si myslela,že takoví lidé neexistují,ale aby byli takhle všichni
naakumulovaní v jednom....?
Ale přesto jsem knihu přečetla a snad se dá i napsat,že skončila vlastně dobře.
Na další díl jsem narazila náhodou na Audiotéce.A stejně jako ten první se mi moc líbil.
Pro někoho kdo nemá zájem o tuto metodu,to nemá cenu číst.Ale to asi nikdo koho to nezajímá číst nebude.
Pro mě osobně byla kniha velkým přínosem.Ukázala mi další cestu v seberozvoji.
I když má knížka těžké téma,moc hezky se čte. A věřím že pro autorku byla dobrou psychoterapií. I když mě teda nejdřív odrazovala obálka a název,jsem ráda že jsem knihu četla.
Přečetla jsem,ale hrdina mi byl teda krajně nesympatický.Byl mi nesympatický svým stylem života a zbabělostí vůči jakékoli zodpovědnosti.Aspoň že ke konci knihy bylo hrdinovo uvědomnění.
Zaujal mě citát z knížky: V životě vždycky stačí málo k dobré věci.Ale ten rozhodný krok musíme pokaždé udělat sami,nezištně,o své vůli.