Martina1725 Martina1725 komentáře u knih

Škola odhalení hlasu Škola odhalení hlasu Valborg Werbeck-Svärdströmová

Jasně, je těžké toto téma zrovna předat knižní formou. Oceňuji, že se o to někdo pokusil. Ale je to hodně teoretické a pokud chce lajk otevřít svůj hlas, půjde to velmi těžce.

19.03.2023 3 z 5

Poslání Poslání Julia Mossbridge

Prošla jsem knihu poctivě a udělala si všechna cvičení. Pravda, asi jsem víc čekala nějaký psychologický test, který by odhalil mé poslání. I když si jím ještě nejsem 100% jistá, cvičení mi na toto téma vrhly světlo a některá cvičení byla neocenitelná. Líbí se mi, jak se autorka dívá na toto téma z různých úhlů pohledu. Určitě nelituji času stráveného s touto knihou.

17.03.2023 5 z 5

Dýchání Dýchání Jean Hall

Kniha je malá a obsahuje celou škálu cvičení. Je neuvěřitelné, co můžeme ovlivnit dechem. Škoda, že se to neučí už na základní škole.

16.03.2023 5 z 5

Dávám ti své tělo - Jak píšu milostné scény Dávám ti své tělo - Jak píšu milostné scény Diana Gabaldon

Tohle není kniha na odpočinek, ty hledejte jinde. Je pro (začínající) spisovatele a poskytuje několik cenných tipů, jak psát milostné scény a jiné. Rozhodně stojí za prostudování.

15.03.2023 5 z 5

Každá bolest má svou příčinu Každá bolest má svou příčinu Milan Studnička

Inspirativní kniha, příběhy lidi i cvičení, která si může každý doma vyzkoušet. Stojí za přečtení.

08.03.2023 5 z 5

Základní kniha léčivých energií Základní kniha léčivých energií Waltraud-Maria Hulke

Zajímavý "doplněk" informací k sebeléčení. I když člověk musí brát vpotaz, že byla kniha napsaná před 30 lety.

04.03.2023 4 z 5

Magie barev Magie barev Richard Webster

Určitě zajímavé informace, zábavně naučné, ale ne vše bych použila.

04.03.2023 4 z 5

Poselství barev Poselství barev Jan Palouček

Určitě jsem ráda, že jsem si ji přečetla, je v ní pár zajímavých informací a myšlenek. Ovšem dost mě unavovalo autorovo moralizování o lidech, jak upadají, jak je příroda zničená a svět jde do háje. Ano, je dost možné, že má pravdu, ale tohle do tohoto tématu nepatří. Navíc, když někdo tak moralizuje, měl by přijít i s nějakým řešením a to se nestalo.

02.03.2023 3 z 5

Jaguáří moudrost: mayský kalendář Jaguáří moudrost: mayský kalendář Kenneth Johnson

Pro někoho, kdo se zajímá o Majský kalendář je určitě tato kniha přínosná. Na druhou stranu k výpočtu znamení není dostačující. Můžete vypočítat znamení pro člověka, který se narodil v roce 1900,ale pro nové děti, narozené třeba v roce 2020 už kniha kalendář neobsahuje. Konci v roce 2012. Že by tím chtěl něco autor naznačit?

26.02.2023 2 z 5

Magie barev - Kniha o léčivé moci barev a jejich působení na tělo, duši i ducha Magie barev - Kniha o léčivé moci barev a jejich působení na tělo, duši i ducha Waltraud-Maria Hulke

Příručka je zajímavá a i když už je celkem staršího data, našla jsem v ní zajímavé podněty.

25.02.2023 5 z 5

Vychováváme děti a rosteme s nimi Vychováváme děti a rosteme s nimi Naomi Aldort

Zajímavý pohled na svět a na výchovu, probraný ze všech stránek. Jen trochu váhám, zda to opravdu funguje všude. Každopádně knihu doporučuji všem rodičům.

20.02.2023 5 z 5

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Nakonec se mi kniha líbila moc. Je to kombinace odpočinkového čtení a člověk se u toho něco zajímavého dozví a zároveň si spoustu věcí sám uvědomí. Není tam žádný bodový obsah. Je to sbírka povídek, kde je většinou nějaké poučení nebo uvědomění. Jen malé varování: ti, co nechávají svoje děti hodně u elektroniky, televize, chytrých telefonů budou mít z některých pasáží asi depku.

14.02.2023 5 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Takový dobrý základ psychologie

05.02.2023 4 z 5

Čokoláda každý den Čokoláda každý den Bennett Coffey

Celkem se divím, že kniha není víc známá. Sice je cítit, že je ze zahraničí, ale obsahuje ingredience, které se dají snadno sehnat. Kdo chce zkloubit zdraví a mlsání, určitě je kniha dobrou volbou. Rozhodně nebudu zkoušet všechny recepty, většinu však ano.

14.01.2023 5 z 5

Čokoláda - historie sladkého tajemství Čokoláda - historie sladkého tajemství Sophie D. Coe

Bylo zajímavé se vydat po cestě historií čokolády. Ovšem na konci zklamání z reklamy na jistou komerční čokoládu.

13.01.2023 3 z 5

Láskyplné hubnutí Láskyplné hubnutí Zuzana Douchová

Opravdu velmi citlivě psychologicky napsaná kniha. Autorka to bere komplexně, sebevědomí, psychiku, ale i vyvážený jídelníček, emoční jedení, pohyb, odpočinek. Je tam i pár zajímavých receptů a uvažuju, že si od ní něco ještě koupím. Kniha obsahuje i cvičení, aby to nebylo jen pasivní čtení. Rozhodně doporučuju.

31.12.2022 5 z 5

Čokoláda Čokoláda kolektiv autorů

Recepty tam jsou super, ne všechny, ale některé průběžně zkouším.

18.12.2022 4 z 5

Vzestup po úrovních vědomí Vzestup po úrovních vědomí David R. Hawkins

Určitě přínosná kniha, ale hodně abstraktní a těžko ztravitelná. Opravdu se těžce čte. Hodně náboženské a až tak mi to moc nedalo.

18.12.2022 3 z 5

Montessori batole Montessori batole Simone Davies

Kniha se mi moc líbila a určitě si přečtu další. Možná jsem čekala ještě větší inspiraci ohledně her a hraček.

13.12.2022 4 z 5

Moc versus síla Moc versus síla David R. Hawkins

Celkem náročná a těžko uchopitelna kniha. Určitě několik zajímavých poznatků, ale doufala jsem v praktičtější obsah.

07.12.2022 3 z 5