lucy.sankova lucy.sankova komentáře u knih

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Ještě v první třetině knihy jsem se trochu ztrácela, moc jmen, moc osob... ovšem poté děj nabral nevídaný sráz a konec byl z mého pohledu hodně nečekaný. Autora ovšem musím pochválit za nevšední popis hlavní hrdinky Kimmie.. byla jako ztělesnění dvou protichůdných osob v jedné (dobro - zlo). Doporučuji.

09.08.2018 4 z 5

Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Některé pasáže byly opravdu zajímavé, ale není to ten "Coelho", který napsal např. Od začátku do konce :)

22.07.2018 3 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Jiný úhel pohledu na psychologii. Pro mě velmi užitečná kniha.

28.06.2018 5 z 5

Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Skvělé ;) Tedy až na ten konec, ten by mohl dopadnout přece jen jinak. Alespoň autorka nechává čtenáře v tom, že si prakticky konec může domyslet sám... ;)

27.10.2017 4 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Hltala jsem každé slovo. Ještě ten den, co jsem knihu začala číst, jsem ji i dočetla. Tak neskutečně skvělé to bylo. Výborné. Nemohla jsem se odtrhnout. Příběh byl vynikající, měl grády, zápletku a nečekaný konec. DOPORUČUJI.

16.07.2017 5 z 5

Z jako Zelda Z jako Zelda Therese Anne Fowler

Život Zeldy Fitzgeraldové, ženy, která žila ve stínu svého úspěšnějšího manžela Scotta. Zatracovaná, nedoceněná, přesto se snažila plavat proti proudu tím, že se snažila prorazit svými vlastními rukopisy ... bohužel nedostalo se jí takové slávy, což je škoda.

11.07.2017 3 z 5

Enjoy Enjoy Solange Bied-Charreton

Hooodně jsem se přemlouvala, abych knihu dočetla dokonce. Bohužel. Nedočetla jsem. Neoslovila mě. Ještě ani v půlce knihy jsem nechápala vlastně o čem to je. Žádná zápletka, žádné dobrodružství, nic takového nepřišlo. Škoda. Za mě velké zklamání :) :/

25.04.2017

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Moje první kniha od Adler-Olsena. A rozhodně ne poslední! :)

02.03.2017 4 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Upřímně nevím, proč je okolo knihy takové haló. Mě osobně moc neoslovila. Od knihy jsem asi čekala něco víc. Pro mě trošičku zklamání.

06.09.2016 3 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Hltala jsem každý příběh! Skvělé! :)

10.07.2016 5 z 5

Pláč v poušti Pláč v poušti Warda Saillo

Až se mi nechce věřit, co ženy v těchto zemích musely a musí prožívat. Nad některými pasážemi mi zůstával rozum stát. Neuvěřitelné, co se na tomto světě děje a prakticky nikdo s tím není nic schopen udělat ...

02.05.2016 5 z 5

Svatba Svatba Nicholas Sparks

Stačí jedno slovo - krásné. Akorát tenhle příběh mě nedonutil plakat, jako ostatní jeho knihy. :)

27.06.2015 4 z 5

Koncept kontinua Koncept kontinua Jean Liedloff

Už jenom při tom názvu jsem si řekla: "Proboha, to nedám, vždyť nechápu ani ten název knihy!" :) .. ale opak je pravdou. Kniha se četla velmi pěkně a byla krásně provázána postřehy z výprav daleké džungle, kterou obývají Yequáni. Krásně vystihnuto, jak chování těchto lidí,starostlivost o dítě, asertivita apod. Doporučuji.

27.04.2015 5 z 5

Po dobrém, nebo po zlém? Po dobrém, nebo po zlém? Zdeněk Matějček

Přečetla jsem si ji na doporučení od kamarádky. Velice pěkně napsaná kniha! :) Krásně popsané příklady, jak vychovávat a jak nevychovávat :)

05.10.2014 5 z 5

Peepshow Peepshow Leigh Redhead

Zábavná detektivka s nečekaným koncem. Nečekala jsem, že mě tak zaujme. Myslím, že si přečtu i další díly detektivky Simone Kirschové :)

18.09.2014 5 z 5

Nejkrásnější ženská ve městě Nejkrásnější ženská ve městě Charles Bukowski

Spisovatel, který se nebral servítky a psal o tom, co měl právě na jazyku, takový BYL A JE Bukowski.
Některé povídky jsou tak absurdní, že se mi ani nechtělo věřit, že TOTO skutečně napsal :).
Čtyři hvězdičky proto, že mi v knize "něco" chybělo. Čekala jsem ještě "něco" víc :)

22.08.2014 4 z 5

Kočár do Vídně Kočár do Vídně Jan Procházka

Krásný příběh z prostředí konce světové války. O ženě, která chtě-nechtě veze mladého vojáka do Vídně, o nenávisti a nepředpokládané lásce.

27.05.2014 4 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Krásné. Hltala jsem každé slovo. Nádherný příběh o válce,o smrti, o zradě, přátelství a hlavně o lásce z pohledu obyčejných lidí. Nikdy bych neřekla, že mě kniha z ruského prostředí tak zaujme! :) Těším se až si přečtu další dva díly! :)

10.12.2013 5 z 5

Talisman Talisman Nicholas Sparks

První jsme viděla film, poté jsem zakoupila knížku. Pro mě byla kniha tisíckrát lepší než film.. Je to už druhá kniha od Nicholase Sparkse a opět mě překvapila. Opět jsem při konci nemohla zadržet slzy. Dojemný příběh.

31.10.2013 5 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Je to již třetí kniha, kterou jsem od Coelha četla, bohužel mě skoro vůbec nezaujala až na některé pasáže. Proto tři hvězdičky. Prozatím jeho nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla byla Alchymista

12.09.2013 3 z 5