LucyA7 komentáře u knih
Super víkendová oddechovka, kterou jsem musela dát v podstatě na jeden zátah. Jako fanynka paní Tiché jsem prostě nemohla ovládnout zvědavost, jestli na příští stránce nezpůsobí nějaký mezinárodní skandál či trapas :-) . Už se těším na další díl.
Viděla jsem divadelní představení, pak film a až nakonec jsem se dostala ke knize. Přesto jsem se nenudila, četla jsem jedním dechem a už se těším na další díly. Je to oddechová četba a já jsem se bavila dobře.
Opět výborná detektivka, autorka nezklamala. Líbí se mi, že se děj jejích knih odehrává v České Republice.
Typický romantický rukopis autorky, děj poměrně předvídatelný - přesto mě chytil a nepustil, dokud jsem knížku nedočetla. Asi nejlepší věta z knihy A občas stačí obyčejný bujón z kostky. Díky Conore, zbavil jsi mě mnoha výčitek :-)))
Knížka pokračuje ve stejném stylu vyprávění jako předchozí díly, nicméně mi přišla slabší. Možná už jsem se podobného stylu nasytila a možná platí, že v nejlepším se má přestat. Proto si myslím, že je dobře, že tenhle díl už je poslední. Snad nejvíce jsem se bavila při líčení zásahu policie.
Kniha je bichle, ale to já mám ráda. Nenudila jsem se ani chvíli a čím víc jsem ve čtení postupovala, tím bylo obtížnější se od knihy odtrhnout. Kromě vyšetřování případu se mi líbilo i to, že jsem mohla nakouknout víc do Strikova soukromí a minulosti. Vraha jsem samozřejmě neuhodla :-) a byla jsem překvapená, kdo to nakonec byl. Nějaké tipy jsem měla, ale protože jsem už četla všechny předchozí díly, připadali mi “příliš průhlední” a říkala jsem si, že se musí objevit někdo jiný. Asi teď knihu budu mít chvíli v hlavě a strašně se těším na seriálovou verzi a na další díl - ale na český překlad si asi chvíli počkáme, má prý ještě více stran :-)).
Moje první knížka od této autorky. Dobrá detektivka z českého prostředí - to se mi líbilo, bylo mi to blízké. Propojení současného případu s nevyřešeným případem z minulosti bylo napínavé Určitě zkusím i další knihy.
Knížku jednoznačně doporučuji, je velmi čtivá a taky poučná - i když já osobně jsem ji četla hodně dlouho, ale to proto, že mě některé příběhy tak rozhodily, že jsem prostě nebyla schopná hned pokračovat. Z pana doktora sálá pozitivní energie a láska k medicíně, je neuvěřitelné, co všechno stihne - klobouk dolů. Autor knihy byl na rozhovory dobře připravený, což je pro rozhovor velmi důležité.
Romantika od A do Z, i když bylo celkem jasné, jak to dopadne, přečetla jsem knížku jedním dechem a nemohla se od ní odtrhnout. Dostala jsem chuť na skořicové šneky a horkou čokoládu, po přečtení má člověk chuť vyrazit do Kodaně. Romantická oddechovka se “zeměpisným” bonusem. Určitě se s autorkou vydám i na další místa :-) .
Autorka opět nezklamala. Přečetla jsem jedním dechem. Kdo má rád pátrání po tajemstvím minulosti, ten si přijde na své.
Moje první knížka od této autorky. Byla jsem absolutně uchvácená. Jak se osud může změnit v jediném okamžiku. Skvělá kniha.
Dočteno. Knihu jsem si užila - počet stran mi nevadil, mám ráda tlusté knihy, tahle se četla sama a rozhodně jsem neměla pocit, že by se mělo něco škrtat. Měla jsem trochu strach, jestli se neztratím v herních chatech a množství přezdívek, ale nestalo se. I v tom množství postav jsem se orientovala poměrně dobře. A dokonce jsem konečného pachatele měla ve svém okruhu podezřelých, což se mi stává jen zřídka :-). Vedlejší linky mi v knize vůbec nevadily - i v životě často musíme řešit víc věcí najednou. Vztah-nevztah Strika a Robin mě baví, i když si myslím, že happy endu se asi hned tak nedočkáme. Určitě doporučuji k přečtení a doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu.
Musím se přiznat, že poprvé jsem knihu po pár kapitolách odložila - netrefili se dobře správné chvíle. Asi čtení o očekávaném úderu tsunami nebylo to pravé na dovolenou u moře. Vrátila jsem se k ní po pár týdnech a naprosto mě uchvátila. Přečetla jsem jí velmi rychle, doslova jsem nemohla přestat číst. Vykreslení zamotaných vztahů mezi jednotlivými postavami, které ukrývají před ostatními, bylo opravdu mistrovské. Postupně odhalovaná tajemství, která jsou vzápětí opět pečlivě ukrytá. Doporučuji k přečtení, příběh mi ještě dlouho rezonoval v hlavě.
Super oddychové čtení pro zlepšení nálady. Ani tento díl nezklamal a určitě si přečtu i další. Viděla jsem kdysi Poslední aristokratku jako divadelní představení s Aničkou Polívkovou - a při čtení jsem chvílemi úplně slyšela její hlas :-)
Knížka se mi moc líbila, přečetla jsem jí jedním dechem, romantické příběhy s patráním po tajemnstvích minulosti mám ráda. Víc mě zaujala linka z 1. světové války.
Příjemná a milá oddechovka podle autorčina osvědčeného receptu.
Skvělá oddechovka. Trochu odlišná od předchozích tím, že zámecké postavy jsou trochu v pozadí, ale jinak na stejné vlně.
Knížka se opět dobře četla. I když se Josef Bergman objevil až v průběhu a v trochu netradiční roli, kdy není přímým vyšetřovatele případu, příběh mě bavil. A potěšilo mě, že jsem aspoň malý kousek záhady odhalila před koncem knihy.
Pohodová oddechovka, přečteno za jedno odpoledne. Určitě si přečtu i další díly.