Lucissia Online Lucissia komentáře u knih

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Útlá knížečka, styl psaní malinko kostrbatý, čtení mě bavilo, ale přesto tomu malinečko něco chybělo, proto jen čtyři hvězdy. Ale jinak spokojenost. :-)

22.08.2024 4 z 5

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Celkově dobré, konec více uspěchaný, něco málo nedotažené, ale jinak za čtyři hvězdy. :-)

03.05.2024 4 z 5

Šelma Šelma František Šmehlík

Mám ráda příběhy, které se váží ke konkrétnímu místu. I když tohle bylo na mě trochu překombinované, pět hvězd si kniha zaslouží, protože to nešlo nedočíst... :-)

28.01.2024 5 z 5

Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Přečteno, nádherné ilustrace i hra se slovy. Jen si myslím, že televizní zpracování o malinko tuhle knihu předběhlo. Proto knize jen čtyři hvězdy. :-)

30.12.2023 4 z 5

Dům pod náměstím Dům pod náměstím Markéta Hejkalová

Ano, zajímavý nápad. Začátek se mi zdál příliš rychlý, naopak konec zbytečně protahovaný, s domem samotným už to nemělo příliš společného. Ale čtyři hvězdy si kniha zaslouží. :-)

16.12.2023 4 z 5

Muž s unavenýma očima Muž s unavenýma očima Martin Goffa

Napínavé, pochopitelné, uvěřitelné. Čekala jsem možná malinko více Prahy. :-)

22.11.2023 5 z 5

Šepot v bouři Šepot v bouři Aleš Novotný

Jako, začátek mě skoro vůbec nebavil, až jsem to chtěla vzdát. Nicméně jsem ráda, že jsem to vydržela, protože druhá půlka knihy stála za to. Za čtyři pěkné hvězdy. :-)

22.10.2023 4 z 5

Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Trošku zklamání, čekala jsem knihu (jak sama autorka v jednom rozhovoru řekla) u které se budu smát nahlas. No, možná tak dvakrát za celou knihu. Nebylo to zlé, to zase ne, ale víc než tři hvězdy dát nemůžu. :-)

10.10.2023 3 z 5

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Tak to bylo hutné čtení. A vůbec ne veselé. Sledovat život, boj a hlavě prohru hlavního hrdiny bylo dost smutné. Výborná kniha, pro mne ještě malinko lepší než Chlapec v pruhovaném pyžamu...

13.07.2023 5 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

To se divím, že mi taková kniha unikla, navíc když se děj odehrává tu za kopcem.
Promyšlená, nikterak překombinovaná, uvěřitelná a moc moc ocěňuju mapku osady. Dobře vykreslené postavy, trošku mi v představách naskakovala pražská mordparta. :-) Jedna velká paráda.

09.07.2023 5 z 5

Cesta do blikajícího pekla Cesta do blikajícího pekla Šárka Andrlová

I když se to tak na první pohled nezdá, drsná kniha. Dobře popsaný boj se závislostí, až se mi chvílemi nechtělo číst dál, přesto jsem po chvilce otvírala knihu zas... Přečteno za necelý den... :-)

30.03.2023 5 z 5

Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Tož dobré to bylo. :-) Také jsem se ze začátku nemohla vyznat v postavách, ale časem se to ustálilo. A konec byl parádní. :-)

14.03.2023 5 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Nejdřív jsem se dlouho nemohla začíst, přicházely jiné knihy, ale nakonec jsem si čtení opravdu užila. Ráda si přečtu i další historické detektivky. :-)

12.02.2023 5 z 5

Podej mi ruku, Radko! Podej mi ruku, Radko! Lenka Lanczová

Tak jsem si ráda připomněla devadesátky, čas, kdy kluci museli na vojnu, kdy se psaly dopisy a mobily neexistovaly... Mělo to svoje kouzlo. :-)

22.07.2021 5 z 5

Počkej na mě, Radko! Počkej na mě, Radko! Lenka Lanczová

Podle odrbanosti knížky soudím, že tuhle jsem půjčovala na střední nejvíc. A teď jsem si ji zase ráda připomněla. :-)

22.07.2021 5 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Začátek Máje zná snad každý, pokračování málokdo. I já měla v tomhle prvního května premiéru, ale upřímně, nic moc. Jsou tu pasáže, co se mi líbily, ilustrace jsou taky fajn, ale jinak za tři hvězdy. Omlouvám se, pane Mácho. :-)

03.05.2021 3 z 5

Psí život Psí život Jeff Kinney (p)

Syn dočetl, tak jsem na řadě já, ale teď to byl podle mne malinko slabší díl :-)

18.03.2021 4 z 5

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Dostala jsem, co jsem chtěla. Dobrou českou detektivku z našeho prostředí. Jsem spokojená. :-)

16.02.2021 5 z 5

Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 Ljuba Štíplová

Samo, že lepší by byly originály, ale k nim už se asi jen tak někdo nedostane. Ale i tak za mne i moje děti velká spokojenost. :-)

12.02.2021 5 z 5

Na vlnách odvahy a dobrodružství Na vlnách odvahy a dobrodružství Otakar Batlička

Jedna z nejbáječnějších knížek, četla jsem ji za těch třicet let, co ji mám, snad osmkrát (mám ji báječně ohmatanou). A i když jsem ji teď četla déle, než by si zasloužila, zase jsem z ní měla radost jako malá. Pokud všechny povídky pan Batlička zažil či slyšel, je borec. Jestli si je z části přibájil a vymyslel, stejně je borec. :-) A černobílé kresby dojem ještě umocňují. Asi nej příběh je pro mne povídka Hrdina.
PS: Ten ošlehaný chlapík na obálce se mi vždycky moc líbil... :-)))

16.01.2021 5 z 5