Magrata15

Skvělá kniha. Příběh o tom, že okamžiky štěstí jsou skutečně pomíjivé. A každý zažívá štěstí jinak a spatřuje ho v něčem jiném.
Kniha se mi moc líbila, jediné, co mi tam vadilo byly ty pasáže o drogách. Samozřejmě bych je nevynechávala. Drogy prostě jsou, i lidé beroucí drogy jsou, to nelze přehlížet. Mně vadilo to, že se tam existence drog bere, jako kdyby to bylo v naprostém pořádku a normální. Žádné morální ponaučení, že je to špatně, hulit trávu, vzít si extázi...
Nechci moralizovat, ale podle mně opít se na diskotéce jednou za čas nebo jen tak pro zábavu brát drogy není totéž.

(SPOILER) Moc pěkný příběh, škoda jen, že to s většinou postav tak špatně dopadlo. Celá kniha byla moc milá, místy dost veselá a optimistická... a pak přišla rána, výbuch, zlom... Závěr byl hodně smutný.
Ale stejně se mi moc líbila. A klidně bych si i moc ráda přečetla obě ,,soutěžící" knihy.

Akční kniha, plná napětí. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo může být tím nelítostným a brutálním vrahem. A po odhalení vraha se mi nechtělo věřit, jak tohle mohl udělat.
Kniha se mi velmi líbila, moc dobře se četla a až na pár drobností, které mi nepřišly ani trochu pravděpodobné, to byl velmi zajímavý příběh. Ale co, je to jen kniha, tam je možné všechno.
Docela ráda bych si přečetla další díly se zvláštní agentkou Sayer Altairovou. Maličko superman, ale jinak sympatická ženská.

Pokračování příběhu o masožravých kytkách a začátku nové civilizace, tentokrát od jiného autora.
Myslím, že pokračování se velmi vydařilo. Napínavé čtení, které nás donutí hltat kapitoly.

Další veselé pokračování zážitků mladé aristokratky Marie III. na rodinném sídle, zámku Kostka. Dál provází návštěvníky "muflony", poslouchá návrhy manažerky Milady na zlepšení, brblání otce, že jsou chudí, matku, která umí špatně česky a bojuje s naprosto nezvládnutelným personálem.
Ve čtení jsem nemohla skončit, dokud jsem nedošla na konec. A dost jsem se nasmála.

Příběh byl hlavně o knížkách a vztahu mezi lidmi. I z úplně neznámých lidí se, díky společné zálibě, mohou stát přátelé. A to bez ohledu na věk, nebo společenské postavení.
Příběh se mi moc líbil. Bylo to nápadité, smutné i veselé a hlavně to dobře dopadlo.

Autor nám přeje,,Užijte si tu jízdu s Gazelami!"
A jízda to opravdu byla. Příběh trošku smutný, trošku veselý, prostě takový ze života. Tak snad gazelám jejich náctileté sny vyjdou.
Super oddychová kniha.

Je možné, že takhle opravdu prostí lidé v Číně žijí? (spíš přežívají) Při čtení jsem byla hodně překvapená, dá se říct že i v šoku. I na slzy došlo.
Hodně zajímavý pohled na jinou zemi a její kulturu.

Další tragický příběh.
Od začátku mi bylo jasné, k čemu tohle ,,vyjednávání" vede .
S hyenami bez svědomí se prostě slušně vyjednávat nedá. Zvlášť, když je pohání vidina snadného zisku.
Moc pěkně a dramaticky napsáno.

Skvělá kniha s detektivní zápletkou.
Na začátku se mi zdálo všechno jasné a příběh tak nějak poklidně běžel.
Pak jsem ale zjistila, že nic není tak, jak se zdá.
Ale nakonec do sebe všechno zapadlo a všechny záhady se objasnily.
Kniha byla velmi napínavá a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem nezjstila, jak to všechno vlastně bylo.

Spíš než o kniha je to taková povídka. Ze začátku jsem se nemohla začíst, zato konec byl velice, velice rychlý.
Celkově na mě působila smutně, ale asi jsem nepochopila celou myšlenku této knihy.
Řekla bych asi, že téma bylo "přátelství až za hrob".

Tak tohle byla smršť. Četla jsem téměř na jeden zátah. Krátké kapitoly a napínavý příběh mě nutil číst stále dál. No nevím, kdybych četla v noci, možná bych se i trošku bála.

Taková pěkná detektivní jednohubka. Poručík Borůvka je sympatický detektiv a pěkně mazaný ;-) Tyhle detektivky bez potoků krve a drastických scén mám ráda.

Když jsem zjistila, že vyšla biografie Terryho Pratcheta, hned jsem si řekla, že není možné, aby takový fanoušek TP jako já, nečetl jeho životopis a hned jsem ji začala shánět.
Co jsem netušila, že hned první stránka mě rozpláče a obávala jsem se, aby celá kniha nebyla taková "dojímací".
Naštěstí byla napsaná přesně ve stylu TP, je znát, že jeho asistent s ním trávil spoustu času a dost dobře znal jeho a jeho styl.
Co jsem netušila, že hned první stránka mě rozpláče

Knihy pana Vondrušky se mi velmi líbí. Především mě baví spojení historie a detektivního pátrání.

Hodně složitý příběh. K ruce jsem si musela vzít papír a tužku a občas si zapisovat postavy, abych se v tom vyznala, kdo je kdo a proč dělá zrovna tohle.
A když už jsem se v tom zorientovala, tak to vůbec nebylo špatné.
Zajímavý nápad.

Super horor. Když jsem četla v noci, docela jsem se i bála. Takže knihu doporučuji. Ale doporučuji slabším povahám – nečíst v noci ;-D

Začátek byl trošku slabší, ale vydržela jsem a druhá půlka byla super.
Klasická "pratchettovka", kde nechyběl ani Smrť, i když v trošku jiné podobě.
Trošku mě rušily vysvětlivky * na konci stránky (a že jich bylo), často zbytečně dlouhé.
Knihu jsem si užila, ale vrátím se k mé osvědčené Zeměploše.

Knihy Patrika Hartla se mi líbí, některé víc, některé míň.
Tenhle příběh je hodně zajímavý a emotivní (už méně pravděpodobný, ale to není důležité) a do poslední chvíle není jisté, jestli to dopadne dobře.

Od knihy jsem očekávala něco jiného. Myslela jsem, že jde o motivační knihu, ale jedná se spíš o jakousi směs sci-fi a detektivku,dost přitaženou za vlasy, to vše kořeněné sem tam nějakou moudrou myšlenkou a meditací. Tahle kniha tedy rozhodně není pro mě.