Marika Vanova komentáře u knih
Kniha o ranhojiči Vitovi se mi četla velmi dobře, jen některé odborné pasáže ( Vitova líčení postupu léčení apod.) mi přišla trochu umělá, ale asi chtěl autor, aby to každý mohl pochopit. Někdy se pustím do dalšího dílu.
Skvělá kniha, jak se říká, čte se sama. Jako film bych to asi nedala, ale popis těch bitev je tak barvitě a perfektně vykreslen, má představivost pracovala na plné obrátky. Těším se na další díl. Pan Cornwell je pro mě Mistrem pera.
Támar byla silná, odvážná a pokorná žena. Pěkně rozvinutý příběh o jedné biblické postavě.
Příběh o Romech. Nemyslela jsem si, že bych takový chtěla číst, ale jsem ráda, že jsem do toho šla. Kniha se mi moc líbila a moc dobře četla. Spousta věcí mi mnohé z života Romů osvětlila. Doporučuji.
Zlatá země je hezký příběh, ale nemůžu si pomoct, nečetl se mi úplně nejlíp. Proto jen 4*.
Tato detektivka je pro mě takovým průměrem, celkem čtivé, ale nic výjimečného.
Mnoho užitečných informací i zajímavostí. Průvodce byl obohacením na naší cestě po Polsku. Doporučuji.
Tento průvodce nám krásně obohatil poznávací cestu po Polsku. Doporučuji.
Večer jsem se do knihy pustila a po půlnoci dočetla, i spaní mě přešlo. Kniha je psaná takovým zvláštním neumělým stylem, ale mně se příběh z poválečné doby četl dobře. Těším se na další knihy od této autorky.
Je to milé a zábavné, akorát toho humoru by mi stačilo méně stránek, ke konci už mě to trochu unavovalo.
Jinak obdivuji tu statečnost. Mě to nepohodlí, nejistota, tma, cizí lidé a samota neláká. Já si o tom, co vidím, musím hned s někým povídat. Ale chápu, že někomu to vyhovuje, mám jednoho takového doma a musím ho krotit, aby mi někde moc dlouho neputoval.
No ...po delším rozjezdu, se mi příběh zalíbil a hltala jsem ta další a další tajemství až do úplného konce. Pro mě se to vyvinulo nakonec zcela nečekaně, měla jsem svou teorii, ale tohle ne. Kate Morton mě opět dostala.
Pro mě super, čtivé, napínavé až do konce. Těším se na další.
Mnoho čtenářů zklamal rychlý konec, tak to u mě naopak ta rychlost stupňovala napětí a pro mě to nemá chybu.
Je mi lito, nedočetla jsem. Horší ( s prominutím) blbost jsem dlouho v ruce neměla. Jednu hvězdičku má za nápad s dvěma příběhy v jednom.
Příjemná kniha pro začátečníky i profesionály.
Perfektní detektivka od Åsy Larsson jako vždycky. Líbí se mi kým a jak je kniha vyprávěna.
V této knize jsou tři příběhy (Vražda v ambitu, Masopustní maškary a Osudný turnaj) o Oldřichovi z Chlumu, z různé doby jeho prokurátorství pod královskou orlicí. Zvláště první případ Vražda v ambitu, kdy je ještě velmi mladý a získává své první zkušenosti s vyšetřováním se mi četl dobře.
Dobrovolnice není tak docela můj šálek kávy, ale četlo se to rychle, za dva dny na procházce s kočárkem jsem to dala.
Pro mě to mělo najednou moc rychlý konec a mám trochu problém tomu příběhu úplně věřit. Asi lepší průměr.
Mně se to moc líbilo. Vtipné, styl vyprávění jako dítětem super.