Mandy412 Mandy412 komentáře u knih

Carrie Carrie Stephen King

Přečteno díky výzvě. Normálně knihy od Kinga nečtu, ale viděla jsem několik filmů natočených podle jeho děl. Carrie jsem si vybrala hlavně proto, že má nejméně stránek. Nebylo to špatné, ale ani mě to nijak zvlášť neoslovilo. Některé části (úryvky knih a novin) jsem dokonce přeskakovala, protože mě příliš nezaujaly. Chápu, že jde o kultovní dílo, ale jelikož nepatřím do cílové skupiny, nebudu knihu ani hodnotit.

23.09.2024

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Krásný příběh. Děkujeme.

02.03.2023 3 z 5

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Série je díl od dílu lepší a lepší.

30.11.2022 4 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Bylo mi doporučeno číst tuto knihu jako první před celou sérií, takže zatím nemohou úplně soudit. Ale už teď je pro mě, kdo se s Erileou sekal poprvé, jedno z nejlepších young adult. Děj čtenáře rychle vtáhne do děje a stránky ubíhají samy, takže teď hurá na první díl.

30.11.2022 5 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Ziburu jsem zažila přednášet své "Prázdniny v Česku" a až poté si našla jeho první knihu a schválně jinou. Musím říct, že živě byl jeho humor lepší. Nebylo to špatné a docela dobře se to četlo, ale z živého přednesu jsem měla lepší dojem než z knihy a proto jsem asi čekala víc.

02.10.2022 3 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Moje třetí přečtená kniha autorky. Její styl psaní mě baví. Děj byl dobře rozehrán na všechny strany. Nicméně jsem si od půlky knihy připadala jako když koukám na staré díly seriálu Zoufalé manželky.

17.06.2021 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Ze začátku jsem si musela zvyknout na styl psaní, ale pak mě kniha bavila. Perfektně promyšlená detektivka, ostatně jako všechny od Nesba. Nikdy nezapomenu, jak jsem po přečtení pár kapitol v noci vykoukla z okna a přímo proti oknu stál sněhulák postavený sousedy.

08.06.2016 3 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Přečteno za jednu cestu vlakem. Parádní jednohubka do tohoto období, doporučuji.

06.01.2025 3.5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Další Begmanův parádní kousek.

22.05.2024 3 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Přečteno po sérii Panský dům, která mě hodně bavila. Venkovské sídlo mi přišlo ještě o kousek lepší. Zase zde vystupuje hodně postav ve kterých je zpočátku těžké se orientovat, ale časem to všechno zapadá.

17.07.2023 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Čekala jsem holčičkovské fantasy o vílách a to jsem i dostala. Určitě akčnější a lepší než první díl, ale chápu, že nás autorka musela nejprve pořádně seznámit se světem. Krásně čtivě psané, líbila se mi psychologie postav a příběh ubíhal.

01.06.2023 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Autorka dobře a čtivě píše, ale na další díly se zatím nechystám. Prequel "Krvavé ostří" byl mnohem lepší a kdybych s ním nezačala, asi by mě první díl ani pořádně nebavil a nevěděla bych o co jde. Za mě průměr.

18.03.2023 4 z 5

Takhle jsem si to teda nepředstavovala Takhle jsem si to teda nepředstavovala Halina Pawlowská

Nenáročná, oddechová, příjemná Pawlovská. Já sice v domě nebydlím, ale ze svého okolí vím, že jakmile se vyřeší nebo zalepí jeden problém, hned vyleze další a Halina tomu dala tu správnou vtipnou formu.

02.10.2022 3 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Dívka ve vlaku mě bavila, ale tady jsem se ztrácela v postavách tolik, že jsem si musela napsat kdo je kdo a kdo co s kým. Děj mě moc nebavil a zápletka byla taky nic moc, ale nakonec jsem knihu dočetla.

02.06.2022 2 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Opravdu hezky vymyšlený příběh. Po elfech, čarodějích, trpaslících a toho všeho, čeho je ve fantasy dost, jsem četla poprvé o vílách. Jak tu již bylo párkrát uvedeno, pár témat je už použito z jiných příběhů, ovšem ve finále to podle mě dobře zafungovalo.

19.03.2022 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Odpočinkové a jednoduché čtení do vlaku. Děj předvídatelný a příjemná (možná lehce naivní) ukázka života v Dánsku.

14.03.2022 3 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Stejně jak píšou ostatní, prostě nenáročná oddechovka.

26.06.2021 3 z 5

Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Ari Folman

Krásně zpracovaná klasika. V podobě komixu určitě lépe osloví mladší čtenáře, rozhodně doporučím 13leté neteři.

07.04.2021 4 z 5

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Přečteno na doporučení a má první kniha této autorky. Jak bylo již několikrát zmíněno, kniha má napínavý děj a je plná zvratů - některých ovšem dost předvídatelných. Přesto se ale jedná o napínavý příběh, který přesto podle mě mohl skončit více reálně.

17.01.2021 4 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Úžasný doplněk hlavního příběhu.

03.06.2024 4 z 5