Lucissia komentáře u knih
Jedna z prvních mých knížek od Lanczové. I když přečtena po dvaceti letech od puberty se shovívavým úsměvem na rtech, pořád jsou to pěkné vzpomínky. Je vidět, že ji autorka psala mezi prvními, četla jsem od ní lepší knihy, ale i tato stojí za přečtení. Vzpomínám si, jak jsem byla v prváku a jednoho krásného čtvrťáka s culíkem jsme taky pojmenovali Alan. A navíc ta dívka na obálce knížky přesně vystihuje dobu, takovou košili a kraťasy jsem taky měla, a ta brašna do školy... To byl úlet... :-)
Také i já se řadím k zástupu těch holek, co na střední tyhle knížky přímo zbožňovaly. A klidně si je jako oddechovky přečtu i po těch více než dvaceti letech... A zase jsem se do Janka zamilovala (i když by to už mohl být můj syn) a se slzou v oku zavzpomínala na první lásky na střední škole. Lanczová má prostě dar psát poutavě a i když jsou to vlastně takové obyč komerční knížky, mám je ráda. :-)
Pěkná knížka. Příběh sice na můj vkus hodně jednoduchý a nic moc, ale synovi se evidentně kniha líbila. Můžu vyzdvihnout množství obrázků, kvízů, hádanek, doplňovaček, takže vůbec nelituju, že jsme četli a můžu jen doporučit. Dáme si to za pár let znovu, až syn bude umět číst sám a bude doplňovat písmenka a slovíčka. :-)
Tak, Ježíšek synovi donesl i tuto knížku a dnes jsme ji dočetli. Už to sic nebyla taková pecka jako když jsem si ji četla poprvé, ale pobavila syna i mne. Můžu jen doporučit. :-)
Dlouho mi trvalo, než jsem tuhle knihu sehnala. A protože syn je na ni ještě malý a jeho maminka má ráda jak detektivky, tak pohádky, pustila jsem se do ní sama. A výsledek? Kniha mě kouzelně vrátila do dětství (a to i přesto, že jsem ji nikdy nečetla) a vše korunovaly ilustrace od oblíbeného kreslíře. Jsem spokojená a těším se, až ji za pár let přečtu synovi. :-)
Krásná kniha, fotky pana Fridricha vyzařují úžasnou atmosféru. :-) Prohlíženo několikrát a určitě ne naposled.
Tak to vám, paní autorko i Ježíšku, pěkně děkuji. Třetinu knihy jsem synovi vysvětlovala, jak to, že se někdo může jmenovat Kosprd, další třetinu knihy jsme rozebírali, jestli ta vzducholoď byla ze dřeva, jestli měla anténu a byla celá vyztužená dráty a poslední třetinu, jak fungují jezdící schody. :-D Takže je vidět, že ho hodně zaujala a mne opravdu taky. Budeme číst zase. :-)
Odpočinková knížka pro povánoční čas. Dobré téma, kdyby se toho chytil dobrý scénárista a režisér, byl by to fajn tajuplný film. Knížku hodnotím čtyřmi hvězdami. :-)
Pěkná milá knížečka, kterou jsem synovi včera večer přečetla. Obyčejný příběh jedné kočky a pejska. Věty byly na syna sice moc dlouhé, ale jinak hezká knížka. :-)
No, tak jsem trošku rozpačitá, co napsat za komentář. Očekávání jsem měla veliké, navnaděná první úžasnou kapitolou o kočce. Bohužel pak šla úroveň pohádek dolů a chvílemi to nebavilo syna i mě. Ano, něco je povedené, ale příští rok v předvánoční čas budu hledat jiné knihy. A ilustrace, to je opravdu něco strašného. Syn se ptával, proč jsou andělé tak škaredí, takže jsem vysvětlovala, že tak nevypadají a hledala v jiných knihách pěknější obrázky. Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale protože čtení knížky vyloženě nelituju, dávám hvězdy čtyři. :-)
Kniha mého i sestřiného dětství, stokrát čtená a pořád milovaná. Nejvíc miluji právě zimní a vánoční příběhy z konce knihy. A u syna teď měla stoprocentní úspěch. Prostě dokonalé. :-)
Milá útlá knížečka, se kterou jsme si zpříjemnili dnešní předvánoční večer. :-) Opět krásné ilustrace a skoro až dojemný příběh.
Tiráž mě hodně navnadila, moc jsem se těšila na tuto knížku, Bohužel jsem dost zklamaná, hodně osob, ztrácela jsem se v nich, hodně popisu různých akcí, no podle mne to není detektivka. Možná je to jen tím, že je to pro mne první knížka autora, měla jsem spíš začít úplně od začátku a pak bych se v tom tolik neplácala. Dám těmto knihám ještě šanci, za nějaký čas. A kočky tu opravdu neměly moc prostoru... :-)
Krásná, milá knížka, která nám zpestřila dnešní večer. Pěkné povídání o andělíčcích a musím vyzdvihnout půvabné ilustrace, které mě vrátily do dětství. A tak, jako se kdysi líbila mně, líbila se i synovi. :-)
Tuto knížku letos donesli mým synům čerti s Mikulášem. A musím říct, že když jsem ji včera předčítala, měla jsem u srdce takový hřejivý pocit... Nádhera. A culila jsem se a culila. Syn sice poslouchal, obrázky sledoval, ale jinak řekl jen hmmm. Myslela jsem si, že musí dorůst, že to asi moc nepochopil, ale dneska cestou do školky sám začal vzpomínat na Florimóna a jestli mu knížečku ještě jednou přečtu. Takže ho přece jen zaujala. Čerti vybrali letos opravdu dobře. :-) (a mami, co je to němý? to má jako knedlík v krku? a kašle? a může hýbat jazykem? to byla jako nemocná? a už odmala? - a nad tím jsme strávili čtvrt hodiny:-D)
Tuto knížku letos našim dětem donesl Čert a udělal nám tím velkou radost. Staršímu synovi se líbily Ladovy obrázky a povídání o Mikešovi, mně se zase dobře kniha předčítala a nechala jsem se unášet tím, jaká bývala zima kdysi. Přidávám k velmi oblíbenému vánočnímu čtení. :-)
Dočteno a, no, synovi se to líbilo, ale pro mě to nebylo úplně tipťop. Ono asi nejde dát do psané formy večerníček, který je absolutně beze slov. Večerníček byl a je naprosto super, ale knížka trošku pokulhává. Co ovšem musím vyzdvihnout, jsou nádherné ilustrace. Takže suma sumárum, jsem ráda, že jsem ji přečetla, ale pokud na tom syn nebude vyloženě trvat, znova ji číst nebudu. :-)
Milá knížka, která se mi moc dobře předčítala a syna z velké části hodně bavila. O to příjemnější atmosféra u čtení dnes byla, že venku za okny chumelí a chumelí. :-)
Jak je kniha o mém Valašsku, je to pro ni poloviční úspěch. Jakmile je to dobrá kniha, má úspěch zaručen. Tuto knížku mám i s věnováním od paní učitelky ze školky. Sama jsem ji četla několikrát a teď jsem si dala repete se synem. A podařilo se, něco málo ho sice nezaujalo, ale podle toho, jak se furt ptal, co jsou to krpce, co širák, co valaška, bylo vidět, že nad knihou uvažoval. A ilustrace tomu dodaly ten správný šmrnc. :-)
Knížka nezklamala, stejně jako večerníčky. Mile napsané a krásně ilustrované. Nedokázala jsem to sice přečíst tak jako paní Bohdalová, ale to synovi nevadilo a pozorně poslouchal. A mně se strašně dobře předčítalo. Doporučuji. :-)